Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Абитуриентският бал - нужен или не!

Featured Replies

...ще си спомнят с умиление за този ден...Получаването на свидетелството ни за зрелост...

Абе яко си изкарахме, ама чак пък умиление да изпитвам... Минало свършено. Да, бяхме млади тогава, съответно хубави времена, ама ся да седна да се вкарвам в няк'ва носталгия, няма да го бъде. Живея си в настоящето :)

И в този смисъл - проявата на една незрелост в облекло и поведение на абитуриентската вечер, е най-малкият проблем....

...инфантилизъм и детинска глупост...

Абе това поведение, често може да се превърне в проблем. Примерно някоя оскъдно облечена кифла да забременее същата вечер, но да не се знае кой от 20-те е таткото, а той пък да се окаже с белезници на капака на полицейската кола, защото е попрекалил с наркотиците :D
  • Отговори 243
  • Прегледи 33,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

АПримерно някоя оскъдно облечена кифла да забременее същата вечер, но да не се знае кой от 20-те е таткото, а той пък да се окаже с белезници на капака на полицейската кола, защото е попрекалил с наркотиците :D

Едит - и като казвам незряло поведение, имам предвид точно проява на инфантилизъм и детинска глупост... а не противообществени прояви.

Много избирателно цитираш. :)

Така като гледам наблягате повече на негативните неща. Аз специално от моя бал съм доволен. Отидохме с класа, музика, танци-манци, хапка-пийка, весело. Карахме умерено без препивания и глупости или поне аз не забелязах, с доста настроение като за последно. :)

Така като гледам наблягате повече на негативните неща. Аз специално от моя бал съм доволен. Отидохме с класа, музика, танци-манци, хапка-пийка, весело. Карахме умерено без препивания и глупости или поне аз не забелязах, с доста настроение като за последно. :)

Както се веселят повечето нормални хора. :) И аз така помня моя.
  • 1 година по-късно...
Бургаска абитуриентка си поръча червило за 62 000 долара

Безумията покрай абитуриентските балове сякаш нямат край. Момиче от Бургас си е поръчало червило за празника червило на стойност 62 000 долара, гласят клюките в града. Това се водило най-скъпото червило на световния пазар. Червилото на френската козметична марка Guerlain по съдържание не се отличава по нищо от всяко друго червило, освен че корпусът е изработен от 18-каратово злато и е украсен с 200 диаманта. Освен това, дамата е пожела да се инкрустират собствените й инициали. Комплектът съдържа и четчица за нанасяне, изработена от специално дърво и ще пристигне в първокачествена велурена торбичка.

Момичето, което ще сложи върху устните си близо 90 000 лева, било от сой. Баща й е солиден бизнесмен, с няколко хотела по родното Черноморие, а също и на Банско. Освен това, той имал и собствена строителна фирма, която била една от най-силните в цяла България. За последно пък той ударил десетката с износ на селскостопанска продукция за арабския свят, на агнешко и телешко. Таткото обаче бил разведен, като дъщеря му предпочела да остане при него, а не при майка си. От този момент родителят задоволявал абсолютно всички прищевки на разглезената си щерка. Върхът бил именно желанието й да има най-скъпото червило на света, като подарък за бала си. Бащата не се поколеб*л и за секунда, а веднага проучил откъде може да бъде закупено и веднага го поръчал.

Като продължение на бала пък, момичето ще получи още един сериозен солиден армаган – луксозен круиз. Сред другите щедри подаръци на богатия татко била и кола Audi S8, за навършване на пълнолетието й. За луксозното возило бизнесменът платил 150 000 лева.

http://e-burgas.com/archives/68718

Когато някой впечатлява околните с имане, му липсва самочувствие.

Сигурно има защо...

Бургаска абитуриентка си поръча червило за 62 000 долара

а акъла й колко ли чини

• 2 години по-късно...

