Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 3

Featured Replies

Най-вероятно е Вирус или бъг с Windows, те ги има доста от тези .. но има голяма вероятност ако си с Виста под тази РАМ и изобщо ако сваляш тежки торенти да ти забива,сложи си един процесор с поне 2 ядра и 2-4 GB РАМ и си преинсталирай winа и си сложи по-надеждна Anti-Virus програма, като Kaspersky Internet Security.

Ползвам XP и този проблем се появява при тегленето на музика (25,30МБ),мисля че и при по глеми файлове се проявява,но не съм пробвал.Със същата антивирусна съм която спомена..скоро мисля да правя ъпгрейд,но не мисля,че това е проблема..

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 255,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Наскоро подписах нов договор на тарифата 12МБ-25лв.Всичко ок,работи си свалям от чужди и наши сайтове със .. горе долу 900 кабайта.Обаче проблема е с торентите..преди като бях на 1МБ това го нямаше.

Откакто ми промениха скоростта когато свалям торент,компютъра започва да забива..ако слушам музика през това време накъсва,бавно зарежда абе .. не върви добре..като спра торента обаче всичко се нормализира.Опитах да ъпдейтна версията на uTorrent със последната бета която е излязла..преди това ползвах финалната.Направих ъпдейта,но проблема си остана..как да го разреша и изобщо има ли софтуерно разрешение?Един приятел ми каза,че рамта ми е малко и затова се получавало така (512МБ)..

Също така не забелязах видима промяна в скоростта на отваряне на сайтове..същата мудна е както преди..само промяна в даунлоуд скоростта..да не би да е нещо от настройките или от браузъра ми (Опера)?Въвел съм настройките от първата част за темата,Ip,Getaway и останалите..нищо не съм променял не съм пипал..това нормално ли е?

Благодаря ви.

Направил ли си настройките на uTorrent за ограничаване на пиърите,броя конекции,соростта на ъплоуд и т.н.

Ако не си потърси ги в по-ранните теми.512МБ е достатъчна рам , но разбира се колкото повече-толкова по-добре.

един ден имам 12 МБ след това два дни 2МБ?!

Вероятно са ти тествали линията. Пробвай утре пак ;)

Наскоро подписах нов договор на тарифата 12МБ-25лв.Всичко ок,работи си свалям от чужди и наши сайтове със .. горе долу 900 кабайта.Обаче проблема е с торентите..преди като бях на 1МБ това го нямаше.

Откакто ми промениха скоростта когато свалям торент,компютъра започва да забива..ако слушам музика през това време накъсва,бавно зарежда абе .. не върви добре..като спра торента обаче всичко се нормализира.Опитах да ъпдейтна версията на uTorrent със последната бета която е излязла..преди това ползвах финалната.Направих ъпдейта,но проблема си остана..как да го разреша и изобщо има ли софтуерно разрешение?Един приятел ми каза,че рамта ми е малко и затова се получавало така (512МБ)..

Също така не забелязах видима промяна в скоростта на отваряне на сайтове..същата мудна е както преди..само промяна в даунлоуд скоростта..да не би да е нещо от настройките или от браузъра ми (Опера)?Въвел съм настройките от първата част за темата,Ip,Getaway и останалите..нищо не съм променял не съм пипал..това нормално ли е?

Благодаря ви.

бавен ти е компютъра. не си бил на ЛАН доставчик да теглиш с 5 6 мегабайта и да теглат от теб с още толкова.

тъй като най бавния елемент в едно ПС е твърдия диск, то той се претоварва и не може да смогне да записва толкова бързо информацията, особенно при малко РАМ.

пробвай с последния флашгет има торент опция и е лек.

другия вариант е да си ограничиш скоростта на теглене да не товариш много диска.

Това намирисва на непуснат ADSL2(+)

пуснат е и двата модема работят на 2+

както и да е още не сме доживели тия скорости ;)

ами не е! Верно е че срока е 15.05 ама .... дано и за напред да не е така. Забелязвам че когато имам по-голямата скорост IP-то ми е друго!

изключи модема за 2 3 минути и го включи пак за да си вземе ново ИП. виж с кое ИП как се държи и напиши с кое ИП ти върви добре и с кое зле.

може да го пратиш и на хелпдеска за да диагностицират. възможно е при преконфигурациите на мрежата за новите скорости да се е омазало нещо

прати и линкове от спеедтест с различните ИПта.

Редактирано от hacked (преглед на промените)

Най-вероятно е Вирус или бъг с Windows, те ги има доста от тези .. но има голяма вероятност ако си с Виста под тази РАМ и изобщо ако сваляш тежки торенти да ти забива,сложи си един процесор с поне 2 ядра и 2-4 GB РАМ и си преинсталирай winа и си сложи по-надеждна Anti-Virus програма, като Kaspersky Internet Security.

