Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Символът на змията

Featured Replies

Те това каза преди 100 дни и една кака.Мъжкото било деструктивно -женското конструктивно....Дрън дрън ,Ярина.Змията е връзката на нещата -Тя е това което ни спасява от деструкцията!................................................

• Отговори 121
  • Прегледи 44,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Спирай тея книги, ама вие честно вярвате ли ги тия работи или да върви спама.

Те това каза преди 100 дни и една кака.Мъжкото било деструктивно -женското конструктивно....Дрън дрън ,Ярина.Змията е връзката на нещата -Тя е това което ни спасява от деструкцията!................................................

Змията в сравенение а Андрогина е женска.

http://4.bp.blogspot.com/_5X4JrFsBMHE/SLls...600-h/andro.jpg

от http://u-ra.blogspot.com/2008/08/blog-post_30.html

И това ОПРЕДЕЛЯ истинския и първичен характер. При разчепване на половете(лат. "сексум"-сека)змията добива мъжки облик за оплождане, като сперматозоид, както и като черво около 2-ра, сакрална чакра.

Но това е само релативно.

Затова мъжката енергия в ниския Астрал е ВТОРИЧНА, деструктивна, но и ОПЛОЖДАщА ОщЕ ПО-НАДОЛУ В МИРАЖЪТ, яйцеклетката на жената, енергия.

НО ПЪРВОНАЧАЛНАТА ЕНЕРГИЯ в мат. свят е ЖЕНСКА. Това е Брахма-Водолея, а вторичната е мъжка, деструктивна, Шива, Козирога. Но това е деволюция на девите.

Семитите разглеждат нещата от втората 'мъжка' троица "Марс-Юпирер-Сатурн" и за това наивитетът с 'реброто на Адам' за Ева-ВЪРХОВНА ЗАБЛУДА! ;)

семитите затова са семити, защото са МАТЕРИАЛНИ. на тях не им е ясна женска ПЪРВИЧНА троица в МИРажът "Меркурий-Венера-Марс", както и троицата в женския макро-космос на ТрасСатурн "Уран-Нептун-Плутон".

И положението за абрахамските религии е ТРАГИЧНО-там има заповеди и анихилация от minor malevolent-Mars ---major malevolent-Saturn

. cool.gif

Последните не са мое творение. Това са взети ПОНЯТИЯ от Астрологията! Която абрахамците забраняват със закон на яхве и алла! cool.gif

As opposed Venus & U-Piter са наречени, съответно minor benevolent и major benevolent. Поради СРЕДНИЯ си характер. Нито начало, нито края, това е мястото на Бога

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
Майко мила :wors: случайно ли попаднах на

g.gif

Едва ли е случайно.Надявам се на кобрата да са и извадени отровните зъбки.Тоя клип е живото доказателство ,че хората не са с естествен произход.Навярно някой ужасно се забавлява с нас. cool.gif

• Автор
Едва ли е случайно.Надявам се на кобрата да са и извадени отровните зъбки.Тоя клип е живото доказателство ,че хората не са с естествен произход.Навярно някой ужасно се забавлява с нас. cool.gif

Ако не ме лъже паметта ти май обичаше да откриваш мъдростта в приказките. Заповядай, тази ми е от любимите - ЦАРСКИЯТ АНКУС cool.gif

• 3 седмици по-късно...
  • 2 месеца по-късно...
Здравейте :speak:

Христос казва: Матей 10:16

Ето, Аз ви изпращам като овце посред вълци; бъдете, прочее, разумни като змиите, и незлобиви като гълъбите.

Какво според вас означава да бъдеш разумен като змията??? На какво е символ тя? Как бихте коментирали този стих от Библията? Поздрави!

Според друг превод: Думата е, ХИТРИ като змиите! И незлобливи като гълъбите! Това са добри сравнения, които могат да бъдат разбрани от нас!

Тук има най-различни тълкувания:

http://www.google.com/search?client=opera&...-8&oe=utf-8

В стария завет- на Библията, има едно описание на змията-която не е оная старовременна змия за която доста хора си мислят, че се говори може би, тя е издигнатия Исус Христос-спасителя на всички хора! Този за който Цял свят говори, Този който празнуват че се е родил, така нареченото Рождество Христово!!! Наричано в България Коледа!!!

