Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част1

Featured Replies

Може ли шотче да видя...ако става въпрос за тука http://scan.antispyware-free-scanner.com/

На този файл , нито ESS , нито Malwarebytes' Anti-Malware засичат вирус ohmy.gif

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 107,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Да ти благодаря за многото минусчета,които получавам,на теб и на другите,дето ми ги праскате като топъл хляб.Щом настояваш,ще получиш отговор от тях,само че не знам колко ще е бързо,защото да ти чатна

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Очевидно не знаеш всичко,млади момко. Ще им пиша.Да не вземеш да останеш разочарован после. Other methods Installed antivirus software running on an individual computer is only one method of guar

• И аз проиграх няколко варианта - при мен така и не разпозна лизенза. Иначе размислих - Нод 32 с PC Tools Firewall Plus Free е слабо - добавих и ThreatFire 4.6. Нека е налице и безплатният им IDS -

Публикувани изображения

Може ли шотче да видя...ако става въпрос за тука http://scan.antispyware-free-scanner.com/

точно за това става въпрос но не знам как се правят шотове.защо мислиш че лъжа?обещавам да се науча в най-скоро време да правя шотове и ще показвам всичко което се случва.

точно за това става въпрос но не знам как се правят шотове.защо мислиш че лъжа?обещавам да се науча в най-скоро време да правя шотове и ще показвам всичко което се случва.

От клавиатурата натискаш PrintScreen-Отваряш,която и да е програма за изображения..ако искаш вграденият в Уиндоуса Paint - Редактиране- Постави Излиза ти там изображениято което си запаметил.За да го запишеш,като файл отиваш на файл - запомни като -отдолу избираш формата на снимката желателно JPEG и мястото където се записва файла.

• Автор

"P.S. Провери и махни следните файлове на PCHealthCenter: 1.exe, 2.exe, 3.exe, 4.exe, 5.exe, 7.exe, PCHealthCenter.lnk и PCHealthCenter

Както и в регистрите: Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths\PCHealthCenter" Nologo, ако го направя - после с какво ще сравнявам антивируси - не е интересно да се започва на чисто. Извън Kaldata няма проблем с достъпа до посочения от мен портал - присъединих го към предпочитаните за мен. Поздрави P.S. Сега с Икарус аз не мога да отворя http://scan.antispyware-free-scanner.com/ !?

От клавиатурата натискаш PrintScreen-Отваряш,която и да е програма за изображения..ако искаш вграденият в Уиндоуса Paint - Редактиране- Постави Излиза ти там изображениято което си запаметил.За да го запишеш,като файл отиваш на файл - запомни като -отдолу избираш формата на снимката желателно JPEG и мястото където се записва файла.

ето шотове само не излиза съобщението долу в дясно на NAV 2009 че компютъра ми е сигурен.

post-166877-1223815242_thumb.jpg

post-166877-1223815262_thumb.jpg

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

Аз отварям тази страница, но с една по-специална конфигурация на ОС. Ето снимка:

http://scan.antispyware-free-scanner.com/
http://files.pc-security-downloads.com/load/setup_1_2_.exe

• Автор

Nologo,снимка не ми бе нужна- разгледах го докато бях с Dr WEB - не съм разочарован от тази програма - системата си работеше стабилно. То и с НОД 32 бе стабилно - но трябва да се чисти след тях. На някои може пак да им е смешно - върнах се към изцяло австрийската комбинация Ikarus 1.0.91 + Mamutu 1.7. Защото двете програми работят атрактивно-интересно и много важно, че тук-там може и да е налице някоя фалшива тревога. Невиждащите нека се развиват. Symantec - McAfee са на компютри за работа и обучение и там по не ми се правят експерименти .Поздрави

Еми нормално...Какво очакваш ?

На официалните страници на повечето продукти има сравнения между възможностите на FREE и платената версия на даден антивирусен продукт.

Като за без пари вършат работа за домашния и непретенциозен потребител.

Разликата между avast! Home и avast! Pro не е ЧАК толкова голяма...Поносима е.

