Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Една мистерия - Котката

Featured Replies

Имам една молба - някой да публикува тук или да даде линк на котка, която е снимана в следната поза:

Наежена, ходеща настрани и с извит гръб laugh.gif

Умирам си от кеф, като видя котка да върви и да плаши всичко така...

<{POST_SNAPBACK}>

Специално рових :) :

angry-cat1.jpg

angry-cat2.jpg

Вижте и тези сладури:

www.thecatgallery.com/beautiful_or_unusual_cat_faces.html

Редактирано от arti (преглед на промените)

• Отговори 74
  • Прегледи 13,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Автор

Ето още нещо интересно:

Котките са...

изключително гъвкави. Могат да се извиват и обръщат под всевъзможни ъгли, като чели нямат скелет! Могат да обтегнат тялото си за стремителен скок върху жертвата, да се промушат през съвсем тесен процеп или да се огънат на две, извивайки едната половина на гърба си на 180 градуса. Но как? Каква е тайната на котешкото тяло? Скелета на котката се е усъвършенствал с времето. Както и при човека, гръбнакът на и е изграден от прешлени, но при нея всеки прешлен е подвижно свързан с останалите. Това и дава много по-голяма свобода на движението.

родени катерачи и балансьори и имат изумителен усет за равновесие. Благодарение на него те се катерят на шеметни височини и могат да се придвижват по тесни ръбове, поставяйки виртуозно лапичките си точно една пред друга. Всеизвестно е, че дори когато паднат случайно, котките винаги се приземяват на крака. Колкото и невероятно да звучи най-опасната височина за една котка е между 5 и 10 етаж. Падането от 8-мия етаж може да се окаже фатално, докато от 12-тия тя може да се отърве само с охлузвания. Описан е случай, при който котка паднала от 32-рия етаж без да се нарани.

родени ловци. Те разчитат на зъбите и ноктите за защита, нападение и лов. Малките котенца имат 26 млечни зъба остри като игли. Ноктите и зъбите са опасни оръжия, затова когато влизат в битки помежду си, котките избягват да ги използват. Повечето котешки двубои са предимно демонстрация на свирепи намерения. Съперниците извиват гръб, съскат свирепо, оголват зъби и наежват козина. Те гледат втренчено докато едната котка не извърне гръб и не отстъпи.

Очите на котката играят много важна роля в лова. Те са устроени така, че не пропускат и най-слабото движение. Котките виждат добре дори и при 6 пъти по-слаба светлина, отколкото тази при която виждат хората. Цветното им зрение не е добро като човешкото, обаче не са далтонисти, както се смяташе доскоро. Те различават зелен, син и жълт цвят, но не разпознават червения. Учените обясняват сравнително оскъдното цветно зрение с факта, че котките ловуват предимно по изгрев и здрач, когато цветовете не са особено важни.

* Цветът на очите - Породните стандарти изискват определени цветове на очите: Син за сиамките, Зелен за чинчилите. При различните породи оранжевото и жълтото варират от Медно-Кафяво при персийките до Златисто на черната американска късокосместа котка. Очите на породата Мейн Куун са Лешникови, а бялата персийка има разноцветни очи - Синьо и Оранжево.

- котката може да върти ушите си поотделно, и то в посоката, която я интересува. Тя чува звуци с висока честота (цвъченето на мисшка например), които човешкия слух не може да долови. Обонянието и е 30 пъти по-силно от обонянието на човека!

- котките са хищници и техните вкусови рецептори са специализирани в разпознаване на месната храна. Те различават кисело, горчиво и солено, но не и сладко.

- котките имат едно сетиво повече от човека. В твърдото небце се намира т. нар. якобсонов орган. Чрез него те "вкусват" миризмите от въздуха, които стигат до мозъка им по собствен път, отделен от този на миризмите, поети чрез носа.

