Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Dr.Web - въпроси и проблеми

Featured Replies

Доктора го няма от край на 2007г и в доста по-обективните тестове на AV-Comparatives. Панда също отдавна не учавства. Това, което от компания пишат като оправдание за НЕучастието си, по принцип е вярно като констатация, но е само предлог за НЕучастие. Истината е, че програмата отстъпва по качества на другите, и това според мен е истинската причина за неучастие. Същтата важи и за Панда. Ако се представяше добре, нямаше ли да учавства според теб? Щеше! Истината е, че доктора е далеч от качествата на основната руска програма- Касперски! така си мисля аз...

Не съм много съгласен с това. Много от AV компаниите съвсем не одобряват начина на тестване,както и такива тестове.Според мене тези тестове единствено правят реклама на производителите на софтуера,а рекламата се заплаща ...

Въпреки това в последните години в много от антивирусните създатели се появиха немалко въпроси по отношение на сравнителните тестове. Поради пределно строга и понятна, тяхната методика започна съществено да изостава от нивото на развитие, както на самите вредоносни програми, така и на антивирусните технологии. По същество, някога почетната награда VB100%, престана да отчита реалното качество на работа на антивирусните програми, и което е още по- лошо, се превърна в средство за манипулиране на мнението на потребителите.

4. Основните качества на антивирусът не се проявяват при рутинно сканиране на колекция от файлове, а в реална ситуация свързана с вирусна атака – при опит за заразяване на компютър или при ситуация в която компютърът е вече заразен. В последните години се чуват немалко предложения за необходимостта от създаване на много по-сериозни условия при провеждането на тестове на антивирусни програми, а именно – да бъдат сравнявани по способността им да противостоят на активни вирусни атаки. Каквито и великолепни резултати при откриване на вируси „от дивата природа” да демонстрира антивирусния продукт при теста на Virus Bulletin, те няма да покажат нищо на потребителя за способностите на продукта при реална ситуация, в която се налага да противостои на същите тези вируси, но не когато са просто на диска в рамките на колекцията, а ще бъдат стартирани на компютъра, явявайки се по същество, господари на положението. По никакъв начин при провеждането на такива тестове не се сравняват и възможностите на антивирусите да лекуват вече зарзен компютър.

Отдавна ми се върти идеята на виртуалка да стартирам доста гадини ,да видя какво ще се случи след инсталирането на продуктите.Мисля да пробвам Kaspersky,Dr.Web,Avira,NOD,Avast...може би и Norton 2010 ако успея да го подкарам,но същата работа ще свърши и SEP 11 или 12... Писна ми от статични тестове и затова,ще се заразя,ще копирам диска и ...екшън :)

Единствено ме притеснява факта,че ще мине време от един тест до друг и повечето файлове ще се засичат вече Публикувано изображение

Също така мисля,че не случайно се ползва безплатният чистач на Dr.Web

Виж мнението

Светът не е нито само Kaspersky нито пък Symantec драги колега.Хванал си се за тези тестове и си дрънкаш своята.Мисля,че е пределно ясно - едни програми се борят по успешно други не но всички си струват.

Скочих ти и сега какво? :(

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 184
  • Прегледи 46,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дългоочакваният нов engine на Dr. Web, най после излиза официално, след дълго бета тестване. Трябваше да бъде заложен още при излизането на версия 7, но не го направиха. Сега обаче е факт: http://n

• От днес Доктора проговори и на български.  

• Излезе нова версия на програмата. Промените: Линк за сваляне: http://download.geo....0-win-space.exe Шотове от инсталатора и програмата

Хванал си се за тези тестове и си дрънкаш своята.

Ами разбира се, че съм се хванал! Нали за това са тестове. А и тези ги считам за най-обективни!

Мисля,че е пределно ясно - едни програми се борят по успешно други не но всички си струват.

Тук съм съгласен! И точно за това бях писал вчера в темата за "тестовете". За да се разбере истинската "сила" и качества на една програма, трябва да се остави "на сухо" (без ъпдейт) малко по-дълъг период от време....поне 3 месеца. После да и се пуснат чисто нови зарази, без да и се дава да се обнови, и тогава ще лъсне реалната истината.... :wors:

Ами разбира се, че съм се хванал! Нали за това са тестове. А и тези ги считам за най-обективни!