Интересно каква ли толкова важна личност и бил този Исус Христос като дори в историческите учебници-книги се отмерва времето преди и след раждането му?! На кой друг е оказана такава чест и такова внимание както на това, че се е родил и причината поради, която се е родил...За мен това е една огромна загадка, която ще бъде разгадана напълно някой ден! Макар, че някой учени са разгадали доста голяма част от загадката, наречена Исус Христос!

В разговора с Никодим, Исус заяви, че Той трябва да бъде издигнат така, както Мойсей издигна змията/Йоан 3:14/. Змията издигната от Мойсей, (Чис.21:9) трябваше да привлича вниманието, така – щото ухапването от другите змии да се обезвреди! Така е и със страха от Господа, той обезврежда останалите страхове. Бог не веднаж поставяше в ръцете на Мойсей змия. Когато Бог се яви на Мойсей в огъня, (Изх.3 и 4 гл.) и го прати в Египет за да изведе израилтяните от робството им,Той му даде знамение. Знамението беше Мойсеевия жезъл, който стана змия. Тогава Мойсей се уплаши от змията, но пак преодоляването на този страх, върна жезъла отново в ръката нa Мойсей! В случая, Бог причини този страх в Мойсей, за да може да преодолее страха от Египет, който имаше в себе си. Страхът поставя в зависимост. Робите в Египет бяха постоянно държани под страх. Бог искаше да ги освободи и затова първо Той се справи със страховете им, чрез змията на Мойсей

Този цитат е от гугъл, стана ми интересно...

http://www.google.com/search?client=opera&...-8&oe=utf-8

Според друг превод: Думата е, ХИТРИ като змиите! И незлобливи като гълъбите! Това са добри сравнения, които могат да бъдат разбрани от нас!

Сори, обаче, думата е МЪДРИ, а не хитри.

"Ето, Аз ви пращам като овци посред вълци: и тъй, бъдете мъдри като змии и незлобиви като гълъби."

Мат.10:16

Сори, обаче, думата е МЪДРИ, а не хитри.

"Ето, Аз ви пращам като овци посред вълци: и тъй, бъдете мъдри като змии и незлобиви като гълъби."

Мат.10:16

Сори, но явно не знаеш че има различни преводи на Библията! Някой са по-точни от други... :)

Като гледам какви постове-коментари и мнения има по въпросите, че ми идва а се гръмна, ама се отказах защото други трябва да се гръмнат! Писна ми да чета глупости и философии-приличащи на религия! Жалко за религиозните-фанатици - В БОГ СЕ ВЯРВА!!! Явно пропускате да прочетете Библията и изваждате всичко, което ви е изгодно от нея!!! Жалко, разочарована съм!!!

Думата е хитри!!! За мен това е думата, а мъдростта се намира тук: Началото на мъдростта е СТРАХ ОТ БОГА!

Слепец слепеца, ако води и двамата ще паднат в рова-в ямата!!!!!

ЩЕ паднат-няма начин да се отърват или да отървете някой!!! Ако изобщо това е целта де, ама не ми се вярва!!! Голямата цел е ЗАБЛУДА!!! Да видим, кой от кои е и кой пръв ще хвърли камъка върху ми!?

Скъпа Мат, вземи малко по-на сериозно да се занимаваш и търсиш истината и нещата свързани с истината и може би ще разбереш нея-истината!!! Пожелавам ти успех, ще ти трябва доста време и четене и размисли! Прочети си Псалм 1 глава!!! Но не веднъж, моля те не чети нещата по веднъж без да спираш и помислиш!!!!

Виж ти, какво пък пише тук:

Матей 10:16

Ето, Аз ви изпращам като овце посред вълци; бъдете, прочее, разумни като змиите, и незлобиви като гълъбите.

Подчертах ти ключовите думи в стиха, те са най-важните в него... това отностно стиха!

А това е превод от тази електронна Библия http://estir.duh-i-istina.net/izteglqne.php може да си я изтеглиш и да правиш сравнения с твоята Библия, която според теб е най-правилно преведена!!! Интересно!!!

