Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Символът на змията

Featured Replies

"Външна същност"?.... Често семитите(и лунните езотерици) в разбирането, че Бога бил "вътрешен" се доверяват на вътрешни паднали духове, наричащи ги "МОНО-бог".Монохроматичен. :)

Именно разбирането, че Бог е външен, като го видиш НАВЪН те прави криещ се в себе си. Именно това е "аз"-ът, който ти разбираш, само, че този 'аз' е на материално ниво. Нарича се ахам-фалшиво его. Ти се криеш в него и го мислиш за 'бог'. cool.gif

Напротив: прекрасно знам и моите и товите убеждения. ;)

Виж последната ми публикация в блога ми(от днес)...има релевантност и към безличностното (ти)разбиране на бога, с презумцията, че било 'външно'. biggrin.gif

Имперсонализмът е сечението между абрахамските религии и т.нар. езотерици, потенциални окултисти, към които се опитваш да се причислиш. cool.gif Той води начало от ЛУННИТЕ ведически култове. Това няма да ти хареса... ;)

:) много бързо ми лепна етикет - аврамитски езотерик, потенциален окултист, обсебен от фалшивото ахам-его...при това само опитващ се да се причисли.

Достатъчно - внимавай с вишудха, щитовидната жлеза и "плексус фарингеус", защото там ти се очертава проблем, вкл. и здравословен

...и за Змията:

"...Всеки носи змия в себе си. Тази змия се вие около човешкото Дърво на Живота и се вижда от всички. В Библията е символично наречена "медна змия". Тя е същността на душата, излъчването на съзнанието, душевният потенциал на човека, който запълва цялата система на змийския огън, т.е. системата главагръбначен стълб. Това е всъщност медната змия, която пълзи по Земята със смъртоносна отрова в главата.

Откъде произлиза изразът "медна змия"? Първо, трябва да знаете, че на иврит думата "мед" има второ значение "змия". Второ, "медта", а следователно "змията" е женският аспект. Да си припомним, че медта също е и металът на Венера. В душата, в потенциала на змийския огън, е заложен съзидателният, т.е. женският принцип. В същата тази система обаче присъства и творческият принцип, т.е. мъжкият аспект на душата. Следователно, във всяка система на душата, във всяка система на змийския огън ние виждаме два аспекта – медната змия и огнената змия, с други думи – женския и мъжкия принцип. Символично можем да кажем, че на човешкото Дърво на Живота живеят две змии. В един човек мъжкият принцип е положителен, а женският е отрицателен, в друг – обратното.

Затова кадуцеят на Меркурий, обвит от две змии – черна и бяла, е символ на обикновеното диалектично, биологично състояние, а именно – Дървото на Живота с двата аспекта на душата. Двете змии, украсяващи древноегипетските жреци, символично изразяват тяхното вътрешно състояние на душата, както и състоянието на всички останали хора.

Тези два душевни принципа, които наричаме Адам и Ева (Адам – огнената змия, а Ева – медната), непрекъснато спорят помежду си и на човека, претеглящ техните влияния на своите "вътрешни везни", постоянно му се налага да взема различни решения.

Двете змии се вият около Дървото на Живота. Ту мъжкият принцип се насочва към женския, ту обратното. Двете змии в човека се нападат една друга и се обвиняват взаимно. Огнената змия постига реализация, а медната иска да управлява. Импулсите на съзиданието и съхранението се намират във вечен спор. Но така или иначе интересите на душата са насочени към едно – самосъхранение и желание за съществуване.

Така съскащото змийско тяло се извива в калта на тази природа, и бог да е на помощ на онзи, който приближи до него твърде близо. Вие сигурно знаете как тези змии в душата извършват вътрешния избор – ту пропълзяват в светилището на сърцето, за да преценят своите интереси, ту донасят жертвите си в светилището на главата. А отровата, приготвена в тези светилища с хитрост, тактика и ловкост, служи за постигане на целите. Съществуват много различни видове отрова, както и много начини да я насочите натам, накъдето ви се иска. Органът, изригващ тази отрова, е гръклянът...".

