Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

SpyBot Search & Destroy - въпроси, мнения и препоръки

Featured Replies

Здравейте ,

Вчера не можах да открия ,че са ме преместили тук ,но така или иначе деинсталирах старата версия и инсталирах новата За съжаление не можах да използвам онзи файл Сканирах с новата версия ,но не ми откри нищо ,но сега се появи друг проблем Диск С от тогава постоянно ми се пълни ,изтривам ,деинсталирам ,но пак се пълни и в момента и в критично състояние

Дайте съвет какво да направя и не се ли дължи това на Spybot Search ?

Постоянно също ми излизат искания за ъпдейтване на Уиндоус ,но май нещо не се получава

Изобщо от както инсталирах първата версия на тази програма ,компютърът ми се държи странно

Идвайте на помощ !

Не,ползвай инструменти за почистване от ненужни файлове и редове в регистрите: CCleaner 2.08.588 Wise Disk Cleaner 3.30 Build 111 Wise Registry Cleaner 3.40 Build 115 Не ми се вярва да е от Spybot ,но за всеки случай провери си машината за вируси Специфични средства за борба със зловреден софтуер

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

• Отговори 57
  • Прегледи 16k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако си с Windows Vista/7 нали знаеш, че ще ти трябват администраторски права (т.е. да стартираш SpyBot, като администратор, преди да започнеш)? Освен това, това което правите е пълна глупост, според м

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Отдавна им мина времето (за съжаление) на Spybot S&D, ad-aware (не версията с антивирусната, а от онова време), Spyware Terminator, SpySweeper, CounterSpy, Ewido, AVG Anti-spyware и т.н.

• Още от "време оно.." не я харесвам тази програма...предполагам,че не искаш да я ползваш за основна защита... Разкарай я и ползвай Emsisoft Emergency Kit (можеш да си избереш-с двигател на Ikarus

:) Здравейте ,

Забатачих я съвсем !

Инсталирах Wise Registry Cleanup ,но май ми излизат едни страшни надписи ,които не ми говорят нищо !

В момента съм в пълна паника При опит да архивирам регистрите излиза :

Cannot expatc )DOCUME-1)USER)LOKAlS-1)Temp)HKCR)rbk.)eror writing the file

There maybe a disk or file system error Иначе пак архивира ,но с този надпис

Иначе ми излиза и надписа :

Unable to write to D)посочва папката за съхранение )Wise RegistryCleaner3)conf.ini

В момента дори не мога да затворя праграмата Излизи ми този надпис или ми изисква ъпдейт ,но там нищо не мога да разбера , а и се иска някакво заплащане

При сканиране ми вади :

69problems fond 42 can be repaired securlly 27 can try to fix but this is not fully safe

Иначе от доста време имам проблем с отварянето на текстови файлове :

Microsoft Offise Setup

encountred a problem with Offise Sourche Engine system error 2147024891

Please open C )Program Files ) Office)Offise11)1033)SETUP).CHM and look for

Offise Source Engine for information on now to resalve this problem

;) И всичко започна откакто реших да инсталирам Spybot и разните там програми уж да ме пазят Аваст Хоум не открива вирус , а потънах до гуша В същото време диск С продължава да е в критично състояние

Ако някой мисли,че има оправия ,аз по скоро не вярвам ,все пак нека пише

Благодаря предварително !

1. Спри System Restore и почисти стартите точки на възстановяване

Десен бутон на My Computer => Properties => System Restore => слагаш отметка пред Turn Off System Restore

Start => run => cleanmgr => More Options => System Restore => Clean UP

2. Почисти ненужните временни файлове примерно с ATF-CLEANER и CCLEANER.

(избери Select All => Empty Selected => като махнеш отметката от категорията Prefetch)

http://www.atribune.org/ccount/click.php?id=1

3. Изтегли програмата HijackThis

http://www.merijn.org/files/HiJackThis_v2.exe

=> Преименувай я на hjt.exe

=> Стартирай я и избери Do a scan and save a log file

=> Копирай съдържанието му в следващия си пост

4. Направи проверка на хардиска за грешки:

Най-добре щом зареди Операционната Система отвори My Computer => десен бутон на мишката на някой от дяловете => Properties => Tools => Error - checking => Check Now => слагаш и двете отметки => start и рестартираш за да започне проверката...

Направи и същото и за другите дялове за всеки случай.При тях едва ли ще ти се наложе да рестартираш...

defrag-scandisk-XP.gif

5. Акаунта ти с администраторски права ли е?