Абитуриентските балове са нещо прекрасно. За съжаление обаче, смисъла им никога не е бил правилно разбиран от хората. Едва от миналата година младежите започнаха да се усещат, че за бал пръскат огромни суми пари за рокли, обувки, чанти, бижута, коли, за скъпи маркови костюми...........които ще бъдат само веднъж или рядко облечени. Показността, това, да се покажеш, че не си по - назад от съседа, приятелите, колегите е нещо, което аз никога не съм го разбирала. През май 2004 година аз явно съм била единствената абитуриентка в България, мислеща чисто практично и в дългосрочен план. Нито произхождам от богато семейство и можем да си позволим скъпи неща, нито аз си падам по тях. След четвърти клас спрях да нося рокли, а към днешна дата не ми и отиват. Вместо да се правя на нещо, което не съм, заложих на чисто практично и скромно облекло, което да нося винаги. По - добре в гардероба си да имам нови и хубави дрехи за разходки, гости и излизания, вместо много скъп и официален тоалет, какъвто рядко българското момиче ще облече (за сватби и кръщенета основно). В този форум бях осмяна, че съм отишла на бала си с блузка, панталони, маратонки, яке и раничка. Но аз не се засегнах. Защото за мен бала не е показност, а купон. Какво се прави на бал? Ядене, пиене и танци. Всъщност на баловете не се яде и пие на корем, защото вълнението е толкова огромно, че не можеш да хапнеш много. Повече се танцува, пее, пуши се и се правят разходки и снимки. Представете си по баловете колко храна отива зян...........

Балът не е марки, не е коприна, дантела, шифон и сатен, не е скъпи миризми, шампанско, хайвер и валс. Балът е емоция. Балът е радостното чувство, че завършваш училище, че вече си образован и голям човек, вече сам ще си решаваш живота и сам ще се справяш. Балът е безгрижни приказки, смях, луди танци, кръшни хора, наздравици, песни, чувства, емоции, снимки и клипчета. Аз отидох на своя бал с дрехи, които и да се бяха изцапали, нямаше да ме е яд, защото не дадохме за тях космическа сума, щяха да се изперат и пак да се носят. Избрах удобни обувки, без друго не мога да ходя на токчета, но и нямах жестоки болки в крака. Избрах удобството и практичността пред тъпата показност (моя милост на първия си учебен ден беше с бели лачени пантофки с панделка, купувани месец преди събитието, които почти и бяха умалели на самия ден, ама пуста гордост, не исках роклята ми да върви с маратонки, та изтраях един ужасен час с лъскавите чепици - хубав урок, нали!). За мен балът е емоция, весело преживяване, парти, купон, безразлично ми беше кой какъв марков или колко скъп тоалет си е купил. Да, отидох цветно облечена, защото балът се пада през пролетния месец май, защото светлите цветове бяха на мода (бял, жълт, оранжев, розов, червен, светлозелен). Какво значение има колко ти струва тоалета или какви са ти обувките, след като в края на бала си скапан от танци, емоции, смях и разговори и единственото, което ти се иска, е да си събуеш обувките и да помиришеш възглавницата.

На моя бал не хапнах много, от вълнение. Повече танцувах и снимах. Не пия алкохол, не бях пияна и за разлика от доста абитуриенти имам ясни спомени от бала. Помня танците, емоциите, песните, които звучаха тогава, как приятно изненадахме класната с подаръка, помня втория ни бал в "Бояна" - вълнението, пълната и уморителна програма (бяхме на благотворителен баскетболен мач, после изложение на университети, после самия бал). Как от вълнение не можехме да ядем много и всички бяхме изхвърлили мислите за храна от главите си, танците на изпълненията на Нелина, Камелия, Слави и "Ку- Ку бенд" ( и силните им децибели, които се чуваха даже в хотелския апартамент), помня как се редехме за снимка с президента, уморените ми крака накрая, които ме боляха зверски от танци и разходки и как бях като товарно магаренце с ръце, пълни с подаръци и багаж. Гъстата мъгла на Петрохан, която ми изпари умората и страха дали ще се приберем живи и здрави, мисълта, че у нас ни чакаше бременната ми сестра. Как заспах като пън и колко щастлива бях, че имах своя бал, че се чувствах като Пепеляшка. Макар и без бална рокля, лъскави обувки и без да съм пила. И дори без кавалер.

Тъжни са ми абитуриентите, които мрънкат за красиви и скъпи рокли, обувки, чанти и бижута, костюми и коли, без да се замислят могат ли да си ги позволят. Тъжни са ми абитуриентите, които карат с бясна скорост и не мислят, че някой ги чака вкъщи. Тъжни са ми, защото от мерак да избиват комплекси забравят да се веселят. Да си Пепеляшка е емоция, не показност. :wink12:

• 2 седмици по-късно...