Райкенборг, Петри, из "Универсалният гносис"

ПП Симпатичен си ми - бях същият на твоя възраст :);)

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

• Отговори 121
  • Прегледи 44,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Спирай тея книги, ама вие честно вярвате ли ги тия работи или да върви спама.

Змията никога не е соларен символ.

Змията е женски символ. Никога не -мъжки.

Змията се асоциира винаги с Луната, женското начало(душата в материята), както и кланът. cool.gif

Винаги и никога - кой казва?

Мирча Елиаде и Клод-Леви Строс, както и Карл-Густав Юнг, казват, че може и да е двойнствен символ - мъжки и женски, лунарен и соларен, явно ти си по-знаещ и от тях митолог, семиотик и психоаналитик, взети заедно.

;)

Мирча Елиаде и Клод-Леви Строс, както и Карл-Густав Юнг, казват, че може и да е двойнствен символ - мъжки и женски, лунарен и соларен, явно ти си по-знаещ и от тях митолог, семиотик и психоаналитик, взети заедно.

;)

Естествено че змията е соларен символ.Тя е оплождащото начало ,фалоса,шо се гъбаркаш с нас?

Не знам кое е естествено и неестествено.

Вие, като специалисти, ще кажете. Аз съм неук любител.

:)

Карл Юнг е авторитет за мене, наистина. Много повече от всички други светски псхилози чифутски тип. Но той не ВЕДА. А ВЕДА е оригиналът на ВСИЧКИ митологии. Почервени го моля! ;)

Сега ще ти кажа, защо Юнг счита змията за "би".

Знаеш, Юнг набляга на архетипите. И то по тип на елемента. Нещо, което чифут Фройд НЕ Е МОЖЕЛ. По обясними причини. ;)

В Астрлогията 2 са знаците и домовете, които кореспондират на нагите от ведическата митология. Това са, сътветно-Ананта-Шеша на Вишну -Риби в 12 дом и Васуки на Шива-Линга на Скорпион в 8 дом.

Водните знаци са ЖЕНСКИ, пасивни, въпреки, че божествата Вишну и Шива са мъжки. Но тук не се касае за божествата, а за атрибутите им-наги.

Сега по-малко ли съмнение има, че нагите са ЖЕНСКИ тип. В българския език Змия иде от Земя. Дори шопите и вокат напаро ЗЪМЯТА(на Змията).Земята винаги е асоциира с женското начало и то най-груб елемент. Земята в Астрлогията е Телец и 2 дом.

ПС: кажи ми, ако имаш желание да ти пейстна тука някои проминантни символи, класифицирани в графа "мъжко-женско". Само при твое желание. :P

Но той не ВЕДА. А ВЕДА е оригиналът на ВСИЧКИ митологии.

Не, това, което си написал, ми е достатъчно, няма нужда от твоето познание, аз поне нямам.

Естествено че змията е соларен символ.Тя е оплождащото начало ,фалоса,шо се гъбаркаш с нас?

Най-голяма заблуда е да се бърка "излъчваща" с "отразена" светлина. В самото начало на лунните култове за "Слънце" се вземал Сатурн. Който е Озирис, Один или Шива. При семитите в Близкия изток е бил Бел или Баал(Ваал).

• Автор

Имам въпрос към U.Ra. Гледал ли си

Хари Потър И Стаята На Тайните ? Може би се отклонявам малко от темата но се сетих за нещо т.е. свързах някои неща. Ако си гледал/чел може би ще се сетиш/разбереш. Поздрави!

Редактирано от Алморот (преглед на промените)

Имам въпрос към U.Ra. Гледал ли си

Хари Потър И Стаята На Тайните ? Може би се отклонявам малко от темата но се сетих за нещо т.е. свързах някои неща. Ако си гледал/чел може би ще се сетиш/разбереш. Поздрави!