6. За грешката свързана с Microsoft Office:

Start => run => services.msc => кликни двукратно върху Office Source Engine и я сложи на Manual

Сега затвори всички активни приложения и прозорци и отвори Registry Editor-a:

Start => run => regedit => и намери тези ключове:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\11.0

Щракни с десен бутон на мишката върху 11.0 и го промени на old11

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Office\11.0

Повтори процедурата и с този...

След това пробвай да преинсталираш пакета или да го актуализараш с последните кръпки...

Отвори Start Menu => Control Panel => Add/Remove Programs => кликни върху Microsoft Office и натисни Change/Remove Programs.

Вкарай инсталационния диск в оптичното устройство и избери опцията Reinstall => NEXT => тук избери Detect and Repair errors in my Office installation и изчакваш процедурата да си свърши работата...

Още по въпроса:

http://support.microsoft.com/kb/827467/en-us

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

1. Спри System Restore и почисти стартите точки на възстановяване

Десен бутон на My Computer => Properties => System Restore => слагаш отметка пред Turn Off System Restore

Start => run => cleanmgr => More Options => System Restore => Clean UP

2. Почисти ненужните временни файлове примерно с ATF-CLEANER и CCLEANER.

(избери Select All => Empty Selected => като махнеш отметката от категорията Prefetch)

http://www.atribune.org/ccount/click.php?id=1

3. Изтегли програмата HijackThis

http://www.merijn.org/files/HiJackThis_v2.exe

4. Направи проверка на хардиска за грешки:

Най-добре щом зареди Операционната Система отвори My Computer => десен бутон на мишката на някой от дяловете => Properties => Tools => Error - checking => Check Now => слагаш и двете отметки => start и рестартираш за да започне проверката...

Направи и същото и за другите дялове за всеки случай.При тях едва ли ще ти се наложе да рестартираш...

defrag-scandisk-XP.gif

5. Акаунта ти с администраторски права ли е?

6. За грешката свързана с Microsoft Office:

Start => run => services.msc => кликни двукратно върху Office Source Engine и я сложи на Manual

Сега затвори всички активни приложения и прозорци и отвори Registry Editor-a:

Start => run => regedit => и намери тези ключове:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\11.0

Щракни с десен бутон на мишката върху 11.0 и го промени на old11

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Office\11.0

Повтори процедурата и с този...

След това пробвай да преинсталираш пакета или да го актуализараш с последните кръпки...

Отвори Start Menu => Control Panel => Add/Remove Programs => кликни върху Microsoft Office и натисни Change/Remove Programs.

Вкарай инсталационния диск в оптичното устройство и избери опцията Reinstall => NEXT => тук избери Detect and Repair errors in my Office installation и изчакваш процедурата да си свърши работата...

Още по въпроса:

http://support.microsoft.com/kb/827467/en-us

Здравей , B-boy (Style)

Благодаря за съветите ,но вече се убедих ,че като начинаещ и доста неопитен потребител мога да нанеса много по големи поражения на компютъра си от която и да е програма

Сигурен съм,че съветите ти са ефективни ,но при условие ,че не мога да се оправям е по добре да не пипам ! Иначе използвах Ерор Чекинг ,но не мога да кажа какви са резултатие ,понеже сканирах с Wise Registry Cleaner ,ако не бъркам и ми извади доста проблемни регистри

Зададох поправка и каквото му стане !

Използвах предимно акаунт за гост и може би там е възникнал проблем с регистрите ,макар че по вероятно е да съм направил нещо със Spybot

Не смея да тегля повече програми с които очевидно ,като нов не мога да се справям добре Още повече ,че английският ми е под всякакво критика Имам само няколко въпроса ,които може би за вас ще са смешни ,но все пак аз съм нов и няма нищо срамно в това

1- Да предположим ,че съм сбъркал нещо регистрите ! В този случай Wise Registri Cleaner не би ли могъл да ги поправи ? Така или иначе ,аз вече съм задал такава поправка

2- Какви са рисковете при тази опция и прави ли програмата разлика от това което може и не може да се бара или остава това на потребителя ?

3- Ако се увредени системни файлове каво става тогава ?

4- Какви са възможните причини за намаляването на диск С ? Програма ,вирус или има и друга възможна причина ? Аваст4.8 не открива такъв

5. Моля ви преведете ми надписа ,за да знам за какво става въпрос Той е единственият ,който ми излиза сега - При опит за Baskup на Wise Registry Cleaner - Cannot expats )DOCUME-1) User)LOCALS-1) Temp HKCR)rbk.)Error wiriting the file There may be a disk or file sistem

6. Какви са рисковете при работа с намаляващ диск С ?

