Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Абитуриентският бал - нужен или не!

Featured Replies

Нищо лошо няма в баловете като идея ... има лошо в това какво на практика някои (повечето) разбират от тази идея Публикувано изображение

• Отговори 243
  • Прегледи 33,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Точно си е селяния отвсякъде-показността

Пепеляшки,лимузината в полунощ става на тиква-да знаете

:)

Публикувано изображение Абе, що сте луди? Показност е в повечето случаи в днешно време. Но почти няма момиче/ жена, което/която да не иска да се види с бална и булчинска рокля. Това са си моменти, които се помнят винаги, т.е. цял живот. Да, винаги можеш да идеш на ресторант с дори приятели или познати, но замислете се тия ли вечери помните години наред, или балната вечер, а? И е показност за по-повърхностните хора (не целя да обидя никого).Вече освен мен още няколко човека казаха, че се получават нещата и без да хвърляме купища пари...

Редактирано от potrebitel (преглед на промените)

Излишна кичозност и разходи. Дните преди бала, когато се събирахме или правехме серенади с класа ми бяха в пъти по незабравими от бала. А след това в студентските години съм си прекарвал и в пъти по-добре с колегите :).

Редактирано от TeamKiller (преглед на промените)

Ти сам ли си плати своя.

А ако си във възрастта преди бала, сам ли ще си го платиш?

Не разбира се?! И не е казано, че съм пръснал и трябва да се пръскат сума ти пари. Всеки според възможностите си, всеки според чергата си?

Редактирано от DemoVision (преглед на промените)

Тук не съм съгласна с теб ... само веднъж в живота ли имаш възможност да идеш на ресторант, с хора, на които държиш, и да си облечеш официална рокля или костюм? За съжаление, вече основното на баловете е това: да се види кой колко ще се изхвърли в парцалките и колите ... а да, и кой носи най-много на алкохол. Просто е жалко, че в България това се изжиява едва ли не като едно от най-големите събития в живота на "детето". И се кътат пари месеци наред, за да хвърлят накрая по лъскавки дрешки и други безползени кичозни джунджурии - говоря за средностатистическото българско семейство :) Винаги има и изключения :speak:

Не е точно така, нужно е да запомниш този ден! Поне за мен е нужно лични причини...Като оставяме на страна напиването и напразното харчене на много пари! Може и с малко пари да се изкара добре, с добра компания!

И не става дума за показност!

Редактирано от ^^ANGELSING^^ (преглед на промените)

Хубаво нещо е дипломирането,но все ми се струва,че младежите в днешно време изискват твърде много от родителите си...рокли,бижута,прически,грим,та един тоалет,та втори...верно,че е един ден в живота,но всеки трябва да се простира според чергата си...Общо взето е много шум за нищо...както и сватбата..тва за роклите бални или сватбени ...е тъпо...гледам млади,хубави момичета се обличат с некви тежки рокли,гримират се до неузнаваемост и с цената на всичко показват колкото се може от себе си...ми грозно е.Не всички са така,разбира се..но поне 85 процента са.Та,съвета ми е ...съобразявайте се с родителите си,бъдете умерени във всичко..и момичета,стремете се да наблягате на младостта и нежността си... От моята абитуриентска вечер си спомням втората вечер с един инцидент.Бяхме в т.н по онова време Дружба(сега св.Константин и Елена)и в разгара на вечерта наша съученичка се запознава в дискотеката с некви и се качва с тях в едно такси за някъде в 2 през нощта.А нашата класна спеше жената в хотела,беше претърпяла хирургическа намеса и с много мъка се съгласи да ни заведе някъде..та и бяхме дали думата си,че ще се държим като големи,разумни хора.Та,де що има хотел из курорта сме го претърсили..и към 10 сутринта...капнали от умора и тревоги влизаме в последния хотел и нашта се вихри там на кръшни хора...след един час трябваше да ни чака микробуса за към родния град.Тогава с какъв кеф зашлефих шамар на въпросната мацка(майка и беше зам.директорка на училището ни)...Та отклоних се много..исках да ви накарам просто да се замислите...това,че една вечер вие сте най-важните,най-хубавите и най-купонясващите не ви прави господари на света ...

