Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Абитуриентският бал - нужен или не!

Featured Replies

Браво!Стилна си,кефиш ;)
  • Отговори 243
  • Прегледи 33,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

много ненужности изписахте баси...

я да питам лешниците и фъстъците тва кво е...

ама не ми казвайте, че е еденичен случай щото не е...

всеки може да ни засипе с информация за такива кретени и кретенки...

Фурор на абитуриентските балове ще направи наследничката на една от най-богатите фамилии у нас - Маринела и Ветко Арабаджиеви - Александра. Тя ще дефилира на бала си на 24 май с 626 коня. Това е мощността на най-новата кола на баща й. Най-вероятно красивата Алекс ще пристигне на празника в пловдивския хотел "Санкт Петербург" с мерцедеса "Макларън", който маститият бизнесмен си купи преди няколко дни. Алекс е твърде заета в момента с училището и абитуриентските тоалети са на заден план. Тя ходи всеки ден на частни уроци, защото само няколко дни след бала й предстоят матурите.

пълен текст...

имаше някъде и снимки на въпросната наследница ама не ми се рови сега...

• Автор

Според мен балът е нужен, какво лошо има в това един ден в живота си да се чувстваш специален, в целия си блясък. И въобще какво лошо има в това да искаш да си най-хубавия на бала. Който му харесва да го прави да даде луди пари за рокля обувки и т.н. щом това ще го накара да се чувства добре какво лошо има. Не мога да разбера и защо трябва едва ли не да замеряте с камъни тези които искат всяка част от бала им да е идеален, според мен щом си имаш мнение го изкажи няма лошо ама да правиш цяла тема за да се опиташ да промениш мнението на другите различно, мислещи от теб е голяма глупост.

Нищо лошо, ако не изхарчиш пари колкото за един двустаен на родителите си. Всъщност на някой някога да му е пукало за родителите?

И на никого не променям мнението, всеки сам е свободен къде да се удави - в мивката или в дълбокия вир. Просто имах желанието да видя мненията на умни хора, които се подвизават в този форум по въпроса. И съм доволна от дискусията. МЕжду другото беше според очакванията ми.

Събуждат ме още - всяка сутрин,в 5-6 часа Броят до 12 - вече едвам-едвам Радвам им се - за младостта Запалвам цигара,наливам си силно кафе и ги гледам Смачкани рокли,костюми,прически Изморени не само от бала Но Живота е техен-и трябва да го разберат всички Нека са щастливи!

Първото нещо с което не се съгласих е разделението на бедни и богати. Не може да се твърди, че лъскавите опаковки показват съдържанието. Кой бил изхарчил 1'000 лева, кой повече и кой по-малко... айде. Колкото-толкова. Второто е, че външният вид задължава. Аз съм на мнение, че това е шанса на младежите да са щури, да разчупят общоприетите рамките. Аман от официалности, верно че дрешките им не съответстват na поведението - но за мен те нямат за цел да им покажат какви дами и джентълмени трябва да бъдат (както е било преди), а да се почувстват различни и специални. Дали ще изберат да спазват етикета или ще си топират косата и ще беснеят - не ми пука. В това отношение може би се разминават разбиранията ни. Не смятам, че този един ден ще направи от гъската лебед или обратното, но ще им остане незабравим спомен само ако го изживеят истински.... това е шанс за примерните - да полудуват, а за палавите - да се преструват. Да, задръжки трябва да има, но като цяло - нека пресипнат гласовете им. :P А що се отнася за костюмите на "Денил" и впрегнтите 626 коня... такъв е живота, щом се гледа в чуждата паничка - да се свиква със завистта.

Непоправима оптимистка си. Обикновенно обаче,акъл и мензис ако ти не дойдат-не ги чакай Публикувано изображение

Всичко си идва по разписание, това че ние си мислим че има закъснение... е илюзия. Публикувано изображение Бог дал - Бог взел.

Абе вий нямате ли си друга работа, та ми четете празните приказки. Я цъкнете на линкчето дадено от DeadSmurf...

Иринче :P "стилна си, кефиш" ;)

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Мога ли да обобщя 4-те страници с 2 изречения ? Всички сме на мнение, че прекаленият труф и прекалено невъздържаното поведение на някои загрозяват бала. (но като цяло) Балът е една добра традиция, с която хората отпразнуват завършването си и символизмът му го прави един хубав ден в живота на всеки.

Първото нещо с което не се съгласих е разделението на бедни и богати. Не може да се твърди, че лъскавите опаковки показват съдържанието. Кой бил изхарчил 1'000 лева, кой повече и кой по-малко... айде. Колкото-толкова. Второто е, че външният вид задължава. Аз съм на мнение, че това е шанса на младежите да са щури, да разчупят общоприетите рамките. Аман от официалности, верно че дрешките им не съответстват na поведението - но за мен те нямат за цел да им покажат какви дами и джентълмени трябва да бъдат (както е било преди), а да се почувстват различни и специални. Дали ще изберат да спазват етикета или ще си топират косата и ще беснеят - не ми пука. В това отношение може би се разминават разбиранията ни. Не смятам, че този един ден ще направи от гъската лебед или обратното, но ще им остане незабравим спомен само ако го изживеят истински.... това е шанс за примерните - да полудуват, а за палавите - да се преструват. Да, задръжки трябва да има, но като цяло - нека пресипнат гласовете им. :) А що се отнася за костюмите на "Денил" и впрегнтите 626 коня... такъв е живота, щом се гледа в чуждата паничка - да се свиква със завистта.

