Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 3

Featured Replies

АМи поучи се как пишат хората. Има общоприет стил на изразяване, не е лоша идея да го спазваш за да бъдеш по-лесно и бърза разбран.

КАЗАХ ЧЕ НЕ ИСКАМ ДА СПОРЯ. Занимавал съм се с Linux, AIX, HP-UX, Solaris, OpenServer много години, но НИКОГА не съм бил склонен към крайни изявления

П.П. Темата е: "Всичко за БТК-ADSL - част 3"

Ако беше казал кое точно не си разбрал, щях да ти дам обяснение.

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 251,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Само в интерес на истината - Linux базираните дистрибуции използват iproute2 за рутиране/маршрутизиране и/или протоколи като ospf и bgp според нужите.

ipfw и iptables е "малко" неточно да се каже, че са рутиращи инструменти.

Само в интерес на истината - Linux базираните дистрибуции използват iproute2 за рутиране/маршрутизиране и/или протоколи като ospf и bgp според нужите.

ipfw и iptables е "малко" неточно да се каже, че са рутиращи инструменти.

Аз не ти говоря за протокола а за Firewall,протокола не ти дава интернета. IRC също е протокол, но не той ти дава чат а сървърите които го ползват, един е по-добър, друг по-лош, или иначе казано irc даемоните - ircd (само за пример).

Редактирано от mrsmithster (преглед на промените)

Излезе отдавна от темата, а и говориш нещо, което аз не разбирам - рутиране с firewall. Нямат много общо.

Ако имаш да кажеш нещо конкретно казвай!

Ако не го бях разбрал нямаше да го напираша. Аз ползвам FreeBSD,но защото имам DNS сървъри пуснати на него, пиши в конзолата nslookup 85.239.153.142 , после nslookup extremebg.biz, това е един от моите демейни хоствани на мой DNS сървър.Тъй като, въпросния ЮНИКС ще бъде използвано единствено и само за рутер, му препоръчвам OpenBSD - възможно най-сигурната ОС в света , като и най-дорба за рутер.

Доколкото чета тук говориш именно за маршрутизатор!

Аз не ти говоря за протокола а за Firewall,протокола не ти дава интернета. IRC също е протокол, но не той ти дава чат а сървърите които го ползват, един е по-добър, друг по-лош, или иначе казано irc даемоните - ircd (само за пример).

ГОвориш точно за това, погледни по-горе

Приканвам да спрем всички отклонения от темата!

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Пък и в края на краищата, за тези, които още не са разбрали - у-вото, което ви дават от БТК е модем+рутър(+wifi+комутатор). А рутъра се използва за маршрутизиране. В добавка - Линукс базиран е!!!

Моля модератора да не трие мненията които пиша безпричинно, това е нарушаване на правилата на форума и вече писах на администратора.

Щом не разбираш от тези неща, не е нужно да казваш че разбираш, и когато кажа истината и ти да ми триеш темата.

Приеми че има хора които разбират повече от тебе, администратор съм на ISP повече от 6 години!

Мнението Ви беше изтрито от мен, поради цвета и големината на използвания шрифт.

Ако обичате въздържайте се за в бъдеще от подобни постове, защото те ще бъдат санкционирани доста по-адекватно.

Писането само с големи букви и шрифт с различен цвят и удебеляване се приема като държане на тон, което най-малкото не е приятна гледка във форума!

2.19 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.

Редактирано от pit
2.19 от правилата на форума (преглед на промените)

имам следната питанка - как мога да настроя windows XP така,че да работи с BTC ADSL и с LAN доставчик,който ползва PPPOE протокол за свързване.

искам да отбележа,че това искам да стане без да се намесват допълнителни рутери или машини.

Приеми че има хора които разбират повече от тебе, администратор съм на ISP повече от 6 години!

Хайде тогава като си повече от 6 години администратор обясни на всички с какво iproute2 на бТк-аския модем се различава от iproute2 на произволна BSD дистрибуция? :P . Че аз нещо съм малко .... и не рабирам, защото не съм бил 6 години ISP администратор...

бтв: Преди да отговориш прочети "внимателно" какво си написал! Особенно наблегни на това че използваш ipfw ( което си е по дефиниция чист IP Packet filter ) за маршрутизатор. :P

имам следната питанка - как мога да настроя windows XP така,че да работи с BTC ADSL и с LAN доставчик,който ползва PPPOE протокол за свързване.

искам да отбележа,че това искам да стане без да се намесват допълнителни рутери или машини.

Имаш предвид едновременно да е свързан към двете мрежи?

Днес си взех и аз пакет с новите модеми Хуавей. Ще ви помоля ако може да ми изпратите на мейла от профила ми паролата и юзернейма , за да измеря линията.

Благодаря!

Имаш предвид едновременно да е свързан към двете мрежи?

да,но вече се оправих,стана далаверата.

Явно темата се измести :P

Искам да попитам редно ли е след смяната на скоростите ...на ден да ми се сменя IP-o по 5-6 пъти?

ето и какво ми показва модема :Line Up Time 00:12:28:30

Оn Line Up Count 7 ohmy.gif

Хайде тогава като си повече от 6 години администратор обясни на всички с какво iproute2 на бТк-аския модем се различава от iproute2 на произволна BSD дистрибуция? :) . Че аз нещо съм малко .... и не рабирам, защото не съм бил 6 години ISP администратор...