Редактирано от ^^ANGELSING^^ (преглед на промените)

Сега забелязах нещо интересно и искам да ви питам какво мислите за това. Две слънчеви божества (а може би са и много повече, но аз просто не го знам) са били изобразявани от древните народи със змии.

Едното е египетският бог на слънцето Ра - слънцето е направено от змия:

180px-Re-Horakhty.svg.png

И тук пак има змия на главата

egypt8.gif

И бог Митра със змия около него:

jpg_michael-mithras-zodiac-ee7a9.jpg

Какво означава в случая - сила ли? :)

Римляните са смятали, че Змията притежава мъдрстта на вековете. Смятали са, че змиите живеят вечно, следователно притежават цялата мъдрост на Земята. Сятали са, че сменяйки кожата си, те се обновяват и по този начин могат да живеят вечно.

Сега намерих отговор и на още един въпрос, който ме вълнуваше - какво символизира змията, увита около врата на хиндуистките божества. Сега знам, че символизира вечната мъдрост.

"The serpent, Karkotaka, is worn like a necklace around the neck of the Eternal Yogi of India, Lord Shiva. As decorations, snakes denote eternal wisdom, since they are believed to be extremely long-lived. Snakes are worshipped on Nag Panchami, the fifth day of the waxing moon in Shravan, during the time of the rains. Some say the ritual is a protective measure against the increased likelihood of snake bite, for the animals abandon their flooded dens at that time of the year."

Този който си показал за Амон Ра е Хор.Май има грешка в уикито... laugh.gif

Сори, но явно не знаеш че има различни преводи на Библията! Някой са по-точни от други... ;)

Като гледам какви постове-коментари и мнения има по въпросите, че ми идва а се гръмна, ама се отказах защото други трябва да се гръмнат! Писна ми да чета глупости и философии-приличащи на религия! Жалко за религиозните-фанатици - В БОГ СЕ ВЯРВА!!! Явно пропускате да прочетете Библията и изваждате всичко, което ви е изгодно от нея!!! Жалко, разочарована съм!!!

Думата е хитри!!! За мен това е думата, а мъдростта се намира тук: Началото на мъдростта е СТРАХ ОТ БОГА!

Слепец слепеца, ако води и двамата ще паднат в рова-в ямата!!!!!

ЩЕ паднат-няма начин да се отърват или да отървете някой!!! Ако изобщо това е целта де, ама не ми се вярва!!! Голямата цел е ЗАБЛУДА!!! Да видим, кой от кои е и кой пръв ще хвърли камъка върху ми!?

Скъпа Мат, вземи малко по-на сериозно да се занимаваш и търсиш истината и нещата свързани с истината и може би ще разбереш нея-истината!!! Пожелавам ти успех, ще ти трябва доста време и четене и размисли! Прочети си Псалм 1 глава!!! Но не веднъж, моля те не чети нещата по веднъж без да спираш и помислиш!!!!

Виж ти, какво пък пише тук:

Подчертах ти ключовите думи в стиха, те са най-важните в него... това отностно стиха!

А това е превод от тази електронна Библия http://estir.duh-i-istina.net/izteglqne.php може да си я изтеглиш и да правиш сравнения с твоята Библия, която според теб е най-правилно преведена!!! Интересно!!!

Сори, обаче, разумни и мъдри е едно и също. Ако ли държиш да не е така, нямам нищо против нечия неразумна "мъдрост"... и нека си чука главата с псалми, може да й дойде разумността...

Благодаря за пожеланията, свързани със страха от бога. Такива, хехеее, ама най-много ги обичам, ахахааа. Те въобще не са фанатични.

Сега от мен едно - дай го по-весело, де, поне на празниците. От много "сериозно" четене и препрочитане на библията не се помъдрява, моето момиченце.

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Не ти ли удря мисълта, че щом змията е около Слънцето , то ТОВА Е ЦИКЛИЧНО, а не вечно?... Щом Слънцето е циклично значи е Сатурн. ;)

Змията е символ на цилклите в материята. Змия, захапала си опашката е Скорпион- "Орабора"

Сега забелязах нещо интересно и искам да ви питам какво мислите за това. Две слънчеви божества (а може би са и много повече, но аз просто не го знам) са били изобразявани от древните народи със змии.

