Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Математика -

Featured Replies

Така с мързел не става!

• Отговори 539
  • Прегледи 111,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ето ти решението на задачата, но провери за аритметични грешки, защото е много вероятно да съм допуснала такива

Цък >>

Ето ти решението на задачата, но провери за аритметични грешки, защото е много вероятно да съм допуснала такива

Цък >>

Благодаря ти много на теб, жив и здрав :wow: на другите коментарите им бяха просто излишни,аз помилих някой да я реши те гледай какво пише, що не я решиха като много знят. Мерси пак на fedora :wors:

абе мързел дадоха ти ясна инструкция, ако ти го реша наготово как ще можеш сам да решиш друго подобно! пак ли ще търсиш друг да ти го реши!!!!

Mu7kO бе чети

Mu7kO не чете.......

На мен ми трябва решението на тази задача на други не ми трябват и няма да ми трябват. :nono:

Редактирано от Mu7kO (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Някой може ли да ми каже основните формули и да ми реши по 1 задача от всички ... на ниво 9 клас Публикувано изображение

Тема 3, е точно за това. Виж и останалите термини, освен коренуването

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от fedora (преглед на промените)

Някой може ли да помогне с тея оградението задачки :love: Благодаря предварително :)

post-92753-1234718540_thumb.jpg

post-92753-1234718550_thumb.jpg

Някой може ли да помогне с тея оградението задачки :)

Благодаря предварително :)

Eто решението на зад. 4

П.П. Коригирах един ред, защото без да искам съм изтрила два множителя

Редактирано от fedora (преглед на промените)

Хайде и аз да се разпиша, задача 34. Мога всичките да ти ги реша, но трябва да уча моята математика(линейна алгебра), че имам изпит скоро и няма време ;) Успех с другите!

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

Благодаря ви ;) Ако някой не го мързи и може да ги реши нека да реши нещо :lol6:

АМО МОЖЕ ЧИСЛАТА ОТ ТОТОТО ЗА СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА МОЛЯ :P

Тото 6/49

Първо теглене: 1 11 21 31 41 1

Второ теглене: 2 22 32 42 2 12

Трето теглене: 8 9 10 11 12 13

• 4 седмици по-късно...

Искам да ви помоля за помощ за една задача от геометрията за 7 клас.Условието:

Периметърът на триъгълник АВС е 12,5см.През върха С са спунати перпендикуляри към ъглополовящата на външните ъгли при върховете А и В,който пресичат правата АВ в точки М и N . Намерете дължината на отсечката МN.(почертаното нещо не мога да го схвана) Ето така се опитах да си го представя:

където зелените са ъглополовящите на външните ъгли (червените),а сините а перпендикулярите към тях.

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

Ето ти примерно решение! Надявам се да разбереш, понеже са пропуснати много неща! Малко чертежа удря на равностранен, но е вярно за всеки триъгълник, просто това мога на Paint :wors:

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

Благодаря ти! Мисля ,че схванах ако не здраве да е утре ще питам даскалицата Публикувано изображение

здравейте някои може ли да ми помогне със следната задача: Симетралата на страната АВ на триъгалник АВС пресича страната АС в точка L,а продължението на ВС-в точка М.АКо АВ=9см.,ВС=5см.,АС=6см., и СМ=1см.,НамеретеОбиколката на триъгалник BLC,AMB

Днес е ден на числото пи - 3.14! 14 ден на март месец - да ви е честит празника, математици и любители на "пи"! :)

• 4 седмици по-късно...

Здравейте! Имам един въпрос за изчисляване на процента намаление на дадена стока. Първоначална цена - 140 лева Цена след намалението - 39 лева Как мога да намеря какъв е процентът намаление ?

Редактирано от TheGreatG (преглед на промените)

140/39 * 100 = 3,58*100 = 358%(приблизително)

Тва не е вярно наистина, не го гледай...

Значи, трябва да се изчисли колко процента от 140 е разликата на 140 и 39.

x% от 140 = 140-39

x% от 140 = 101

x = 101/140

x% = (101/140)*100

= около 72%

Редактирано от maxim4o (преглед на промените)

Да, ама не вярвам това да е процентът на намаление......Става въпрос в случая за суитчър на пума, толкова да са се минали вярваш ли ?

Ами цената е около 3 пъти по-малка от оригиналната сума... Всъщност съм сбъркал - това е намалението спрямо новата цена...

Редактирано от maxim4o (преглед на промените)

Значи, трябва да се изчисли колко процента от 140 е разликата на 140 и 39. x% от 140 = 140-39 x% от 140 = 101 x = 101/140 x% = (101/140)*100 = около 72%

Моля някой да ми реши тая задача ,че немога да я схвана как става>Стигам до едно място и после незнам какво да правя?! Даден е трапец ABCD(AB||CD) DE е височена към D AC е диагонал АВ=28 АD=20 AO:OC=2:3 С колко трябва да се продължът бедрата AD И BC до пресичането им в т.М?(DM=? CM=?) ппс: доказах,че триъгълник DMC е равнобедлрен и после нз какво да правя?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.