Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част1

Featured Replies

AVG и доста други са на различно мнение от Ikarus за този файл от Калдата - и какъв е крайния резултат ? Поздрави

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 107,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Да ти благодаря за многото минусчета,които получавам,на теб и на другите,дето ми ги праскате като топъл хляб.Щом настояваш,ще получиш отговор от тях,само че не знам колко ще е бързо,защото да ти чатна

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Очевидно не знаеш всичко,млади момко. Ще им пиша.Да не вземеш да останеш разочарован после. Other methods Installed antivirus software running on an individual computer is only one method of guar

• И аз проиграх няколко варианта - при мен така и не разпозна лизенза. Иначе размислих - Нод 32 с PC Tools Firewall Plus Free е слабо - добавих и ThreatFire 4.6. Нека е налице и безплатният им IDS -

Публикувани изображения

• Автор

Ikarus не ме е подвел - на останалите им е нужно време може-би. Файлът по навик съм го унищожил . Поздрави

Бих искал да пробвате инсталационния файл на програмата (ако не е пробван все още): FreeRIP 3.091. Лицензът и може би не е Freeware. По-скоро Adware.

Справка: virustotal.

Резултати:

DrWeb: Adware.MyWay

F-Secure: AdTool.Win32.MyWebSearch.br

Ikarus: not-a-virus:AdTool.Win32.MyWebSearch.br

Kaspersky: not-a-virus:AdTool.Win32.MyWebSearch.br

ViRobot: Adware.MyWebSearch.1892336

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Бих искал да пробвате инсталационния файл на програмата (ако не е пробван все още): FreeRIP 3.091. Лицензът и може би не е Freeware. По-скоро Adware.

Резултати:

NAV 2009 не го засича и не реагира по никакъв начин.MAMUTU се побърка но въпреки всичко го инсталирах.по време на инсталацията махнах отметката да не инсталира тулбар на IE но на десктопа ми се залепи икона на eBay.вероятно е шпионин или нежелана програма преди време пак от не помня коя програма имах подобна лепенка и мислех че съм я махнал докато не инсталирах Twister той я засече и премахна.

Резултати:

Съвсем ясно се пита при инсталацията да се инсталира или не My Search Toolbar и eBay. Който иска ги инсталира.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Съвсем ясно се пита при инсталацията да се инсталира или не My Search Toolbar и eBay. Който иска ги инсталира.

аз махнах отметката,но иконата си се появи на десктопа.

• Автор

"AVG и доста други са на различно мнение от Ikarus за този файл от Калдата", "крайния резултат е че това е изключително опасен вирус". Tanganika, прав си -пробвах и сега ОС с AVG при мен е като "вцепенена". Поздрави

аз махнах отметката,но иконата си се появи на десктопа.

И двете ли отметки махна ?

"AVG и доста други са на различно мнение от Ikarus за този файл от Калдата", "крайния резултат е че това е изключително опасен вирус". Tanganika, прав си -пробвах и сега ОС с AVG при мен е като "вцепенена". Поздрави

не е важно сега в какво състояние ти е компютъра важно е какво казва лабораторията на касперски.дали сега е възможно да ги съдиш за подвеждаща информация.благодарение на hlevoust разбрах за гафа на TRENDMICRO когато е трил чисти файлове но хората са достойни признали са грешката и са си платили,та преди малко махнах касперски от работния компютър и сега съм с TRENDMICRO ANTIVIRUS.

xpy 0.10.7.1 http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=34773

Освен класическите antispy функции, Xpy затваря стандартни дупки, съществуващи при всеки току що инсталиран Windows XP. Този малък инструмент освен, че забранява на Windows и някои от неговите компоненти да комуникират със сървъри на Microsoft, подобрява настройките за сигурността и стабилността на вашата система. Лиценз: Безплатен (GPL).

http://xpy.whyeye.org/about/

http://www.computerbild.bg/Forum/forum_posts.asp?TID=162

явно и TrendMicro грешат за този "безобиден файл" (xpy 0.10.7.1) още преди да го сваля блокира процеса.хората искат сигурност мисля че всеки ще предпочете първо да се изяснят нещата относно даден файл дали е безобиден и след това да го инсталират,няма нужда всеки път да преоткриват колелото и да преинсталират OC.специално този файл е много опасен искаше да трие и променя почти всичко включително и системрестора на ОС.