Едното е египетският бог на слънцето Ра - слънцето е направено от змия:

180px-Re-Horakhty.svg.png

И тук пак има змия на главата

egypt8.gif

И бог Митра със змия около него:

jpg_michael-mithras-zodiac-ee7a9.jpg

Какво означава в случая - сила ли? ;)

Римляните са смятали, че Змията притежава мъдрстта на вековете. Смятали са, че змиите живеят вечно, следователно притежават цялата мъдрост на Земята. Сятали са, че сменяйки кожата си, те се обновяват и по този начин могат да живеят вечно.

Сега намерих отговор и на още един въпрос, който ме вълнуваше - какво символизира змията, увита около врата на хиндуистките божества. Сега знам, че символизира вечната мъдрост.

"The serpent, Karkotaka, is worn like a necklace around the neck of the Eternal Yogi of India, Lord Shiva. As decorations, snakes denote eternal wisdom, since they are believed to be extremely long-lived. Snakes are worshipped on Nag Panchami, the fifth day of the waxing moon in Shravan, during the time of the rains. Some say the ritual is a protective measure against the increased likelihood of snake bite, for the animals abandon their flooded dens at that time of the year."

И в Страия Завет ли се казва, че Змията е зло същество или това го има само в Новия Завет? :angry:

И къде точно в стария завет го прочете това? cool.gif

Да,така е.И на други неща е символ.Зависи и колко и какви са змиите,могат да символизират доста различни неща. cool.gif

Този който си показал за Амон Ра е Хор.Май има грешка в уикито... laugh.gif

Няма грешка в уикито. Но ти правилно си отбелязъл, че изображенията на Ра и на Хор си приличат - човек с глава на орел или сокол, а това е така, защото и самите божества от египетския пантеон се отъждествяват едно с друго.

По времето на Хелиополския синкретизъм Хор е отъждествен с Ра в образа на Ра-Харахти - Хор от Хоризонта, който се явил още в тиниската епоха в образа на човек с глава на сокол. Най-старата версия на Хор е Херу-ур , който е бог-сокол и създател. По-късно Хор започва изцяло да се свързва с Изида и мъртвия Озирис като техен син - този Хор е наречен Хар-са-Изет. В още по-късните епохи Хор започва да се асоциира със слънчевото божество Ра, с което се обединява и става Ра-Херехти, също Ра-Херу-Ахети, Хер-ахети - "Хор на двата хоризонта", Хар-ем-ахет - "Хор над хоризонта", Хорахти, Хармахис - на гръцки - бог на утринното слънце.

Най-лесният начин да се различат по изображенията си двете божества е кръстът Анкх, който е атрибут на Ра. В случая - на картинката в уикито е изобразен точно той.

Няма грешка в уикито. Но ти правилно си отбелязъл, че изображенията на Ра и на Хор си приличат - човек с глава на орел или сокол, а това е така, защото и самите божества от египетския пантеон се отъждествяват едно с друго.

По времето на Хелиополския синкретизъм Хор е отъждествен с Ра в образа на Ра-Харахти - Хор от Хоризонта, който се явил още в тиниската епоха в образа на човек с глава на сокол. Най-старата версия на Хор е Херу-ур , който е бог-сокол и създател. По-късно Хор започва изцяло да се свързва с Изида и мъртвия Озирис като техен син - този Хор е наречен Хар-са-Изет. В още по-късните епохи Хор започва да се асоциира със слънчевото божество Ра, с което се обединява и става Ра-Херехти, също Ра-Херу-Ахети, Хер-ахети - "Хор на двата хоризонта", Хар-ем-ахет - "Хор над хоризонта", Хорахти, Хармахис - на гръцки - бог на утринното слънце.

Най-лесният начин да се различат по изображенията си двете божества е кръстът Анкх, който е атрибут на Ра. В случая - на картинката в уикито е изобразен точно той.