бтв: Преди да отговориш прочети "внимателно" какво си написал! Особенно наблегни на това че използваш ipfw ( което си е по дефиниция чист IP Packet filter ) за маршрутизатор. ;)

pit, да беше писал че си го изтрил ти,..той модератора доста съществени неща заличи от форума преди твоето действие ..

dot, сега ще ти кажа как стоят нещата, много накратко, iproute2 се ползва само и единствено от Линукс, при FreeBSD се ползва ipfw или pf,при OpenBSD - pf. Да, firewall,точно това е думата, не жалките ви линукс програми! Разбирате само от Линукс,и сега си мечтаете че и ние като вас имаме отделни програми за рутиране, да ама не, ние сме по-напред от вас, UNIX - Live Free Or Die!

Явно темата се измести ;)

Искам да попитам редно ли е след смяната на скоростите ...на ден да ми се сменя IP-o по 5-6 пъти?

по принцил Line Up Count е 1-ца , показва колко сесии са дигнати от модема. рестартирай модема и най вероятно ще ти стане 1-ца , а за да ти сменя ип-то 5-6 на ден , значи модема забива и рекънектва пак пппое сесията , което най вероятно значи че си пуснал торент клиент без лимитация на ъплоуда и затова забива , лимитирай кънекциите на торента и ъплоуд-а и би трябвало да не ти забива толкова често модема, и гледай модемчето да не е на много горещо място( над монитор , комп и т.н. смисъл не го нагрявай допълнително със некъв въздушен поток от нещо друго )

Явно темата се измести :D

много е важно кога са ти сменили скоростта. покажи какъв ти е и атейнабъл и актуал дата рейта.

при вдигане на рейта - тои е адаптивен и закача първо на максимално високо 13998 мбпс и ако не може да го поддържа слиза надолу докато закрепи добре, така че е нормално първия ден да ти дропи пппое сесията.

другата причина е както казаха вече претоварване с торент и ъплоуд

за 12 часа 7 закачвания в тези дни в които трябва да вдигат масово скоростите не се учудвам. изчакай седмица и ако продължава така пиши на хелпдеска

Днес си взех и аз пакет с новите модеми Хуавей. Ще ви помоля ако може да ми изпратите на мейла от профила ми паролата и юзернейма , за да измеря линията.

Благодаря!

От менюто на модема можеш да видиш на колко се е вързал в момента , нивото на шума и затихването.За да си измериш скоростта на даун и ъп има специализирани сайтове като Спиидтест например.По назад във има доста написани неща за това как се прави и доколко това е важно и ефективно.Това,което със сигурност мога да ти кажа е че тези модеми са много по-добри и стабилни от ЗТЕ.Стига линията ти да е добра ще бъдеш доволен.

Темата бе поразчистена от дискусии извън основната тема. Моля в бъдеще да се въздържате от подобни мнения и за тех да отворите отделна тема или ЛС

Благодаря!

Ааааа това беше хитро laugh.gif

От менюто на модема можеш да видиш на колко се е вързал в момента , нивото на шума и затихването.За да си измериш скоростта на даун и ъп има специализирани сайтове като Спиидтест например.По назад във има доста написани неща за това как се прави и доколко това е важно и ефективно.Това,което със сигурност мога да ти кажа е че тези модеми са много по-добри и стабилни от ЗТЕ.Стига линията ти да е добра ще бъдеш доволен.

Ок, Thanks, но как аджеба да стигна до това меню на модема(user and pass=?), за да видя "От менюто на модема можеш да видиш на колко се е вързал в момента , нивото на шума и затихването."

ohmy.gif

P.S. Включих го към тел. линия (в розетката на телефона, като него го изключих) , но лампичката LINK я няма да светне никаква, дали нещо с линията не е наред (иначе си имам перфектна връзка с телефона) или трябва да очаквам някакво включване от централата?

P.S.2 Между другото се чудя защо толкова строго се охраняват тези пароли за достъп до модема като Панагюрското златно съкровище???

Редактирано от 12345 (преглед на промените)

Ок, Thanks, но как аджеба да стигна до това меню на модема(user and pass=?), за да видя "От менюто на модема можеш да видиш на колко се е вързал

Между другото се чудя защо толкова строго се охраняват тези пароли за достъп до модема като Панагюрското златно съкровище???

щото доста хора бутат неща дето са чели някъде или изобщо не знаят кво бутат и модема не работи както трябва и после обвиняват бтк , бтк така се захтраховат че няма да им звънят всеки ден по 100000~ човека с проблеми направени от самите тях с бутане по нещо дето не разбират , затова и паролите са само за техници от бтк , по пруюинцип им аи user/user пароли с който нямаш достъп до настройки , а само да гледаш статистика , но те не работят и не са конфигурирани от бтк в фирмуеъра койо инсталират на модемите

..., затова и паролите са само за техници от бтк , по пруюинцип им аи user/user пароли с който нямаш достъп до настройки , а само да гледаш статистика , но те не работят и не са конфигурирани от бтк в фирмуеъра койо инсталират на модемите

Не вярвам поне един техник на БТК да не е изплюл камъчето и да не се е похвалил някъде с паролата :)

Законът е , че ако има търсене, има и предлагане...

Редактирано от 12345 (преглед на промените)

Не вярвам поне един техник на БТК да не е изплюл камъчето и да не се е похвалил някъде с паролата :yanim:

Законът е , че ако има търсене, има и предлагане...

[/quot

Паролите не са някаква свещенна тайна-срещал съм ги много често по форумите.Причината да не се дават е че мовеш да си причиниш по-скоро вреда ако екстерементираш или пипаш настройките.А софтуера на Huawey е доста по-сложен и ако не си обучен трудно се работи с него.Не знам защо настояваш за тези пароли-от модема не можеш да направиш някакви чудеса.Щом казваш че си с прекрасна линия-радвай се на новата скорост.Желая ти хубав ден!

Паролите на новите модеми са различни от тези на ЗТЕ така че все тая...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.