Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте геймърски лаптоп

Featured Replies

Един познат е решил да потроши повечко кинти за лаптоп,и иска геймърска машина,бихте ли препоръчли някое моделче ?

Търся модел с видео-карта по-мощна от Radeon X1600 ако е възможно.

И една седемнайска, за да е по-пълно удоволствието - цък ;)

• Автор
Какви пари дава твоя познат?

Около 2500лв + - 200/300лв ако наистина си заслужава.

kokomil първия линк не ми отваря нищо,на втория и третия линк са два модела на ASUS,които не са никак зле,kmvasilev пък ми предлага ACER AS7720G,аз обаче се спрях на това нещо DELL Inspiron XPS M1530

Въпросният DELL е с около 600лв по-скъп от предложението на kmvasilev,та сега въпроса е кой от четирите варианта е най-разумният избор ? Двата Asus-а na kokomil,или Acer-a na kmvasilev,или DELL XPS M1530 ?

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Лично моят избор би се спрял между първият Асус, който съм показал и въпросният Dell от твоят линк ( аз бях показал подобен Dell).

И двата лаптопа са с последно поколение процесори ( CORE 2 DUO T9300 2.50GHz,800,6M), с 2х2 ГБ Рам памет и с добри видеокарти

. Асус-а е с ATI Mobility Radeon HD3650 , а Dell е с NVIDIA GeForce Go 8600M GT. И двата Асус са с оптично устройство - DVD Blu-ray Combo, от друга страна пък Dell е с малко по-добър звук - Integrated Sound Blaster Audigy ADVANCED HD Audio. Първият Асус е с най-голям харддиск - 320GB SATA 5400rpm ( другият и Dell са с по 250 ГБ ) .

Dell е с 2 MPX камерка, а Асусите са с 1.3 MPX.

Изобщо.... вие преценявате на кой точно да се спрете :speak:

• Автор

Точно така и аз си помислих,че засега фаворитите са ASUS M50SA-AK005C и DELL XPS M1530,като гледами цените са им горе-доло сходни,та ако никой не предложи друга машина,засега предпочитанията са ми към DELL-a (като го гледам се замислям да си сменя моят :P ) .

Доста време рових из сайтовете и ми се струва,че по добра видео-карта от GeForce Go 8600M GT май не срешнах никъде,освен на тоя biggrin.gif обаче него ще си го взема когато реша да отделя 6200лв за лаптоп... :blink:

Acer-a на kmvasilev пък е доста евтин (с около 600лв по-евтин от DELL-a),а като показатели е почти като ASUS M50SA-AK005C и DELL XPS M1530 :idea: ,само дето лично аз съм резервиран към лаптопите на Acer.

Ако някой има други предложения да заповяда,има достаъчно време за обсъждане на предложенията,покупката ще се извърши поне след месец :)

KiriL Coxм, според моите виждания за геймърски лаптоп той трябва да е минимум 17" инча с 1440 резолюция, минимум 8600ГТ като картичка и 2 ГБ памет. И по възможност да не е на космически цени. Машина, подобна на предложената от мен изтествах още преди година и половина с FEAR и си спомнях, защото валеше сняг, аз останах повече от час след работа и ми беше голям кеф да разцъкам игрицата на лаптоп, макар и да съм бая дъртичък за игрички :blink:

Ейсър не отстъпва по качество на Ейсус и останалите и е леко назад от ДЕЛ-а но по принцип са си отлични машинки, с много добър звук и изработка. С оглед на уточнението за финансовия лимит си позволявам още едно предположение, за мен е страхотно и бих си го купил за мен ако имах паричките - цък Успех при избора и както се казва - нека мишката да е със вас при игричките (по аналогия на силата) laugh.gif

Като сравнявате лаптопите, имайте предвид докъде е вдигната летвата с първите два ( на които са се спрели)- CORE 2 DUO T9300 2.50GHz,800,6M и 2х2 ГБ Рам. За мене 3650 е по-добрата карта от 8600 GT , но ... въпрос на вкус.

При ACER AS7720G процесора е T5750 (2.00 GHz, 667 MHz FSB, 2 MB L2) и паметта е DDR II 2GB (2x1GB) и т.н. и т.н.