Змии в Трансцеденталния свят няма. Едно се опитала да се промъкне-Калия, но Кришна танцува върху главата и но като Върховен Бог и пощадава живота и, като и казва, че там не и е мястото. :speak:

lordkrishna.jpg

Змиите са за МАТЕРИAЛНИЯ СВЯТ, скъпа Мата!

Те са символ на кланът(пловодитостта) и на враждата между клановете- смъртта и ПРЕРАЖДАНИЕТО ПАК В МАТРИЦАТА.

Нагите са създадени студенокръвни, тъй като са за кървавите жервтопринуешния. Цялата кръв дето виждаш, че се пролива, е да захранват нагите.

Ако това е 'мъдрост', значи аз съм ги надхитрил вече! cool.gif

Нагите въздействат върху джива-татва, те не могат да въздействат върху Вишну-таттва и това що е между джива-таттва и Вишну-таттва, ТЪЙ КАТО НЯМА ТКРЪВ ТЕЗИ СЪЩЕСТВА. Кришна, Вишну и Шива нямат кръв и карантии по своята структура. cool.gif

Питай за змиите не всичкит тези лунни прикрити култове на МУ-анците и леМУрианците, а питай Арайните как са ги отричали, като обект на обожаване, тъй като освен ВЕЧНИ ЦИКЛИ В МАТЕРИЯТА нагите не обещават отиване отвъд семенната течост и кръвта, които и до днес се изпълняват в Индия от дравидите за Шива-линга и Кали.

ПС: В Шримад Бхагаватам, канто 2, се казва, че Египетската цивилизация, специално първият фараон Менес, се появява е след като аватар на Вишну- Парашу-Рама е прогонил и част от кшатриите които са се скрили в поречието на Нил. Същото нещо го съобщава и Елена Блаватская. :speak:

The Symbol of the Serpent

...

From an esoteric aspect, the Serpent symbolizes the highest

point of the development of a human being. From the exoteric aspect

it symbolizes the lowest point in the same development.

Here, as in all other divisions of the Cosmos, appears the action of

the two poles of manifestation. The farther man advances, the greater

will grow his antipathy to creeping, slimy, secretive, hiding things,

because the gulf between his higher and lower nature is continually

widening, and up to the point when lie parts forever with that lower

self by gaining all power over it, the fascination, the temptation of the

lower self continually increases and the battle grows stronger.

When "the heel of the woman shall crush the serpent's head", i. e.,

when the negative aspect of the eternally feminine, the Soul, shall

come into contact with the positive, the Head, lower mind, the

masculine aspect of matter, one of the twain must disappear, and it is

the latter that must disappear, because when such an event occurs the

end of a Manvantara will have come, and Soul and Mind become one.

...

The Serpent (personified evil, according to the orthodox

concept, the Tempter) has been greatly misunderstood. It is a most

perfect symbol of the two extremes of life. In the highest sense it

represents the Guardian of the Threshold, and the appellation

"Serpents" has been applied to Initiates of high degree for many ages,

whose office it is to test in all ways the applicant for admission to any

degree of the Lodge. If said applicant fail in passing the test, the

power responsible for the trial in which he has failed will naturally

seem to be evil. Especially is this true if the disciple has not reached a

stage of development that will permit of his seeing the justice and

mercy back of the trial. The powers of silence, wisdom, retirement,

casting of skin, power of assuming different forms, are some of the

powers that the serpent holds in common with the Initiate, and

indicate why it symbolizes the highest pole of being. Its confinement

to the lower levels of life, slyness, concealed poison, treachery, etc.,

symbolize the habits and characteristics of a like nature associated

with the Black Magician. Therefore, "the serpent" is a fitting symbol

for both extremes of life. [TT 137]

Teachings of the Temple - H.

Редактирано от Shiniasu (преглед на промените)

Тази легенда и още няколко истории за нагите са преведени на български тук:

http://www.zoomania.org/content/view/3135/137/

Ще цитирам само едно изречение от този материал: "Нагите са полухора, полузмии." Това отнова ни напомня за извънземните-влечуги, които са полухора-полузмии!

