Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българите в Кипър

Featured Replies

Здравейте! Съпруга ми работи миналата година в Кипър. Сега отново иска да замине но търсенето на работа се оказа труднол.Чрез агенция не е работа.Ако някой е в Кипър и знае нещо за работа като шофьор - С, Д и разни придружаващи документи АДР, психо пишете моля

Ще ти отговоря със 100% гаранция.Задължително се изисква удостоверение за психическа годност.Мой близък приятел миналата седмица се прибра от България и си идва да си оправя книжката и това удостоверение.Тук на място се прави преводи легализация на книжката и удостоверението прибират ти българската книжка и ти издават кипърска,а българската я изпращат в България.Работа ще си намериш като професионален шофьор заплатата е около 1000-1300 евро зависи точно къде ще работиш но задължително трябва да знаеш гръцки защото без език много трудно ще те вземат.Дано съм ти помогнал! Информацията е 100 % сигурна.Ако чакаш някой от тук да ти намери работа и ти да дойдеш няма да стане,поне аз така мисля.
  • Отговори 505
  • Прегледи 191,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

С едно аверче мислим да се пробваме това лято в Кипър на работа, че тука общо взето си губим времето. Работата е такава, че нямаме никакъв опит като бармани/сервитьори, а познати ми казват, че основно такава работа може да се намери като за нас. Студенти сме, гръцки знаем писмено и говоримо, но на ниско ниво, английски също. Какво ще ме посъветвате - има ли смисъл да се пробваме, въобще имаме ли шанс някой да ни вземе при положение, че нямаме никакъв опит.

С едно аверче мислим да се пробваме това лято в Кипър на работа, че тука общо взето си губим времето. Работата е такава, че нямаме никакъв опит като бармани/сервитьори, а познати ми казват, че основно такава работа може да се намери като за нас. Студенти сме, гръцки знаем писмено и говоримо, но на ниско ниво, английски също. Какво ще ме посъветвате - има ли смисъл да се пробваме, въобще имаме ли шанс някой да ни вземе при положение, че нямаме никакъв опит.

Може и да ви вземат,те тук не сервират както се сервира в България тук са повече разносвачи отколкото сервитьори ако на мен ми сервират в България така голям скандал бих вдигнал.При положение че сам работил сервитьор в България 6 години и знам как се работи тази работа.Щом знаете езика може и да ви върже но как ще дойдете е въпроса с фирма или сами.Ако е с фирма внимавайте има много измамници,ако сте решили да пробвате сами ще са ви нужни поне 1200-1500 евро като за начало,докато се устроите и почнете работа.

В McDonald's,KFC и подобни ще ви вземат,ама парите са малко.По нататък,като опознаете града и ако можете да карате мотор,можете да работите като delivery,там парите са по добри.

В McDonald's,KFC и подобни ще ви вземат,ама парите са малко.По нататък,като опознаете града и ако можете да карате мотор,можете да работите като delivery,там парите са по добри.

Можете ли да помотнете? Търся телефон или други координати на фирма Трифиларис /TRIFILLARIS INVESTMENTS CO LTD/ в Ларнака- те са посредници за работа в Кипър

Можете ли да помотнете? Търся телефон или други координати на фирма Трифиларис /TRIFILLARIS INVESTMENTS CO LTD/ в Ларнака- те са посредници за работа в Кипър

Гугаля ми дава този адрес Trifillaris Investment Co Ltd., работодател с адрес: 6 Piliou street, Cassianous Court 2 , Larnaka, Cyprus,аз съм в Лимасол и за съжаление не мога да ти помогна .
post-214381-1242151170_thumb.jpgЕто ти визитка на Трифиларис.А на този тел.0035724361824 търси Кръстан Николов или Гинка Атанасова,те работят за тази фирма и ако могат ще ти помогнат да си намериш работа ;) Успех

post-214381-1242151170_thumb.jpgЕто ти визитка на Трифиларис.А на този тел.0035724361824 търси Кръстан Николов или Гинка Атанасова,те работят за тази фирма и ако могат ще ти помогнат да си намериш работа :help: Успех

Много благодаря!Успех и на теб! ;)

Много благодаря!Успех и на теб! ;)

Тук ли си още? Знаеш ли нещо за други посредници -- НАДЕЖДНИ!!! Публикувано изображение

з здравейте отново някой може ли да ме светне как стои въпросът с регистрацията на коли в кипър ,защото мисля да пристигна с кола до кипър например колко ще мога да карам с бг номера и какви данъци и такси трябва да се платят ,колата си е с десен волан