Всичко си идва по разписание, това че ние си мислим че има закъснение... е илюзия. Публикувано изображение Бог дал - Бог взел.

Абе вий нямате ли си друга работа, та ми четете празните приказки. Я цъкнете на линкчето дадено от DeadSmurf...

Иринче :yanim: "стилна си, кефиш" :camera2:

ако имах правомощията, тутакси ин дис моумънт и в етот минуточку ти връчвах "Златната кратунка" на бляскава церемония, предавана от поне 62 ТВ от 83 страни...

много ненужности изписахте баси...

я да питам лешниците и фъстъците тва кво е...

ама не ми казвайте, че е еденичен случай щото не е...

всеки може да ни засипе с информация за такива кретени и кретенки...

пълен текст...

имаше някъде и снимки на въпросната наследница ама не ми се рови сега...

Това напълно нормално прекарване на този "празник". За бедните като мен може би е показност, но всъщност си е нормално прекарване. Инак не може да бъде. А Ветко Арабаджиев всеки го знае, че е въшлясал от пари. Въпроса обаче е друг. Арабаджиеви да са живи и здрави. Работата е там, че други семейства, които са далееч под финансовото ниво на Арабаджиев няколко месеца преди това си бият г*за да не серат, за да може малката госпожица да се покаже на бала.

ако имах правомощията, тутакси ин дис моумънт и в етот минуточку ти връчвах "Златната кратунка" на бляскава церемония, предавана от поне 62 ТВ от 83 страни...

хи-хи-хи, ин дис моумънт искам да благодря на Сашко, без чиято подкрепа нямаше и да видя "златна кратунка" и през крив макарон, на Калин и дугите потребители, дето още не са ме баннали от този форум, на шефа, дето ме изтормози до преди час да се взирам в куп нотариални актове и скици та ми изтекоха очите, и не на последно място на мама и на тате дето в онази люта зимна нощ са решили да се сгреят и да ме направят. Публикувано изображение

точно затова постнах линка и тва инфо...

ама ме изкараха, че завиждам...

Загубил си се в превода, нека те насоча. На тяхната възраст така се преценяват нещата, затова мерят с пари. А в крайна сметка кое колко струва няма никакво значение. Щом могат да си позволят да се изхвърлят - да го правят.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Това напълно нормално прекарване на този "празник". За бедните като мен може би е показност, но всъщност си е нормално прекарване. Инак не може да бъде. А Ветко Арабаджиев всеки го знае, че е въшлясал от пари. Въпроса обаче е друг. Арабаджиеви да са живи и здрави. Работата е там, че други семейства, които са далееч под финансовото ниво на Арабаджиев няколко месеца преди това си бият г*за да не серат, за да може малката госпожица да се покаже на бала.

точно затова постнах линка и тва инфо...

ама ме изкараха, че завиждам...

а това изобщо не е еденичен случай...

онзи ден присъствах на един непринуден разговор между майка и дъщеря...

в общи линии темата беше точно тази - защо едни могат, а други не могат...

и добре, че детето е умно и разбрано, та даже със заработените от преди пари помогнало на техните да направят бала...

тя със сигурност е от хората, изкарали незабравимо бала си...

без 600 коня и без рокли отрупани със скъпоценни камъни...

един "скъпоценен камък" е имало за нея и това е този, останал в душата и след тази нощ...

такъв е живота...

от тук насетне де...

Какво да правим, като повечето тийнейджъри в днешно време се държат така. Но това не означава, че няма смисъл от баловете. Просто всичко започва от рдителите, от компанията, в която движат, от учителите и т.н....

Но все пак балът си е значимо събитие в живота

Нищо лошо, ако не изхарчиш пари колкото за един двустаен на родителите си. Всъщност на някой някога да му е пукало за родителите?

И на никого не променям мнението, всеки сам е свободен къде да се удави - в мивката или в дълбокия вир. Просто имах желанието да видя мненията на умни хора, които се подвизават в този форум по въпроса. И съм доволна от дискусията. МЕжду другото беше според очакванията ми.

Родителите са забравили да БИЯТ! Включително собствените си глави затова, че са изпуснали децата си, а и самите себе си - също!

За всеки влак си има пътници, щом не си в снобарския вагон - иди където ти е мястото, там където ще се чувстваш най-добре. За някои щастието са парите, това че не ги разбирате не означава че трябва да ги съдите.

Да поясня - казвам какви са според мен, не дали трябва да ги има или не, а съвсем отделно е дали ми харесват и ако не то това не би трябвало да ти е проблем

Четете и ликувайте!

