Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българите в Кипър

Featured Replies

Нека да е най-хубавият, но не е столица! И в Лимасол може да се намери работа и то добра. Знаеш ли езика всико е отворенo, да искаш да работиш! Воистина воскресе! :baby:

Редактирано от Бруно (преглед на промените)

• Отговори 505
  • Прегледи 191,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте и благодаря че ви има! Аз съм нова тук и попаднах случайно след безкрайното ровене в нета да науча колкото може повече за Кипър. С мъжа ми сме решили да опитаме да си потърсим късмета там, но честно казано идея си нямам как ще стане. Оказва се, че за нас работа в БГ няма, тъй като сме доста стари...аз съм на 47 а мъжа ми е на 49. Абе...почти за пенсия сме и никъде не ни искат:) А ние май не искаме да се съгласим с това, и...трябва да потърсим ново начало. За сега сме се насочили към фирма ИФЕСТ, тъй като май няма на кого да разчитаме в Кипър . Нали знаете, че често от непознат можеш да получиш повече помощ, от колкото от "добър" приятел. Та..и ние така...сега търсим помощ от непознати. Ще ви бъдем безкрайно благодарни ако някой иска да ни подаде ръка, дори и със съвет или поне да ни покаже правилния път. Ние знаем че можем, вярваме в себе си, вярваме и в добрите хора. Нали не греша??? [email protected]

Здравейте и благодаря че ви има!

Аз съм нова тук и попаднах случайно след безкрайното ровене в нета да науча колкото може повече за Кипър.

С мъжа ми сме решили да опитаме да си потърсим късмета там, но честно казано идея си нямам как ще стане. Оказва се, че за нас работа в БГ няма, тъй като сме доста стари...аз съм на 47 а мъжа ми е на 49. Абе...почти за пенсия сме и никъде не ни искат:) А ние май не искаме да се съгласим с това, и...трябва да потърсим ново начало. За сега сме се насочили към фирма ИФЕСТ, тъй като май няма на кого да разчитаме в Кипър . Нали знаете, че често от непознат можеш да получиш повече помощ, от колкото от "добър" приятел. Та..и ние така...сега търсим помощ от непознати. Ще ви бъдем безкрайно благодарни ако някой иска да ни подаде ръка, дори и със съвет или поне да ни покаже правилния път. Ние знаем че можем, вярваме в себе си, вярваме и в добрите хора. Нали не греша???

[email protected]

Здравей,поразгледай цялата тема,пописал сам доста.Аз съм 6 години тук сега напуснах работата си и търся нова,доста е трудно,макар че знам езика.Ще са ви нужни доста пари за да пристигнете тук,да си намерите жилище и да си търсите работа(някъде по напред в темата съм писал ориентировъчни суми)По лесния вариант е първо да дойде единия да си намери работа да се устрои долу горе и тогава да дойде другия.Но и тук започнаха да искат млади хора и най вече знаещи гръцки.Не искам да те разочаровам но по мое мнение това е положението.

Здаравей и слънчеви посдрави! :) Донякъде съм съгласен с Гришата и може да се вслушаш в неговите съвети! Аз съм на 49 години и да не съм те чул да говориш за стари, песнсионери и други такива, ааааа! :P Първо трябва да знаеш какво можеш (за съпруга ти също), на какво ниво ти в комуникацията, английски и гръцки задължително, няобходими са ви минимум 1000 евро на месец, за да не сте гладни и да имате подслон! Това за сега, аз съм дошъл тук инцидентно, без фирма, без нещо осигурено, 10 дни на хотел и започнах. Сега обаче както казва Гриша, нещата са по-различни! Чао и дано успеете да намерите това към, което се стремите!

Здравейте и благодаря че ви има!

Аз съм нова тук и попаднах случайно след безкрайното ровене в нета да науча колкото може повече за Кипър.

