Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 3

Featured Replies

В крайна сметка има ли знайна парола за широката публика от хуавей или не и естествено коя е?

Де са тези форуми и аз да я срещна... А за връзката нямам понятие дали е хубава, защото въобще не мога да се конектна, още съм със старата лан-ка.

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 251,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

А софтуера на Huawey е доста по-сложен и ако не си обучен трудно се работи с него.Не знам защо настояваш за тези пароли-от модема не можеш да направиш някакви чудеса.Щом казваш че си с прекрасна линия-радвай се на новата скорост.Желая ти хубав ден!

Не мога да разбера откъде е това убеждение, че хуйвеските модеми са по-добри. ( не е лично към теб, но понеже доста ги превъзнасят.... ) Сравнението между двата модела показва, че:

• Използват еднакви MCU-та - BCRM6338KFBG
  • Използват еднакъв линиен хардуер ( трасформатор, филтър и чип )
  • Фърмуера на ZTE е доста по-нов от хуйвеския, който дори не е пренаписван за него ( стоят броудкомските съобщения )
  • Уебконфигуратора е по-семпъл на хуйвеските - иначе по възможност леко отстъпва на ZTE.

Слуховете са, че хуйвеските се държат малко по-добре на по-дълги линии. Лично аз не съм забелязал подобно нещо...но може и да греша.

Някой мил човек да ми прати на ЛС име и парола на

Huawei SmartAX MT882 да видя и аз как ми е линията

И като си видиш линията какво? По-скоро модема ще си видиш, а не самата линия. Но може и да окалпазаниш нещо, ако ръчкаш където не трябва :)

Някой мил човек да ми прати на ЛС име и парола на

Huawei SmartAX MT882 да видя и аз как ми е линията

И аз чакам....

някой може ли да ми каже защо не мога да гледам ведомствената ТВ на БТК.регестриран съм.избирам филми,а не трейлъри.постоянно ми дава оранжев екран и после тъпата реклама състояща се от 26 сек.,че трябва да съм абонат.амчи аз съм си абонат.мерси предварително за всички менния.забравих да кажа,че съм си инсталирал плейъра на който държат точно от указаното място,което е посочено за изтеглянето му

Редактирано от fcw73 (преглед на промените)

много е важно кога са ти сменили скоростта. покажи какъв ти е и атейнабъл и актуал дата рейта.

при вдигане на рейта - тои е адаптивен и закача първо на максимално високо 13998 мбпс и ако не може да го поддържа слиза надолу докато закрепи добре, така че е нормално първия ден да ти дропи пппое сесията.

другата причина е както казаха вече претоварване с торент и ъплоуд

Скоростта ми е сменена в началото на м.април....

Ето каква е статистиката :

Statistics Downstream Upstream

Line Rate 13993 Kbps 1018 Kbps

Attainable Line Rate 14244 Kbps 1176 Kbps

Noise Margin 9.9 dB 12.8 dB

Line Attenuation 21.0 dB 9.7 dB

Output Power

Два дена не съм ползвал торент клиент и е Line Up Count 2

Лошото в случая е смяната на IP-o ...ползвам прокси клиент на другия комп за да влезна в мрежата на една ланка..,но при тези обстоятелства,сменям коповете...то ми писна да ходя от стая в стая ;)

Преди да сменят скоростите този проблем го нямаше.Модема е същия.

П.П. Колкото до темата за пасс-вете ..и аз съм на същото мнение ....по- добре да не се пипа нещо което не се разбира(както моя милост)Ако някой му трябва ще му кажа каква парола ползвам за ZXDSL (по-новите )на ЛС ,но само да разгледат.Ако някой има добро желание може да обясни подробно какво означават опциите в модема,но....по-добре да не се пипа нищо.

Не мога да разбера откъде е това убеждение, че хуйвеските модеми са по-добри. ( не е лично към теб, но понеже доста ги превъзнасят.... ) Сравнението между двата модела показва, че:

• Използват еднакви MCU-та - BCRM6338KFBG
  • Използват еднакъв линиен хардуер ( трасформатор, филтър и чип )
  • Фърмуера на ZTE е доста по-нов от хуйвеския, който дори не е пренаписван за него ( стоят броудкомските съобщения )
  • Уебконфигуратора е по-семпъл на хуйвеските - иначе по възможност леко отстъпва на ZTE.

Слуховете са, че хуйвеските се държат малко по-добре на по-дълги линии. Лично аз не съм забелязал подобно нещо...но може и да греша.

Повярвай ми : по-добри са.Връзват на много по-висока скорост при проблемна линия , държат се много по-стабилно , охлаждат се по-добре и т. н.

Убеждавам се за пореден път, че не четете.

Това е както казваше един приятел - света почва сега и от мен.

Ето ви обяснението Що е то БТК ADSL

Убеждавам се за пореден път, че не четете.

Това е както казваше един приятел - света почва сега и от мен.

Ето ви обяснението Що е то БТК ADSL

Линка е супер Topper.

10xx :lock:

Повярвай ми : по-добри са.Връзват на много по-висока скорост при проблемна линия , държат се много по-стабилно , охлаждат се по-добре и т. н.

потвърждавам. вдигат рейта с 4-5мбита в сравнение с 831 2.

тествах на 2 линии.

на първата с дължина 1км с 831 2 вдига 18000 макс. с Хуавей и WiFi над 23000.

на втората с дължите 2.5 км с 831 2 макс рейта беше 8000, а с хуавей 15000.