- мустаците на котката са много чувствителни при докосване, улавят и най-слабите движения на въздуха. Те могат да се насочват напред при поздрав или назад, за да не пречат при бой или хранене. Чрез тях котето може да определи точното местоположение, формата и размера на всеки предмет, към който се приближава в тъмното. Това и помага да скочи върху плячката с изключителна точност, както и да прецени светкавично дали може да мине през някоя пролука. Благодарение на мустаците си котките никога не се блъзкат за разлика от нас, тромавите и непохватните хора... biggrin.gif:wors:

Редактирано от kitty (преглед на промените)

Ето още нещо интересно:

Котките са...

Големи егоисти (мислят само как да си играеш с тях и да ги нахраниш)

Много пухести (за съжаление има и изкючения)

Пълни с бълхи (това важи предимно за бездомните)

Много глупави (не веднаж съм се убедждавал в това)

Много игриви (до сега не сам срещал котка на която да не и се играе)

В крайна сметка котките стават само да ги мачкаш. Изключение правят бездомните. Те, както и бездомните кучета, трябва по възможно най-ефикасния начин да се премахнат от ежедневието ни.

Редактирано от NebeseN (преглед на промените)

• Автор

Котките изобщо не искат от тебе само да ги нахраниш! За да гледаш коте трябва страшно много грижи, а в замяна получаваш любов, която може и да не намериш при хората!

Личи ти, че нищо не знаеш за тея животни, щото иначе нямаше да кажеш, че са глупави!! Това са изключително умни животни и мисля, че заслужават поне малко уважение..

Последното ти изказване изобщо няма да го коментирам :wors: Като не харесваш котки просто го кажи, ми недей да подклаждаш в другите такава злоба. Пък не е хубаво и за тебе.. се ще ти избий някъде. Надявам се да не е върху някое животно!

Редактирано от kitty (преглед на промените)

Котките изобщо не искат от тебе само да ги нахраниш!

<{POST_SNAPBACK}>

Искат и да си играеш с тях. Но друго не искат. Това че ги сресваш, чистиш им и т.н. не означава че искат грижи. А и не съм казвал, че е лесно да се грижиш за котка!

Личи ти, че нищо не знаеш за тея животни, щото иначе нямаше да кажеш, че са глупави!! Това са изключително умни животни и мисля, че заслужават поне малко уважение..

<{POST_SNAPBACK}>

Знам доста за тях. Вероятно не колкото теб, но това че са глупави го знам от опит. Виждал съм доста глупости изваршени от котки и дори котка която се самоуби докато си играеше!(не беше приятна гледка) И аз уважавам котките!

Като не харесваш котки просто го кажи

<{POST_SNAPBACK}>

Аз харесвам котки!!! Дори успях да навия нащи да си вземем. Еднинствено не харесвам бездомните и то защото създават доста проблеми на цяла България!

angry.gif:yanim:angry.gif

Знам доста за тях. Вероятно не колкото теб, но това че са глупави го знам от опит. Виждал съм доста глупости изваршени от котки и дори котка която се самоуби докато си играеше!(не беше приятна гледка) И аз уважавам котките!
Това ли означава да е глупаво животното,ами аз знам доста случаи когато хора са се самоубивали и то по доста бих казала абсурдни начини,но не мога да кажа,че хората са тъпи,защото не е така.

Аз харесвам котки!!! Дори успях да навия нащи да си вземем. Еднинствено не харесвам бездомните и то защото създават доста проблеми на цяла България!

Е какви проблеми създават тия бездомни котета и то на цяла България?Да кажеш кучетата-става,ще се съглася.Радвам се,че сте си взели коте и дано да си взел едно от тия бездомните,че да направиш едно добро дело и да спасиш една душичка от глад и мизерия.