Avira си казва, че безплатната версия не засича adware и spyware...А и такива продукти има достатъчно много на брой...При това качествени и безплатни !

Е да друго си е да са интегрирани в един продукт - така се намалява риска от конфликти или несъвместимост с някоя допълнителна програма...макар, ча

аз лично предпочитам сам да си съставям комбинацията за защита. Не винаги даден all-in-one продукт е по-добър. Но си има и изключения като KIS, NIS, F-Secure...и т.н.

Доскоро и безплатната AVG (версия 7) нямаше опция за проверка срещу spyware...Вече при версия 8 нещата стоят по друг начин.

Казваш платен продукт ? Купен или кракнат ? Защото и това има значение !

Поздрави ! :P

Ти пък сега кракнат или купен!?

Колко са домашните потребители в БГ който са се бръкнали за да платят!?

Това не важи за фирми със сериозен бизнес.

Почти две години ползвах AVG 7 Free докато не ми умря лаптопа,буквално.

Дори онлайн скан не даваше да мине без да изгасне.

Още с инсталирането на Касперски 7.0.0 който е издание от 2007-ма се резписка,подивя,рестартира,но залови това.

virusuy4.th.jpgthpix.gif

После прочетох и това тук,но факта,че сега лаптопа върви без грешка,ме навежда на мисълта,че ще мина и без lsass.exe

Забравих да спомена,че преди да гопратя в коша се ъпнах на сървиз пак 3.

Nologo,снимка не ми бе нужна- разгледах го докато бях с Dr WEB - не съм разочарован от тази програма - системата си работеше стабилно.

.......................

върнах се към изцяло австрийската комбинация Ikarus 1.0.91 + Mamutu 1.7.

.......................

Хм, като гледам нито Dr. Web, нито Ikarus те предупреждават за опасност на страницата:

Това разбрах досега от това, което си написал. Следователно Dr. Web и Ikarus (барабар с Mamutu) не те предпазват добре от опасни приложения, в случая популярните rogue ментета.

Още с инсталирането на Касперски 7.0.0 който е издание от 2007-ма се резписка,подивя,рестартира,но залови това.

virusuy4.th.jpgthpix.gif

После прочетох и това тук,но факта,че сега лаптопа върви без грешка,ме навежда на мисълта,че ще мина и без lsass.exe

Уауу браво на каспър позволил е да ти згънат ОС-то на рибарски възел biggrin.gif

Брях, съвсем забравих за Windows Defender! Ето какво показва, ако е включен:

Браво на Майкрософт!

Това е имитация,това не е Windows Defender и при мен излиза, а той не е включен от много отдавна.Виж какво пише най-отгоре на съобщението,страницата диктува изскачащия прозорец.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Хм, като гледам нито Dr. Web, нито Ikarus те предупреждават за опасност на страницата:

Това разбрах досега от това, което си написал. Следователно Dr. Web и Ikarus (барабар с Mamutu) не те предпазват добре от опасни приложения, в случая популярните rogue ментета.

http://www.virustotal.com/analisis/7fec42a...284b755ff1b751a biggrin.gif

Ще съдя Symantec за загубени пари и време вследствие на заразяването с тая програма.

Някой пил ли е Сибирска водка ...по готино няма.

Това е имитация,това не е Windows Defender и при мен излиза, а той не е включен от много отдавна.Виж какво пише най-отгоре на съобщението,страницата диктува изскачащия прозорец.

Да, прав си, за съжаление. Фалшиво съобщение е, не го прочетох внимателно. Значи Windows Defender не работи в случая. Язък, сега ще ги нагрея. :)

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Уауу браво на каспър позволил е да ти згънат ОС-то на рибарски възел biggrin.gif

Не те разбирам,какво се опитваш да кажеш.

Темата е доста сериозна за изказвания като твоето.

fdfrec.jpg

Аз също се обърквам, но заради това, че има две доста сходни теми:

Изследване възможностите на антивирусите и На кого колко му лови антивирусната програма?. Двете теми са доста сходни, но за съжаление нямат добри заглавия...

fdfrec.jpg

Изследване възможностите на антивирусите и На кого колко му лови антивирусната програма?. Двете теми са доста сходни, но за съжаление нямат добри заглавия...

