Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част1

Featured Replies

Доста интересно е, когато антивирусните програми засичат Light Logger - безплатна програма от типа keylogger като зловредно приложение. Ето инсталационния файл: LightLogger 1.3.8 (169.1 КВ). Справка: virustotal.

Тук са се "представили" със констатации за зловреден код:

AntiVir: SPR/LightLogger.A

Avast: Win32:Trojan-gen {Other}

GData: Win32:Trojan-gen {Other}

SecureWeb-Gateway: Riskware.LightLogger.A

Symantec: Spyware.LightLogger

:offtopic_s:

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 107,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Да ти благодаря за многото минусчета,които получавам,на теб и на другите,дето ми ги праскате като топъл хляб.Щом настояваш,ще получиш отговор от тях,само че не знам колко ще е бързо,защото да ти чатна

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Очевидно не знаеш всичко,млади момко. Ще им пиша.Да не вземеш да останеш разочарован после. Other methods Installed antivirus software running on an individual computer is only one method of guar

• И аз проиграх няколко варианта - при мен така и не разпозна лизенза. Иначе размислих - Нод 32 с PC Tools Firewall Plus Free е слабо - добавих и ThreatFire 4.6. Нека е налице и безплатният им IDS -

Публикувани изображения

"Dr WEB / Kaspersky /Avast /AVG /BitDefender /NOD32 ,така са преценили" - на обратно мнение са Symantec,McAfee,TrendMicro,Sophos,Panda,F-Secure,Norman,Ikarus. Хубав спорен случай - в подобни ситуации действията ми са съобразно по-неблагоприятния вариант! Млади и недоутвърдени Европрограми в "спор" с доста по-солидна група продукти. Групата с грандовете едва ли греши. Поздрави

Ти да не си депутат?Направо си скубя плешото за да вникна между редовете...Като гледам и други не те разбраха.

"Dr WEB / Kaspersky /Avast /AVG /BitDefender /NOD32 - грешат

Symantec,McAfee,TrendMicro,Sophos,Panda,F-Secure,Norman,Ikarus - не грешат

Съжалявам, но от поста ти така и не разбрах кои са едните, и кои другите.

tanganika Какво ще стане ако прочетеш малко по въпроса?С такива инструменти това е напълно нормално да реагират така Антивирусните програми.Касперски също го засичаше но впоследствие се оказа друго,както и онзи файл дето ти също твърдеше че е заразен - прословутото скачане по превода на Касперски...Утре като Symantec се присъедини към грандовете,какво ще обясняваш ТИ? Нали класифицира именно ти този файл като "изключително опасен вирус",че и съдилища споменава ...Така е в България за съжаление всеки се има за спец...

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Автор

Втората група продукти са по-скъпи - но в най-развитите страни заедно са с над 70 % пазарен дял - мислите ли това за случайно ? И аз мисля, че грешат тези от първата група. Преди 13 дни май само Икарус реагираше проактивно на творение от Санкт Петербург - вижте сега http://www.virustotal.com/ru/analisis/340f...fee7ba1ffdc1372 Dr WEB сега не реагира никак - проверих системата и е чиста ! Изводът не е сложен - своите се прикриват . Според Вас с коя програма да продължа - с руската или с австрийската !? Нищо не намеквам - защото и двете ми харесват - мога и тях да ги редувам известно време и май е най-правилно. Поздрави

Втората група продукти са по-скъпи...

Аз нямах това предвид, въпросът не е в цените, макар и вероятно да си прав, не съм правил ценоразпис.

Мисълта ми бе за категоризацията грандове и останалите, по какъв критерий е направена тя? Ако говорим за грандове, то надали въобще ще трябва да си губим времето - Symantec в някаква степен е монополист на пазара, при това популярността му не е случайна.

Ние тук си ползваме, а и със сигурност ще продължим да го правим, малко популярни, почти непознати по широкия свят програми, често звучащи и екзотично, защото къде малко, къде по-малко, "подочуваме петлите", поназнайваме едно-друго. Но масовият потребител не се интересува, а и вероятно дори не подозира за съществуването на антивирусни тестове, резултатите от които (нерядко будейки и недоумение) са достъпни за съвсем ограничен кръг потребители, които ги търсят нарочно. Може да е въпрос на реклама, на пазарно влияние и на каквото и да е друго, но ако има гранд, то той се нарича Symantec, а McAfee му е пръв подгласник.