има доста функции хуавей които нямам време да разгледам, видях само, че за разлика от ЗТЕ , той има QOS което е полезно при повече потребители или повече приложения.

moon

и двата мейла са актуални. и не ги пиши така по форумите, че после няма да могат да ти видят писмото от спам ;)

Редактирано от hacked (преглед на промените)

Малко информация ако е възможно с какво сравнявате че започвам да си мисля, че фърмуера на моя Хуйвей е стар. Аз имам

Software Version  V200R002B025 BTC

Firmware Version  A2pB021a.d17m

Batch Number  RBC2P8.025.B021a.17m

Release Date  Saturday November 18 15:46:32 CST 2006

а хардуера изглежда така.

post-145798-1210748409_thumb.jpg

На всички Хуйвей са стари фърмуерите. Предполагам,че този Ноември 06 са излезли от завода.

има доста функции хуавей които нямам време да разгледам, видях само, че за разлика от ЗТЕ , той има QOS което е полезно при повече потребители или повече приложения.

Няма как да вдинат рейта с 4-5 MB. Стандарта си е стандарт независимо от фърмуера. А във връзка с това

На всички Хуйвей са стари фърмуерите. Предполагам,че този Ноември 06 са излезли от завода.

къде видя QoS? Има някакъв Parental Control, но QoS не видях. За разлика от фърмуера на Нетком в който има.

ами не е! Верно е че срока е 15.05 ама .... дано и за напред да не е така. Забелязвам че когато имам по-голямата скорост IP-то ми е друго!

Редактирано от djulss (преглед на промените)

Здравейте! ето каква ми беше скороста на БТК 8мбит биз тарифа преди 19мс пинг и сега 12мбит биз 70мс пинг 2 пъти по бърз не! но 2 пъти по лагав да! ;)

ADSL Port Enabled

Downstream Line Rate 10208 Kbps

Upstream Line Rate 1120 Kbps

LAN IP Address 192.168.1.1

Default Gateway 212.39.87.244

Primary DNS Server 212.39.90.42

Secondary DNS Server 212.39.90.43

Firmware Version ZXDSL 831V4.2.g_B04_BG

System Up Time Duration 00:01:03:13

На това ако му викат 12мбит ;)

post-72075-1210766769_thumb.png

post-72075-1210766775_thumb.png

Здравейте! ето каква ми беше скороста на БТК 8мбит биз тарифа преди 19мс пинг и сега 12мбит биз 70мс пинг 2 пъти по бърз не! но 2 пъти по лагав да! ;)

1. За кой ли път да повторя че скоростите не са гарантирани

2. времето за отговор (ping) няма много общо със скоростта на канала. Само за пример при сателитен канал можеш да имаш спокойно пинг в границите на две секунди, но скорост примерно 24 мегабита за секунда

П.П. Да не говорим че както се видя този сайт НЕ ПОКАЗВА РЕАЛНИ И ВЕРНИ ДАННИ

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

на втората с дължите 2.5 км с 831 2 макс рейта беше 8000, а с хуавей 15000.

Това намирисва на непуснат ADSL2(+)

Наскоро подписах нов договор на тарифата 12МБ-25лв.Всичко ок,работи си свалям от чужди и наши сайтове със .. горе долу 900 кабайта.Обаче проблема е с торентите..преди като бях на 1МБ това го нямаше.

Откакто ми промениха скоростта когато свалям торент,компютъра започва да забива..ако слушам музика през това време накъсва,бавно зарежда абе .. не върви добре..като спра торента обаче всичко се нормализира.Опитах да ъпдейтна версията на uTorrent със последната бета която е излязла..преди това ползвах финалната.Направих ъпдейта,но проблема си остана..как да го разреша и изобщо има ли софтуерно разрешение?Един приятел ми каза,че рамта ми е малко и затова се получавало така (512МБ)..

Също така не забелязах видима промяна в скоростта на отваряне на сайтове..същата мудна е както преди..само промяна в даунлоуд скоростта..да не би да е нещо от настройките или от браузъра ми (Опера)?Въвел съм настройките от първата част за темата,Ip,Getaway и останалите..нищо не съм променял не съм пипал..това нормално ли е?

Благодаря ви.

Редактирано от superfly (преглед на промените)

Наскоро подписах нов договор на тарифата 12МБ-25лв.Всичко ок,работи си свалям от чужди и наши сайтове със .. горе долу 900 кабайта.Обаче проблема е с торентите..преди като бях на 1МБ това го нямаше.

Откакто ми промениха скоростта когато свалям торент,компютъра започва да забива..ако слушам музика през това време накъсва,бавно зарежда абе .. не върви добре..като спра торента обаче всичко се нормализира.Опитах да ъпдейтна версията на uTorrent със последната бета която е излязла..преди това ползвах финалната.Направих ъпдейта,но проблема си остана..как да го разреша и изобщо има ли софтуерно разрешение?Един приятел ми каза,че рамта ми е малко и затова се получавало така (512МБ)..

Също така не забелязах видима промяна в скоростта на отваряне на сайтове..същата мудна е както преди..само промяна в даунлоуд скоростта..да не би да е нещо от настройките или от браузъра ми (Опера)?Въвел съм настройките от първата част за темата,Ip,Getaway и останалите..нищо не съм променял не съм пипал..това нормално ли е?

Благодаря ви.

Най-вероятно е Вирус или бъг с Windows, те ги има доста от тези .. но има голяма вероятност ако си с Виста под тази РАМ и изобщо ако сваляш тежки торенти да ти забива,сложи си един процесор с поне 2 ядра и 2-4 GB РАМ и си преинсталирай winа и си сложи по-надеждна Anti-Virus програма, като Kaspersky Internet Security.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.