С мъжа ми сме решили да опитаме да си потърсим късмета там, но честно казано идея си нямам как ще стане. Оказва се, че за нас работа в БГ няма, тъй като сме доста стари...аз съм на 47 а мъжа ми е на 49. Абе...почти за пенсия сме и никъде не ни искат:) А ние май не искаме да се съгласим с това, и...трябва да потърсим ново начало. За сега сме се насочили към фирма ИФЕСТ, тъй като май няма на кого да разчитаме в Кипър . Нали знаете, че често от непознат можеш да получиш повече помощ, от колкото от "добър" приятел. Та..и ние така...сега търсим помощ от непознати. Ще ви бъдем безкрайно благодарни ако някой иска да ни подаде ръка, дори и със съвет или поне да ни покаже правилния път. Ние знаем че можем, вярваме в себе си, вярваме и в добрите хора. Нали не греша???

[email protected]

Не мисля,че възраста ви е толкова голям проблем,познавам и по-възрастни от вас които работят тук.По големия проблем е незнанието на език.Вие не споменавате знаете ли английски или гръцки.Също така какви професии имате?Иначе от фирма Ифест са много сладки.Влязох в сайта им и що да видя-търсят ЖЕТВАРИ.Само не казват желаещите да си носят ли паламарки или ще им дадат от тук.

Редактирано от Filomatis (преглед на промените)

Хей...благодаря Ви много, че не оставихте ми поста ми без отговор. По въпроса за езика...аз говоря английски мн. добре, мъжа ми по слабо, но разбира, а иначе е с перфектен руски. Иначе...какво умеем....ами нали знаете, че българинът умее всичко според зора, който има:). От 16 години се занимаваме с търговия, иначе аз съм икономист по образование, но като се замисля това едва ли има значение. Добре се справям с чистенето и миенето на чинии, тъй като с трима мъже в къщи и едно куче..това си е направо цяло образование. А мъжа ми е завършил...хей..не се смейте...история на културата в Санкт Петербург, но това не му пречи да лепи фаянс, теракот и каменни облицовки. А по отношение на ИФЕСТ...май съвсем ме отчаяхте....къде да търся коректна фирма, излиза че всички са мошенници... Обаче....аз съм сигурна че ще намерим пътя - нищо лесно няма!

Хей...благодаря Ви много, че не оставихте ми поста ми без отговор. По въпроса за езика...аз говоря английски мн. добре, мъжа ми по слабо, но разбира, а иначе е с перфектен руски. Иначе...какво умеем....ами нали знаете, че българинът умее всичко според зора, който има:P. От 16 години се занимаваме с търговия, иначе аз съм икономист по образование, но като се замисля това едва ли има значение. Добре се справям с чистенето и миенето на чинии, тъй като с трима мъже в къщи и едно куче..това си е направо цяло образование. А мъжа ми е завършил...хей..не се смейте...история на културата в Санкт Петербург, но това не му пречи да лепи фаянс, теракот и каменни облицовки.

А по отношение на ИФЕСТ...май съвсем ме отчаяхте....къде да търся коректна фирма, излиза че всички са мошенници...

Обаче....аз съм сигурна че ще намерим пътя - нищо лесно няма!

Не мисля ,че трябва да се отчайвате,макар и трудно имате шансове.Хвърлете едно око на тия сайтове,напълно безплатни са.Единият е на местното бюро по труда.

http://www.pescps.dl.mlsi.gov.cy

http://ec.europa.eu/eures/main.jsp?acro=jo...entCategory=482

http://www.jobincyprus.com

Здравейте отново на всички!Преди може би месец открих този форум и много се зарадвах.За съжеление не получих отговор на молбата ми за повече инфо за Кипър.Но сега жиждам че има раздвижване и се пробвам отново.На 30 г. съм ,женен с малко дете на 2 г. и 7 месеца.Имам средни познания в английския език и компютър,книжка кат.В и след като прегледах мненията,още повече се запалих за работа с цел установяване на острова.Идеята ми е да замина сам и след време да дръпна и семейството си.Нямам претенции какво ще работя (работил съм в магазин,в кухня,охрана и др.) стига да ми се плаща.Не се плаша от работа.Как мислите,какви са ми шансовете.Знам че ще е трудно но желанието е голямо.Лошото е че нямам познати и не мога да разчитам на някаква помощ намясто.Затова много ви моля за инфо след пристигане какво е първото нещо което трябва да направя (документи,разрешителни и пр.) защото искам всичко да е легално и законно.Кой град бихте ми препоръчали,въобще всичко което е необходимо на един неорентиран българин.Предварително благодаря на всички и поздрави от България! :nono:

Здравейте отново на всички!Преди може би месец открих този форум и много се зарадвах.За съжеление не получих отговор на молбата ми за повече инфо за Кипър.Но сега жиждам че има раздвижване и се пробвам отново.На 30 г. съм ,женен с малко дете на 2 г. и 7 месеца.Имам средни познания в английския език и компютър,книжка кат.В и след като прегледах мненията,още повече се запалих за работа с цел установяване на острова.Идеята ми е да замина сам и след време да дръпна и семейството си.Нямам претенции какво ще работя (работил съм в магазин,в кухня,охрана и др.) стига да ми се плаща.Не се плаша от работа.Как мислите,какви са ми шансовете.Знам че ще е трудно но желанието е голямо.Лошото е че нямам познати и не мога да разчитам на някаква помощ намясто.Затова много ви моля за инфо след пристигане какво е първото нещо което трябва да направя (документи,разрешителни и пр.) защото искам всичко да е легално и законно.Кой град бихте ми препоръчали,въобще всичко което е необходимо на един неорентиран българин.Предварително благодаря на всички и поздрави от България! ;)

Здравей!И на теб бих препоръчал да в влезеш в саитовете,които съм дал на Роси.Не за да си намериш работа още от България,а за да видиш имали нещо подходящо за теб.Иначе на място можеш да търсиш работа от бюрото по труда а също от вестник 'Χρυσεσ ευκαιριεσ'-има доста обяви за работа и за жилища под наем.Също така излиза 'Български вестник",има го почти на всеки минимаркет(периптеро,както наричат минимаркетите тук).В него има обяви от нашенци,които търсят съквартиранти.Наемите са доста високи,почти като в София.Студио,еквивалента на нашенска гарсониера~400Е,апартаменти с2-3 спални около и над 600Е,говоря за Лимасол.Иска се и един наем предплата.Специално за нас,ние сме 4-членно семеиство,работим 3-ма,са ни необходими 1200-1300Е на месец-за наем,сметки,храна и за училището на малкия.Като пристигнеш е необходимо да се регистрираш адресно,има специална служба за чужденците( Алодапон или Емигрейшън),но не е спешно,мисля ,че е в рамките на 6 месеца.Ако сте семейство ще ви трябват актовете за брак и за раждане,на които ще трябва да направите превод тук.Преводи от България не се признават.Кой град да ти препоръчам?Аз съм естествено за Лимасол-втория по големина град,освен това е на морето,така че има и туризъм.Друго което искам да споделя е за разминаването относно очакванията ви и деиствителноста.Ако нямате добър гръцки или английски,или да сте много добри в професията си,първоначалното ви заплащане няма да е много високо.Но с времето като се докажете вдигат.Или ще си смените работата с по добре платена,но определено иска време.На нас специално ни харесва тук и не мислим да се прибираме.Друго което щях да забравя ,е че тук почти липсва обществен транспорт,така че е добре да имате средства да си купите автомобил или мотор.Друг вариант е да дойдете с автомобил от Турция,пък сега в България гледам ,че е пълно с евтини автомобили с десен волан.ами това от мен засега,ако има нещо питайте