Абитуриент в носия засенчи лъскавите лимузини и тоалети

719-159484-1_wide.jpg

Абитуриент от Троян отиде на бала си с носия и каруца, съпроводен от духов оркестър и прикова всички погледи в себе си. Той е отличник на випуска си и един от главните фигури в Духова музика "Заедно" Троян, но най-вече истински българин с голямо сърце, коментират негови познати във Фейсбук.

bnews.bg

Тъжно, съученици оставиха абитуриент да отиде на бала си с метро

big_25-5-4.jpg

Трогателна и тъжна история разказва във Фейсбук жена, станала свидетел на жестокостта на групичка младежи навръх абитуриентския им бал. Тя била съседка на класната им и като всички в блока излязла навън да се порадва на пъстрата групичка. В един момент станала свидетел на жестокото отношение на връстници към техен съученик.

Ето какво разказва жената във "Фейсбук":

"Бал 24.05.2016г. Наблюдаваме момчето със светло - синия костюм. Чудех се дали да пиша, но съм доста огорчена и разочарована, затова реших да споделя какво се случи. Пред блока ни се "изсипа" цял клас абитуриенти с луксозни коли, джипове, лимузини, коя от коя по-луксозна. Всичко беше хубаво, хората се забавляваха, брояха от 1 до 12 , абе всичко, както си му е реда. Заваля и се скрих под козирката на блока, целият клас вече беше в апартамента на съседката ми (тяхната класна), когато пристигна пеша закъснялото момче със светло - синият костюм.

Отворихме му входната врата, казахме му къде да се качи,той благодари и приключихме. Стана време да тръгват към хотела, излизат всички, качват си се по колите... и си заминават. Изпращам ги аз, като типичната клюкарка, и виждам отново момчето със синия костюм да ходи пеша по улицата надолу. Питам съседа ми, далече ли е паркирал човекът, който го кара, при което чувам отговор, който ме шашна, стъписа: " Ами не, той е пеша, отива към метрото."

Грабвам ключовете от колата и хукнах да го догоня. Намерих го, тъкмо щеше да пресича, почнах да бибиткам, отварям вратата, викам : "Влизай, днес си с мен!" Момчето влезе притеснено. Тръгнахме и питам, защо не е помолил някой да го закара? "Ами питах ги, всички ми отказаха. В едната кола били само момичета, в другата класната, а другите ми казаха: "Бегай от тука бе, разкарай се!" Недоумявам пак - как може да са толкова озлобени и егоистични, а той смирено ми отговаря - ами не можем да ги съдим, такива са, каквито са си и се усмихна.

За момент се замислих, как са го изпратили горките му родители, тихо, кротко, с метрото, без обичайното бибиткане, балони, броене... та той нямаше дори чадър. Добре, че спря да вали. Само защото момчето не се държеше като другите -  просташки, грубо, невъзпитано и защото беше свит, срамежлив и притеснителен, никой не го покани в колатя си. Та хвана ме яд на днешната младеж, как само го отбягваха... и какво, като е по-беден? Аз пък си му бях дама на бала и си го закарах до хотела!

През цялото време ми благодареше, миличкият. Колко заслепени са хората...
Спасихте от дъжда - вашите скъпи дрехи, прически, грим и обувки, но оставихте момчето да ходи пеша към метрото, валейки го дъжд, ходейки с наведена глава в един от уж най-щастливите му дни, неговият бал."

http://petel.bg

изроди

Прочетох повечето коментари и ми е малко странно всичко. Ами хайде да вземе да премахнем и сватбите. Излишно пилеене на пари за скъпи тоалети, покани, наемане на коли, ресторанти, музиканти. 

Бала си е част от учебния процес. Задължително е да го има. Това си е празник за учениците, които са завършили средното си образование. Не е нужно да е скъп и прескъп, може да се намерят хубави дрехи и на по тънки цени.  Това, че българина вече обича показността, която в повечето случаи граничи с глупостта не е проблем на празника, а на самото общество. 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Прочетох повечето коментари и ми е малко странно всичко. Ами хайде да вземе да премахнем и сватбите. Излишно пилеене на пари за скъпи тоалети, покани, наемане на коли, ресторанти, музиканти. 

