Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Абитуриентският бал - нужен или не!

Featured Replies

...Тези, които не са на гребена на вълната също така не можеш да ги гледаш с пренебрежение....

Ооо никой не спори за това. Дори тези на гребена на вълната обикновено са скучни, а интересните са тия, които не се забелязват на пръв поглед.

...IQ-то е единственото, което прави човека в твоите очи ли?...

Не знам защо хората имат тенденцията да приемат всичко с крайности. Не радва това.

...

А ти с какво IQ си точно?...

Не знам. Сигурно към 50-60 имам. Нещо средно между маймуна и Форест Гъмп :)

....Е, аз освен да съм разочарован, друго няма какво да съм...

Аз пък го очаквах това и дори се учудвам, че малко закъсняха с новите тенденции. Дано догодина да е още по-фрапиращо положението, за да има сеир и голи мацки :)

...Какъв стимул имат да учат...

По-интересно ми е какъв стимул имат да работят. За да копаеш на полето не е задължително да учиш. Но пък можеш с честен труд да си изкарваш хляба. А това не опира до икономически стандарт в страната, а до морални ценности.

...то ще се занимават с живот днес за утре, кълчене на чалга ритми и подражаване на мутреси...

Абе нека се забавляват както си искат. Проблемът е, че нямаме закони, или не се спазват. Ако всеки живееше с мисълта, че няма как да избяга от закона, то първо, че щяха да имат стимула да учат и второ, нямаше да се задгробват с кредити за бала, защото после щеше да им се наложи да ги изработват тия пари с пот на челото. А сега всеки си мисли, че ще мине по тънката лайсна.

...

А пък докато това бъде така и елит няма да имаме...

То пък един елит... Нацията се движи от обикновените хора, не от елита. Елита е там, за да се прави на важен, защото реална работа е трудно да свърши :)
  • Отговори 243
  • Прегледи 33,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Съгласен съм с повечето мнения. Според мен трябва да има балове, но на тях да не се дава повече от 100гр. уиски, водка или някакъв друг вид твърд алкохол. Колкото до наркотиците съм твърдо против тях и никога не бих употребил такова нещо. Е сега е ред да се похваля, че онзи ден аз бях абитуриент и честно да ви кажа нощта беше хубава, но яденето отвратително за тези 54лв, който дадох. Салатата беше 3 парчета домат (нарязани по миньорската система :D) 2 парчета краставица (пак нарязани по онази система), едно яйце и най-отдлу зелева салата(тя беше изсъхнала, стара. Сигурно беше останала от миналите абитуриенти), една пилешка пържола голяма колкото ностна кърпичка (неразгъната) и една пастичка... Алкохол имаше 100гр уиски, което го дадох на приятел. Аз пийнах 2 чаши бяло вино за цялата вечер :). Колкото до чалгата... пълен отврат поне според мен тя дърпа нацията ни надолу (ако мога да ни нарека нация)...

Съгласен съм с повечето мнения. Според мен трябва да има балове, но на тях да не се дава повече от 100гр. уиски, водка или някакъв друг вид твърд алкохол..

Ама то точно 100грама са включени обикновено в куверта където и да е...

Останалото се носи или купува. Как ще спреш пълнолетен да си купи алкохол ми кажи?

Забраните просто не важат, всичко опира до манталитета, културата и мисленето на пълнолетният индивид.

Ама то точно 100грама са включени обикновено в куверта където и да е...

Останалото се носи или купува. Как ще спреш пълнолетен да си купи алкохол ми кажи?

Забраните просто не важат, всичко опира до манталитета, културата и мисленето на пълнолетният индивид.

Съгласен съм с колега всичко си е до манталитет и възпитание, естествено че след 16-17 години е самовъзпитание (поне при мен беше така) а родителите са само за напътствия... И аз правих бал 2007 и по мое време беше модерно същото, което виждаме и сега на снимките - полуголи жени, искрящи цветове костюми при мъжете и колкото се може по скъпо и по - скъпо, гонеше се и тогава положение, което нямаха повечето. Е аз бала си го изкарах с 200 лева: 100 лева костюм, 30 лева риза, 20 лева път до София за тези неща и 50 лева джобни за вечерта, от които се върнах с 20-30лв... Излезнах от нас в 20:00 прибрах се в 12:00 на следващият ден - не съм се друсал, не съм прекалявал с алкохол ( вярно слушах чалга ама по - скоро си беше по принуда ). Всичко е до самоконтрол, самодисциплина, манталитет и най - вече ВЪЗПИТАНИЕ! На моят бал съм изпил не повече за цялото това време - 16 часа не повече от 500 мл. концентрат и 200-300мл. вино... И въпреки това си изкарах весело до последната минута!