Здравей!И на теб бих препоръчал да в влезеш в саитовете,които съм дал на Роси.Не за да си намериш работа още от България,а за да видиш имали нещо подходящо за теб.Иначе на място можеш да търсиш работа от бюрото по труда а също от вестник 'Χρυσεσ ευκαιριεσ'-има доста обяви за работа и за жилища под наем.Също така излиза 'Български вестник",има го почти на всеки минимаркет(периптеро,както наричат минимаркетите тук).В него има обяви от нашенци,които търсят съквартиранти.Наемите са доста високи,почти като в София.Студио,еквивалента на нашенска гарсониера~400Е,апартаменти с2-3 спални около и над 600Е,говоря за Лимасол.Иска се и един наем предплата.Специално за нас,ние сме 4-членно семеиство,работим 3-ма,са ни необходими 1200-1300Е на месец-за наем,сметки,храна и за училището на малкия.Като пристигнеш е необходимо да се регистрираш адресно,има специална служба за чужденците( Алодапон или Емигрейшън),но не е спешно,мисля ,че е в рамките на 6 месеца.Ако сте семейство ще ви трябват актовете за брак и за раждане,на които ще трябва да направите превод тук.Преводи от България не се признават.Кой град да ти препоръчам?Аз съм естествено за Лимасол-втория по големина град,освен това е на морето,така че има и туризъм.Друго което искам да споделя е за разминаването относно очакванията ви и деиствителноста.Ако нямате добър гръцки или английски,или да сте много добри в професията си,първоначалното ви заплащане няма да е много високо.Но с времето като се докажете вдигат.Или ще си смените работата с по добре платена,но определено иска време.На нас специално ни харесва тук и не мислим да се прибираме.Друго което щях да забравя ,е че тук почти липсва обществен транспорт,така че е добре да имате средства да си купите автомобил или мотор.Друг вариант е да дойдете с автомобил от Турция,пък сега в България гледам ,че е пълно с евтини автомобили с десен волан.ами това от мен засега,ако има нещо питайте

Здравей Filomatis.Благодаря ти за полезната информация. :yanim: Точно от нея имах нужда.След много търсене в сайтове и форуми и ние с жена ми клоним към Лимасол.Струва ми се че градът е изключително красив и същевременно предлага възможности за постоянна работа.Нали така?!Искам да те попитам,намаляват ли шансовете за намиране на работа ако пристигна в града,юни,юли месец.Имаш ли информация за цени в детските градини? :whist: Благодаря ти много предварително.Позрави от BG :wors:

Здравейте и от мен. Много интересни неща прочетох тук. Аз също обмислям да работя в Кипър. В Бг работих на 2 места често по 36 часа и пак си броя стотинките. Аз съм бачкатор и не се плаша от работа. Стругар; елтехник; по строежите съм работил ;технически грамотен; английски от Фарос курсове.Събирам информация и ще бъда благодарен да науча нещо за тая страна.Благдаря.

Здравей Filomatis.Благодаря ти за полезната информация. :wub: Точно от нея имах нужда.След много търсене в сайтове и форуми и ние с жена ми клоним към Лимасол.Струва ми се че градът е изключително красив и същевременно предлага възможности за постоянна работа.Нали така?!Искам да те попитам,намаляват ли шансовете за намиране на работа ако пристигна в града,юни,юли месец.Имаш ли информация за цени в детските градини? :grimace: Благодаря ти много предварително.Позрави от BG :P

Евгени здравей:P

Ако си в Скайп...обади се...мога да ти дам малко инфо

Здравей Filomatis.Благодаря ти за полезната информация. :cheers: Точно от нея имах нужда.След много търсене в сайтове и форуми и ние с жена ми клоним към Лимасол.Струва ми се че градът е изключително красив и същевременно предлага възможности за постоянна работа.Нали така?!Искам да те попитам,намаляват ли шансовете за намиране на работа ако пристигна в града,юни,юли месец.Имаш ли информация за цени в детските градини? :) Благодаря ти много предварително.Позрави от BG :beer11:

Здравей!С приближаването на август шансовете ти определено намаляват,всички излизат отпуска.За детските градини-не знам,но предполагам ,че е поносимо.Ще разпитам колегите.

Здравей!С приближаването на август шансовете ти определено намаляват,всички излизат отпуска.За детските градини-не знам,но предполагам ,че е поносимо.Ще разпитам колегите.

