Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърът ми забива

Featured Replies

Здравейте искам да ви помоля за съвет.Компютъра ми забива от извесно време както си работя с мозилата или някоя друга програма забива доло червения диод не мига вобще(на кутията) мн често ми забива когато работя с флаш памет.Пробвах виста там забива и при инсталацията на windows-а и при работа с виста забива много често с xp по рядко купих си хдд защото ми казаха че ми е бил бавен и сега е с 32мб кеш 500гб и си купих 2гб рам и пак забива а процесора ми е intel P4 3Ghz Video card Ati radeon x700pro дънна платка asus P5ld2 не съм си ъпдейтвал biosa никога от 2005 пише че е ъпдейтван и се чудя също дали захранването нещо не е издало багажа да блокирва нещо иначе захранването си е добре и там дето е напрежението 12+ ми е 11.90

http://sokol-pudarsko.hit.bg/Clipboard02.jpg това е снимка от евереста

http://sokol-pudarsko.hit.bg/Clipboard01s.jpg още една благодаря предварително

Кой харддиск ти казаха, че е бавен ? 320 ГБ Seagate Sata ли ? :speak:

Тези температури от Еверест са когато компютъра е натоварен или е в idle?

И каква памет си си купил, каква ти е старата, кой ти е поставил новата и новия харддиск съответно.

Щом забива дори и при инсталация .... памет, харддиск .... :speak:

Когато забие, син екран показва ли се , картината замръзва ли, как го оправяш или сам се рестартира и ..... стига толкова въпроси, че много станаха.

Интересно ... явно не е от прегряване, калпаво захранване или проблем с ОС. Бих те посъветвал да пробваш с друго захранване, но едва ли е в него проблемът. Въпросът е, че този вид проблеми се появяват при определени условия, които липсват при теб ... следователно не би трябвало да има проблем. Натовари процесора с Еверест или Оrthos и виж каква температура ще стигне ...

kokomil e задал много и все правилни въпроси? ... Но ако си с новите памети и хард и си махнал старите, ... повечето въпроси остават висящи.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор
Кой харддиск ти казаха, че е бавен ? 320 ГБ Seagate Sata ли ? :speak:

Тези температури от Еверест са когато компютъра е натоварен или е в idle?

И каква памет си си купил, каква ти е старата, кой ти е поставил новата и новия харддиск съответно.

Щом забива дори и при инсталация .... памет, харддиск .... :speak:

Когато забие, син екран показва ли се , картината замръзва ли, как го оправяш или сам се рестартира и ..... стига толкова въпроси, че много станаха.

Стария беше 80гб а новя е 500гб ST3500320AS (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)

Паметта е добра има 50години гаранция biggrin.gif ddr2-800 elixir

сичко аз сам си слагал сглобявал сам компютри и знам как се слага и паметта ми е в дуал ченал

начи и на старата памет и на стария хард диск ми забиваше и затова ги смених и сега пак забива

одеве си ъпдейтнах Биоса и ще видя дали ще забива сега

Интересно ... явно не е от прегряване, калпаво захранване или проблем с ОС. Бих те посъветвал да пробваш с друго захранване, но едва ли е в него проблемът. Въпросът е, че този вид проблеми се появяват при определени условия, които липсват при теб ... следователно не би трябвало да има проблем. Натовари процесора с Еверест или Оrthos и виж каква температура ще стигне ...

kokomil e задал много и все правилни въпроси? ... Но ако си с новите памети и хард и си махнал старите, ... повечето въпроси остават висящи.

http://sokol-pudarsko.hit.bg/dfhgdfh.jpg

OС е на 1 ден

Редактирано от PiTBuLL1991 (преглед на промените)

Остави теста да видиш какво ще покаже.

И още доста въпроси останаха :speak:

( Не бих казал, че Elixir е добра памет, ако ще и 100 год. да има гаранция , но .....дано пък твоята да работи)

Дъното ти поддържа памет до 667 МХц. След флашването на Биос нали си задал Default настройките?

Незнам кога ще отговори, но аз си мисля, че има нужда от префлашне на BIOS !(как е по правилно да се каже "флашване "или "префлашване").

Добавено: Ако компютъра е работил стабилно като нов вероятността проблема да е от BIOS е малка.