Хубава тема. Браво. Аз лично много се радвам на абитуриентите. Може би защото изхождам от преживяното на собствения си бал - незабравима за мен вечер. Моят бал беше изключително скромен от материална гледна точка. Родителите ми купиха една хубава рокля и нищо друго. Нямах бижута, за силиконови цици не съм се и сещала. В къщи бахме аз, нашите и фризьорката /семейна приятелка/, а тате ме закара с една прилична Мазда, на която обаче нямаше балони. Това обаче не попречи да изкарам една прекрасна нощ със съучениците си. Хубавото е че по-късно имахме още много такива нощи. Просто продължихме да се срещаме с повод и без повод. Но точно в този период на годината се сещам и за нещо лошо. Точно в една такава абитуриентска нощ - на 24 май преди няколко години, загубих един от най-добрите си приятели. Много търновци, може би, ще си спомнят за случая. Та отговорът ми е - да нужен е, но нека всичко да е в рамките на разумното, както от страна на абитуриентите, така и от страна на родители, учители и всички заинтересовани.

На сина беше вчера.и си е хубаво.веселят се хората, крещят , кеф им е .и всичките бяха прекрасни. момичетата се превръщат в дами , момчетата в господа.

Ами не знам, раздвоен съм в оценката си. Не харесвам тая излишна показност, пръснатите залудо пари в надпреварата кой повече ще даде за бала на чедото си - луксозни лимузини, супермарковото облекло и обувки, бельо за пред хора, козметики и още купища излишни неща. Става парад, но май повече на суетата.

А иначе съм "за" такива мероприятия, нека се повеселят младите. Не че не го правят ежедневно, но поводът е уникален, защото всеки е абитуриент само веднъж в живота си, та нека да се отбележи подобаващо. Но не луксозните дрехи и лъскавите возила правят настроението, а младостта.

Което пияните, ще у.е.ат и ще е супермарково в минало време.

И дано само с това се размине!

Хубаво нещо е дипломирането,но все ми се струва,че младежите в днешно време изискват твърде много от родителите си...рокли,бижута,прически,грим,та един тоалет,та втори...верно,че е един ден в живота,но всеки трябва да се простира според чергата си...Общо взето е много шум за нищо...както и сватбата..тва за роклите бални или сватбени ...е тъпо...гледам млади,хубави момичета се обличат с некви тежки рокли,гримират се до неузнаваемост и с цената на всичко показват колкото се може от себе си...ми грозно е.Не всички са така,разбира се..но поне 85 процента са.

Да бяха само роклята, бижутата и прическите, добре. Ама има много по-шокиращи (поне за мен) случаи. Преди време гледах предаването "Такъв е животът - Балът". Та там една от героините беше девойка, която месеци преди бала си направила не знам си колко липосукции специално за повода, ходи при един хитов гримьор, защото е много важно после да каже при кого е ходила да я гримира... И разни такива нещица. После, вече след самия бал, заедно с нейна съученичка се хвалеха: А пък ние бяхме най-красивите, останалите бяха такива и такива... Не ми се коментира просто.
  • Автор

Да бяха само роклята, бижутата и прическите, добре. Ама има много по-шокиращи (поне за мен) случаи. Преди време гледах предаването "Такъв е животът - Балът". Та там една от героините беше девойка, която месеци преди бала си направила не знам си колко липосукции специално за повода, ходи при един хитов гримьор, защото е много важно после да каже при кого е ходила да я гримира... И разни такива нещица. После, вече след самия бал, заедно с нейна съученичка се хвалеха: А пък ние бяхме най-красивите, останалите бяха такива и такива... Не ми се коментира просто.

Ето такава снобарщина имах в предвид, когато пуснах темата. Крайно време е наистина да се научим да бъдем такива каквито сме, а не да се правим на "гранд-примадони". Защото, както тук някой спомена, в полунощ каляската се превръща в тиква! Публикувано изображение

Радвам се за всички, които са изкарали един страхотен купон и са възприели бала именно като такъв, а не като "светско парти", на което да покажат новите си дрешки (за тях има друга приказка - "НОвите дрехи на царя". Изобщо много мъдрост има в приказките, ако и да мислим, че са за деца.).