Нищо лично само споделям моето мнение. :bye:

Редактирано от Tragedy (преглед на промените)

• Автор
Искат и да си играеш с тях. Но друго не искат. Това че ги сресваш, чистиш им и т.н. не означава че те имат нужда от тези грижи. А и не съм казвал, че е лесно да се грижиш за котка!

angry.gif  :yanim:  angry.gif

<{POST_SNAPBACK}>

имал ли си котка изобщо? явно не! как може да кажеш, че нямат нужда да им чистиш?! ако случайно не си чувал котките са изключително чисти животни! те ИМАТ нужда да ги сресваш, да ги галиш, да им чистиш, та дори и да ги къпеш, въпреки че мразят! това е проява на любов и загриженост от твоя страна! защото не си виждал животно умряло от липса на тези грижи и обич нали? дано и да не ти се случи да видиш...

пак повтарям котките не са глупави животни! лено е да дадеш някакъв такъв пример, а защо не разкажеш по-подробно какво се е случило а? просто "коте умряло при игра" -- звучи тъпо наистина и съм сигурна, че това е била и целта. А какви са точно фактите? Тук имаш предимство - само ти си ги знаеш (ако изобщо е имало такова нещо).

Обвиняваш бездомните животни, а не стопаните им тъй ли? Какво са ти виновни горките животинки, че някой глупак ги е взел и после като му е писнало ги е захвърлил нанякъде?!! За тях живота продължава дори и на улицата. И после защо нападали хора! Те стават озлобени към нас хората, след като някой ги нарани толкова. Замислете се.. същото го правим и ние - ако някой ни причини болка, ние ставаме предпазливи към следващия и подсъзнателно търсим възможност да си го върнем!

НЕ ти личи, че харесваш котки, още по малко, че ги уважаваш! Лесно е да говориш.. по-трудното е да изпълниш думите си! Котките и всички животни не са просто предмет, с който да си разнообразяваш ежедневието! Те също мислят и чувстват като нас! Имай го впредвид като си вземеш домашния любимец...!

natikot

На kitty съм дал някои стайтове за проблемите създавани от бездомните котки и кучета. Ако искате и още мога да ви намеря.

не мога да кажа,че хората са тъпи,защото не е така.
Тук си в грашка. Харата са тъпи! :yanim:

kitty

Оправих поста. Наистина не бях изпилзвал правилната дума. трябва да е не 'Това че ги сресваш, чистиш им и т.н. не означава че те имат нужда от тези грижи', а 'Това че ги сресваш, чистиш им и т.н. не означава че искат грижи.' Гршката е моя. А иначе на бездомните котки никой не им чисти и не ги сресва, но те си нямат проблем с това. А съм имал котка и тя почина, а не съм я изоставял. И понеже знам, че веднага ще кажеш, че е починала защото не съм се грижил за нея, имаше някаква болест и си беше обречено горкото коте.

Обвиняваш бездомните животни, а не стопаните им тъй ли?

Не! Обратното. Обвинявам стопаните им, а не котките. Те имат наи малка вина за това че разпространяват бълхи и болести, но все пак това е факт и трябва да се направи нещо по въпроса!

• Автор

От тук вече почваме да се разбираме кат хората.. само дето първия ти пост изобщо не казваше същото както последния. Но може пък и аз да не съм доразбрала, не споря!

Признавам си, че съм съгласна, че хората не сме толкус умни за колкото се имаме! За това те подкрепям, но това е друга тема и тука не и е мястото да я обсъждаме.

Но не мога да се съглася с това, че продължаваш да твърдиш, че котките нямали нужда от тези грижи! това че се оправят както намерят на улицата не означава, че така им е по-добре! :yanim:

Хм недей толкус да знайш ;) Нямаше да кажа, че не си се грижил за нея. Все пак не може да сме виновни за всичко! Понякога не можем да спасим животното и това е най-лошото.

Радвам се, че чат пат се разбрахме.. приятно гледане на котето ти ;) дано като го вземеш наистина да видиш отблизо за какво ти говоря

ПП> май остарявам ама не си спомням да си пускал линкове към такива сайтове..?