Този сайт, дето ми го даваш за 'авторитетен' ли имаш?... cool.gif

Тези 'легенди' дето наричаш се нарича ШАСТРИ(Свещени ведически писания), и са признати от непредубедените мозъци, които НЕ са моделирани по абрахамски образец, за ПЪРВОНАЧАЛНИ ПИСАНИЯ ОТ БОГА.

Това нещо осъзнаваш ли го?... cool.gif

Легендите от стария и новия завет и курана са само един не успеше плагинат на тези 'легенди'.

По принцип- във всяка митология на народите ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ се съдържа част от шастрите, само, че малко или много нагласена към съответното племе,

...като, че ли не вникваш в моите послания, че ЛУННИТЕ култове казват на САТ Урн е "Слънцето"?... :)

Целият ми блог е изпъстрен с анализи как абрахамските религии, като наследници на египетско-шумерските култури, а те на свой-ред приемственици на ВЕДИЧЕСКИТЕ лунни култове на Шива/майа от континентите "леМУрия" и "мУ", приемат Сатурн за "Слънцето"!Това е разковничето. ;)

....и днешните "илюминати" имат проект за 'второ Слънце', което е Сатурн! :)

Змията 'ходи' със Сатурн! и Луната в цикъл- полумесецът! cool.gif

Чети, преди да питаш, после задавай въпроси. ;)

Ако искаш си направи и 'пищови'-аз не пиша 1-ца за подсказване... :jeer::lol6:

Извънземните-влечуги също притежават способността да приемат различни форми. Тези, които не я притежават го правят с помощта на наметало, което създава холограми. :idea:

Много религии/вярвания отъждествяват Змията със Слънцето.

dragonarray4.jpg

Хм Сега забелязах, че тук май не е сложен Кетцалкоатл

quetzalcoatl1.jpg

quetzalcoatl.gif

Ейййййййййййййй, много ме разочарова тоя Дейвид Айк. Той ли биши първият, който описва извънземните-влечуги? Вчера открих, че той има официален форум, в който се обсъждат всякакви мистични езотерични и други работи. Сега тъкмо смятах да се регистрирам, но видях, че ohmy.gif се плаща. По 6 паунда на всеки 30 дни. Това 12 лева ли е? Все едно. Разочаровах се, защото преди мислех, че той вероятно е по-скоро мошеник, но сега вече наистина си мисля, че единствената му цел е да печели пари. Не е лошо да печели пари, но си мисля, че е мошеник. :angry: Та, чудя се, може ли да му се вярва. Ама вие, ако искате се регистрирайте там, след известно време потребителите, които са се регистрирали вече не трябва да плащат - не се уточнява след колко. Иначе, всеки може да чете във форума. Имат цял раздел посветел на влечугите и по-точно на извънземните-влечуги.

Змии в Трансцеденталния свят няма. Едно се опитала да се промъкне-Калия, но Кришна танцува върху главата и но като Върховен Бог и пощадава живота и, като и казва, че там не и е мястото. :rolleyes:

lordkrishna.jpg

Змиите са за МАТЕРИAЛНИЯ СВЯТ, скъпа Мата!

Те са символ на кланът(пловодитостта) и на враждата между клановете- смъртта и ПРЕРАЖДАНИЕТО ПАК В МАТРИЦАТА.

Нагите са създадени студенокръвни, тъй като са за кървавите жервтопринуешния. Цялата кръв дето виждаш, че се пролива, е да захранват нагите.

Ако това е 'мъдрост', значи аз съм ги надхитрил вече! cool.gif

Нагите въздействат върху джива-татва, те не могат да въздействат върху Вишну-таттва и това що е между джива-таттва и Вишну-таттва, ТЪЙ КАТО НЯМА ТКРЪВ ТЕЗИ СЪЩЕСТВА. Кришна, Вишну и Шива нямат кръв и карантии по своята структура. cool.gif

Питай за змиите не всичкит тези лунни прикрити култове на МУ-анците и леМУрианците, а питай Арайните как са ги отричали, като обект на обожаване, тъй като освен ВЕЧНИ ЦИКЛИ В МАТЕРИЯТА нагите не обещават отиване отвъд семенната течост и кръвта, които и до днес се изпълняват в Индия от дравидите за Шива-линга и Кали.