Не, не съм се интересувал от Хари. Само ми направи впечатление, че носи името на Лорд Хари. :)

Тази истерия покрая тази фантастика има илумиантски корени. Юдео-масонка ;)

• Автор

Ша са разберем :Pbiggrin.gif;)

Глухият имал приятел болен човек. Глухият отишъл при болния и го пита: "Какво правиш? - Умирам, умирам! - казал болният. Глухият казал: Слава на Бога! После глухият попитал: Какво ядеш? Болният казва: Отрова - Тогава яж повече - казал глухият... И това е символ който сигурна съм ще се разтълкува много превратно :)

п.п. Всяка прилика с лица и събития е напълно случайна!

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

"Когато през ума ви мине една лоша мисъл, знайте, че тя иде от вашето далечно минало, не е сегашна. Тя е чуждо, подхвърлено дете, не го приемайте. И на мен не искам да изпращате подхвърлени деца, родени от незаконни родители. Като Учител, аз не съм пратен на Земята да отглеждам и възпитавам такива деца. Да отгледаш един грешник е едно нещо, а да отхраниш едно незаконно дете, това е друго нещо. Грешникът, който е дошъл до известно съзнание и се кае за своите грехове, може да се спаси. Той прави усилия да върши Божията Воля. За такива дойде Христос на Земята. Всеки може да се спаси. И грешникът може да се спаси, но не и подхвърленото, незаконороденото. То е змия, която колкото повече се храни, толкова по-голяма става. Един ден тя ще се увие около човека и ще строши костите му. Лично за вас, за вашето бъдеще благо е необходимо да отхранвате онези велики мисли, които Бог е вложил първоначално във вас чрез Светия Дух. Не отхранвайте отрицателните мисли, които Черната ложа е посяла във вас. Майката казва: "Измъчих се с това дете, голямо главоболие ми създава, но един ден то ще ме гледа". Не, един ден това дете като змията ще счупи костите ти и ще те изхвърли вън от тази вълна."

http://www.beinsadouno.com/lectures.php?id=117

То е змия, която колкото повече се храни, толкова по-голяма става. Един ден тя ще се увие около човека и ще строши костите му.

Според ме, в случая "змията" не е използвана като символ, а като пример.Със същият успех е можел да бъдеупотребен и думата "слон" :

То е слон, който колкото повече се храни, толкова по-голям става. Един ден той ще се седне върху човека и ще строши костите му.

В случая е използвана думата "змия", защото е била по-близка до слушателите, по него време едва ли е имало много хора, които са знаели какво е слон, както и какво би се случело, ако на някой слон му хрумне да седне върху човек. cool.gif

• Автор

Прав си но това не е ли неовладяната енергия т.е. змията която не е захапала опшката си или по друг начин казано, непречистените мисли? Всичко е в главата, така си говорим с приятели, а едно друго същество преди години ми каза: "Умът е бойното поле". Ти как мислиш? Аз не смятам че тогава хората са били чак толкова тъпи че да не знаят какво е слон cool.gif

Прав си но това не е ли неовладяната енергия т.е. змията която не е захапала опшката си или по друг начин казано, непречистените мисли?

Да, ако почнем да анализираме всяка дума и се опитваме да правим аналогии и алегории-да, разбира се.Но все пак, в конкретният, целият цитат, който е даден змията е просто като пример, какво могат да направят непречистените мисли с тялото, в което са тия мисли.

Всичко е в главата, така си говорим с приятели, а едно друго същество преди години ми каза: "Умът е бойното поле". Ти как мислиш? Аз не смятам че тогава хората са били чак толкова тъпи че да не знаят какво е слон cool.gif

И аз не знам какви са били хората, за чиито уши е произнесено горното.Знам обаче, че българският език изоблиства с поговорки и алегории за змии. "Да храниш змия в пазвата си", "Змия да те клъвне по крака, ако стъпиш в тая одая", "Змия да задуши снагата на дете".А за слонове си нямаме....Мда

освен врачанското проклятие :"Слон да дойде на сватбата ти , да играе хоро и да строши къщата" :offtopic_s:

По-близко е сравнението със змия, отколкото със слон или друго животно.