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

Аз имам HDD SEGATE 320 GB и ми създава много проблеми когато инсталирам windows-а на drive C непрекъснато лагваше и инсталирах го на D-то и ми спряха проблемите.Хард Диска забиваше и съм сигурен в това защото го форматирах(дори развалих дяловете) и тествах на друг комп.Боклуци са SEAGATE.Преди баха добри,но сега не са.Слагането на Defaut настройките не решава проблема.Внимателно прегледай дали биоса е в ред.(настройки)

Относно памета elexir аз също съм с тази марка и не ми създава проблеми,клоква се добре 800 Mgz--935 Mhz,а за видеопамет на вградената видеокарта до 1 ghz.Пробваи дали ще стане ако преместиш HDD-ТО на друг канал.Но не ми се вярва да се получи.

А пък на мене никога не ми работи червения диод,защото нещто се повреди на дъното. :P

Дай още малко информациа за проблема,ако е възможно разбира се. :)

Редактирано от ivan_251 (преглед на промените)

Аз имам HDD SEGATE 320 GB и ми създава много проблеми когато инсталирам windows-а на drive C непрекъснато лагваше и инсталирах го на D-то и ми спряха проблемите.Хард Диска забиваше и съм сигурен в това защото го форматирах(дори развалих дяловете) и тествах на друг комп.Боклуци са SEAGATE.Преди баха добри,но сега не са.Слагането на Defaut настройките не решава проблема.Внимателно прегледай дали биоса е в ред.(настройки)

Относно памета elexir аз също съм с тази марка и не ми създава проблеми,клоква се добре 800 Mgz--935 Mhz,а за видеопамет на вградената видеокарта до 1 ghz.Пробваи дали ще стане ако преместиш HDD-ТО на друг канал.Но не ми се вярва да се получи.

А пък на мене никога не ми работи червения диод,защото нещто се повреди на дъното. :P

Дай още малко информациа за проблема,ако е възможно разбира се. :)

Не съм съгласен с теб за твърдите дискове на SEAGATE. Това, че ти си имал проблем с него не означава, че не са добри. Много са си добри даже. Ползвам само такива дискове и в момента имам два, един 160GB SATA 2 16MB и един 500GB SATA 2 32MB (същия като на PiTBuLL1991) и нямам проблеми с тях. А определено паметта elexir не е кой знае какво. В случая на PiTBuLL1991, паметта ще му работи максимум на 667MHz поради ограничението на дъното.

• Автор
Остави теста да видиш какво ще покаже.

И още доста въпроси останаха :)

( Не бих казал, че Elixir е добра памет, ако ще и 100 год. да има гаранция , но .....дано пък твоята да работи)

Дъното ти поддържа памет до 667 МХц. След флашването на Биос нали си задал Default настройките?

Да зададох Default, казаха ми че е добра паметта

Незнам кога ще отговори, но аз си мисля, че има нужда от префлашне на BIOS !(как е по правилно да се каже "флашване "или "префлашване").

Добавено: Ако компютъра е работил стабилно като нов вероятността проблема да е от BIOS е малка.

как се префлашва

А пък на мене никога не ми работи червения диод,защото нещто се повреди на дъното. :beer:

Дай още малко информациа за проблема,ако е възможно разбира се. :angel19:

горе съм описал сичко за проблема не се сещам какво да ти кажа още :speak:

как се префлашва

Ти вече си го направил, ама няма кой да чете:

И малко критика към теб - вкарай някой друг препинателен знак. Не можеш да си представиш колко е трудно едновременно да се напъваш да схванеш какво е написано и да мислиш къде може да е проблемът!

По проблема - не си споменал какво е състоянието на кондензаторите на дъното. Не бих изключил да има някой надут.

Редактирано от iovi (преглед на промените)

Отиди у някой приател и пробваи частити една по една,от тука с приказки трудно може да се реши такъв проблем.

Освен от дъното аз не виждам откъде може да е проблема

и си виж драиверите пробваи с други

Редактирано от ivan_251 (преглед на промените)

• Автор
Ти вече си го направил, ама няма кой да чете:

И малко критика към теб - вкарай някой друг препинателен знак. Не можеш да си представиш колко е трудно едновременно да се напъваш да схванеш какво е написано и да мислиш къде може да е проблемът!

По проблема - не си споменал какво е състоянието на кондензаторите на дъното. Не бих изключил да има някой надут.

за кондензаторите ся ги видях добре са си.

Мисля утре да сложа пак да сложа виста и да пробвам дали ще ми забие.

Отиди у някой приател и пробваи частити една по една,от тука с приказки трудно може да се реши такъв проблем.