Доста интересно е, когато антивирусните програми засичат Light Logger - безплатна програма от типа keylogger като зловредно приложение. Ето инсталационния файл: LightLogger 1.3.8 (169.1 КВ). Справка: virustotal.

и добрия стар NAV 2009 не допусна да стигне харда ми,не мисля да преоткривам колелото вместо Питър Нортън и да рискувам.

NIKSSI знам че като споменаваш съдилище се опитваш да настройваш модераторите да ме изключат от този форум но за твое съжаление нямах предвид KALDATA а КАСПЕСКИ ЛАБ но на тебе така ти изнася да го тълкуваш.вярвай ми не ме е страх да си призная ако имах предвид KALDATA.не ми е присъщо да се страхувам от каквото и да било.ако този файл беше безвреден защо на TNN му създаде проблеми не ме интересува на какво мнение е касперски лаб на практика излиза друго.мисля че не е нужно да се подвеждат хората в името на касперски.

по-добре да не рискуват кой ще им плаща преинсталите KASPESKY LAB ли?

и добрия стар NAV 2009 не допусна да стигне харда ми,не мисля да преоткривам колелото вместо Питър Нортън и да рискувам.

NIKSSI знам че като споменаваш съдилище се опитваш да настройваш модераторите да ме изключат от този форум но за твое съжаление нямах предвид KALDATA а КАСПЕСКИ ЛАБ но на тебе така ти изнася да го тълкуваш.вярвай ми не ме е страх да си призная ако имах предвид KALDATA.не ми е присъщо да се страхувам от каквото и да било.ако този файл беше безвреден защо на TNN му създаде проблеми не ме интересува на какво мнение е касперски лаб на практика излиза друго.мисля че не е нужно да се подвеждат хората в името на касперски.

Нещо не ловнах проблема. В крайна сметка това "лош" софтуер ли е или не!

Нормално е някои приложения за сигурност да дават индикация, че има нещо, което прави логове на това, което пишете на клавиатурата без ваше знание. Не мисля, че е Light Logger е опасна или "лоша"програма, просто не винаги анализът на някои програми за сигурност е точен. :)

P.S. По темата, без връзка с мнението, което дадох. Ето един доста странен резултат. Става дума за Anti-Trojan Elite последна версия. Има я отпреди час-два официално. Само Ikarus засича нещо нередно: Trojan.Win32.StartPage.bma. Такова засичане не е за пръв път, за съжаление...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

• Автор
http://www.virustotal.com/ru/analisis/0353...b1053edf25a32c9 Би-бой, за какво да спорим ? Предпочитам доказаните платени продукти вместо да се занимавам с нискоефективни и съмнителни програмки. Тези тулчета не са ли загуба на време и допълнителен риск !? Може-би трябва да им настроя по един мамут да ги дебне и ограничава...Безсмислено е . С извинение за прямотата ми. Сериозни комплексни продукти с право ги отстраняват. Поздрави
http://www.virustotal.com/ru/analisis/0353...b1053edf25a32c9 Би-бой, за какво да спорим ? Предпочитам доказаните платени продукти вместо да се занимавам с нискоефективни и съмнителни програмки. Тези тулчета не са ли загуба на време и допълнителен риск !? Може-би трябва да им настроя по един мамут да ги дебне и ограничава...Безсмислено е . С извинение за прямотата ми. Сериозни комплексни продукти с право ги отстраняват. Поздрави

Редно беше да споменеш за какво говорим, за да не се чудят другите :

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...t&p=1108412

Ти изобщо видял ли си колко пъти е изтегляна от официалната страница, с рейтинг 5 звезди и в колко форуми я препоръчват...

А това е мнението на екипа на MBAM:

I saw a few forums using it so all in all it looks legit .

