Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

GeForce 8600 GT 1GB VRAM DDR3 VS. ATI RADEON 3650 512 DDR3

Featured Replies

Моля ви кажете ми коя е по-добра.Да земам ли утре 8600 laugh.gif

Редактирано от Remix1912 (преглед на промените)

• Автор

Да но сега я нямат в нали4ност и заслужава ли си да 4акам с какво е по-добра от 8600 1ГБ като тази е 512 ПП:и двете са ддр3

Тези памети са само рекламен трик. В смисъл има ги, но не са нужни. Повече от 512 мб няма смисъл дори на най-бързите видеокарти. Не се лъжи по размера. Гледай дали е ДДР 2 или ДДР3. Това е важно.

3650 е много по-бърза от дървената 8600... Бавна и скъпа... Земай 3650 без да му мислиш много.. Заслужава си да чакаш...

3650 е много по-бърза от дървената 8600...

Еднакви дървета са и 3650, и 8600GT, и 2600XT. Особено на фона на падащите цени, има вече 9600GSO и 3850 за по 170 лева и 9600GT и 3870 за по няколко лева над 200.

Аа, малко офф по повод други твои твърдения, не всяко MSI е по- добро от Gigabyte, дори в много случаи напротив и не всяка памет PQI e с ниска латентност, даже друга освен на петици не съм мяркал. biggrin.gif Освен това защо си си underclock- нал процесора, за да ти е на 800 паметта ли? biggrin.gif Сложи му шината на 224 и нагоре и ще ти тръгне паметта на 800 и нагоре.

Редактирано от ♠♣♥♦ (преглед на промените)

Освен това защо си си underclock- нал процесора, за да ти е на 800 паметта ли? biggrin.gif Сложи му шината на 224 и нагоре и ще ти тръгне паметта на 800 и нагоре.

Така ми дойде... Не съм го ръчкал, просто като сложа множителя на 12,5х200 (требва да е 2,5 гиги) и дам сейв, после кат зареди компа пак е на 12х200... Не ще да захапе на 12,5 ама има множител 12,5 в биоса... Не знам що така става...

А щом 3650, 8600 и 2600 са еднакви, що никой не го съветва да си земе 2600 за 90лв?!

Колкото и да ви разочаровам, трябва да знаете, че нито големината нито пък типа на RAM- паметта на видеокартата имат значение (е, поне вида на паметта има, но не играе ключова роля) ... Най-важното е колко вертексни шейдъра и колко пискелни конвейри има ярдото... Също така има значение на колко MHz работи ядрото и на колко е шината... Моят съвет и да си вземеш една nVIDIA 8800 GT... :P Много е добра и си заслужава цената... :/ Ами това е от мен :blink:

Ти навит ли с да му подариш една 8800 ГТ за 130лв? Човека явно няма повече... А 8800ГТ не е оптималното решение за тея пари...

МОЛБА: Хора, моля, мислете... Благодаря...

Колкото и да ви разочаровам, трябва да знаете, че нито големината нито пък типа на RAM- паметта на видеокартата имат значение (е, поне вида на паметта има, но не играе ключова роля) ... Най-важното е колко вертексни шейдъра и колко пискелни конвейри има ярдото... Също така има значение на колко MHz работи ядрото и на колко е шината... Моят съвет и да си вземеш една nVIDIA 8800 GT... ;) Много е добра и си заслужава цената... :/ Ами това е от мен :)

Няма маловажни компоненти! Важното е колко може(или иска), да се бръкне човека!

Колкото и да ви разочаровам, трябва да знаете, че нито големината нито пък типа на RAM- паметта на видеокартата имат значение (е, поне вида на паметта има, но не играе ключова роля) ... Най-важното е колко вертексни шейдъра и колко пискелни конвейри има ярдото... Също така има значение на колко MHz работи ядрото и на колко е шината... Моят съвет и да си вземеш една nVIDIA 8800 GT... ;) Много е добра и си заслужава цената... :/ Ами това е от мен :)

Браво ;)

• Автор

Еми колко мога да дам еми мога да дам 160 кинта тоест мога да си зема и АТИ 3650 И 8600 знам 4е да ли е ддр2 или ддр3 е от зна4ение така 4е и двете са ддр3 и двете са s DX10 сега съм с 7300 ддр3 256 и карам Кризата на високи без shadary-те и сенките които са на лол и варви добре на 64бит Vista i igrata e optimizirana za 64bit

Колкото и да ви разочаровам, трябва да знаете, че нито големината нито пък типа на RAM- паметта на видеокартата имат значение (е, поне вида на паметта има, но не играе ключова роля) ... Най-важното е колко вертексни шейдъра и колко пискелни конвейри има ярдото... Също така има значение на колко MHz работи ядрото и на колко е шината... Моят съвет и да си вземеш една nVIDIA 8800 GT... :P Много е добра и си заслужава цената... :/ Ами това е от мен :)

Това е най-голямата глупост, която е била писана някога ...

1 - обема памет влияе най-вече при по-високите резолюции. Естествено, много памет с малка шина не може да се ползва, но все пак колкото повече, толкова повече.

2 - типа на паметта играе основна роля ... Нали ако беше все тая, нямаше да правят GDDR2/3/4/5

3 - например 8800GT има 112 stream процесора ... HD38x0 има 320 унифицирани (обединени) stream процесора. Голяма разлика като брой, но ... И честотата на ядрото на HD3870 е 775Mhz, а на 8800GT е 600Mhz. Коя карта е по бърза?

4 - Твоят съвет за 8800GT e меко казано ужасен. Струва колкото 4850, а предлага доста по-ниска производителност.

• Автор

ми на4и за резол8ция сега на тоя монитор ми е 1024x768 85Hz но компа може да го ползвам най-вероятно на тв-то което е SAMSUNG HD 32'' 1366xne6to si следователно за такава по-голяма резол8ция 8600 ли е по-добра като е с 1Гб VRAM cool.gif

Не ... със тая 128 битова шина макс 512МВ. А и 256 да е ... все тая.

off:

Remix1912, предполагам, че пишеш с фонетична клавиатура нали? Буквата Ч се намира на мястото на ~, Ю=\ и изобщо старай се да пишеш по-грамотно. Така ще покажеш уважение към другите участници във форума и, че си сериозен. Моля, редактирай си мненията в удобен за четене вид. Благодаря!

/off

Относно видеокартите - предложението на ♠♣♥♦ за 9600GSO е най-разумно.

• Автор

По повод по-горния коментар що не земеш ти да ми купи6 една 9600 казал съм с колко пари разполагам като не можеш да четеш какво ми говориш точно ти за грамотност МЕРСИ ЗА ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ ПО ТЕМАТА ВЪПРЕКИ ЧЕ В КРАЙНА СМЕТКА НЕ СЕ РАЗБРА КОЯ Е ПО-ДОБРАТА ПО-СКОРО СА НА КАНТАР ЕМИ ВЗЕМАМ GeForce 8600 GT 1GB VRAM DDR3 И ТОВА Е БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ МОЖЕТЕ ДА ЗАТВОРЕТЕ ТЕМАТА ВЕЧЕ.

cool.gif

Редактирано от Remix1912 (преглед на промените)

Remix1912 , научи се на уважение към другите, защото че си неграмотен личи от далече! Беше помолен много учтиво, а ти предпочете да я караш дебелашката!

Teмата е изчерпана и се затваря!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.