Здравей Filomatis.Благодаря ти за бързия отговор.Ще те помоля за съвет,ако не успея да дойда до месец два(поради независещи от мен обстоятелства) трябва ли да чакам до следващата пролет или да рискувам към края на лятото или есента?Намира ли се работа извън сезона?Извинявай че те затрупвам с въпроси,но само човек който е минал през всичко това може да даде наистина полезен съвет!

Отново ти благодаря за помощта и вниманието!За мен те са от огромно значение! ;)

Здравей Filomatis.Благодаря ти за бързия отговор.Ще те помоля за съвет,ако не успея да дойда до месец два(поради независещи от мен обстоятелства) трябва ли да чакам до следващата пролет или да рискувам към края на лятото или есента?Намира ли се работа извън сезона?Извинявай че те затрупвам с въпроси,но само човек който е минал през всичко това може да даде наистина полезен съвет!

Отново ти благодаря за помощта и вниманието!За мен те са от огромно значение! :ph34r:

Ами нали говорим за вероятности.Вероятност да си намериш работа има и август да дойдеш,но определено ще е по-голяма септември-октомври или май.Лично аз дойдох октомври,още като пристигнах си купих вестник и на втория ден почнах работа.

Ами нали говорим за вероятности.Вероятност да си намериш работа има и август да дойдеш,но определено ще е по-голяма септември-октомври или май.Лично аз дойдох октомври,още като пристигнах си купих вестник и на втория ден почнах работа.

Разбирам.Има ли някакви вестници на английски с обяви за работа/наеми?Също исках да те попитам можеш ли веднага да си купиш кола?Не трябва ли да имаш някакви кипърски документи(имам предвид адресна р-я или подписан договор за работа и тн.).Благодаря ти.

Разбирам.Има ли някакви вестници на английски с обяви за работа/наеми?Също исках да те попитам можеш ли веднага да си купиш кола?Не трябва ли да имаш някакви кипърски документи(имам предвид адресна р-я или подписан договор за работа и тн.).Благодаря ти.

Здравей,ето малко сведения и от мен(макар че с Филоматис имаме явно някакви разминавания с информацията)значи аз си купих кола след като в България влезе в евросъюза,за да прехвърля колата на мое име ми искаха Адия Парамони (този документ се издава след като си подписал договор със работодател и работодателя ти е дал удостоверение че работиш за него)Също така изискват направена застраховка на твое име за не по малко от 4 месеца,със застрахователни компании аз не съм се занимавал и не знам каква е процедурата защото шефа ми се занимава с тях.Другото което ми искаха е копие на личната карта и валидна шофьорска книжка,адресна регистрация задължително за да има адрес на който да ти изпращат глобите и данъците.Ето и малко информация за детските градини:детската градина е 130 евро на месец в държавна градина това означава от 7.30 до 18.00 часа от понеделник до петък,частните градини са от сутринта до обяд цената е от 150 до 200 евро на месец като там дори си носиш храна за детето,националните празници се празнуват и градините не работят.ТОВА Е ИНФОРМАЦИЯ ЗА НИКОЗИЯ не знам в другите градове каква е практиката.Подкрепям Филоматис или най-късно до края на май или след средата на септември(освен ако не искаш да работиш сервитьор в някоя кръчма по морето).Макар че и тогава ще е трудно.Аз в момента съм без работа и търся нова зная гръцки но работа в момента трудно се намира.Във вестниците има все измамници които търсят работници,които да им работят за жълти стотинки и без договор и осигуровки.Квартири има много но е по добре квартирата ти да е по близо до работата за да не се налага да минаваш големи разстояния със градския транспорт или с кола,всичко е разходи заради това.Ами това от мен ако искаш друга информация пиши ще отговоря.