Освен от дъното аз не виждам откъде може да е проблема

и си виж драиверите пробваи с други

Да ида у някой трябва да е с виста, че там бъгва често. За драйверите с най-новите съм, не мисля че ще е от тях

Възможно ли е старата версия на биоса ми която беше от 04.2005година да не съвпада с новите драйвери и да забива?

как се префлашва

Възможно ли е старата версия на биоса ми която беше от 04.2005година да не съвпада с новите драйвери и да забива?

сега аз не мога да разбера ти ъпдейтнал ли си го в крайна сметка тоя биос или само ни лъжеш ;)

аз ти препоръчвам при положение, че дъното ти е по-старо от смените компоненти (HDD, RAM) и най-вероятно то е проблема да го пробваш именно него при приятел или най-добре у сервиз (даже дай там целия комп) и ще го диагностицират най-добре. но проблема ще да е от дъното или нещо не е свързано както трябва, но идея си нямам какво точно.

• Автор
сега аз не мога да разбера ти ъпдейтнал ли си го в крайна сметка тоя биос или само ни лъжеш :)

аз ти препоръчвам при положение, че дъното ти е по-старо от смените компоненти (HDD, RAM) и най-вероятно то е проблема да го пробваш именно него при приятел или най-добре у сервиз (даже дай там целия комп) и ще го диагностицират най-добре. но проблема ще да е от дъното или нещо не е свързано както трябва, но идея си нямам какво точно.

Да ъпдейтнах го биоса и ся си сложиш виста и пак блокира още при инсталацията

а с стария хард диск и старата рам пак блокирваше

PiTBuLL1991 може ли малко информация за захранването? Каква марка, колко вата, пасивно/активно PFC, колко е старо ? Има голяма вероятност да е от него. Ако проблема ти беше в РАМ-та, би трябвало да забележиш грешки(проблеми с някои програми, сини екрани, изхвърляния от игри и тн). Ако имаш време може да пуснеш един мемтест от Hiren's Boot CD например. И ако може опиши по-подробно забиването. Изключва ли се пц-то? Черен екран? Или ти дава грешки преди забиването?

Редактирано от m1r0 (преглед на промените)

• Автор
PiTBuLL1991 може ли малко информация за захранването? Каква марка, колко вата, пасивно/активно PFC, колко е старо ? Има голяма вероятност да е от него. Ако проблема ти беше в РАМ-та, би трябвало да забележиш грешки(проблеми с някои програми, сини екрани, изхвърляния от игри и тн). Ако имаш време може да пуснеш един мемтест от Hiren's Boot CD например. И ако може опиши по-подробно забиването. Изключва ли се пц-то? Черен екран? Или ти дава грешки преди забиването?

Забива ми както си правя нещо на компа няма значение какво неговоря за игра която да го товари може и на десктоп забива и това е нищо не марда нито мищка нищо,стой си без син или черен екран а кадето е забило така замръзва и след като го ресвам се едно нищо не е станало не ми излиза грешка а за захранването то е от 3 години и захранването е 300вата

Наистина може да е от захранването, ако е старо. Понеже си с два харда трябва да имаш минимум 400W захранване добро, за да нямаш проблеми. И евентуално, ако си с добра видео карта, тя допълнително дърпа бая ток.

PiTBuLL1991, съветвам те да не даваш цялата информация от отчетите, понеже може някой да злоупотреби с нея. Има информация, която не е лошо да скриеш преди да пуснеш отчета в Интернет.

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

• Автор
Наистина може да е от захранването, ако е старо. Понеже си с два харда трябва да имаш минимум 400W захранване добро, за да нямаш проблеми. И евентуално, ако си с добра видео карта, тя допълнително дърпа бая ток.

PiTBuLL1991, съветвам те да не даваш цялата информация от отчетите, понеже може някой да злоупотреби с нея. Има информация, която не е лошо да скриеш преди да пуснеш отчета в Интернет.

Добре благодаря за съвета а м/у картата ми е стара радеон х700про,а не съм с 2 харда просто сам го разделил на 2 части :lighter: а захранването не мися че е повече от 300вата

Дотък видяното определено май е захранване

12В - ниско - 11.9 - при положение че е нормално към 12.10 и на full load да пада до 12.05

3.3 - ниско - 3,25 - може да е спокойно до 3,35 важи същото като 12 В верига

5 - ниско - 4,92 - пак е доста ниско при положение че е доста натоварена верига заедно с 12 волтовата там трябва да си сигурен че са осигурени 5.05 дори и при full load

Волтажите са доста ниски за idle поне не казваш някъде че е на full load

Съгласен съм с горните мнения че е добре да го смениш

Няма значение че не си с два харда. То и другите компоненти харчат бая дъно и процесор поне 200 са ги издухали ей така за спорта.