Месец май е велик, защото ми дава повод да пиша за едно и също всяка година по това време. Задавам си един и същи въпрос, и не бих спрял да го повтарям. За да получа качествен отговор си отговарям сам. Имено: защо абитуриентите крещат и се показват извън колите по баловете? Защото за първи и последен път в живота си се качват на такава кола!

Mда, най-много повторението да се качат е, докато мият подобна лимузина отвътре на някоя автомивка набили рибарски ботуши и омотани в мушами.

Подобен панаир има цена. Теглят се заеми, за да се купят кичозни парцали, лачени кундурки и някое бижу тенеке, без да се забравя, че трябва да се почерпи родата от село в кварталния локал. Епогей от 681г до сега е завоеванието "чалга" по нашите земи, но не чалгата дето разни полуплешиви второкласни певици квичат за разбити сърца, амури, проляти сълзи и тежки клетви да не се тръгва с женени, ами тази, която възпява долари, марки, турбодизели и жени с руси коси. Пред силиконовите цици всичко е капут, защото класическия чалгаджия е доказан комплексар - недоклатен, с къса пишка (болестта на XXI век), неспособен да заработи подобни цици за гардероба си. Логично подобен плагиат да е ескайпист и кандидат-дрога. Иде време, да се разбере откъде извира бензина, а това време започва с свършека на бала. Вълча порода - бач, сух хляб и тесни обувки.

Добре дошли на края на живота си абитуриенти.

Profruit - ваш духовен гуру и баща (физически), докоснат от първия лъч на изгрева

• 1 година по-късно...

Здравейте , интересувам се от мнението ви за Абитурентите и по точно до колко 1 Абитурент може да се охарчи , и заслужава ли си ? Всяка година ставаме свидетели на скъпи рокли,костюми,АВТОМОБИЛИ и тнт :computer2:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ами само ще ти кажа, че тук, в Германия, тая цигания с лъскавите костюми и автомобили я няма, няма и да я има. Е, може тук-таме някой турчин да мине с беемвето, ама няма да е абитуриент.

Редактирано от v2.0 (преглед на промените)

Знаете, че това е веднъж в живота. Така че нека да се веселят

Абсолютно разхищение и прахосване на пари, които могат да се похарчат в много по-добра насока - като например образование. Ако някой родител си мисли, че с бала се приключват харчовете по едно дете, много се е объркал. Те първа започват.

Родителите спестяват пари, теглят заеми, разпъват се софри по ресторанти - веднъж с родата, веднъж в родния град, че и на море се ходи, за "втора бална вечер". Момичетата започват да си планират бала от вторият срок на 9-ти клас и харчат маса пари за грозни и натруфени рокли, скъпи бижута, парфюми, гримове, ноктопластики, изкуствени коси и прочие други елементи на суетата.

И защо? Защото видиш ли, завършвали 101-во СОУ. Голямо постижение.

Един абитуриентски бал (в моята фантазия), трябва да е красиво, семпло и стилно вечерно мероприятие, където бившите вече ученици, отпразнуват завършека на един етап от техният живот и поемат път към нов. И се прави веднъж - не по 5 пъти.

Ето ви снимки от бала на една колежка - Гинтаре от Литва. Техният бал се помещава в рамките на родният им град, в специална зала, която е приготвена от кетъринг компания - не като нас, да ни наблъскат цял випуск в ресторант, че и разни чалги певици ни викаха да ни пеят. Както виждате момичетата са без излишни натруфености и танцуват национален литовски танц.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

П.П: Питайте лекарите от Бърза помощ, в които и да е град - те да ви кажат какво мислят за баловете :)

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

Ненужен кич,парадност и показност. Когато може да се направи и с по-малко средства-за да има и за ВУЗ после.

И всичките са в синьо ;)

Мда - не знам, обаче на мен така всичките в синьо са ми много сладки... :ph34r:

• 2 години по-късно...

Мислех си, че абитуриентските балове са вече отживелица, но се оказа, че не е така. Една всеотдайна майка от квартала е изтеглила заем за бала на дъщеря си в размер на...7 000лв. :no-no: Изненадващото е това, че семейството на капризната принцеска винаги е страдало от липса на материални средства. Явно събитието е от първостепенно значение за някого... :D

7000 лева :shock11: :shock11: Нямали пари хората а ? :D;)

Е та то сватба ли ще е ...

Абитуриенските балове хич не са отживелица ! Момичетата се вълнуват супер много и ги очакват с нетърпение,даже мен тази година ще ме вземат за кавалер ... :D

Редактирано от Ласков (преглед на промените)

Абитуриенските балове хич не са отживелица ! Момичетата се вълнуват супер много и ги очакват с нетърпение,даже мен тази година ще ме вземат за кавалер ... :D

Радвам се за теб! :)

Дано не се разочароваш... :speak:

Е веднъж минах през това .... Една вечер какво толкова.Не е нещо кой знае какво,ама поне е веселие.Пък и отивам поради друга причина уважение към приятелката ми : ) Много са ми интересни софиянчетата показали си тиквите от прозорците на колите с редбула в ръка,явно мислещи се или за кучета или за големи гъзари :D ...

Редактирано от Ласков (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.