Nikssi, Symantec при сканиране установява вредоносен код - вижте http://securityresponse.symantec.com/secur...-111201-3853-99 Поздрави

Threat Assessment

Wild

* Wild Level: Low

* Number of Infections: 0 - 49

* Number of Sites: 0 - 2

* Geographical Distribution: Low

* Threat Containment: Easy

* Removal: Easy

Damage

* Damage Level: Low

Distribution

* Distribution Level: Low

Сканирах файла с няколко скенери различни от Symantec и Kaspersky - файлът е чист.Икарус също мълчи,Рисинг онлайн ми се прави на тарикат ...иска да го инсталирам :rolleyes: Авира мълчи за Аваст не се сетих.

http://www.fortiguardcenter.com/antivirus/virus_scanner.html тук го проверих също.Касперски като го стартирах ме предупреди,че файлът иска достъп до регистрите и тяхната промяна С ПРЕДЛОЖЕНИЕ - ЗАБРАНИ.Това и сторих.

Кой Ви кара да го слагате като Ви предупреждават Антивирусните Ви програми? Сега горе колегата пак ще скочи,ами чавек като не чете и не гледа какво пише да експериментира и преинсталира.Ретурнила според мене прави същото и е вече вън от играта.Има си по чисти начини за "опазване" казва се отвори ОЧИ.Сега какво и Калдата ли ще съдите,че файлът бил заразен?Тоя филм съм го гледал,мерси не повтарям.

Да и след пълният скан на Norton/Symantec токущо приключил ,какво намират?Предлагат ми да инсталирам техни продукти biggrin.gif Не,че няма да го направя....Защо да издребняваме отново - времето ще покаже.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Автор

Ikarus не мълчи - класифицира го проактивно като Win32.SuspectCrc и изобщо не ми позволи да изтегля файла-при този "тест" се справи по-добре и от американския лидер. Всички могат да сгрешат. Аз имам да лекувам компютъра с АVG - защото реших лично да се уверявам.Това също си е грешка. Поздрави

Ikarus не мълчи - класифицира го проактивно като Win32.SuspectCrc и изобщо не ми позволи да изтегля файла-при този "тест" се справи по-добре и от американския лидер. Всички могат да сгрешат. Аз имам да лекувам компютъра с АVG - защото реших лично да се уверявам.Това също си е грешка. Поздрави

Икарус го засича във Вирус Тотал,както казах Кис също засече заплаха,както и преди с Ретурнил...на някои може да и изнася да не вярват...или да не виждат.Самият файл е НЕПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН.Защо ли не вярваме на очите си.Колегата ентусиаст дори не го беше и видял съобщението на Касперски,сигурен съм и повечето невиждащи програми при такава подмяна на регистрите ще дадат подобна препоръка.Лесно е да се говори.По горе Бой беше опитал да обясни нещо ...

Приятен ден и експерименти

Кой Ви кара да го слагате като Ви предупреждават Антивирусните Ви програми? Сега горе колегата пак ще скочи,ами чавек като не чете и не гледа какво пише да експериментира и преинсталира.Ретурнила според мене прави същото и е вече вън от играта.Има си по чисти начини за "опазване" казва се отвори ОЧИ.Сега какво и Калдата ли ще съдите,че файлът бил заразен?Тоя филм съм го гледал,мерси не повтарям.

нали беше на мнение че добрата антивирусна въобще не трябва да допуска вредоносен код изобщо до компютъра,да не си промени мнението?TrendMicro не позволи изобщо да стигне до компютъра за разлика от касперски а NAV 2009 го изтри без питане при опит за разархивиране това е реалноста. "ретурнил"-грешно ретърнил"-правилно това е защото наистина са ми отворени ОЧИТЕ.твоя филм е ясен "продавач на годината на продукта касперски"но добрите продавачи мислят наистина за клиентите си не за благото на фирмата.

щом твърдиш че е чист включи Returnil и инсталирай това безобидно тулче и остави компютъра ти да поработи известно време и тогава кажи дали е безвредно.