Мой личен съвет не давай пари за евтино ... дори и 500 В или 600 В

По-добре е да отделиш повечко пари и да си вземеш качествено такова - Енермакс, PointOfView (Tagan), OCZ или Фортрон - без Епсилон серията

Може и всичко друго което намериш на БГ пазара и е марково

Аз лично съм с Енермакс 600 В и мога да кажа че е достатъчно за нормална работа и с най-нови компоненти без СЛИ и КросФайер комбинации

Сменяй докато не бутнало някой друг чарк в компютъра ти, че понякога и това е възможно

• Автор
Дотък видяното определено май е захранване

12В - ниско - 11.9 - при положение че е нормално към 12.10 и на full load да пада до 12.05

3.3 - ниско - 3,25 - може да е спокойно до 3,35 важи същото като 12 В верига

5 - ниско - 4,92 - пак е доста ниско при положение че е доста натоварена верига заедно с 12 волтовата там трябва да си сигурен че са осигурени 5.05 дори и при full load

Волтажите са доста ниски за idle поне не казваш някъде че е на full load

Съгласен съм с горните мнения че е добре да го смениш

Няма значение че не си с два харда. То и другите компоненти харчат бая дъно и процесор поне 200 са ги издухали ей така за спорта.

Мой личен съвет не давай пари за евтино ... дори и 500 В или 600 В

По-добре е да отделиш повечко пари и да си вземеш качествено такова - Енермакс, PointOfView (Tagan), OCZ или Фортрон - без Епсилон серията

Може и всичко друго което намериш на БГ пазара и е марково

Аз лично съм с Енермакс 600 В и мога да кажа че е достатъчно за нормална работа и с най-нови компоненти без СЛИ и КросФайер комбинации

Сменяй докато не бутнало някой друг чарк в компютъра ти, че понякога и това е възможно

Благодаря за съвета само да те попитам г/у колко пари трябва да дам за захранване

Благодаря за съвета само да те попитам г/у колко пари трябва да дам за захранване

Например PSU FORTRON ATX-400PNF /400W ти е 61 лв. с ДДС.

http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=33345

Аз лично ползвам FORTRON от 3 години и сам много доволен. Но решението е твое :)

като коя информация по-точно ще да е опасна ?! ;) ако е опасна заради батковците от ГДБОП така става ама иначе - нема лични данни или данни удостоверяващи достъп на външни лица до PC-то

като коя информация по-точно ще да е опасна ?! :temperature: ако е опасна заради батковците от ГДБОП така става ама иначе - нема лични данни или данни удостоверяващи достъп на външни лица до PC-то

Я пак си помисли. Ами кво му правят там мак адреса и IP адреса?

Ами аз продавам захранвания в MULTIRAMA и например едно добро(марково захранване) на Tagan 500W струва 85лв. Даже сега и аз ще си го сменям и съм решил точно него да си купя.

Например PSU FORTRON ATX-400PNF /400W ти е 61 лв. с ДДС.

http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=33345

Аз лично ползвам FORTRON от 3 години и сам много доволен. Но решението е твое :white flag:

И аз в момента съм с FORTRON вече близо 3 години и съм доволен от него. Машината ми е ъпгрейдната с нови части и сега вече моето захранване FORTRON 350W ми е малко и се налага да го сменя, затова съм се насочил към горе споменатото.

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

• Автор
Я пак си помисли. Ами кво му правят там мак адреса и IP адреса?

Ами аз продавам захранвания в MULTIRAMA и например едно добро(марково захранване) на Tagan 500W струва 85лв. Даже сега и аз ще си го сменям и съм решил точно него да си купя.

И аз в момента съм с FORTRON вече близо 3 години и съм доволен от него. Машината ми е ъпгрейдната с нови части и сега вече моето захранване FORTRON 350W ми е малко и се налага да го сменя, затова съм се насочил към горе споменатото.

Значи ще зимам захранване,но ще е след като се върна от морето да не остана там без пари,ще си отделя 100лв за захранване поне да не го сменям още 3 години cool.gif

Значи ще зимам захранване,но ще е след като се върна от морето да не остана там без пари,ще си отделя 100лв за захранване поне да не го сменям още 3 години cool.gif

Само да попитам: Споменаваш в поста си че и при вкарването на флаша в компютъра той забива.Сканирал си си флашпаметта за вируси всякакви! Много е вероятно да има!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.