Бала си е част от учебния процес. Задължително е да го има. Това си е празник за учениците, които са завършили средното си образование. Не е нужно да е скъп и прескъп, може да се намерят хубави дрехи и на по тънки цени.  Това, че българина вече обича показността, която в повечето случаи граничи с глупостта не е проблем на празника, а на самото общество. 

а как ще коментираш постъпката на тия уродчета а

преди 1 минута, haidukpikaso написа:

а как ще коментираш постъпката на тия уродчета а

Не са уродчета. Учениците нямат база за сравнение. Те гледат от родителите или от самото общество. Естествено не всички ученици са такива, така че заради тези е безмислено да се спира празника. Може би след време ще си разберат постъпката след като съдбата и живота ги поочукат, но засега така постъпват и ще продължават да постъпват, защото обществото ни е такова.

Такива случки е имало и преди още по комунистическо време, има ги сега, ще ги има и в бъдеще. Има ги не само в България, но и в целия свят. Учениците се делят на групи, на банди, на съюзи. Винаги тези с повече средства се разграничават от тези с по-малко. Такъв е света. Не случайно е измислена поговорката:" Сит на гладен вяра не хваща".

преди 33 минути, Емил Костов написа:

Не са уродчета. Учениците нямат база за сравнение. Те гледат от родителите или от самото общество. Естествено не всички ученици са такива, така че заради тези е безмислено да се спира празника. Може би след време ще си разберат постъпката след като съдбата и живота ги поочукат, но засега така постъпват и ще продължават да постъпват, защото обществото ни е такова.

Такива случки е имало и преди още по комунистическо време, има ги сега, ще ги има и в бъдеще. Има ги не само в България, но и в целия свят. Учениците се делят на групи, на банди, на съюзи. Винаги тези с повече средства се разграничават от тези с по-малко. Такъв е света. Не случайно е измислена поговорката:" Сит на гладен вяра не хваща".

вече са - уродчета

изродени са душевно

преди 31 минути, haidukpikaso написа:

вече са - уродчета

изродени са душевно

Това не се знае. Не може да и лепиш такива етикети. Не ги познаваш. Винаги има шанс човек да се промени или да се развива стига да пожелае.

преди 2 часа, haidukpikaso написа:

Тъжно, съученици оставиха абитуриент да отиде на бала си с метро

Ха, ха! На колко пишман новобогаташчета и дребни тарикатчета съм се нагледал! Теглят се заеми за тоалети и коли за няколко часа блясък и слава! На другия ден "юмрук" от живота право в тъпите им муцуни! Без усвоени знания, без навици и възпитание за мнозина намирането на работа е проблем, а огромните заеми  трябва да се плащат! Живеят в полуразрушени панелки, колите не мърдат от паркинга, че няма пари за гориво, гризат филии и се чудят - от къде ли им се стоварва това чудо на главите!

Балове обаче трябва да има! Те са си традиция, а и няма ученик или родител, който да не очаква този ден! Всичко друго е въпрос на възпитание и малко разум!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 37 минути, Емил Костов написа:

Това не се знае. Не може да и лепиш такива етикети. Не ги познаваш. Винаги има шанс човек да се промени или да се развива стига да пожелае.

мога мога постъпката на всички им е уродщина от най-висша степен и това е

научили са се да броят до 12 стига им толкоз, първите 7 години като ги няма не ми обяснявай ти на мене как са щели да се променят защото няма такъв филм - ти или си човек или не си

преди 41 минути, Кумчо вълчооо написа:

Балове обаче трябва да има! Те са си традиция, а и няма ученик или родител, който да не очаква този ден! Всичко друго е въпрос на възпитание и малко разум!