Проблема е по-скоро в ограничения брой на връзките, които може да поддържа тази операционна система. А това че се забавя при недобре (най-вероятно) конфигуриран торент клиент си е нормално :-)

......

след трети рестарт

down 11888 up 864 biggrin.gif

ти ли го ресна или той? кое е ИПто? пиши и ИПтата с бавната скорост. реално те трябва да се оправят а не това с което си ОК. възможно е да ги пускат по рейнджове или пък наистина нещо да се е омазало.

Редактирано от hacked (преглед на промените)

На кой "арменски поп" да се оплача ...???

От БТК ми отказаха заявката за по-висока скорост поради лоша връзка ....

направили били тест и цитат : "не можели да ми предоставят услугата"

Досега бях на 4000кб за 38 лева и всичко си работеше нормално ....

Как така изведнъж 6000кб за 20 лева не може .....

и трябва да плащам 38 лв за 4мб още година и половина ......!!!!!????

Какво да направя ...??

Какво да направя ...??

изчакай да мине данданията(2 седмици) и пусни нова заявка. пиши и на хелпдеска да ти разгледат линията

Какво да направя ...??

Още утре отиди в най-близкия Бизнес център и поискай да подпишеш договор за Старт с допълнителен анекс че си съгласен скоростта ти да е възможната за линията ти.Това е последното решение и е за абонати на които няма да може да им бъдат предоставени на този етап ножите скорости.Ще си останеш на 4МБ , а ще плащаш 20 лева.Успех cool.gif

Още утре отиди в най-близкия Бизнес център и поискай да подпишеш договор за Старт с допълнителен анекс че си съгласен скоростта ти да е възможната за линията ти.Това е последното решение и е за абонати на които няма да може да им бъдат предоставени на този етап ножите скорости.Ще си останеш на 4МБ , а ще плащаш 20 лева.Успех cool.gif

Звучи добре, но има един проблем:

Пакета ADSL START предлага 6000кб/с вътрешен и САМО 3000кб/с външен интернет.

В момента съм със 4000кб/с външен. Аз ползвам 97% предимно външен нет.

Ако подпиша за START пакет - това означава по-ниска скорост за мен .....

Пак ще съм прекаран ....

Аз исках ADSL TEMPO пакет, но със възможни скорости поне малко по-добри от сегашните ....

Ще продължавам да се боря .... Благодаря за съветите !!!

Пак ще съм прекаран ....

Аз исках ADSL TEMPO пакет, но със възможни скорости поне малко по-добри от сегашните ....

Щом държиш на Темпо настоявай за посещение от техници на място за проверка на линията и отстраняване на неизправности.След още няколко дни като приключи голямата офанзива ще могат да обърнат внимание на абонати с проблеми като твоя.Не се отказвай,бъди настоятелен и е възможно да постигнеш успех.Междувременно си прегледай линията в къщи за лоши връзки , нарушена изолация или свързан преди сплитера телефон.Ако при теб всичко е наред проблема може да се реши със смяна на телефонния чифт стига да не си на много голямо разстояние от DSLAMa.Искренно се надявам да съм ти бил полезен.

Искам да попитам някой кога е крайния срок за включване на новите скорости на интернет на БТК. Включиха ме няколко дена след януари 2008 г. на сваляне 1 МБит и качване на 256 КБит. В началото на април подадох заявка за новата скорост 12 МБита. След няколко дена получих съобщение че статуса ми е RO и автоматично ще ли да ми я вдигнат скоростта. Отидох в центъра на БТК да разбера какъв е този статус, и от там ми казаха че до 10 май трябва да ме включат и реших да чакам. Последните дни прегледах във форума за тази тема и някъде се споменаваше че датата е 15 май за новите интернет скорости. От време на време си проверявам скороста но няма никаква промяна все още.

Здравейте. Потребител съм на БТК повече от 2 години, преди плащах 25 лв., сега 20 лв. за същата скорост и винаги съм теглил адски бавно - 60 kb/s. Това нормално ли е ?

Редактирано от i-co (преглед на промените)

Искам да попитам някой кога е крайния срок за включване на новите скорости на интернет на БТК. Включиха ме няколко дена след януари 2008 г. на сваляне 1 МБит и качване на 256 КБит. В началото на април подадох заявка за новата скорост 12 МБита. След няколко дена получих съобщение че статуса ми е RO и автоматично ще ли да ми я вдигнат скоростта. Отидох в центъра на БТК да разбера какъв е този статус, и от там ми казаха че до 10 май трябва да ме включат и реших да чакам. Последните дни прегледах във форума за тази тема и някъде се споменаваше че датата е 15 май за новите интернет скорости. От време на време си проверявам скороста но няма никаква промяна все още.