Здравей,ето малко сведения и от мен(макар че с Филоматис имаме явно някакви разминавания с информацията)значи аз си купих кола след като в България влезе в евросъюза,за да прехвърля колата на мое име ми искаха Адия Парамони (този документ се издава след като си подписал договор със работодател и работодателя ти е дал удостоверение че работиш за него)Също така изискват направена застраховка на твое име за не по малко от 4 месеца,със застрахователни компании аз не съм се занимавал и не знам каква е процедурата защото шефа ми се занимава с тях.Другото което ми искаха е копие на личната карта и валидна шофьорска книжка,адресна регистрация задължително за да има адрес на който да ти изпращат глобите и данъците.Ето и малко информация за детските градини:детската градина е 130 евро на месец в държавна градина това означава от 7.30 до 18.00 часа от понеделник до петък,частните градини са от сутринта до обяд цената е от 150 до 200 евро на месец като там дори си носиш храна за детето,националните празници се празнуват и градините не работят.ТОВА Е ИНФОРМАЦИЯ ЗА НИКОЗИЯ не знам в другите градове каква е практиката.Подкрепям Филоматис или най-късно до края на май или след средата на септември(освен ако не искаш да работиш сервитьор в някоя кръчма по морето).Макар че и тогава ще е трудно.Аз в момента съм без работа и търся нова зная гръцки но работа в момента трудно се намира.Във вестниците има все измамници които търсят работници,които да им работят за жълти стотинки и без договор и осигуровки.Квартири има много но е по добре квартирата ти да е по близо до работата за да не се налага да минаваш големи разстояния със градския транспорт или с кола,всичко е разходи заради това.Ами това от мен ако искаш друга информация пиши ще отговоря.

Здравей GrishaD!Благодаря ти много за полезната информация. :) Мисля да си взема лаптопа и в тази връзка искам да те попитам има ли достъп до безплатен wireless internet?Как е при теб в Никозия?Ако може и Filomatis (благодаря) да вземе отношение и да сподели как е в Лимасол?

Също така бих искал да ви попитам за избор на мобилен оператор,кой е с най-благоприятни и ефтини тарифи за разговори към България ,а и за разговори в самия Кипър?!

Благодаря много!

Здравей GrishaD!Благодаря ти много за полезната информация. :wors: Мисля да си взема лаптопа и в тази връзка искам да те попитам има ли достъп до безплатен wireless internet?Как е при теб в Никозия?Ако може и Filomatis (благодаря) да вземе отношение и да сподели как е в Лимасол?

Също така бих искал да ви попитам за избор на мобилен оператор,кой е с най-благоприятни и ефтини тарифи за разговори към България ,а и за разговори в самия Кипър?!

Благодаря много!

Ето сайтовете на двата мобилни оператора поразгледай ги,цените им са долу горе еднакви: http://www.cyta.com.cy/index-en.htm http://www.mtn.com.cy/index.cfm/id/home/lang/english .За интернета точно не мога да ти обясня по простата причина че има места където има безплатен нет но не са много,например в предната ми квартира ползвах такъв явно е бил на някоя комшия който не си го е бил заключил, в момента в новата ми квартира нямам такъв нет и сам с нет от доставчик.Също така някои от заведенията тук са с безплатен интернет.Цената за включване е 200 евро,таксата е 49 евро на месец.Доставчика ми е ПраймТел скоростта ми е 2мегабита в секунда с неограничен достъп съм.За прекарването на какъвто и да било интернет е нужно квартирата в която си да има телефонна линия без значение кой от доставчиците ще си избереш.Втория сайт който ти дадох предлагат и мобилен нет но е с ограничен достъп 5 гигабайта и таксата на месец мисля че беше между 40-50 евро.

Ето сайтовете на двата мобилни оператора поразгледай ги,цените им са долу горе еднакви: http://www.cyta.com.cy/index-en.htm http://www.mtn.com.cy/index.cfm/id/home/lang/english .За интернета точно не мога да ти обясня по простата причина че има места където има безплатен нет но не са много,например в предната ми квартира ползвах такъв явно е бил на някоя комшия който не си го е бил заключил, в момента в новата ми квартира нямам такъв нет и сам с нет от доставчик.Също така някои от заведенията тук са с безплатен интернет.Цената за включване е 200 евро,таксата е 49 евро на месец.Доставчика ми е ПраймТел скоростта ми е 2мегабита в секунда с неограничен достъп съм.За прекарването на какъвто и да било интернет е нужно квартирата в която си да има телефонна линия без значение кой от доставчиците ще си избереш.Втория сайт който ти дадох предлагат и мобилен нет но е с ограничен достъп 5 гигабайта и таксата на месец мисля че беше между 40-50 евро.