А аз ще се съглася на 100% с TeamKiller - при мен нещата стояха точно по този начин. НАй-готини си бяха студенстските купони и то тия без предварителната "организация".

Редактирано от Sessily (преглед на промените)

Ето такава снобарщина имах в предвид, когато пуснах темата. Крайно време е наистина да се научим да бъдем такива каквоти сме, а не да се правим на "гранд-примадони". Защото, както тук някой спомена, в полунощ каляската се превръща в тиква! Публикувано изображение

Радвам се за всички, които са изкарали един страхотен купон и са възприели бала именно като такъв, а не като "светско парти", на което да покажат новите си дрешки (за тях има друга приказка - "НОвите дрехи на царя". Изобщо много мъдрост има в приказките, ако и да мислим, че са за деца.).

А аз ще се съглася на 100% с TeamKiller - при мен нещата стояха точно по този начин. НАй-готини си бяха студенстските купони и то тия без предварителната "организация".

А какво да кажем за това, че някой всеки ден се правят на примадони?! :speak:

То не се научава да си такъв какъвто си, защото човек е такъв какъвто иска да е...едни са себе си, други се правят на някой друг, за да бъдат харесвани!

За жалост на едни, това е реалността за други!

баловете всяка година стават все по-снобарски, основното в тях не е купонът, а парадирането като се започне от возилото, бижутата, дрехите... и тъй като не всички са кинти, то средностатистическото семейство е принудено да направи голям и ненужен харч с единствена причина - "другите за нас". Нещо не хващам от къде пък толкова желанието за завършване на средно образование, след като целият 12 клас е купон минава на един дъх, няма зубрене, няма ги шибаните предмети и накрая всъщност повечето ги тресе носталгията, достатъчно разплакани пикли съм виждал.

Гледаш няква мацка, родителите и се изръсили с не знам си кви пари да я наконти, а момичето излязло извън колата и се дере като ненормално. Седят подскачат, пищят...и така колкото и да си наконтена просто се губи целия ефект, вместо да приличаш на дама отстрани изглеждаш като карикатура.

Точно в това, което е написала Динди е най-лошото.Смисълът на понятието "бал" е опорочено вече.

Исторически погледнато, при навършването на определена възраст, младото момиче (говорим за аристократите) е било въвеждано в обществото на пролетния бал.С това се е декларирало, че момичето вече е дама.Балът е бил най-официалното тържество през годината.

С времето и след като аристократите са преминали в историята, тази традиция се е изместила и за завършващите определена степен в образованието.

Хубаво, но обществото е променено.В момента властва простолюдието, което си се радва по типичния за него дивашки начин.С опошляването на цялото образование, медии, modus vivendi- ако щете го наречете-се получават точно такива карикатури-официална рокля и дивашки крясъци.Анахронизъм.Циганин с фрак и папионка рови в кофа с боклук.

Щеше да е смешно, ако не беше трагично.

Общо взето-животът, каквто е.Нищо лично.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Какво да правим, като повечето тийнейджъри в днешно време се държат така. Но това не означава, че няма смисъл от баловете. Просто всичко започва от рдителите, от компанията, в която движат, от учителите и т.н.... Но все пак балът си е значимо събитие в живота

баловете всяка година стават все по-снобарски, основното в тях не е купонът, а парадирането като се започне от возилото, бижутата, дрехите...

За всеки влак си има пътници, щом не си в снобарския вагон - иди където ти е мястото, там където ще се чувстваш най-добре. За някои щастието са парите, това че не ги разбирате не означава че трябва да ги съдите.

Точно в това, което е написала Динди е най-лошото.Смисълът на понятието "бал" е опорочено вече.