Изказал съм и моите опасения за опити за пренасочване на homepage-a на браузърите (просто опит за по-голяма популярност).

Това, че има модули в нея подобно на Smitfraudfix, за премахване на по-упорити зарази не я прави опасна.

След почистване просто се премахват някои програмите стартиращи с Windows (лесно се оправя, ако знаеш точно кои програми си настройл да се пускат автоматично след рестарт),

както изчезва и тапета на десктопа след почистване на най-често подлаганите на инфекция от Rogue приложенията ключове.

И точно тези малки и съмнителни тулчета доскора бяха най-ефективни срещу тези зарази...Когато стандартните антивирусни решения се проваляха.

Вече положението е по-приемливо, макар да има още какво да се желае.

Искаш и лично становище...Ползвал съм повечето от "опасните" тулчета безпроблемно...

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...t&p=1102389

Чети внимателно, а не през редовете и това, което ти изнася.

Ти каза, че Касперски класифицират някои обекти със странни имена...Уж го засича, а ти казва, че не е вирус...Ами да не всеки зловреден код е вирус...not-a-virus:RiskTool.Win32.Reboot.f

Вземи прочети тези теми за да разбереш разликите между отделните категории, че явно не са ти ясни...още...

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=29424

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=38412

Поздрави !

Извине,че не прочетох всички постове.

Всички версий на фрии антивирусните програми са пълна заблуда.

Прехващат само стандартни вирусчета,сериозните такива просто,или ги блокират,или ги подминават като малка гара.Повече никога няма да ползвам Фрии версия на която и да е фирма.

В момента отново се доверявам на кашперски,коята макар и до товари машината върши и работа.

Прехващат само стандартни вирусчета,сериозните такива просто,или ги блокират,или ги подминават като малка гара.Повече никога няма да ползвам Фрии версия на която и да е фирма.

В момента отново се доверявам на касперски,която макар и до товари машината върши и работа.

Kaspersky 2009 вече не в класа на "товарещите",нищо общо с предшествениците . :laughing5:

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

В момента отново се доверявам на кашперски,коята макар и до товари машината върши и работа.

Еми нормално...Какво очакваш ?

На официалните страници на повечето продукти има сравнения между възможностите на FREE и платената версия на даден антивирусен продукт.

Като за без пари вършат работа за домашния и непретенциозен потребител.

Разликата между avast! Home и avast! Pro не е ЧАК толкова голяма...Поносима е.

Avira си казва, че безплатната версия не засича adware и spyware...А и такива продукти има достатъчно много на брой...При това качествени и безплатни !

Е да друго си е да са интегрирани в един продукт - така се намалява риска от конфликти или несъвместимост с някоя допълнителна програма...макар, ча

аз лично предпочитам сам да си съставям комбинацията за защита. Не винаги даден all-in-one продукт е по-добър. Но си има и изключения като KIS, NIS, F-Secure...и т.н.

Доскоро и безплатната AVG (версия 7) нямаше опция за проверка срещу spyware...Вече при версия 8 нещата стоят по друг начин.

Казваш платен продукт ? Купен или кракнат ? Защото и това има значение !

Поздрави ! :laughing5:

На мен не ми е създавал проблеми.

Файла наистина е безопасен и прави това, което се очаква от него.

Окастря ненужните неща според сложените отметки.

Това, че ако ти не знаеш коя за какво е това е друга бира.

То тогава и този инструмент ще е най-големия вирус...(но не е)...

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=722538

VirusTotal

http://www.virustotal.com/analisis/383afd1...2294ea5a90e1045

Nikssi подвеждал в името на Kaspersky...Ами аз мога да кажа, че пък ти подвеждаш чул-недочул от TNN...Никой не знае АБСОЛЮТНАТА истина.

Всеки си я пречучва през собствената призма...

И сега доста хора могат да се отдръпнат от ползването на иначе полезното тулче. Знам, че го правиш с добра цел, но в случая няма от какво да предпазваш потребителите.

Файла е толкова опасен, колкото задклавиатурното устройство позволи...Ти казваш от Касперски Лабс ли ще плащат при проблеми...За кое ? Че даден потребител е сложил погрешната чавка и е натискал ОК ли?