Ако все още не си разбрала, котето вече го взехме и за съжаление вече умря sad.gif

Сайтовете са отговор на съобщението кадето си ми понижила репутацията

• Автор

да видях.. ама късно!

а защо там? спокойно можеше да ги пуснеш и тука.. това е опасност, която ни засяга и е добре хората да ги прочетат!

Само една забележка -- по-големите ни врагове (ако може тъй да се кажа) са бездомните кучета, не котки! Мисля, че имаше пусната тема по тоя въпрос, ако някой иска да каже нещо по въпроса нека се прехвърли тук! ;)

:yanim:;);)

мерси за сладурите.. страхотни са! ;)

:) kitty Последната страница която съм ти дал не е била котка. Чак днес като ги триех видях.

А ето ти един сайт за домашни любимци. Може и да го знаеш, но иначе е много хубав. Има много снимки на котки.

http://pets.infotech.bg/index.php?display_category=cats

• 2 седмици по-късно...

Хай, здравейте котани и котаци.

От отдавна не съм влизал във тази тема, но имах причини.

Не съм разглеждал всичко, но видях, че има линкове. Ще дам линк към една енциклопедия за котараните и котаците (на руски е ). Адресът е на работата ми и затова не го давам сега. Дано ви хареса.

С пожелание за щастливи преживявания

с нашите любимци, разбира се.

П.П. Някой беше казал: Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните!

Хм, беше ми девиз, но вие (ХОРАТА в този форум) ще ме накарате да преосмисля и да се откажа от него!

Бъдете крепки и непоправими :sobbing:

радвам се, че все още са останали представители от другия пол, които да уважават това животно...
:bye:

Малко факти за котките (на руски :-)

Юрец.РУ

<{POST_SNAPBACK}>

Мда, интересни са. Особено това за тракането със зъбите - въобще не съм и подозирал, че е от яд че не могат да докопат птицата laugh.gif

М/у другото на същия сайт има и малко забавни снимки.

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Който се справя с руски нека пусне в google следния стринг "кошачья энциклопедия". Всеки може да намери нещо интересно.

• 2 седмици по-късно...
Какво най-много обича котката ви?

Няколко прости, не особено скъпи начина, за да направите котката си щастлива. Тя ще ви отвърне с повече любов и привързаност. 

Как да й помогнем да бъде нещо повече от обикновена котка?

• Поставете на подходящо място отвън къщичка или хранилка за птици, за да може котката да наблюдава птиците.

• Посадете растения, които привличат пеперуди и насекоми. Ако котката е домашна, поставете растенията близо до прозореца. Така тя може да наблюдава малките посетители.

• Котките обичат височината. Закачете на високо някаква греда, за да може животното да скача върху нея и да гледа надолу.

• Ако живеете в къща с двор, не косете тревата прекалено ниско. Котките обичат да се крият в нея, да дебнат птици оттам, където не могат да бъдат забелязани, и след това да се втурнат след плячката си. (Но не позволявайте да котката си да наранява птици!)

Какво да направите, за да бъде котката ви доволна и да й осигурите комфорт?

• Намалявайте звука на телевизора, когато показват шумни предавания, филми със стрелба и "препускащи" мотоциклети. Затваряйте прозорците, ако навън е шумно. Високите звуци наистина вредят на котките.

• Затопляйте котето под пуловера си или го завивайте.

• Леглата и кошниците на котките трябва да са разположени на топло и спокойно място в къщата, за предпочитане - леко издигнати над пода.

• От време на време лягайте на пода да си играете с котката и бъдете на нейната височина, а не да се извисявате като заплашителен гигант над нея.

:):hush:

http://gergana1.dir.bg/animals/cats.htm

Редактирано от natikot (преглед на промените)

Мразя котки! Не обичам животно, което е на настроения! Моето куче е винаги с едно и също отношение към мен и никога не ме е предавало, ако мога така да се изразя.

Гледала съм сама 3 години една котка и най накрая тя ми издра лицето и избяха. После още 3 години после съм ходила по процедури да ми махнат белезите!