...нощта беше хубава, но яденето отвратително за тези 54лв, който дадох. Салатата беше....

Ето това е начин на мислене на зрял човек с мисъл за бъдещето. Рядко се наблюдава при хората на твоята възраст. Повечето гледат просто да погълнат колкото се може повече алкохол и/или други наркотици :D

Ето още една интересна снимка :

Публикувано изображение

Като гледам този тип момичета просто са сграбчили бала като една бизнес възможност, която да обогати бъдещото им портфолио :biggrin:

...

Като се абстрахираме от това което се вижда под кръста, изглежда хубаво, стройно момиче. Е защо й трябва да се излага толкова? Ех тая чалга ги затри по - младите ... направо им е*а мамата толкова изкривени представи имат, че няма на къде ...

Ето това е начин на мислене на зрял човек с мисъл за бъдещето. Рядко се наблюдава при хората на твоята възраст. Повечето гледат просто да погълнат колкото се може повече алкохол и/или други наркотици...

Абе, за теб нали алкохол и наркотици било едно и също, сега защо почна да ги разделяш? Или избирателно е - когато не ти отърва всичко е наркотици, иначе не?

...Всичко е до самоконтрол, самодисциплина, манталитет и най - вече ВЪЗПИТАНИЕ! На моят бал съм изпил не повече за цялото това време - 16 часа не повече от 500 мл. концентрат и 200-300мл. вино... И въпреки това си изкарах весело до последната минута!

То смесването на винцето с концентрат и то 500милилитра(една бутилка е 700милилитра) е достатъчно да се осмърти човек.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

...

Е добре де не знам дали точно толкова са били (предполагам съм изпил 5 големи), но за 16 часа както написах това е средно по 1 голямо на 3 часа .... е това ако е осмъртване ...

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

Е добре де не знам дали точно толкова са били (предполагам съм изпил 5 големи), но за 16 часа както написах това е средно по 1 голямо на 3 часа .... е това ако е осмъртване ...

Статистиката и средно аритметичното са хубави математически способи, но не казват последователността.

Може да излезе, че си изпил 5големи и 300грама вино едно след друго и пак като го разделиш на 16 часа ще излезе колкото каза.

Не се заяждам, ако така изглежда - извинявам се. Просто неточност изяснявах...

...

Мдааа аз не се изказах точно и коректно, но се разбрахме за цялото това време съм ги пил не 1 след друго :) Но главният щрих беше, че балът ( всичко ) ми струваше по - малко отколкото на днешните баладжии само колата ...

Като се абстрахираме от това което се вижда под кръста, изглежда хубаво, стройно момиче. Е защо й трябва да се излага толкова? Ех тая чалга ги затри по - младите ... направо им е*а мамата толкова изкривени представи имат, че няма на къде ...

То не е само чалгата. От всички страни ни залива представата, че най-лесно се вадят пари, продавайки тялото си. Най-лесният път към успеха за всяко младо момиче е да предостави половите си органи за ползване на някой с пари и това дори вече се приема за нормално.

...сега защо почна да ги разделяш?...

Къде видя да ги разделям?

То не е само чалгата. От всички страни ни залива представата, че най-лесно се вадят пари, продавайки тялото си. Най-лесният път към успеха за всяко младо момиче е да предостави половите си органи за ползване на някой с пари и това дори вече се приема за нормално.

Къде видя да ги разделям?

Алкохол и наркотици каза, а не просто наркотици. Не се измъквай.

А за първата част от поста ти - съгласен съм, но то не е ли така? Днешният покварен свят реално се контролира от ниски страсти и алчност и реално някоя мутреса, която спи с мутра става и тя облажена. Но друг е въпросът за човешкото достойство, морал, ценности, желание за развитие... Моралът, достойството и ценностите са нещо, което ни липсва в България в днешно време, но не само тук!!!

Целият свят отива към упадък...

Алкохол и наркотици каза, а не просто наркотици. Не се измъквай...

Дословен цитат :

...алкохол и/или други наркотици...

Къде е разграничаването тука?

...Целият свят отива към упадък...