А и си има опция за възстановяване на оригиналните настройки след ползване на програмата.

При стартиране вместо да се избере Standart се избира Restore.

На авторите на програмата подобна анти-рекламна кампания едва ли би се харесала. Още повече, че ясно са уточнили защо антивирусните отчитат проблем при сканиране на файла.

PS: И не че нещо (знам, че всеки си има стил на изразяване), но след точка следва ГЛАВНА буква, като начало на ново изречение.

Поздрави и без лоши чувства.

И не се карайте толкова. Какво толкова делите ? cool.gif

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

PS: И не че нещо (знам, че всеки си има стил на изразяване), но след точка следва ГЛАВНА буква, като начало на ново изречение.

Поздрави и без лоши чувства.

И не се карайте толкова. Какво толкова делите ? cool.gif

Още една Rogue програма:

http://scan.antispyware-free-scanner.com

ВирусТотал:

http://www.virustotal.com/analisis/db1baa2...0e30405d48ed8eb

На вас засича ли ви го?

При мен Кис 2009 не реагира,пуска го да се свали на харда. sad.gif

Още една Rogue програма:

ВирусТотал:

На вас засича ли ви го?

NIS 2009 също позволи свалянето му.Не са регистрирани заплахи.

• Автор

Бързо се наложи почистване след руския лечител - два броя Backdoor.Win32.Frauder.lp За интересуващите се http://www.securitynewsportal.com/security...PCHealthCenter.. Установено с Removelt Pro v.4 SE . Време е за връщане към Икарус. Поздрави

Бързо се наложи почистване след руския лечител - два броя Backdoor.Win32.Frauder.lp За интересуващите се http://www.securitynewsportal.com/security...PCHealthCenter.. Установено с Removelt Pro v.4 SE . Време е за връщане към Икарус. Поздрави

Страницата, която си дал не се отваря при мен. Вероятно имаш предвид Backdoor.Win32.Frauder.lp (Kaspersky) или вариант на Trojan.Dropper (Symantec). Хм, ако става дума за това, значи е съвсем нов тоянец!

P.S. Провери и махни следните файлове на PCHealthCenter: 1.exe, 2.exe, 3.exe, 4.exe, 5.exe, 7.exe, PCHealthCenter.lnk и PCHealthCenter

Както и в регистрите: Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths\PCHealthCenter

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Още една Rogue програма:

ВирусТотал:

На вас засича ли ви го?

NAV 2009 също позволи да стигне харда ми и реших да го инсталирам.но като стигна определен етап от инсталацията ме предупреди че сонара е прихванал нещо вредно но аз продължих и след още два некста чичо Сам каза че компютъра ми е SECURE и го беше прибрал на топло в карантината и пише че го е Remuve-нал.янки започва да ми харесва и ако продължава така ще си изкара мандата от 90 дни.

тука NAV 2009 ми показва само бяла страница нищо повече изглежда е много опасно.

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

И при мен е бяла страница , не зарежда нищо , но съм със ESS. Не мисля , че проблема е в антивирусните

• Автор

Приключи пълното сканиране на Ikarus след Dr WEB при мен - установени и изтрити са EICAR-ANTIVIRUS-TESTFILE, Trojan-Clicker.HTML.IFrame.od,Trojan-Downloader.Win32.Banload.atl - намерени на 10 места- това в допълнение към предните констатации. Както и спрямо НОД 32 - очевидно e превъзходството на австрийския продукт - нищо не е фалшива тревога - има инфо в мрежата. Поздрави

NAV 2009 също позволи да стигне харда ми и реших да го инсталирам.но като стигна определен етап от инсталацията ме предупреди че сонара е прихванал нещо вредно но аз продължих и след още два некста чичо Сам каза че компютъра ми е SECURE и го беше прибрал на топло в карантината и пише че го е Remuve-нал.янки започва да ми харесва и ако продължава така ще си изкара мандата от 90 дни.

Може ли шотче да видя...ако става въпрос за тука http://scan.antispyware-free-scanner.com/

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.