Смея да не се съглася, или поне да се разгранича. Не смятам, че понятието "бал" е опорочено, то просто е променено. Дали е облечена от мама в "Дафне", обута от тате в "Маноло Бланик" или сама си е ушила дрешката - няма никаква връзка с държанието в обществото. Характера не се определя по финансовите възможности на родителите. Щом иска мацката да крещи по улиците - нека го прави, ако иска да плаче - също. Кой ще каже как да изразяваме емоциите си? Аз се радвам изключително много като видя абитуриенти надули клаксоните, смеещи се и викащи през прозорците на лъскавите автомобили. Дори им пригласям с ръкопляскане и някой друг крясък. Те дори не осъзнават това което разбираме ние - колко ценни са тази свобода, тази младост, тази енергия която притежават. Да са живи и здрави и да се възползват от празника си максимално.

Така че Динди и другите следящи за спазването на нормите на поведение... гледайте си работата

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

За всеки влак си има пътници, щом не си в снобарския вагон - иди където ти е мястото, там където ще се чувстваш най-добре. За някои щастието са парите, това че не ги разбирате не означава че трябва да ги съдите.

Смея да не се съглася, или поне да се разгранича. Не смятам, че понятието "бал" е опорочено, то просто е променено. Дали е облечена от мама в "Дафне", обута от тате в "Маноло Бланик" или сама си е ушила дрешката - няма никаква връзка с държанието в обществото. Характера не се определя по финансовите възможности на родителите. Щом иска мацката да крещи по улиците - нека го прави, ако иска да плаче - също. Кой ще каже как да изразяваме емоциите си? Аз се радвам изключително много като видя абитуриенти надули клаксоните, смеещи се и викащи през прозорците на лъскавите автомобили. Дори им пригласям с ръкопляскане и някой друг крясък. Те дори не осъзнават това което разбираме ние - колко ценни са тази свобода, тази младост, тази енергия която притежават. Да са живи и здрави и да се възползват от празника си максимално.

Така че Динди и другите следящи за спазването на нормите на поведение... гледайте си работата

Публикувано изображение Аз си я гледам Публикувано изображение и все пак не съм съгласна! А що се отнася до емоциите? Абе, кви емоции са тва да гледаш некъв размъкнат тинейджър, който ходи с полуразгащена риза в една рък с бутилка и крещи като луд?

Против клаксоните нямам против, имам против това да гледам някви натруфрени кифли крещящи като кокошки...Един ден, ако детето ми се дзвери така направо го пъхам в кошарата обличам го в едни дънки и да се напъва колкото си иска. Ама, да дам 1000 лв за рокля и тя да прилича на клоун - аре нема нужда!

Публикувано изображение Аз си я гледам Публикувано изображение и все пак не съм съгласна! А що се отнася до емоциите? Абе, кви емоции са тва да гледаш некъв размъкнат тинейджър, който ходи с полуразгащена риза в една рък с бутилка и крещи като луд?

Против клаксоните нямам против, имам против това да гледам някви натруфрени кифли крещящи като кокошки...Един ден, ако детето ми се дзвери така направо го пъхам в кошарата обличам го в едни дънки и да се напъва колкото си иска. Ама, да дам 1000 лв за рокля и тя да прилича на клоун - аре нема нужда!

Мисля, че е мой ред да ти се намуся... понякога се виждаш зад фасадата... може би щеше да ме разбереш, ако не бях изтрила тескта преди последното си изречение. Всеки изглежда различно в очите на другите, но няма смисъл да ти обяснявам това.

Според теб, така като чета, ако си облечен с дънки - може да се държи като профан, но ако е с фрак - не. Един и същи човек, на едно и също събитие!

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

За всеки влак си има пътници, щом не си в снобарския вагон - иди където ти е мястото, там където ще се чувстваш най-добре.

Така казали и на една жена, а тя погледнала тъжно и казала :"А защо моето купе все е празно" ?

За някои щастието са парите, това че не ги разбирате не означава че трябва да ги съдите.

Та точно това се нарича "пошлост" и "коменсиалност".не мисля, че това е нещо, с което трябва човек да се гордее.

Смея да не се съглася, или поне да се разгранича. Не смятам, че понятието "бал" е опорочено, то просто е променено. Дали е облечена от мама в "Дафне", обута от тате в "Маноло Бланик" или сама си е ушила дрешката - няма никаква връзка с държанието в обществото.