Тук съм съгласен! И точно за това бях писал вчера в темата за "тестовете". За да се разбере истинската "сила" и качества на една програма, трябва да се остави "на сухо" (без ъпдейт) малко по-дълъг период от време....поне 3 месеца. После да и се пуснат чисто нови зарази, без да и се дава да се обнови, и тогава ще лъсне реалната истината.... ;)

А така... утре и вдруги ден ще лъсне истината :wors: Стартирам ментаците,инсталирам програмата без никакъв,ъпдейт,сканирам и после я обновявам и пак сканирам.Накрая пускам и MBAM ;)

Мерси за идеята ;)

Да определено е набрала скорост и си заслужава вниманието.

Имаше едногодишен безплатен лиценз за 1 година до колкото си спомням,виж в Текущи промоции на програми за сигурност - AV, FW, IS и т.н

Само ще ви кажа(напомня) че Министерството на отбраната на Русия и всички подчинени на него структури използват за защита на коммпютърното си осигуряване само Dr.Web..!

• 1 месец по-късно...

Антивирусната програма Dr.Web, който се разработва от руската компания Doctor Web, се оказа единствената от седемте най-масово използвани антивирусни програми, която издържа на едночасовите усилия на хакерите да пробият защитата й по време на първия конгрес iAWACS (International Alternative Workshop on Aggressive Computing and Security), организиран по инициатива на френската Висша школа по информатика, електроника и автоматика (ESIEA) в град Лавал, Франция. Конкурентите на Dr.Web са били McAfee, G DATA, AVG, Norton Antivirus, Dr.Web, ESET NOD32 и Kaspersky. Вследствие на опитите за взлом, проведени на идентични компютри с ОС Windows и с права на администратор, за да може условията да са реални, се оказало, че най-беззащитният антивирусен софтуер е McAfee, който се е предал на втората минута. Norton Antivirus също не издържал много и защитата му паднала за четири минути. По-дълго са успели да издържат ESET NOD32 и Kaspersky, но и те са били разбити в рамките на 33 и на 40 минути, съответно. Останалите участници, с изключение на Dr.Web, също не са издържали на щурмовете. Информация за откритите уязвимости по време на тестовете е била изпратена до всички компании, чиито антивирусни продукти са участвали в инициативата. Как ще го коментирате?

Dr.Web CureIt за мен от години си е най-добрият безплатен сканер - лекува, премества, преименува или изтрива установени вредители.За основната платена версия съм с добри, но и противоречиви впечатления.Преди няма и месец я бях инсталирал на един компютър с Win XP SP3 - видях се в чудо, когато след 3-4 дни реших да я деинсталирам. Но не съм пробвал да я прекратявам като процеси примерно с програми Antirootkits. Деинсталирах я трудно при ползване на препоръчителни деинсталатори с последващо почистване за остатъци в регистрите.Ако някой я инсталира - нека е с нагласа за по-дълго ползване. Програмата е със свои особености. Поздрави

Едно от най-важните събития от ноември 2009 г. бе победата на антивируса Dr.Web над новата модификация на рууткита BackDoor.Tdss.Той използва различни техники за проникване скриване в системата, което му позволява пълен контрол върху заразения компютър. В допълнение, той интензивно разпространява злонамерен софтуер, който проследява местоположението на собствениците на мобилни телефони. Като един от основните канали за разпространение на троянски коне са различни типове съобщения в социалните мрежи, както и на вируси които се разпространяват в формата на имейл съобщения.

През ноември 2009 Доктор Уеб предложи на потребителите нова версия на скенера с нов графичен интерфейс, който беше първият антивирус в състояние да противодейства на рууткита BackDoor.Tdss.565 (също така известен като TDL3):

http://news.drweb.com/show/?i=739&c=5

Едно от най-важните събития от ноември 2009 г. бе победата на антивируса Dr.Web над новата модификация на рууткита BackDoor.Tdss.Той използва различни техники за проникване скриване в системата, което му позволява пълен контрол върху заразения компютър. В допълнение, той интензивно разпространява злонамерен софтуер, който проследява местоположението на собствениците на мобилни телефони. Като един от основните канали за разпространение на троянски коне са различни типове съобщения в социалните мрежи, както и на вируси които се разпространяват в формата на имейл съобщения.