GrishaD,благодаря ти за безценната информация!Надявам се скоро да ми се получат нещата тук в България и да стъпя на острова ,защото тук в bg не е добре.Ако можеш да ми дадеш някакъв съвет ,за Кипър и за живота като цяло там на драго сърце ще го приема.Ще бъде трудно знам,но мисля че ще си струва!Важното е да има бъдеще за децата ни!Тук в bg няма...

GrishaD,благодаря ти за безценната информация!Надявам се скоро да ми се получат нещата тук в България и да стъпя на острова ,защото тук в bg не е добре.Ако можеш да ми дадеш някакъв съвет ,за Кипър и за живота като цяло там на драго сърце ще го приема.Ще бъде трудно знам,но мисля че ще си струва!Важното е да има бъдеще за децата ни!Тук в bg няма...

Ох какъв съвет да ти дам не знам и тук стана доста трудно,аз също имам син на няма 3 годинки и да ти кажа честно като се роди го гледахме двамата с жена ми и работехме едновременно голям зор ни беше,сега взе да пораства и стана още по трудно та взехме и тъщата да помага.Тук е голямо спокойствие(за децата говоря)не е както в бг .да се чудиш какво ще му се случи като излезе да играе.Съвета ми е ако случайно решиш да тръгнеш с някоя фирма да внимаваш да не те измамят да ти приберат парите и да не направят нищо.

Ох какъв съвет да ти дам не знам и тук стана доста трудно,аз също имам син на няма 3 годинки и да ти кажа честно като се роди го гледахме двамата с жена ми и работехме едновременно голям зор ни беше,сега взе да пораства и стана още по трудно та взехме и тъщата да помага.Тук е голямо спокойствие(за децата говоря)не е както в бг .да се чудиш какво ще му се случи като излезе да играе.Съвета ми е ако случайно решиш да тръгнеш с някоя фирма да внимаваш да не те измамят да ти приберат парите и да не направят нищо.

Благодаря ти за съвета.Мисля да дойда без услугите на фирми.И ние точно това мислим,как ще съчетаем нещата с детето при положение че в началото трябва да е на частна градина до обяд.Замисляме се за тъщата!?.Тук се избиваме за места в детските градини!!?Престави си над 5000 деца само в София ще останат без място в детските градини на есен!А частните са минимум 10 пъти по скъпи!Точно това спокойствие за децата за което споменаваш е една от главните причини да изберем Кипър.Ако нещо се присетя,надявам се че ще бъде удобно де те попитам?!

Благодаря ти!

ако знаете къде има добра работа или търсите такава,пишете тук.Мисля че можем да бъдем полезни на много хора,които в момента са на работа в Кипър,но по една или друга притчина не им харесва.Лично аз в момента сам в Кипър,тук сам от една година,работя в MAL OF ENGOMI в''VENU KAFE" AT DEBENHAMS. Тел.97664035-ТИХОМИР

[/quote

Здравейте,разглеждах за работа в кипър в нета и съм много объркана.Намерих някакви фирми,които като посредници предлагат работа там!Притеснява ме това че не знам гръцки и че искам да работя само лятото тъй като съм студентка.Ако е възможно да ме насочите към някоя фирма към която мога да се обърна ,защото не съм запозната с легалността на нито една!!!

• 2 седмици по-късно...

Не пишеш каква работа търсиш,като не знаеш гръцки знаеш ли английски.

Здравейте! Съпруга ми работи миналата година в Кипър. Сега отново иска да замине но търсенето на работа се оказа труднол.Чрез агенция не е работа.Ако някой е в Кипър и знае нещо за работа като шофьор - С, Д и разни придружаващи документи АДР, психо пишете моля

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.