Връщаме се към животинското в нас. Скоро по цял свят ще се прави спокойно безразборен секс по улиците :D

Редактирано от badsector (преглед на промените)

Съгласен съм с повечето мнения. Според мен трябва да има балове, но на тях да не се дава повече от 100гр. уиски, водка или някакъв друг вид твърд алкохол. Колкото до наркотиците съм твърдо против тях и никога не бих употребил такова нещо. Е сега е ред да се похваля, че онзи ден аз бях абитуриент и честно да ви кажа нощта беше хубава, но яденето отвратително за тези 54лв, който дадох. Салатата беше 3 парчета домат (нарязани по миньорската система :D) 2 парчета краставица (пак нарязани по онази система), едно яйце и най-отдлу зелева салата(тя беше изсъхнала, стара. Сигурно беше останала от миналите абитуриенти), една пилешка пържола голяма колкото ностна кърпичка (неразгъната) и една пастичка... Алкохол имаше 100гр уиски, което го дадох на приятел. Аз пийнах 2 чаши бяло вино за цялата вечер :). Колкото до чалгата... пълен отврат поне според мен тя дърпа нацията ни надолу (ако мога да ни нарека нация)...

Абсолютно съгласен! И при мен беше същата ситуация, преди 3 години, отгоре на всичко, не стига че нямаше какво да се яде, но и вдигнаха всичко предварително... А за чалгата.... :huh::stop:

Връщаме се към животинското в нас. Скоро по цял свят ще се прави спокойно безразборен секс по улиците

Дали се връщаме към животинското или подтискаме човешкото, понеже е по-трудно да бъдеш човек, отколкото първосигнално животно...никой не знае... Във всеки случай нещата не вървят на добре...

Дали се връщаме към животинското или подтискаме човешкото, понеже е по-трудно да бъдеш човек, отколкото първосигнално животно...никой не знае... Във всеки случай нещата не вървят на добре...

Съгласен съм, но това според мен важи по-скоро за БГ.

За всяка страна от третия свят. На първото стъпало на пирамидата на Маслоу са жизненоважните, физически потребности. Тъй като хората нямат пари, гледат да си набавят тези потребности по възможно най-бързия и лесен начин. Духовното израстване и самоусъвършенстване е чак на върха на пирамидата. За там в общия случай се искат сериозни финансови средства и свободно време. Така че това стадно поведение е типично за бедните общества.

Важи навсякъде. Ако си мислиш, че тинейджърите на запад са по-стока от нас... Е, да.. Там само прилагат психически тормоз в интернет и в Англия имаше кампания срещу забременяването на тинейджърките... Явлението е масово и повсеместно, като единствените места където не е в крайна степен, са мусюлманските страни, където религията налага ограничения просто. И там го има, но по-прикрито и иначе...

Изглежда в съвременният свят, атеизмът и обезверяването заедно с хора, подтискащи или пренебрегващи всичко висше човешко в името на лесният живот и първосигналните страсти довеждат до тази повсеместна деградация.

Защото докато аз съм атеист и считам атеизма за път към напредъка, за много хора липсата на силна религия и страх от богове, в комплект с отстъплението на законността и реда за сметка на корпоративни и мафиотски интереси и замяната му с пошлост и поквара оставя хората в своеобразен вакуум на беззаконие и безморалност, където масовите хора, без изградени принципи, без желание да изградят морал и ценности живеят в своят свят на ниски страсти и поквара.

За всяка страна от третия свят. На първото стъпало на пирамидата на Маслоу са жизненоважните, физически потребности. Тъй като хората нямат пари, гледат да си набавят тези потребности по възможно най-бързия и лесен начин. Духовното израстване и самоусъвършенстване е чак на върха на пирамидата. За там в общия случай се искат сериозни финансови средства и свободно време. Така че това стадно поведение е типично за бедните общества.

Американците проявяват доста по-стадно и несамостоятелно мислене дори и от нас, нито всички имат стремежи за интелектуално и духовно развитие. Парите не са единственото задължително условие, а самосъзнание и личностни стремежи, които трябва да се поощряват.

Ето това е начин на мислене на зрял човек с мисъл за бъдещето. Рядко се наблюдава при хората на твоята възраст. Повечето гледат просто да погълнат колкото се може повече алкохол и/или други наркотици :D

Ето още една интересна снимка :

Публикувано изображение

Като гледам този тип момичета просто са сграбчили бала като една бизнес възможност, която да обогати бъдещото им портфолио :biggrin:

Мерси за похвалата. Наистина е жалко, че мойте върстници са далеч от истината... Не искам да убидя някой, нито да се хваля, но то се знае каква част от населението ни живее с чалгата, гледа от нея и се учи от нея...

Колкото до наркотиците, тях си ги има по целия свят, навсякъде ги употребяват. Може би по-лошото в нашия случай, е че още от малки в България децата се учат на тях. Едва на 13-14 години и започват да ги опитват, харесва им и после продължават с "опитите". Но да не се заблужадавме! Виновна си ни е държавицата. Бил съм свидетел как едни дванадесет годишни момичета са на нощна дискотека и пият твърд аклохол и пушат цигари... (кой е виновен тук.. родителите и охраната на даденото нощно заведение..). Защо са ги пуснали там?? Че кой ще им изпие алкохола и как ще си направят те оборта... Майната им на децата нека се тровят важното е паричките да са им в джобчето.