През ноември 2009 Доктор Уеб предложи на потребителите нова версия на скенера с нов графичен интерфейс, който беше първият антивирус в състояние да противодейства на рууткита BackDoor.Tdss.565 (също така известен като TDL3):

http://news.drweb.com/show/?i=739&c=5

Малко късно се справи с него, но по-добре късно отколкото никога. Между другото аз също им изпратих Rogue приложение, което инсталира TDL3 руткита, пачващ atapi.sys.

Сега няма да е зле да се насочат към новата версия на троянеца Cutwail, който също заразява atapi.sys.

Подробна информация:

http://www.drweb.com/static/BackDoor.Tdss.565_aka_TDL3.pdf

• 5 месеца по-късно...

Др. Уеб го нареждам наравно с Нод (макар и с леко предимство пред другите) и Панда 2008 - последната добра версия на испанските мечоци. Не те смущава с 100 процента натоварване на паметта, изчистен интерфейс на български (въпреки нелошите ми познания по английски за мен е важно), конфигуриране, което не може да те обърка и вместо да затвориш, да отвориш системата си към злонамеряци :baby: и наистина сигурна резидентна защита и подробен анализ при "Пълно сканиране".

• 1 месец по-късно...

Да Dr.Web е доста добра в борбата с вирусите макар на моменти при ъпдейт да ми е натоварвала доста.Честно казано NOD32 според мен си е доста слабичка,за защитната стена става дума.А относно Panda за която все още няма Trial Resset или Patch (Crack) говори доста добре.Бях с Panda Global Protection 2010 на лаптопа малко ми товареше но пък защитата ми беше на топ ниво.Нещо което ми харесва в Panda-та е защитата на Wi-Fi мрежата когато някой се опита да се свърже и излиза съобщение и като дам да блокира опита дадения човек повече неможе да се конектне към моята мрежа.Dr.Web я ползвам от време на време защото съм бета тестер и има начин как да си вземеш ключе.Най добрата версия е Dr.Web Security Space Pro.

• 2 седмици по-късно...

Недоумявам защо след успешен ъпдейт Dr.Web Security Space отчита действието,но със закъснение.Примерно,ако е извършен ъпдейт в 10:00 ч,Dr.Web ме уведомява чак в 12. Идеи?

Редактирано от 3SSS (преглед на промените)

Докато работи антивирусния продукт, той сканира в real-time режим всеки един файл и това се повтаря и отново, и отново. Ти си получил обновлението в 10 часа, но чак в 12 антивирусната е стигнала до него и разбира се, тогава се е погрижила за него.

Не разбирам, при всички останали пакети, които съм пробвал прозорчето се появява веднага след като приключи обновлението.

Съжалявам, не мога да отговоря. Щом при другите става по-бързо, вероятно е технически проблем. Свържи се с техническата им поддръжка, детайлно им обясни за проблема ти и предполагам, че ще се постараят да ти помогнат.

• 3 седмици по-късно...

Правих си седмичната проверка за пропуснати гадини. Пуснах новата Dr. Web Cure it. Има нов метод на проверка при който ти "заключва" компа докато го изследва. Предполагам, че с това искат да покажат колко надеждно е сканирането. Не ми откри нищо, но и машинката се държи добре, което ме кара да мисля, че всичко е ок. Но с това "заключване" изглежда готино :) .

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Някой пробвал ли е mini Dr.WebLiveCD-5.0.3 ? Update ли се през интернет? Трябва ли лиценз ?

• 2 месеца по-късно...

Реших да пробвам Dr. Web Security Space (попадна ми лиценз до февруари, ако някой иска - ЛС). Реших да го чекна със Shields Up и резултата бе такъв: http://store.picbg.net/pubpic/D8/1E/db98d0ff652ad81e.bmp Нужно ли е да се притеснявам? Интересно обаче с настройките, които му дадох на Spider Gate, не ми позволи да кача в picbg снимка, както и да посетя сайта на pcflank. Отслабих настройките и качих снимката. Сега мисля пак да ги върна....но значи ли, че съм уязвим на атаки от нета?