Крайния срок днес.Ако и днес не ти вдигнат скоростта потърси обяснение от ХелпДеска или Бизнес Центъра.Възмошно е да има проблем по мрежата или в дома ти.При всички случаи потърси пряк контакт и мисля че проблема ти ще се реши.

Здравейте. Потребител съм на БТК повече от 2 години, преди плащах 25 лв., сега 20 лв. за същата скорост и винаги съм теглил адски бавно - 60 kb/s. Това нормално ли е ?

От цената , която плащташ съдя че си на 512.Ако е така скоростта на сваляне за тази скорост е 64 кб/с.За същата цена можеш да преминеш на Старт и да се радваш на до 6МБт.Разходи се до Бизнес Центъра.Успех!

Проблема е по-скоро в ограничения брой на връзките, които може да поддържа тази операционна система. А това че се забавя при недобре (най-вероятно) конфигуриран торент клиент си е нормално :-)

Напротив - само Hacked e улучил. Това е често срещан проблем и програми като uTorrent или BittTorrent си имат нарочни папараметри за настройка: дисков буфер. Доста често когато поправям някой компютър го наблюдавам (дори с Флашгет). Така че човека да си увеличи буфера за четене/запис на диска. Има специална графика в uTorrent, която ще му помогне да избере оптималната стойност (мисля, че беше стандартно 32 или 64 MB)

Пак ще съм прекаран ....

Прощавай, но къде видя тези скорости?

Никой уважаващ себе си доставчик не дели интернета на "външен" и "вътрешен", още по-малко пък БТК.

Оферират ли ти "пиъринг" считай, че те цакат - най-вероятно на доставчика му излиза безплатно, а ти го плащаш.

Прощавай, но къде видя тези скорости?

Никой уважаващ себе си доставчик не дели интернета на "външен" и "вътрешен", още по-малко пък БТК.

Оферират ли ти "пиъринг" считай, че те цакат - най-вероятно на доставчика му излиза безплатно, а ти го плащаш.

Явно не си чел офертите:

http://www.btc.bg/bg/adsl/homepackage/details/1

http://www.btc.bg/bg/adsl/homepackage/details/2

Досега в БТК наистина нямаше разделение на нета, но вече има и е драстично.....

Побългариха се ....

Явно не си чел офертите:

http://www.btc.bg/bg/adsl/homepackage/details/1

http://www.btc.bg/bg/adsl/homepackage/details/2

Досега в БТК наистина нямаше разделение на нета, но вече има и е драстично.....

Побългариха се ....

Някъде бях писал какво е Метро скорост, с която ще се облажат пет шест града, в които БТК има изградена MAN мрежа. Иначе вътрешният (български) нет е равен по скорост на външния (международен).

Явно бТк пак не си удържаха на обещанието-вече е 16.05 и нови скорости няма-все още съм на 2 мегабита/с. :) Типично за тях отношение към клиентите-нищо ново.

Крайния срок днес.Ако и днес не ти вдигнат скоростта потърси обяснение от ХелпДеска или Бизнес Центъра.Възмошно е да има проблем по мрежата или в дома ти.При всички случаи потърси пряк контакт и мисля че проблема ти ще се реши.

От цената , която плащташ съдя че си на 512.Ако е така скоростта на сваляне за тази скорост е 64 кб/с.За същата цена можеш да преминеш на Старт и да се радваш на до 6МБт.Разходи се до Бизнес Центъра.Успех!

значи мисля да мина направо на 12 МБт, за 25 лв... това колко кб/с са всъщност ?

Редактирано от i-co (преглед на промените)

Явно бТк пак не си удържаха на обещанието-вече е 16.05 и нови скорости няма-все още съм на 2 мегабита/с. :) Типично за тях отношение към клиентите-нищо ново.

Рестартира ли си модемчето. Мен ме огря точно на 15-ти :yanim:

значи мисля да мина направо на 12 МБт, за 25 лв... това колко кб/с са всъщност ?

12 000кб/с, приблизително :) . Да не мислиш, че става въпрос за Мега, - или по-скоро според сегашната система на термините, - Мебибайти: МБ/с?

И в краина сметка има ли парола за новите Хуавеи-ски модеми или няма?

mt882.jpg

А някой да ме светне за пин-оута на конзолката?

Имам кабелче за ЗТЕ модем, че да го подкарам на това дърво ...

UPDATE: Аз съм тъп, пиновете си ги пише на платката, кои да види :)

Редактирано от boruncho (преглед на промените)

Точно 12288кб/с. ..Иначе аз свалям от Замунда с 1,5МБ вечер и ги държи постоянно.

Скоростта е 12 мегабита за секунда, което прблизително е 1.5 мегабайта за секунда. Малко б е за бит, голямо Б за байт

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.