...Американците проявяват доста по-стадно и несамостоятелно мислене дори и от нас, нито всички имат стремежи за интелектуално и духовно развитие. Парите не са единственото задължително условие, а самосъзнание и личностни стремежи, които трябва да се поощряват.

Американците са друга бира. Там толкова брутално и целенасочено ги затъпяват, че на нас ще ни трябват поне още 20-30 години чалга, докато ги настигнем :D

Американците са друга бира. Там толкова брутално и целенасочено ги затъпяват, че на нас ще ни трябват поне още 20-30 години чалга, докато ги настигнем

Затъпяват ги, но не без тяхно участие. Всеки може да се противопостави като чете книги и се занимава с техника например, нали? Никой не го спира(все още). А в Англия например какви взели да стават нещата, ако се зачете човек из новините и как тинейджърките там едва ли не забременяват като нашите ромки....

Явлението според мен е масово, само степента на изражение е различна.

Нормално да е масово. Тия определени фамилии, които управляват света, имат изгода това положение да се запази. Най-лесно е като затъпят населението. Англичанките нали ги виждам по нашето черноморие - вчерашни пикли на по 15 години се друсат и клатят все едно идва края на света.

От една общоприетост и традиция сте стигнали до теория на конспирацията. :) Ей на тва му се вика спам та дрънка! И уточнявам веднага - радвам ви се. По темата - абитуриентският бал ни е нужен като едно отбелязване на психологически край на важен етап от живота ни. Моментът, в който се осъзнаваме като съзрели. Балът може да се разглежда като отражение на степента на нашата зрялост. Но и зрелостта, както и мъдростта, както и всички останали достойнства на човешката личност, не е нещо, което се постига за един ден. Хоп - и се събуждаме зрели. Тя е персонална характеристика. От нея и от светогледа ни зависи дали ще се направим на клоуни в деня на бала си или ще бъдем семпли и знаещи, че всяко чудо е за една нощ. И всъщност изборът на абитуриента да бъде един или друг е заради самия него, защото той е такъв, а не защото се замисля как ще реагират хората. Едно е важно обаче - и семплите, и чалгообразните, след 20 години ще си спомнят с умиление за този ден, така че празникът сам по себе си е в реда на нещата. Получаването на свидетелството ни за зрелост е като раждането, като прощъпулника, като кръщенето, ... както и редица други важни моменти в живота ни, които /освен сватбите :clown: / се случват само по веднъж.

От една общоприетост и традиция сте стигнали до теория на конспирацията. :) Ей на тва му се вика спам та дрънка! И уточнявам веднага - радвам ви се.

По темата - абитуриентският бал ни е нужен като едно отбелязване на психологически край на важен етап от живота ни. Моментът, в който се осъзнаваме като съзрели. Балът може да се разглежда като отражение на степента на нашата зрялост. Но и зрелостта, както и мъдростта, както и всички останали достойнства на човешката личност, не е нещо, което се постига за един ден. Хоп - и се събуждаме зрели. Тя е персонална характеристика. От нея и от светогледа ни зависи дали ще се направим на клоуни в деня на бала си или ще бъдем семпли и знаещи, че всяко чудо е за една нощ.

И всъщност изборът на абитуриента да бъде един или друг е заради самия него, защото той е такъв, а не защото се замисля как ще реагират хората.

Едно е важно обаче - и семплите, и чалгообразните, след 20 години ще си спомнят с умиление за този ден, така че празникът сам по себе си е в реда на нещата. Получаването на свидетелството ни за зрелост е като раждането, като прощъпулника, като кръщенето, ... както и редица други важни моменти в живота ни, които /освен сватбите :clown: / се случват само по веднъж.

Въпроса е, колко от днешното поколение, което отива на баловете е "зряло". От тукашната картинка, не мисля че са много, иначе нямаше да има такива извратени облекла, поведения и т.н...

Нормално да е масово. Тия определени фамилии, които управляват света, имат изгода това положение да се запази. Най-лесно е като затъпят населението. Англичанките нали ги виждам по нашето черноморие - вчерашни пикли на по 15 години се друсат и клатят все едно идва края на света.

Виж, не ги защитавам, но от няколко частни случая, не можеш да си справиш генерален случай.

И в този смисъл - проявата на една незрелост в облекло и поведение на абитуриентската вечер, е най-малкият проблем. Не мислиш ли?! Едит - и като казвам незряло поведение, имам предвид точно проява на инфантилизъм и детинска глупост... а не противообществени прояви.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.