Мразя котки! Не обичам животно, което е на настроения! Моето куче е винаги с едно и също отношение към мен и никога не ме е предавало, ако мога така да се изразя.

Гледала съм сама 3 години една котка и най накрая тя ми издра лицето и избяха. После още 3 години после съм ходила по процедури да ми махнат белезите!

<{POST_SNAPBACK}>

Котките са малко като жените-обичат да ги коткат и да им обръщат внимание,вярно своенравни са,но точно там им е чара.Котетата също могат да са любеобвилни и предани,но това зависи как ги гледаш и как се отнасяш с тях.Няма нищо по-хубаво да се прибереш след тежък ден и да вземеш котето в скута си,то да почне да мърка и да се глези.Веднага се отпускам и успокоявам laugh.gif

• 1 месец по-късно...
  • Автор

<{POST_SNAPBACK}>

нали знаеш, някой умен е казал : .."котката те гледа с презрение, кучето с възхищение, а само прасето те гледа като равен" ;)

котките могат да бъдат всеотдайни, стига да заслужиш уважението им! Плюс това към различните породи трябва да се подхожда различно.. съжалявам за това, което ти се е случило, но не мисля, че само котката е имала вина :) и мойто коте има труден характер и ми го напомня от време на време като започна да му лазя по нервите.

Както всеки човек е различен, така е и с животните. Не можеш да слагаш всички котки под един знаменател само защото си се опарила от една :) Пък и определено мисля, че не си виждала куче с характер.. biggrin.gif

Еми има една такава приказка,дето като че ли има нещо вярно в нея:

"Какво си мисли:

а)кучето:

"Леле,кви са добри тия хора!Хранят ме,гледат ме,къпят ме,глезят ме,сигурно са богове..."

б)котката:

"Лелее,кви са тия хора!Хранят ме,глезят ме,галят ме,сигурно съм бог..."

laugh.giflaugh.giflaugh.gif

П.П.Някой може ли да ме посъветва как да оптимизирам общуването си с моето котенце,защото напоследък вместо да се гушка,той само иска да си играе,ама неговата игра е драс-драс-мър-мър-мяу-мяу... sad.gif В смисъл как да му докажа обичта си? :)

Редактирано от regiii (преглед на промените)

• Автор
Еми има една такава приказка,дето като че ли има нещо вярно в нея:

"Какво си мисли:

а)кучето:

"Леле,кви са добри тия хора!Хранят ме,гледат ме,къпят ме,глезят ме,сигурно са богове..."

б)котката:

"Лелее,кви са тия хора!Хранят ме,глезят ме,галят ме,сигурно съм бог..."

laugh.gif  laugh.gif  laugh.gif

П.П.Някой може ли да ме посъветва как да оптимизирам общуването си с моето котенце,защото напоследък вместо да се гушка,той само иска да си играе,ама неговата игра е драс-драс-мър-мър-мяу-мяу... sad.gif В смисъл как да му докажа обичта си? :bighat:

<{POST_SNAPBACK}>

ухх.. завиждам ти честно :baby: на колко годинки ти е котето? щото мойто отдавна вече не му се играе на тая игра и изобщо на никоя sad.gif

Ами съвет ли? То до сега доста изписахме ама като за начало не му отказвай игрите! Когато си играех с мойто на тая игра винаги си обличах предварително някоя блуза /или няколко блузи/ с по дълъг и дебел ръкав, за да не може да ти остави някоя друга следа за спомен на ръката :hush: След като се екипирам дори и на мене ми беше забавно. А пък след играта вече като се умори няма как да не иска да се гушне /освен ако не е много малко.. те спиране нямат ;) /

Оффтопик:::

Ами той е на 8 месеца...така де...Странно ми е и защо все повече хапе и драска,но когато искам да го погаля,той се дърпа като наплашен... sad.gif

13-11-05_1355.jpg:)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.