Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част1

Featured Replies

Може да поспорим много по този въпрос.

Rising, аз като гледам Rising как се справя...

http://www.virusbtn.com/vb100/archive/results?vendor=VE57

Като видя пък и че не присъства в AV-Comparatives и.... пътя.

http://www.av-comparatives.org/

Microsoft Security Essential е рано да я коментираш и ти, и аз и аз когото и да било другиго, защото все още е млад продукт има още какво да покаже, за да се оформи заключение. Все пак ще е лошо да не покаже добри качества, като се има предвид какви се хвърлиха за експерти и изобщо покрай нея, като цяло. Иначе за сега, определено добре се справя.

Kaspersky Antivirus, аз не мога да разбера тя какво добре се справя?

http://forum.kaspersky.com/index.php?showforum=19

На мен ми убягва.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 109,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Да ти благодаря за многото минусчета,които получавам,на теб и на другите,дето ми ги праскате като топъл хляб.Щом настояваш,ще получиш отговор от тях,само че не знам колко ще е бързо,защото да ти чатна

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Очевидно не знаеш всичко,млади момко. Ще им пиша.Да не вземеш да останеш разочарован после. Other methods Installed antivirus software running on an individual computer is only one method of guar

• И аз проиграх няколко варианта - при мен така и не разпозна лизенза. Иначе размислих - Нод 32 с PC Tools Firewall Plus Free е слабо - добавих и ThreatFire 4.6. Нека е налице и безплатният им IDS -

Публикувани изображения

• Автор
https://www.virustotal.com/ru/analisis/7ca04f66100473acfd8de1d270d505787a416f35ebae2298537f9319226b4fd8-1258108963 https://www.virustotal.com/ru/analisis/a2e825596ea7c999e79d4df9440fc6dc237f727fc20bd4bf6602442ec5fd9526-1258108885 Понякога и Нод 32 е между реагиращите по-рано, обаче всесправящ се антивирус няма. Добре, че има блокиращи програми. Поздрави

Сравнение с ESET, Kaspersky по евристики и проактивно засичане не са на дъното, ами те са самото дъно. Те до преди няколко месеца, евристиките им бяха толкова западнали, че са е случвало да ме питат: "Kaspersky има ли евристики?". А за проактивно засичане по-добро от на NOD32 и Avira няма. Това са продуктите, които се конкурират.

НОД

1160214x.jpg

1160215e.jpg

1160216T.jpg

1160218i.jpg

Накрая не се стартира нищо как е светът

КАВ

1160223n.jpg

1160224F.jpg

1160225P.jpg

1160226r.jpg

1160227u.jpg

1160228x.jpg

Без коментар :baby:

На един файл тест и то направен от някакъв случайник. От горе на всичкото и обновленията не са му актуални. Много добър тест... Отивай да лъжеш да някой от махалата.

На един файл тест и то направен от някакъв случайник. От горе на всичкото и обновленията не са му актуални. Много добър тест... Отивай да лъжеш да някой от махалата.

Ще ни обясниш ли на всички какво намираш в Nod за нещо повече от останалите програми?

Както вече казах всички програми не са перфектни и от нас зависи как да ги съчетаем за да се постигне един добър резултат.

Истина е ,че Kaspersky изкараха техния продукт за 2010 с доста подобрения.Руснаците са хитри!Те веднага усещат на къде духа вятъра.Направиха доста добър пазарен продукт от "скромната сума 60 евро".В продукта добавиха виртуализация на Браузерите и приложенията от където идват болшинството зарази(Sandboxie)Имат Hips модул които се правя отлично с един малък бемол.Добавиха AddБлокер за рекламите (защото ИЕ е все още доста използван)Направиха Антивируса да се защитава от Атаки(Defence Модул)и направиха продукта малко или много достъпен за широката маса.

Другата истина е,че ако сме малко повече в час не бихме никога дали пари за този продукт защото всичко това което предлага го има вече безплатно!

Истина е ,че Рисинг има доста добър Defence модул,и истина е ,че му липсват дефиниции.Истина е че няма Antispy модул,но засича такива.(говоря за безплатна версия)

Авира също направиха доста промени и издърпаха доста потребители към тях и евристиката и стана една от най добрите

Комодо се развива със страшно темпо-само за година техния Антивирус набра доста висок процент(даже по голям от платените му братя)

И питам аз какво направиха Nod и къде е тяхното място в класацията.....то е по средата!