не позна - има, аз

ама нали трябва да ме накипрят кат циркаджийска маймуна като останалите, много някой ме пита дали ми е приятен целия маскарад, едвам го преживях

познай дали съм си облякла повече двете тежкарски рокли дали съм си обула двата чифта гъзарски патъци

преди 11 минути, haidukpikaso написа:

мога мога постъпката на всички им е уродщина от най-висша степен и това е

научили са се да броят до 12 стига им толкоз, първите 7 години като ги няма не ми обяснявай ти на мене как са щели да се променят защото няма такъв филм - ти или си човек или не си

не позна - има, аз

ама нали трябва да ме накипрят кат циркаджийска маймуна като останалите, много някой ме пита дали ми е приятен целия маскарад, едвам го преживях

познай дали съм си облякла повече двете тежкарски рокли дали съм си обула двата чифта гъзарски патъци

Заклеймявай си ги както поискаш. Това си е твое право. Не казвам, че одобрявам подобна постъпка, но и аз съм преживявал подобно нещо. И сега го виждам и наблюдавам постоянно навсякъде. Не само сред учениците. Мога да ти дам примери колкото искаш.

Баловете са си традиция и аз съм ЗА да ги има. Това е мое мнение. Ако някой иска да се кипри като маймуна си е лично негов проблем и право на избор. Отново ще кажа, че българина бърка думата изпъквам със странна показност да се покаже богат и силен, а в същност се излага, но това не е само при баловете. Виж целия така наречен "хайлайф" как се облича, как се държи, какви глупости прави. Та учениците гледат от там. Нямат база за сравнение. Родителите им не им обясняват, не говорят с тях, училището не ги обучава и резултата е налице.

преди 57 минути, Кумчо вълчооо написа:

Ха, ха! На колко пишман новобогаташчета и дребни тарикатчета съм се нагледал! Теглят се заеми за тоалети и коли за няколко часа блясък и слава! На другия ден "юмрук" от живота право в тъпите им муцуни! Без усвоени знания, без навици и възпитание за мнозина намирането на работа е проблем, а огромните заеми  трябва да се плащат! Живеят в полуразрушени панелки, колите не мърдат от паркинга, че няма пари за гориво, гризат филии и се чудят - от къде ли им се стоварва това чудо на главите!

Това не е само сред учениците, а след 80% от българското общество. Няма пари, но си взема Iphone за 1000 лв или кола за 10000 лв. 

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Заклеймявай си ги както поискаш. Това си е твое право. Не казвам, че одобрявам подобна постъпка, но и аз съм преживявал подобно нещо. И сега го виждам и наблюдавам постоянно навсякъде. Не само сред учениците. Мога да ти дам примери колкото искаш.

Баловете са си традиция и аз съм ЗА да ги има. Това е мое мнение. Ако някой иска да се кипри като маймуна си е лично негов проблем и право на избор. Отново ще кажа, че българина бърка думата изпъквам със странна показност да се покаже богат и силен, а в същност се излага, но това не е само при баловете. Виж целия така наречен "хайлайф" как се облича, как се държи, какви глупости прави. Та учениците гледат от там. Нямат база за сравнение. Родителите им не им обясняват, не говорят с тях, училището не ги обучава и резултата е налице.

налице е да - тъжна картинка, бъдещето на България, Бог да е с нас

преди 2 минути, haidukpikaso написа:

налице е да - тъжна картинка, бъдещето на България, Бог да е с нас

Бог е с нас, зависи какво правим с дадения ни от него живот. Ще получим това, което посеем.

Оказа се, че така съжалявания младеж , си е явно чешит и лъжец!  Въпросната дама вече съжалява за постъпката си! Това според репортаж излъчен в новинарски блок по национална телевизия!

Току що, дръндю написа:

хм, гледах го по битиви и съжалявам тази госпожа, щото се извинява, че е направила добро
а, колкото до поведението на абитурента, само това искам да кажа ...ъ-ъ-ъ..."ситият на гладния не вярва"
всички са го знаели, че е беден, но никой не му е предложил
ако аз съм единствения бедняк в класа, ще ме е страх от срам да попитам, а той е имал смелостта да попита поне един

А бедняк ли е или .........! Явно не е и бил чак толкова отритнат след като все пак са се поинтересували за него къде е !

Инак ситите ,че не вярват на гладните си е вярно, но пък и гладните .............!!!!!!!!!!!!!!!

То, ако говорим за парадиране, то освен баловете то тук можем да включим сватби, кръщенета, годежи!  Традиции - какво да се прави!

Мълий, кво надигане на кокали! Последно активна на 14.04.2014 тема...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.