• Автор
KiriL Coxм, според моите виждания за геймърски лаптоп той трябва да е минимум 17" инча с 1440 резолюция, минимум 8600ГТ като картичка и 2 ГБ памет. И по възможност да не е на космически цени. Машина, подобна на предложената от мен изтествах още преди година и половина с FEAR и си спомнях, защото валеше сняг, аз останах повече от час след работа и ми беше голям кеф да разцъкам игрицата на лаптоп, макар и да съм бая дъртичък за игрички :P

Ейсър не отстъпва по качество на Ейсус и останалите и е леко назад от ДЕЛ-а но по принцип са си отлични машинки, с много добър звук и изработка. С оглед на уточнението за финансовия лимит си позволявам още едно предположение, за мен е страхотно и бих си го купил за мен ако имах паричките - цък Успех при избора и както се казва - нека мишката да е със вас при игричките (по аналогия на силата) laugh.gif

Напълно съм съгласен с теб,сега избирам лаптоп за колега,който има доло-горе същият начин на живот като мен пътуваме заедно за сезоните (Боровец-Златни и т.н..),затова си позволявам да процедирам както при мен (поне така се разбрахме).А при мен нещата с геймърски латоп седят малко по-различно.

Игри играя когато съм в къщи само.Тогава към лаптопа си включвам хубава мишка и КВ ,както и TFT дисплей,защото така ми е най-удобно,лаптопа си седи кротко затворен.Когато обаче ми се наложи да го мъкна някъде,то е обикновено когато пътувам от Варна за Боровец или обратно,тогава просто тегля кабелите и го слагам в чантата.Точно поради тази причина правя компромис с по малкият дисплей,просто когато ползвам дисплея на лаптопта тогава игри не играя.

Сега може някой да каже "ами защо не си вземеш едно РС за вкъщи ?" -ами така ми е по-удобно,освен това разходът за ток ми падна двойно (все пак компа ми седи включен с месеци вкъщи) :P ,което пък е за сметна ка производителността и т.н.. но така съм решил.

Ето защо се концентрирам малко повече върху видео-карта,процесор,HDD и RAM,и съответно се спирам на 15.4" дисплей,това съвсем не означава че не си падам по лаптопи с големи дисплей (както последното ти предложение :beer: )

Работата е там че бюджетът е ограничен иначе купувам ТОВА и приключвам с ходенето по мъките :)

П.П.

За мене 3650 е по-добрата карта от 8600 GT

Еха това не го знаех,мислех че е обратното.Ако много разбирах нямаше да пускам темата :) какво ще кажеш за ТОВА тогава ?

П.П.Между другото ето и два не лоши варианта с 17 инчов дисплей.

ЦЪК , ЦЪК

Цъ, не мога да ги отварям тия линкове от Laptopzona :speak:

:) От БТК и кейбъл се отварят ?

3072MB 667MHz Dual Channel DDR2 SDRAM (1x1024 + 1x2048 MB

Това възможно ли е? Аз доколкото знам - не... Ма на един от линковете точно тва пише...

• Автор
Цъ, не мога да ги отварям тия линкове от Laptopzona :speak:

Разбирам... ето тогава copy/paste за какво иде реч:

Toshiba Satellite A300-15D HYPER new model 3GB

Centrino® Core 2 Duo processor T9300 (2,5 GHz, 6MB L2 Cache) / 2+1GB (DDR2-667MHz)/ 320+320GB SATA (5400rpm)/ 15.4" WXGA TruBrite (1280x800)/ DVD Super Multi drive DL/ ATI Mobility™ Radeon® HD3650 512 MB dedicated VRAM (up to 1.023 MB total available graphics memory using HyperMemory™ technology with 2 GB system memory)/ 56K/ LAN/ Wireless LAN (802.11a/b/g)/ Bluetooth/ 5-in-1 Bridge Media slot (SD™ Card, Memory Stick®, Memory Stick Pro™, MultiMedia Card™, xD-Picture Card™)/ TV-out/ IEEE 1394/ 4x USB 2.0/ Integrated 1.3 Megapixels Video Camera (Toshiba Face Recognition Technology), Integrated microphone for Voice over IP/ Express Card Slot, 2 memory slots/ Win Vista Home Premium,McAfee® Internet Security Suite 2008 30 days Trial, Office Home and Student 2007 60 days Trial) Toshiba ConfigFree™, Connectivity Doctor, SM BIOS complaint/ 2 + 1 години международна гаранция/ 2.9kg

Само да добавя и цената:2610лв с ДДС

А тук от предният ми пост предложенията,да хвърлиш едно око,понеже линковете също са към laptopzona.com