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

НОД

.................

Накрая не се стартира нищо как е светът

КАВ

Без коментар :baby:

Престани да да правиш тестове, на нещо, което го няма! Колко пъти трябва да ти се каже, че продуктите на ЕСЕТ, както и на останалите 95-99% от антивирусните продукти за сигурност са класически антивирусни продукти и пакети. NOD32- чист, класически антивирус с напреднала технология на евристично засичане. ESS- комбинация от NOD32 плюс класическа защитна стена, филтрираща входящ и изходящ трафик. Ето ти информация от първоисточника:

ESET ESS

Ако и сега не ти е ясно, че в продуктите на ЕСЕТ, реално няма HIPS, не знам кога ще ти стане ясно?! Както вече казах, почти всички антивирусни продукти се предлагат на пазара именно в този вид- класически антивирусни решения! До колкото съм запознат (моля, ако греша, някой да ме поправи) само продуктите на Касперски, Нортон и Панда има HIPS добавки, за сметка на това и трите продукта изостават съществено по отношение на евристичното антивирусно засичане...и трите програми разчитат изключително на дефиниции..коя повече, коя по-малко (ако не съм прав, моля да бъда поправен).

Тези тестчета, които правиш, няма да бъдат издържани, както от Авира, така и от Бит Дефендер, така и от всички останали...И за първите две ли ще кажеш, че "не стават"? Да, не е лошо да има такива добавки към антивируса, но така или иначе, масата антивирусни решения го нямат. Защо- не мога да знам!

Така, че престани да търсиш "под вола, теле" с псевдо тестове, а сравнявай сравними неща! А в "сравнимите неща"....знаем как стоят нещата!

• Автор

hxxp://4storing.com/qkbarw/261a3838e61b9e8a81b7de11b1ee89a8.html Тук съм качил един Топфайл осигуряващ възможност да се покаже отреагирането на Топпрограмите. Над 70% от програмите би трябвало да реагират за заплаха.Поздрави

Престани да да правиш тестове, на нещо, което го няма! Колко пъти трябва да ти се каже, че продуктите на ЕСЕТ, както и на останалите 95-99% от антивирусните продукти за сигурност са класически антивирусни продукти и пакети. NOD32- чист, класически антивирус с напреднала технология на евристично засичане. ESS- комбинация от NOD32 плюс класическа защитна стена, филтрираща входящ и изходящ трафик. Ето ти информация от първоисточника:

ESET ESS

Ако и сега не ти е ясно, че в продуктите на ЕСЕТ, реално няма HIPS, не знам кога ще ти стане ясно?! Както вече казах, почти всички антивирусни продукти се предлагат на пазара именно в този вид- класически антивирусни решения! До колкото съм запознат (моля, ако греша, някой да ме поправи) само продуктите на Касперски, Нортон и Панда има HIPS добавки, за сметка на това и трите продукта изостават съществено по отношение на евристичното антивирусно засичане...и трите програми разчитат изключително на дефиниции..коя повече, коя по-малко (ако не съм прав, моля да бъда поправен).

Тези тестчета, които правиш, няма да бъдат издържани, както от Авира, така и от Бит Дефендер, така и от всички останали...И за първите две ли ще кажеш, че "не стават"? Да, не е лошо да има такива добавки към антивируса, но така или иначе, масата антивирусни решения го нямат. Защо- не мога да знам!

Така, че престани да търсиш "под вола, теле" с псевдо тестове, а сравнявай сравними неща! А в "сравнимите неща"....знаем как стоят нещата!

Сложи Sandbox на Които и да е бил антивирус и виж резултата!!!

Пак казвам Руснаците са хитри и за това го добавиха.Hips модул+Sandbox+Defence Модул----------за каква евристика ми говориш на Nod?Нима с тези неща ни трябва евристика която да ни дава ФП?

А Стената на Eсет е една посредственна стена!!!

Доказателства??? Ако нямаш- значи говориш празни приказки!