з здравейте отново някой може ли да ме светне как стои въпросът с регистрацията на коли в кипър ,защото мисля да пристигна с кола до кипър например колко ще мога да карам с бг номера и какви данъци и такси трябва да се платят ,колата си е с десен волан

Здравей!До колкото знам можеш да караш 1 месец,като можеш да го удължаваш като влизаш и излизаш в турската част.За за регистрацията и данъците виж тук:

http://www.mof.gov.cy/mof/customs/customs....en?opendocument

http://www.mcw.gov.cy/mcw/rtd/rtd.nsf/dmlr...en?opendocument

Здравейте отново.Благодаря на всички които ми отговориха и взеха отношение по зададените от мен въпроси по рано. Filomatis,бих искал да те попитам ако е удобно,има ли сайтове или местни вестници с обяви за наеми в Лимасол?Дали на място цените и избора ще бъде по добър?Също така ,според теб какви са шансовете за наемане на "share" апартамент с малко дете?Имат ли кипърците нещо против децата или търсят спокойствието?Благодаря.

Здравейте отново.Благодаря на всички които ми отговориха и взеха отношение по зададените от мен въпроси по рано.

Filomatis,бих искал да те попитам ако е удобно,има ли сайтове или местни вестници с обяви за наеми в Лимасол?Дали на място цените и избора ще бъде по добър?Също така ,според теб какви са шансовете за наемане на "share" апартамент с малко дете?Имат ли кипърците нещо против децата или търсят спокойствието?Благодаря.

Специално за обявите ти препоръчвам вестник'Χρυσεσ ευκαιριεσ',има стотици обяви за наеми.Какво имаш пред вид под'"share" апартамент'?По принцип тук се притесняват да дават жилища на чужденци,защото се напъхват 20 души вътре и ги съсипват.

Специално за обявите ти препоръчвам вестник'Χρυσεσ ευκαιριεσ',има стотици обяви за наеми.Какво имаш пред вид под'"share" апартамент'?По принцип тук се притесняват да дават жилища на чужденци,защото се напъхват 20 души вътре и ги съсипват.

В нетa съм срещал обяви например ''Room available in large, comfortable 3 bedroom house. 250 euros a month incl bills. House is in Germasogeia."

Имаш ли инфо дали е възможно да живеем по такъв начин аз,съпругата и дъщеря ми (2 г. и 7 м.)?Проблем ли е за собствениците на жилищата?Обявите във вестниците по-евтини ли са отколкото в интернет?

Здравей! Само като информация, защото Филоматис отговаря и то добре, аз живея в 5 стайна къща в Никозия, квартал Каймакли, имам куче, жена ми и синът ми. Собствениците са много добри и се отнасят превъзходно. Това, че си българин е преимущество засега, после не знам защото има много изцепки! Сериозно. Мой приятел кипърец работи в полицията и какви неща ми споменава, направо се съмнявам, ама както и да е, много е относително! Ела на място и търси, по-лесно е! Успех!

Редактирано от Бруно (преглед на промените)

Здравей!

Само като информация, защото Филоматис отговаря и то добре, аз живея в 5 стайна къща в Никозия, квартал Каймакли, имам куче, жена ми и синът ми. Собствениците са много добри и се отнасят превъзходно. Това, че си българин е преимущество засега, после не знам защото има много изцепки! Сериозно. Мой приятел кипърец работи в полицията и какви неща ми споменава, направо се съмнявам, ама както и да е, много е относително! Ела на място и търси, по-лесно е! Успех!

Бруно,благодаря.Как е в Никозия?Трябва ли да знаеш гръцки за да почнеш работа или можеш само с английски?Питам , защото някои твърдят че без гръцки е много трудно?

Трудно е, честно. Ако знаеш гръцки веднага те лапат имат ли нужда. Аз съм професионален шофьор, карам три мерцедеса камиони и две малки тойоти. Ходя из цялата страна, не ми е тежко, познавам навсякъде българи, с някои си хортуваме от други бягам, Публикувано изображение , но всички са на мнение, че знаеш ли гръцки е по-лесно намирането на желаната работа! Аз специално това търсех и, може да не ми повярвате, за 3 часа си намерих работа! Публикувано изображение Как? С ходене от фирма, на фирма и успях, заклевам се. Понеже не мога да работя каквото и да е, правих операция на главата преди 3 години, тук в Кипър, не съм дал един лев, а е скъпа 12 000 евро. Добра страна и затова препоръчвам на всеки да работи легално! Ако с нещо мога да бъда полезен, питайте на лични, ще си оставя телефона.......ако има нещо, ще ви информирам.......нищо не искам за мене! Публикувано изображениеПубликувано изображение