TNN компютъра си ти работи нормално въобразяваш си,това е само сън нищо не му се е случило много важно че е вцепенен и работи ненормално времето ще го излекува.

• Автор

Tanganika, удоволствие е човек да участва в един и същ форум с теб. Компютърът с AVG се "саморестартира" няколко пъти - дали няма да се самоизлекува от тези "халюцинации" ? Щом експерт от КасперскиЛаб даде мнение за безвредността на файла - ние вероятно си измисляме ...Поздрави

Tanganika, удоволствие е човек да участва в един и същ форум с теб. Компютърът с AVG се "саморестартира" няколко пъти - дали няма да се самоизлекува от тези "халюцинации" ? Щом експерт от КасперскиЛаб даде мнение за безвредността на файла - ние вероятно си измисляме ...Поздрави

нищо му няма на компютъра ти нека си се рестартира давай му топъл чай,витамин Ц и повече течности.китайски грип не е заразен но е смъртоносен.

нищо му няма на компютъра ти нека си се рестартира давай му топъл чай,витамин Ц и повече течности.китайски грип не е заразен но е смъртоносен.

Пишете глупости.

Пишете си на ЛС.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

И трупат постове.Както винаги - не съм учуден.

tanganika Тези които са по отдавна във форума знаят,че е смешно да се говори за мене като "продавач на годината на продукта касперски" май много не си в час.

При този диалог не виждам смисъл да участвам във темите. Учуден съм,но не и изненадан.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Автор

Вие сте фенове на Касперски - глупостите и празните приказки се оказаха в КасперскиЛаб. Продуктът им в световен план е извън челната десятка и твърде много констатации постоянно го доказват. Вместо да се дразните можете да пробвате и други продукти - така заедно ще доизясняваме кои са най-добри. Нали затова е създадена тази тема. Поздрави

Вие сте фенове на Касперски - глупостите и празните приказки се оказаха в КасперскиЛаб. Продуктът им в световен план е извън челната десятка и твърде много констатации постоянно го доказват. Вместо да се дразните можете да пробвате и други продукти - така заедно ще доизясняваме кои са най-добри. Нали затова е създадена тази тема. Поздрави

По точно може ли?

Вместо да се дразните можете да пробвате и други продукти - така заедно ще доизясняваме кои са най-добри. Нали затова е създадена тази тема.

Тази тема е създадена от тебе и предполагам НЕ е затворена за ползващите продуктите на Касперски Лаб.Или съм грешка?

Мерси

Файл xpy 0.10 е чист от http://xpy.whyeye.org/about/ колко пъти да ви обяснявам от вчера?

Симантек не намира нищо в него...Дори програмката е доста полезна. biggrin.gif

По друг начин стоят нещата с другия файл в рар архива.Поздрави.

• Автор

Да - файловете се различават. Нормално е да участват ползващи всички продукти - само тогава заедно ще си създадем някаква що-годе вярна представа за възможностите им. Нима не е възможно в бъдеще руските програми да са най-добри - напълно реално си е. Поздрави

http://www.virustotal.com/analisis/ac68bbd...f4cd4948666ffa8

Packed with a packer that is known to be used by malware (e.g. to complicate threat analysis or detection).

Съмнение само.Дали някои не се презастраховат?Всичко е възможно.

Това е файлът от официалната страница не е архива http://xpy.whyeye.org/download/

Как мислите дали да не и сигнализираме,че е заразен?

Файл изтеглен от http://www.chip.de/downloads/c1_downloads_...3623&v=3600

http://scanner.novirusthanks.org/index.php...322672457063155

Това естествено ме води до заключението,че проблемът не е във файла изтеглен от Kaldata,а в инсталатора му.

Поздрави

Да - файловете се различават. Нормално е да участват ползващи всички продукти - само тогава заедно ще си създадем някаква що-годе вярна представа за възможностите им. Нима не е възможно в бъдеще руските програми да са най-добри - напълно реално си е. Поздрави

Конфронтацията води до неправилни изводи. Нали не трябва да те разбирам погрешно...че има такива продукти които са "всевиждащи"?

Те се правят от хора,които грешат...доста често напоследък май.Някой греши но дали ще признае грешката впоследствие.

Файловете ги засичат еднакво.

Редактирано от damto (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.