Ако на някой му се занимава да пише Ще му бъда задължен

Искам да питам програмата като намери вируси в регистрите, какво ги прави, трие заразения ключ ли?

• 4 седмици по-късно...

Трие го , но прави и резервно копие в папка "Recovery".

Доста добре работи съвместно с Avira Premium Security Suite 8 и Mamutu 1,7 - за него не остава почти нищо за ловене, но съм го добавил заради имунизацията.... Няма загуба на скорост и не си пречат, подпомагат се ... Добре познатата безплатна програма си е на ниво... Поздрави

Според мен не може да се сравнява с MalwareBytes anti-malware .. Поздрави!

Според мен не може да се сравнява с MalwareBytes anti-malware .. Поздрави!

И аз така мисля.

""""Според мен не може да се сравнява с MalwareBytes anti-malware .. Поздрави! """" Може и още как - има си свои предимства ....Ще Ви го кажа направо - Ако MalwareBytes anti-malware Ви впечатлява - защитата Ви не е на необходимото ниво !!! При мен не намира нищо, нищо няма да намери и в бъдеще - затова просто не ми трябва ...Естествено всяка преценка си е лична ... Поздрави

Не казвам че SpyBot е лоша програма. Напротив , добра е. Но според мен не е ефективна колкото MalwareBytes ... Поздрави!

"""" според мен не е ефективна колкото MalwareBytes"""" Подсказах.... Би ли уточнил при каква защита е ефективна ? Сегашната при мен я знаете .... За момента - иначе са в готовност няколко други - оперативен резерв си е това - и там почти не попадат безплатни програми ...Само най-добрите и по изключение ... Поздрави

Не съм я тествал в реално време .. но като програма за профилактично сканиране върши работа .. Поздрави!

Rogue Remover Pro - също... Инсталирах- проверявах-тествах-съпоставях .... И логично забравям за цялата им фамилия .... Но - зависи какво съм инсталирал ..... Поздрави

• 1 месец по-късно...

След като ъпгрейднах с последната версия 1.6.0 имам 2 въпроса към знаещите:

1. При сканиране процесора се товари 100% през цялото време и понеже сканирането е дълго,понякога термозащитата изключва лаптопа преди да е завършило сканирането.

Нормално ли е това натоварване или е въпрос на някаква настройка?(да оставим настрана изключването)

2.При включване на лаптопа взе да се появява на десктопа икона "settings.dat".Като кликна двойно на нея излиза прозорец,прави някакъв кратък скан,накрая finished.

spbotky4.jpg

Какво е това и как да го ,махна да не се появява.

Редактирано от Kibik (преглед на промените)

Новата версия съдържа бъгове и това вероятно е един от тях. Препоръчвам ти да използваш Malware-bytes anti-malware

След като ъпгрейднах с последната версия 1.6.0 имам 2 въпроса към знаещите:

1. При сканиране процесора се товари 100% през цялото време и понеже сканирането е дълго,понякога термозащитата изключва лаптопа преди да е завършило сканирането.

Нормално ли е това натоварване или е въпрос на някаква настройка?(да оставим настрана изключването)

2.При включване на лаптопа взе да се появява на десктопа икона "settings.dat".Като кликна двойно на нея излиза прозорец,прави някакъв кратък скан,накрая finished.

Kibik ,ако имаш възможност си вземи охлаждаща поставка,не са скъпи около 15-25 кинта .,но пази от прегряване и по-този начин ще го запазиш през летния сезон.

Новата версия съдържа бъгове и това вероятно е един от тях. Препоръчвам ти да използваш Malware-bytes anti-malware

Програмата няма никакви бъгове,поне версия 1.6 Появява се прозореца и довършва сканирането наново,понеже лаптопа се е изключил по-време на сканирането,най- вероятно поради лошо охлаждане.Spy Bot да ,заема доста от процесора,това е нормално за него,но се рови и доста дълбоко и сканирането му е доста качествено.

п.с. Fix ,ще те помоля да не коментираш програми ,които не си ползвал,има една поговорка,сещаш се коя е.

Поздрави!

Kibik ,ако имаш възможност си вземи охлаждаща поставка,не са скъпи около 15-25 кинта .,но пази от прегряване и по-този начин ще го запазиш през летния сезон.

Загряването не ми е проблем,по-скоро ще сменя пастата на радиатора.Просто съм учуден,че товари толкова и исках да сравня с други...