Наистина-няма връзка.Едно прасе и в хола си да го вкараш-то и него ще освини.наиситна роклята няма никакво занчение.

Характера не се определя по финансовите възможности на родителите. Щом иска мацката да крещи по улиците - нека го прави, ако иска да плаче - също.

Да-това обаче не е признак на цивилизованост и добро възпитание, а точно на обратното.Нека си крещят и празнуват, но моля-да не го наричат "бал".

Кой ще каже как да изразяваме емоциите си?

Всяка една книга за етикет и държание в обществото.

Аз се радвам изключително много като видя абитуриенти надули клаксоните, смеещи се и викащи през прозорците на лъскавите автомобили. Дори им пригласям с ръкопляскане и някой друг крясък. Те дори не осъзнават това което разбираме ние - колко ценни са тази свобода, тази младост, тази енергия която притежават. Да са живи и здрави и да се възползват от празника си максимално.

и аз им се радвам.Спор няма.особенно след това, като идват да повръщат с официалните си рокли и костюми в отделението ми.Толкова им се радвам, че от радост има завирам тръби по всички дупки на тялото.

Точно това и правим.Не следим за спазването на нормите.Не сме полицаи.няма и да ставаме.Просто се възмущаваме от фрапиращата липса на възпитание.

.....

Според теб, така като чета, ако си облечен с дънки - може да се държи като профан, но ако е с фрак - не. Един и същи човек, на едно и също събитие!

Да-точно така е.Noblesse oblige.знаеш какво означава, нали- "Благородството задължава".

Не може да си в театъра и да плюеш семки на главите на хората.Не може да си на басейна и да си облечен с костюм.Не може да се облечеш за бал и да се държиш като изтърван от зоопарка.

p.s.не съм намусен.излагам аргументите си просто.не се муси и ти.моля.

Според мен балът е нужен, какво лошо има в това един ден в живота си да се чувстваш специален, в целия си блясък. И въобще какво лошо има в това да искаш да си най-хубавия на бала. Който му харесва да го прави да даде луди пари за рокля обувки и т.н. щом това ще го накара да се чувства добре какво лошо има. Не мога да разбера и защо трябва едва ли не да замеряте с камъни тези които искат всяка част от бала им да е идеален, според мен щом си имаш мнение го изкажи няма лошо ама да правиш цяла тема за да се опиташ да промениш мнението на другите различно, мислещи от теб е голяма глупост.

Така казали и на една жена, а тя погледнала тъжно и казала :"А защо моето купе все е празно" ?

Ами да се премести в друго, както казах "там където ще се чувстваш най-добре".

Та точно това се нарича "пошлост" и "коменсиалност".не мисля, че това е нещо, с което трябва човек да се гордее.

Всичко се израства, това е моята философия. На някои им идва цикъла... упс, акъла късно. Винаги е било така, винаги ще бъде.

Да-това обаче не е признак на цивилизованост и добро възпитание, а точно на обратното.Нека си крещят и празнуват, но моля-да не го наричат "бал".

А как да го наричаме... започваш и ти като Сашо с неговите стандарти за мол. Това е положението докато не се промени.

и аз им се радвам.Спор няма.особенно след това, като идват да повръщат с официалните си рокли и костюми в отделението ми.Толкова им се радвам, че от радост има завирам тръби по всички дупки на тялото.

Ето сега е момента да кажеш, по дрехите ли ги приемаш или по ума им т.е. липсата му. ;)

Точно това и правим.Не следим за спазването на нормите.Не сме полицаи.няма и да ставаме.Просто се възмущаваме от фрапиращата липса на възпитание.... Noblesse oblige.знаеш какво означава, нали- "Благородството задължава". Не може да си в театъра и да плюеш семки на главите на хората.Не може да си на басейна и да си облечен с костюм.Не може да се облечеш за бал и да се държиш като изтърван от зоопарка.

Пак стигаме до семантиката на "бал"-а. Самото събитие не е организирано като такъв, смисъла му не е такъв какъвто ти се ще да се влага... от там идва и разминаването с очакванията ти.