Реших да пробвам Dr. Web Security Space (попадна ми лиценз до февруари, ако някой иска - ЛС). Реших да го чекна със Shields Up и резултата бе такъв:

http://store.picbg.n...0ff652ad81e.bmp

Нужно ли е да се притеснявам? Интересно обаче с настройките, които му дадох на Spider Gate, не ми позволи да кача в picbg снимка, както и да посетя сайта на pcflank. Отслабих настройките и качих снимката. Сега мисля пак да ги върна....но значи ли, че съм уязвим на атаки от нета?

Теста ти е провален защото имаш скрити портове.По принцип трябва да са затворени.Това не е толкова страшно,нали не са отворени!!!

....p.s. 5 минути ми отне да ти видя снимката.Бавно се отваря.

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Теста ти е провален защото имаш скрити портове.По принцип трябва да са затворени.Това не е толкова страшно,нали не са отворени!!!

....p.s. 5 минути ми отне да ти видя снимката.Бавно се отваря.

Благодаря и сори, но се омотах с публикуването на снимката...

П.С. Малко тежи (с 1 гб рам съм) обаче, а главният процес (Dwengine.exe) в таск мениджъра показва 118 308 КБ

Благодаря и сори, но се омотах с публикуването на снимката...

П.С. Малко тежи (с 1 гб рам съм) обаче, а главният процес (Dwengine.exe) в таск мениджъра показва 118 308 КБ

Шом нямаш много Ram пробвай да сложиш Immunet Protect Free \Clear Cloud DNS \Windows Firewall

Шом нямаш много Ram пробвай да сложиш Immunet Protect Free \Clear Cloud DNS \Windows Firewall

Immunet Protect обаче изисква повече свободно пространство на диска! Самата програма заема от диска 500МБ в program files ,това също да се има на впредвид! Иначе за малко рам,тази комбинация е идеалка,понеже тормоза е над харда и изобщо като цяло над ОС е сведен до минимум,а от там и минималното количество процесорно време от там и минималното количество рам,абе всичко е навързано! Clоud -a си е баш за това,Panda Clоud също е за предпочитане при малко рам :)

Immunet Protect обаче изисква повече свободно пространство на диска! Самата програма заема от диска 500МБ в program files ,това също да се има на впредвид! Иначе за малко рам,това е идеалка,понеже тормоза е над харда и изобщо като цяло над ОС е сведен до минимум,а от там и минималното количество процесорно време от там и минималното количество рам,абе всичко е навързано! Clоud -a си е баш за това,Panda Clоud също е за предпочитане при малко рам :)

За това му предложих да не се мъчи с Dr.Web.

Така ще има "WebGuard"(ClearCloud) и "Aнтивирус"( Immunet Protect) възможно най леки и ефективни.Правилно ли мисля?

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Не знам ама живи да са разработчиците на Dr.Web спаси ме от Вирут без тотално форматиране :) Естествено и с помоща на други програми и трикове но основната заслуга е на Dr.Web Изключително ценна програма :)

Не знам ама живи да са разработчиците на Dr.Web спаси ме от Вирут без тотално форматиране :P

Естествено и с помоща на други програми и трикове но основната заслуга е на Dr.Web

Изключително ценна програма :)

Dr.Web за почистване ок ,но пък активна и основна защита!!!

Не го пробвах да му пускам гадини. Поиграх си малко с парентала и не е за парлама добавен, както на други места. Иначе и аз се доверявам на Cure it при регуларните сканове, които му правя на добичето през седмица - две. Но ме достраша, да си играя с антивируса му, де. А иначе го качих понеже беше до февруари. Но искам програма за компа, не комп за програмата. А доверието ми си остава само на един производител. :cool: Благодаря за предложенията. Компа ми бе с друго дъно преди и програмата не сиктосваше така системата и имам добри впечатления от Антивирус Про на Др. Уеб. Месец (траял) бях с нея.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.