Програмата няма никакви бъгове,поне версия 1.6 Появява се прозореца и довършва сканирането наново,понеже лаптопа се е изключил по-време на сканирането,най- вероятно поради лошо охлаждане.Spy Bot да ,заема доста от процесора,това е нормално за него,но се рови и доста дълбоко и сканирането му е доста качествено.

От начало и аз мислех,че е заради прекъсването,но не е.След това при студена машина завърших сканирането,но вече втори ден при стартиране на десктопа излиза тая икона...Май ще преинсталирам програмата.

Коя е по добра Malwarebyte'Anti-Malware или SpyBot Search&Destroy?Защото сега сам с Авира Фрии версията с Malwarebyte'Anti-Malware и SUPERAntiSpyware?

Това може да каже който е ползвал и двете.Другата не съм я пробвал,но Спйбота определено товари много,заема всички ресурси по време на скана,но това не значи,че не се справя добре.

А за моя проблем-Оказа се,че файла "settings.dat" няма общо със Спайбот.Излиза от нещо друго,но след почистване вече го няма.Просто опита за отваряне на всеки *.DAT файл изкарва онова прозорче и сканира нещо.Може би е нова скрита функция на програмата...

аз ползвам spybot sd досега не ми е открила нищо при сканиране.бил съм свидетел как поправи 271 промени по регистрите на един компютър и не се наложи преинсталация.обяснете ми какво представлява тази имунизация която прави на браузърите,в какво се състои.

• 6 месеца по-късно...
Beginning from version 1.2, Spybot-S&D allows you to immunize your computer against some spyware. It currently offers three different immunities:

Permanent Internet Explorer immunity

The permanent immunity works on some Internet Explorer control options that are partly visible in the Internet Explorer interface, partly hidden in the registry only. It adds domains known to contain bad contents into the Restricted Zone, thus blocking installation of executable code from those pages; it also adds block options for bad executable code by its ID, and it sets known tracking cookies not to be accepted by Internet Explorer.

To cut it short: it modifies Internet Explorer, through official ways, to block a lot of the bad stuff known to Spybot-S&D.

Permanently running bad download blocker for Internet Explorer

This is a second layer of protection for IE. While the Permanent Immunity blocks installers by their ActiveX ID, this one blocks anything that should come through by different aspects.

You can view a log of blocked installers in the Tools / Resident section.

Permanent Opera immunity

This list shows all Opera profiles, and how many of the plugins that Spybot-S&D knows as bad are already blocked in each profile. To set the complete protection, just tick the checkbox in front of the profile you want to protect. To remove the protection, untick the checkbox.

Not many browser plugins are currently working for Opera, but the attempt to install some may crash Opera, and ActiveX support for Opera is available in third-party beta software, so use this function as a precaution against future misuse of Opera through spyware.

This feature will (certainly) only be displayed if you have Opera installed on your system!

Има го в ръководството на програмата.

Имунизацията е хубава, но при SpyBot е прекалена. Хубаво ще е да прегледат всеки сайт, който са добавили, за да видят дали работи, защото има много неработещи, които само фигурират в hosts файла, а това влияе на производителността на ОС. Надявам се да направят нещо по въпроса и с олекотяване на програмата, а също така и да променят начина си на работа т.е. да не са, като Microsoft на определена дата, ами да пускат обновления по-често, за да настигнат конкурентите.

Редактирано от Fixer (преглед на промените)

В "комплекта" има един инструмент (отделна програмка) - TeaTimer, която следи за опити за промяна на регистрито. Блокира тези, които познава като вредни, а за останалите пита. Ако инсталирате нещо, добре е предварително да я спирате. Мисля, че не се активира по подразбиране. Виждал съм как антивирусна програма чисти вируси, а те (вирусите) отново се опитват да се качат в регистрито. Съответно на TeaTimer отговаряте с Allow при опитите за изтриване от регистрито и с Deny при опитите за запис в регистрито. Накрая, след като сканирането и "битката" са приключили натискате reset и зареждате някакъв Линукс, с който изтривате C:\pagefile.sys - някои вируси се настаняват в него и при зареждането на уиндоуса директно се натоварват в паметта. След като изтриете pagefile.sys демонтирате файловата система и рестартирате.

• 1 година по-късно...

периодично пускам Spybot - Search & Destroy да имунизара браузера, но днес не става няколко пъти го пусках уж имунизира но нищо не върши

d86be1e50d340e64.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.