пп: няма време да пише още, имам работа ;)

..... Не мога да разбера и защо трябва едва ли не да замеряте с камъни тези които искат всяка част от бала им да е идеален, според мен щом си имаш мнение го изкажи няма лошо ама да правиш цяла тема за да се опиташ да промениш мнението на другите различно, мислещи от теб е голяма глупост.

никой никого не замеря с камъни, нито пък се опитва да промени мнението на другия.

просто си говорим и излагаме аргументите си "за" или "против" по конкретната тема.

Смисълът на един форум е точно това.Всеки е свободен да си казва мнението, което обикновенно не съвпада с това на околните.

Лошо ли е това?

Ами да се премести в друго, както казах "там където ще се чувстваш най-добре".

Да-точно това е въпроса ;) Тоест-патаката си е патка ;)

Всичко се израства, това е моята философия. На някои им идва цикъла... упс, акъла късно. Винаги е било така, винаги ще бъде.

Непоправима оптимистка си.Обикновенно обаче, акъл и мензис ако ти не дойдат-не ги чакай Публикувано изображение

А как да го наричаме... започваш и ти като Сашо с неговите стандарти за мол. Това е положението докато не се промени.

Бате ти Сашко просто е софийски кестен и това му се е отразило на нервно-психическото развитие.Тук въпросът е друг-нещата коренно са се променили от преди, когато се спазваха някакви норми-било то и фалшиви.Това е което ме дразни.може би одъртявам ? ;)

Ето сега е момента да кажеш, по дрехите ли ги приемаш или по ума им т.е. липсата му. ;)

Ами-като видя пияна-заляна с официална рокля, която е оповръщала вече-означава, че акъл няма защо и да търся.Тя си е първично декапититрана и съответно мога да се отнасям и да правя с нея-какквот си искам Публикувано изображение

Пак стигаме до семантиката на "бал"-а. Самото събитие не е организирано като такъв, смисъла му не е такъв какъвто ти се ще да се влага... от там идва и разминаването с очакванията ти.

Знаеш ли-като го прочетох това и май си права.......Задорям се като магаре на мост, а явно моята нагаласа е друга....

Спирам да пиша по темата докато не се огледам в огледалото.

пп: няма време да пише още, имам работа ;)

ок :)

На мен не ми харесва този стремеж за идеално задоволяване на абитуриента. Мисля, че не само аз смятам, че балът е по-важен за момичето отколкото за момчето. И точно за това тя иска да е бляскава и перфектна в този ден, това сигурно е вторият най-важен ден след сватбата, на който жената трябва да е просто неотразима. Дразни ме факта, че точно този перфекционизъм се е прехвърлил и при момчетата. За жените мисля, че е приемлив, въпреки че според мен те се изхвърлят, но за мъжа е смешен, трагично направо. Малко се шокнах когато разбрах как един познат специално за повода мина през маникюристка и козметичка. За грима не съм сигурен, ама имаше онова фон някой си. Също така смени 2 костюма, за да е по-"ефектен". До тук това аз не го одобрявам, но кой съм аз все пак. Щом може да си го позволи жив и здрав да е. Кое обаче ме издразни, даже не издразни, а разгневи - разгневи ме това, че родителите толериха всичко.

Редактирано от RefreshMe (преглед на промените)

аз бях практична, уших си костюм, който мога да си нося когато ми скимне, бях с равни чепици, правени по мой модел (както и чантата).

Всичко мога да си нося и заедно и по отделно. Изглеждах различна от всички накипрени кифли, ходих си с моето возило - зелен трабант с маргаритки, сама се гримирах. Намерих си авторски бижута за никаквите пари, които си нося и в момента.

А самия бал не беше нищо особено, както го описа моя мъж "Сперма,Шампанско и Циврене(сълзи)". Поне в Шератон имаше хубава храна, беше просторна залата. Беше приятно, но нищо повече. После беше веселба - събрахме се с приятели в един рок клуб. Пропуснах свинщините в дискотеката дето бяха резервирали випуска.

И все пак това за мен е излишна показност и изхвърляне от джобовете!

Можех спокойно да мина и без бала.

http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION...&IMAGE_ID=0

Редактирано от DeadSmurf (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.