ПС: В Шримад Бхагаватам, канто 2, се казва, че Египетската цивилизация, специално първият фараон Менес, се появява е след като аватар на Вишну- Парашу-Рама е прогонил и част от кшатриите които са се скрили в поречието на Нил. Същото нещо го съобщава и Елена Блаватская. ;)

Зная я тази легенда за Калия- Черната змия - как е живеела в реката Ямуна и как отровата й убивала всяко живо същество и сладките води на реката били отровени от нея, а Кришна с намерение да се отърве от змията, скача във водите на реката, но Калия го ухапала няколко пъти и се увила около тялото му, за малко време дори Кришна останал неподвижен, но после се освободил от хватката й и я завъртял на шега в кръг, а преди да я убие, послушал молбите на жените на Калия (в тази легенда змията е била от мъжки пол - нещо като нашите змейове, само че те са "горяни" - в гори, а не във водни басейни) и пощадил живота й, като затанцувал на главите й - май бяха 5, с което показал кой се намира отгоре. Притчата сивмолно отразява начина, по който може да се стигне до трансцендента - главата на змията олицетворява човешкото его, петте глави - петте човешки сетива за материалния свят, а танцът на Кришна върху главите на змията - свързването на Аза и осмислянето му чрез разтваряне в безкрайността като част от нея и по този начин преминаване отвъд азовите ограничения от познатото чрез сетивата му в трансценденталното. В християнството тази индийска легенда е представена чрез известния символичен израз "Петата на жената ще стъпче главата на змията."

За змиите в индийската митология ти можеш да ни разкажеш повече, но там има и други, които не са с това отрицателно значение като Калия - например:

- Aнaнтa - Космическа змия в Млечния океан. На нея Вишну си почива между фазите на света. Змията представлява първичния океан, в който природата се отдръпва когато светът отново бъде разрушен (Прaлaя). Змията е остатъкът, това, което е останало от предишния свят. Тя има 5, 7 или 11 глави и с опъната кожа на кобра като защитен шлем се извисява над спящия Вишну. Когато Вишну се събуди и приключи възникването на един нов свят, от пъпа му пониква лотус, в който се намира тронът на Брахма.

- Вaсуки - обгръщаща света змия, цар на змиите. При разбиването на Млечния океан е използвана от боговете като въже за добиване на питието Амрита, като са я опъвали от двете страни. В иконографията антропоморфно изобразяваният Шива носи Васуки около врата си.

- Бaлaрaмa - Син на Деваки и най-големият брат на Кришна.

Принадлежал към нагите или дори е въплъщение на Шеша/Сеша - царят на нагите, които живеят в подземния свят Богавати. Интересното тук е, че е брат на Кришна... ohmy.gif

Зная я тази легенда за Калия - как се е увила около тялото на Кришна в едно езеро и за малко не го удушила и как Кришна я победил и послушал молбите на жените на Калия (в тази легенда змията е била от мъжки пол - нещо като нашите змейове, само че те са "горяни" - в гори, а не във водни басейни) и пощадил живота й, като затанцувал на главите й - май бяха 5, с което показал кой се намира отгоре. Притчата сивмолно отразява начина, по който може да се стигне до трансцендента - главата на змията олицетворява човешкото его, петте глави - петте човешки сетива за материалния свят, а танцът на Кришна върху главите на змията - свързването на Аза и осмислянето му чрез разтваряне в безкрайността като част от нея и по този начин преминаване отвъд азовите ограничения от познатото чрез сетивата му в трансценденталното. В християнството тази индийска легенда е представена чрез известния символичен израз "Петата на жената ще стъпче главата на змията."

Мила Мата, според тебе полът пак играе тука? :P

Жената ще го натрие на мъжът?... cool.gif

Има една секта на покойника Чин Мой(имам в блога си специална публикация за такива фалшиви гюровци), която се действат от ООН и илуминати(, който твърди, че "Кали е Кришна". ohmy.gif

И като комбинирам с това, че "жената ще стъпчи главата на мъжката змия", май излиза, че "Кали е танцувала над главата на Калия"?... biggrin.gif

Аз имам бравовчедка в София, коато се казва Катлея Шиварова...