Трудно е, честно. Ако знаеш гръцки веднага те лапат имат ли нужда. Аз съм професионален шофьор, карам три мерцедеса камиони и две малки тойоти. Ходя из цялата страна, не ми е тежко, познавам навсякъде българи, с някои си хортуваме от други бягам, Публикувано изображение , но всички са на мнение, че знаеш ли гръцки е по-лесно намирането на желаната работа! Аз специално това търсех и, може да не ми повярвате, за 3 часа си намерих работа! Публикувано изображение Как? С ходене от фирма, на фирма и успях, заклевам се. Понеже не мога да работя каквото и да е, правих операция на главата преди 3 години, тук в Кипър, не съм дал един лев, а е скъпа 12 000 евро. Добра страна и затова препоръчвам на всеки да работи легално! Ако с нещо мога да бъда полезен, питайте на лични, ще си оставя телефона.......ако има нещо, ще ви информирам.......нищо не искам за мене! Публикувано изображениеПубликувано изображение

Благодаря Бруно :angry: .Писал съм ти на лични.

В нетa съм срещал обяви например ''Room available in large, comfortable 3 bedroom house. 250 euros a month incl bills. House is in Germasogeia."

Имаш ли инфо дали е възможно да живеем по такъв начин аз,съпругата и дъщеря ми (2 г. и 7 м.)?Проблем ли е за собствениците на жилищата?Обявите във вестниците по-евтини ли са отколкото в интернет?

Едвали собственика на жилището е пуснал тази обява,по скоро някои си търси съквартирант.Аз лично имам горчив опит от живота ми по такива квартири,неизбежно възникват проблеми от сорта-"Що се къпе толкова много тоя,а плаща колкото нас","кои ми изяде сладкото" и т.н.По добре да плащам стотина евро повече,но да съм независим.Според мен трябва да доидеш ти първо,а след като си намериш работа и квартира да вземеш жена си и малката.Е,освен ако не разполагаш с някое евро в повече за начало.

Редактирано от Filomatis (преглед на промените)

Едвали собственика на жилището е пуснал тази обява,по скоро някои си търси съквартирант.Аз лично имам горчив опит от живота ми по такива квартири,неизбежно възникват проблеми от сорта-"Що се къпе толкова много тоя,а плаща колкото нас","кои ми изяде сладкото" и т.н.По добре да плащам стотина евро повече,но да съм независим.Според мен трябва да доидеш ти първо,а след като си намериш работа и квартира да вземеш жена си и малката.Е,освен ако не разполагаш с някое евро в повече за начало.

Благодаря ти за съвета Filomatis.И аз така мисля да направя,първо аз после и семейството(дай БОЖЕ).Искам да те попитам специално за Лимасол,кога според теб шанса да намеря работа е по-голям ,до месец(понеже мисля другия месец да се пробвам) и ли на есен?Как мислиш?

Благодаря.

Благодаря ти за съвета Filomatis.И аз така мисля да направя,първо аз после и семейството(дай БОЖЕ).Искам да те попитам специално за Лимасол,кога според теб шанса да намеря работа е по-голям ,до месец(понеже мисля другия месец да се пробвам) и ли на есен?Как мислиш?

Благодаря.

Вече го коментирахме идването ти,не е късно ако дойдеш до месец.Плюс това не всички спират август,в туризма,заведенията,търговията работят нон стоп.

Вече го коментирахме идването ти,не е късно ако дойдеш до месец.Плюс това не всички спират август,в туризма,заведенията,търговията работят нон стоп.

Извини ме че се повтарям Filomatis.Малко съм се ошашавил.Благодаря.

Извини ме че се повтарям Filomatis.Малко съм се ошашавил.Благодаря.

хей, решили се да тръгваш. Моят мъж работи в Кипър 10 месеца и сега отново смята да се върне.

БРУНО, как може да говорим с тебе?

хей, решили се да тръгваш. Моят мъж работи в Кипър 10 месеца и сега отново смята да се върне.

БРУНО, как може да говорим с тебе?

Здравей и на теб dan4e.Да ще пътувам за Кипър ,но незнам тачно кога,тъй като за сега има пречки по независещи от мен причини.Мъжа ти с какво се занимава и кога ще пътува?

Здравей и на теб dan4e.Да ще пътувам за Кипър ,но незнам тачно кога,тъй като за сега има пречки по независещи от мен причини.Мъжа ти с какво се занимава и кога ще пътува?

Той е проф фофьор с всички категории затова търся Бруно. Миналата година беше там 10 месеца и сега пак иска да се върне. Затруднени сме да тръгне и да търси там на място - това го спира

Хей Бруно тук ли си? поздрави от Бг

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.