И аз да ти кажа ,не виждам разлика м/у двете теми. ;) Защо не ги обединят?

virusuy4.th.jpgthpix.gif

Надявам се правиш разлика между lsass.exe и issass.exe както е на снимката...

Трудно ще караш без lsass.exe, колкото и атакуван от червеи да е... cool.gif

Надявам се правиш разлика между lsass.exe и issass.exe както е на снимката...

Трудно ще караш без lsass.exe, колкото и атакуван от червеи да е... cool.gif

Прав си благодаря,за забележкта cool.gif

Днес съм доста расеян cool.gif

• Автор
fdfrec.jpg

С Dr WEB се "понагълтах" -а с австрийските програми не ми се отваря тази прословута страница- не мога по независещи от мен причини пак да се "нагълтам". С чистенето няма проблеми. Дори и от това възникват изводи и те са повече за тази тема. Според мен. Поздрави
С Dr WEB се "понагълтах" -а с австрийските програми не ми се отваря тази прословута страница- не мога по независещи от мен причини пак да се "нагълтам". С чистенето няма проблеми. Дори и от това възникват изводи и те са повече за тази тема. Според мен. Поздрави

Добре, разбрах.

1. Ако има един тест пакет - това да е в темата "На кого колко му лови антивирусната програма?". Обаче след приключване на теста по този тест с определен файл, трябва да се обявят резултатите и да се счита за приключена.

2. За единични тестове, както стана тези дни с rogue програми - да се пише в настоящата тема. Но така има опасност да има разводняване. Според мен трябва да има класификация с отделни теми. Ето пример за организация: Newest Rogue Threats@malwarebytes.org. Така определено ми харесва. :baby:

По-скоро може би един подфорум за тестове на антивируси ще реши нещата. Ако е интересно на потребителите, разбира се. Иначе няма смисъл...

Идеята ти nologo ми допада. Обичам подредените неща. cool.gif

Както и теми от сорта на тези...

http://www.geekstogo.com/forum/Must-Read-B...-Log-t2852.html

http://www.malwarebytes.org/forums/index.php?showtopic=2936

http://forums.maddoktor2.com/index.php?showtopic=9590

http://malwaremedic.proboards99.com/index....y&thread=18

Изисквания към потребителите с инфектирани машини...Четат я, изпълняват и постват логовете и резултатите...

Вярно, че в последно време намаляха подобни оплаквания...(MBAM и другите помощници постоянно се усъвършенстват и развиват), все още същестуват...

А не да ги молим 5-6 поста да дадат лог от еди-какво си, където се дублират и сумати постове (кой пръв ще го предложи)...След това следва анализ на логовете и почистване на системата.Желателно е да се познават по-добре програмите за анализ за да не се дават подвеждащи резултати.На всеки се случва да сбърка, но е добре да се избегне преинсталация заради калпав съвет. Ако някой не е сигурен за нещо е по-добре да потърси в Google или премълчи отколкото да трупа само постове, които могат да се окажат опасни...за потърпевшия.

"Оптимизациите" да важат само за машината, която присъства в темата...тъй като логовете няма да са идентични....за повечето машини.

След отстраняване на проблема (освен ако не се е стигнало до преинсталация) темата се затваря и при нов проблем на друг потребител се отваря нова такава.

Естествено, че ако няколко човека имат проблем с една и съща зараза, ще се дава линк към вече дискутираната тема от която може да използва предложените инструменти/програми, но нищо повече.

Ако проблема остане и след сканирането със защитния софтуер (той ще варира според инфекцията, но предполагам, че често ще се припокриват препоръчаните продукти - особено MBAM, SUPERAntispyware, Spybot S & D), вече се отваря нова със съответните логове.

PS: Заели сме се с Fixer и mihnev_sz (засега сме 3-мата, но може да разширим кръга). Дано да я пуснем по-скоро, макар че повечето сме заети по цял ден...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.