хихихихих :)

....навих се днес да направя нова публикация в блога си посветена на нагите, като цяло, но ще има един недостатък-няма да им гледам под опашките дали имат топчета или цепка.... хахахахааа :jeer::lol6:

Добре, нали дадох линк към онзи зоосайт, в който тези неща са написани. Линът се намира точно на тази страница. Защо трябваше да копираш информацията от там и да я слагаш тук? Може би за по-мързеливите, които няма да отворят линка?! laugh.gif

А защо си мислиш ,че информацията е има само на линка дето си дала? :)

Ахахаа, вие двамата - neo2311 и tuksum, ще ме спукате от смях. biggrin.gif

tuksum, добре де, не видях какъв линк си дал, виновата, моля за вашата снизходителна прошка.

neo2311, що ходиш само по петите на tuksum и защо се обръщаш непрекъснато към него в женски род?

U.Ra, де го чукаш, де се пука - та и твоите отговори на моите постове, братче. Виж на какво обърна внимание, пък ти. Щом толкова те вълнува пола - да го свържем и с темата - точно змиите са тези, които според индийската митология, а и според много други, вкл. и българската, даряват на хората потомство. С други думи, свързани са със сексуалното разделение и размножаването. Те се свързват и с плодовитостта изобщо, а индийците имат интересни ритуали за придобиване на поколение, отново свързани със змии. В българските ритуали могат също да се намерят такива елементи. Змията е свързвана и с почитането на домашното огнище, както в индийските, така и в българските традиции и е считана за пазителя на къщата - наричана е още къщница. Свързвала се е още с духовете на починалите роднини от клана. Преди да почине една от моите баби, на прозореца на къщата ни се беше вплела в мрежата една змия. Баба каза тогава нещо, което не си обяснявах тогава, но ми направи впечатление и запомних - "тази змия не идва случайно, тя е дошла да вземе мен". Тогава не обърнах внимание, но сега зная защо е казала така. Може и съвпадение да е, но се мина месец и тя почина, мир на душата й. Между другото, тези стари легенди и митове за змии, дракони, лами и подобни земноводни никак не са бабини деветини и не са случайни.

Ето едно интересно обяснение:

http://members.tripod.com/NIE_MONTHLY/nie9_01/dragon.htm

А тази индийска легенда за жената е специално за U.Ra :rolleyes:biggrin.gif :

Когато Тващри - индийски бог, създател на живата и мъртвата природа, създаваше света и мъжа, изчерпаха се всичките му материали и той не знаеше от какво да създаде жената.

И Тващри се замисли.

След като мисли много, взе закръглеността на луната, вълнообразната линия на змията, треперенето на тревата, кадифето на цветята, нежността на листата, погледа на сърната, сълзите на облаците, непостоянството на вятъра, страха на заека, мекотата на пуха, твърдостта на диаманта, сладостта на меда, топлината на огъня, студа на снега, суетността на пауна и гугукането на гълъба. Всичко това той разбърка и създаде жената.

След това той я подари на мъжа.

Подир седмица мъжът се яви при Тващри.

- Господи, създанието, което ми подари, ми трови живота. Говори непрекъснато, не ме оставя на спокойствие, оплаква се от всичко, винаги е болно. Дойдох да те помоля да си го вземеш обратно.

И Тващри взе жената обратно.

Но след една седмица мъжът пак дойде при бога и каза..

- Господи, откакто ти върнах създанието, животът ми е самотен. Не мога да забравя как твоето създание танцуваше и пееше и как ме поглеждаше.

И Тващри му върна жената.

Едва три дни се бяха изминали, когато Тващри видя, че мъжът пак идва при него.

- Господи, - каза той - сега се уверих, че жената ми е доставяла повече ядове, отколкото удоволствие. Господи, моля ти се, вземи си я пак!

Обаче Тващри изкрещя:

- Марш навън!

Тогава мъжът простена:

- Аз съм нещастник! С жена не мога да живея, без жена пък - съвсем не!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.