Поне така мисля аз де.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• Автор

О. К. шефе няма проблеми, нали все пак за жената опс. :offtopic_s: за змията става въпрос, а този въпрос е доста дълбок. Така си мисля аз :) Поздрави! :wors:

п.п. Вдигам ръце с мъж на глава не се излиза :wors:

Като сте толкова навътре в символиката,я ми разтълкувайте какво е имал предвид Джим Морисън с с този стих:

Ride the snake, ride the snake

To the lake, the ancient lake, baby

The snake is long, seven miles

Ride the snake...hes old, and his skin is cold

cool.gif

• Автор
Като сте толкова навътре в символиката,я ми разтълкувайте какво е имал предвид Джим Морисън с с този стих:

Ride the snake, ride the snake

To the lake, the ancient lake, baby

The snake is long, seven miles

Ride the snake...hes old, and his skin is cold

cool.gif

Ще ми трябва преводач cool.gif

Като става въпрос за змията, нека да започнем от началото: Битие 3 глава :speak:

• Автор

Краят

Това е краят, красив приятел

Това е краят, мой единствен приятел

Краят на нашите объркани планове

Краят на всичко, което е останало

Краят

Не е безопасно или изненадващо

Краят

Аз никога няма да погледна отново в очите ти

Можеш ли да изобразиш това, което ще бъде

Толкова безгранично и свободно

Отчаяно нуждаеща се нечия странна ръка

В отчаяна страна

Изгубен в римска пустиня на болка

И всичките деца са ненормални

Всичките деца са ненормални

Чакаме за летния дъжд

Ето я опасноста на ръба на града

Яздете кралската магистрала

Странни гледки в златната мина

Язди магистралата на запад, маце

Язди змията

Язди змията

Към езерото

Към езерото

Древното езеро, маце

Змията е дълга

Седем мили

Язди змията

Той е стар

И кожата му е студена

Западът е най-добър

Западът е най-добър

Елате тук, а ние ще се погрижим за останалото

Синият автобус ни призовава

Синият автобус ни призовава

Шофьор, накъде ни отвеждаш?

Убиецът се събуди преди разсъмване

Той сложи ботушите си

Той наподобяваше лице от старинна галерия

И той мина напред през залата

Той отиде в залата, където живееше сестра му

И тогава той направи посещение за разплата на брат си

И тогава той мина напред през залата

И тогава той дойде пред вратата

И погледна вътре

Татко

Да сине?

Искам да те убия

Майко, искам да те...

Хайде маце, вземи съдбата с нас

И ме срещни на гърба на синия автобус

Свирете син рок на син автобус

Свирете син рок, дааааа

Това е краят, красив приятел

Това е краят, мой единствен приятел

Краят

Боли, за да ви освободи

Но вие никога няма да ме последвате

Краят на смях и тихи лъжи

Краят на нощта, ние се опитахме да умрем

Това е краят

http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=33440

Doors - The End (bg)

WhiteHart, целият текст е компилация от различни символи на древни култове.Миш-маш.Не знам Джим Морисън на какво е бил ,когато е писал текста, но със сигурност е бил някъде из небесата пълни с диаманти......

• Автор
WhiteHart, целият текст е компилация от различни символи на древни култове.Миш-маш.Не знам Джим Морисън на какво е бил ,когато е писал текста, но със сигурност е бил някъде из небесата пълни с диаманти......

:P:)

2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

Да пак правилата sad.gif все пропускам нещо за жалост :huh: Поздрави!

Дано това не е прекалено отклонение от темата като става въпрос за Doors се сетих за O Fortuna което пък въобще не е поздрав за WhiteHart :nono::P Което от своя страна означава че тук съм спазила поне едно от правилата, а то е да не употребявам само ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и така до края на света.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• Автор
Чакри им викат.