Работата е там че бюджетът е ограничен иначе купувам ТОВА и приключвам с ходенето по мъките

DELL XPS M1730

Intel Core 2 Duo T7700 (2.4GHz, 4MB L2 Cache, 800MHz FSB) памет: 4096MB DDR2 667MHz твърд диск: 400GB (2x 200GB, 5400rpm SATA с RAID 0 поддръжка) дисплей: 17" Full HD Ready TFT WUXGA UltraSharp TrueLife 1920x1200 7ms видео карта: NVIDIA SLI 2x GeForce 8800 GTX с 2x 512MB собствена памет AGEIA PhysX - първият в света лаптоп с AGEIA PhysX - отделен процесор, предназначен изцяло за хардуерно ускорение на физичните изчисления при компютърните игри. Така могат да се достигнат невиждани досега нива на реализъм при ефектите, геометрията на персонажите и изобразяването на околната среда! оптично устройство DVD записващо устройство мрежова карта: 10/100/1000 Ethernet controller безжични комуникации: Bluetooth, Wireless LAN 802.11b/g звукова карта: Sound Blaster Audigy HD с 5.1-channel surround sound поддръжка аудио портове: Dual headphones, microphone (stereo line-in) and S/PDIF support камера: 2.0MP Camera четец на карти: 8-in-1 card reader детайли: IEEE1394, ExpressCard /54, 2x DVI-I, S-video out, RJ-45, 4x USB 2.0 операционна система: Windows Vista Home Premium батерия: 9 cell Li-Ion Battery тегло: 4.8 kg

6286лв с ддс

П.П.Между другото ето и два не лоши варианта с 17 инчов дисплей.

ЦЪК , ЦЪК

NEW Dell Vostro 1500 15.4" UltraSharp™ Widescreen WSXGA+ (1680x1050)

Intel® Core™ 2 Duo Processor T9300 (2.50 GHz, 6 MB L2 cache, 800 MHz FSB),15.4" UltraSharp™ Widescreen WSXGA+ (1680x1050) TFT Display with TrueLife™,3072MB 667MHz Dual Channel DDR2 SDRAM (1x1024 + 1x2048 MB, nVidia® GeForce® 8600M GT 256MB,200 GB (7.200rpm) SATA Hard Drive,Intel® Next-Gen Wireless-N, 6-cell Lithium-Ion Battery (56 WHr),Dell™ Travel Remote Control,3 Years Warranty 3 години гаранция!!!

2165лв с ддс

Dell Vostro 1700

Intel® Core™ 2 Duo Processor T9300 (2.50 GHz, 6 MB L2 cache, 800 MHz FSB),17.0" Wide Screen WXGA+ (1440 x 900) Display with TrueLife™,2048MB 667MHz Dual Channel DDR2 SDRAM, nVidia® GeForce® 8600M GT 256MB,250GB (5400RPM) SATA Hard Drive ,Wireless 1395 Mini-Card (802.11 b/g),Genuine Windows Vista® Business - English,6-cell Lithium-Ion Battery (56 WHr),Dell™ Travel Remote Control,3 Years Warranty

2648лв с ддс

Това възможно ли е? Аз доколкото знам - не... Ма на един от линковете точно тва пише...

А ти не знаеш ли, че 1+1 е равно на 3, както и 2+2=5 ohmy.gif , шегувам се, грешка на редактора, но аз съм я забелязвал тая грешка и на друг сайт, не се сещам в момента къде, имам чувството, че тия, дето актуализират сайтовете им действат здраво с лявата ръчичка laugh.gif

Е, естествено този Dell , дето е няк,ви си 6820 лв с ддс ...няма и смисъл да го коментираме cool.gif

Toshiba Satellite A300-15D е доста прилично, но ... при положение че е на една цена (или подобна) с Dell и Asus , бих предпочел последните.

Двата последни Dell-а - Dell Vostro 1500 и Dell Vostro 1700 са просто с по-малко памет от вече обсъжданите. Иначе, дисплеят на първия:WSXGA+ (1680x1050) TFT Display with TrueLife™, е впечатляващ.

Не знам в числото ли ви е проблема, но тук поне 70 % от лаптопите са с по толкова рам в момента - знам със сигурност, понеже ги продавам всеки ден :)

• 2 седмици по-късно...

Правила за ползване на форумите

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.