Отличник :sobbing: Поздравявам те със символично бодване по рогцата, за поздрав. Тема за тях си има така, че не му е тук мястото да пишем за това. Знам си аз пък и достатъчно е казано вече по въпроса така че няма смисъл. Чаоки! :)cool.gif

Змията никога не е соларен символ. ;) Тя се асоциира с лунните архитипи, най-вече на Скорпион и Козирог.

Да, Драконът е въплъщение на ведическите наги, КОИТО СА СИМВОЛ НА ГЕНА, РОДА. Змията е женски символ. Никога не -мъжки.

Змията се асоциира винаги с Луната, женското начало(душата в материята), както и кланът. cool.gif

Напротив - змията винаги е била символ с двойно значение - както хтоничен, така и соларен, както земен, така и духовен. Не случайно Уроборосът е изобразяван с две различно оцветени половини по дължина - едната черна, другата бяла /може да се направи и аналог с Ин - Ян/. Затова и змията като архаичен образ, защото всяка една символика е израз на първично-образното функциониране на несъзнаваното, е символ на онази несъзнавана, първична цялост на човешкия ум, онова познание, което неразделно носим вътре в себе си и което, когато е неосъзнато и изплува от дълбините на целостта понякога по-малко, понякога повече в критични моменти наричаме интуиция, а когато е осъзнато - мъдрост.

И друго - змията не се асоциира нито само с женското, нито само с мъжкото начало. Защо забравяш драконите? Тя няма връзка с половите начала, а има такава с душевните - с анимата. А, както знаем, Анима е онази жена вътре в мъжа...

Човешката душа няма пол, тя е психичната цялост на човека, доминиращата част от която е именно несъзнавана за нас. С други думи - змията като символ на несъзнаваното в човека, всъщност, символизира по-голямата част от човешката Душа.

Чети повече Юнг, преди да го анатемосваш с етикети!

Редактирано от Maat (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
Напротив - змията винаги е била символ с двойно значение - както хтоничен, така и соларен, както земен, така и духовен. Не случайно Уроборосът е изобразяван с две различно оцветени половини по дължина - едната черна, другата бяла /може да се направи и аналог с Ин - Ян/. Затова и змията като архаичен образ, защото всяка една символика е израз на първично-образното функциониране на несъзнаваното, е символ на онази несъзнавана, първична цялост на човешкия ум, онова познание, което неразделно носим вътре в себе си и което, когато е неосъзнато и изплува от дълбините на целостта понякога по-малко, понякога повече в критични моменти наричаме интуиция, а когато е осъзнато - мъдрост.

И друго - змията не се асоциира нито само с женското, нито само с мъжкото начало. Защо забравяш драконите? Тя няма връзка с половите начала, а има такава с душевните - с анимата. А, както знаем, Анима е онази жена вътре в мъжа...

Човешката душа няма пол, тя е психичната цялост на човека, доминиращата част от която е именно несъзнавана за нас. С други думи - змията като символ на несъзнаваното в човека, всъщност, символизира по-голямата част от човешката Душа.

Чети повече Юнг, преди да го анатемосваш с етикети!

Юнг страшно много ми допада, но в среавнение с Фройд. Иначе това, което казваш за 'двойния символ' на змията добива смисъл в периода "ВЕДАНТА" или Дуализма на персо-китайски, египетско-калдейски някой дори го наричат 'пра-български'. ;) Но този период е по-миражен в сравнение с оригиналът ВЕДА, за който ти говоря. Ако прочетеш 1/4 за ВЕДА в сравнение с това, което аз съм чел за Юнг, може би няма да имаме толкова контрастни перцепции за т.нар. НАГИ. ;)

ПС: Човешката душа няма пол, НО САМО в ДУХОВНИЯ СВЯТ. КОГАТО СЛЕЗЕ в материята на различните Астрални нива добива характер по пол. Половата система иде много по-късно, със слизане в грубата материята. ;) Ма ти да не се обиждаш, защото си жена, ей?...трябва д азнаеш, че аз ценя женския пол и начало В МАТЕРИАЛНИЯ СВЯТ от мъжкото, деструктивно и грубо. ;)

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.