Androcure06, ок, обаче мен ми писна вече. Влизам в форума и във всяка една тема чета само постове на nikssi и колко велик бил Kaspersky. Обяснява за проактивно засичане и евристики, които на Kaspersky хич не им се отдават. Мен ми е ясно, че няма идеален продукт и аз си работя върху NOD32, помагам им с каквото мога. Силата на NOD32 е точно в тези технологии - проактивно засичане (най-вече) и евристики. Точно там са много-много години напред спрямо Kaspersky. Няма проблем, щом са решили да го направят евтин, това вече си опира до възможностите на компанията, още повече в момента сме в световна криза, така че хубаво са направили. Относно Sandbox, мен това въобще не ме впечатлява, аз ако искам ще си го изтегля отново. Аз не искам да накичват продукта с такива отделни програми, достатъчно ми е да гледам в NOD32 - Rescue Disk, който много лошо направиха, като го вградиха. Мен най-много ми харесва политиката на Avira по този въпрос - отделен продукт и ако ти трябва изтегляш го и готово. За Defense модул и ESET има от версия 4 и благодарение на него доста дръпнаха напред.

Rising няма да го коментирам, защото не го използвам и го следя в тестовете и ми е достатъчно. Каквото и да имат в тестовете ясно се вижда какво му е нивото.

Avira също много наблягат на проактивното засичане, аз съм се абонирал специално при тях да им следя обновленията за енджина и доста ме впечатлява. Те си имат друг проблем - премахването и там е хубаво да поработят, но от към засичане е доста добре.

ESET за версия 4 добавиха HIPS и сега над него работят усилено над него. Те добавиха и Defence модули, имаха нужда от него и много им помага, аз на няколко пъти се сблъсквам с неговите възможности и съм впечатлен. Добавиха и драйвер за премахване на зловредния софтуер. Тези, които знаят повече неща за драйверите, знаят за каква възможност говорим там. Smart технологията е много полезно нещо. Аз винаги си го включвам и реално има подобрение в скоростта. Интегрираха и ESET SysInspector, това е уникален инструмент! Тези, които са го използвали и/или все още го използват знаят за какво става въпрос. А от към борба със зловредния софтуер, там направиха изключително много подобрения - спасителен диск, проверка за обновления (жалко, че потребителите го изключват), поради честите проблеми с вируси, които идват от флашки и прочие, те направиха много добро подобрение по този повод, подобрения по напредналите евристики, подобрен Anti-Spam филтър, а към тази категория спадат и драйвера (ESET Helper) и ESET SysInspector. Изобщо има много сериозен напредък.

Тук едва ли са много хората, но ако са забелязали до преди известно време Kaspersky Online Scanner се използваше в специализираните форуми за премахване на зловреден софтуер, а сега почти е изместен от ESET Online Scanner, макар че е базиран на технологията на версия 3 на продуктите.

Много-много повече сме дръпнали от останалите.

Да не очакваш чудеса? Kaspersky от кога работи върху своя HIPS, за да стигне до тук. ESET едва наскоро добавиха HIPS технологията и много добро начало сложиха с нея. Аз съм убеден, че до 6-7 версия на ESET Smart Security, HIPS ще настигне и подмине Kaspersky.

Доста добри антивируси са с незадоволяващи стени http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php В сайта има информация и за нивата на тестване. Поздрави

Човече, едва ли има посетител на този форум, който да не е запознат с тези тестове. 3-4 са продуктите от типа Интернет Секюрити, които има реален ефективен HIPS, но за сметка на това (както писа Maniac в предният пост) НОД32 има уникално развитие в евристична посока. Колко други го имат това? Много е лесно, и бих казал елементарно, да ти добавят дефиницийка в картотеката и да се "тупаш в гърдите" колко много ти засича програмата... Пак ще кажа, че за мен лично, едиственото ценно нещо в Каспрески това е HIPS-а му и добрата му "самозащита"(няма как да го отрека)....и НИЩО друго! Абсолютно нищо друго!

Androcure06, ок, обаче мен ми писна вече. Влизам в форума и във всяка една тема чета само постове на nikssi и колко велик бил Kaspersky. Обяснява за проактивно засичане и евристики, които на Kaspersky хич не им се отдават. Мен ми е ясно, че няма идеален продукт и аз си работя върху NOD32, помагам им с каквото мога. Силата на NOD32 е точно в тези технологии - проактивно засичане (най-вече) и евристики. Точно там са много-много години напред спрямо Kaspersky. Няма проблем, щом са решили да го направят евтин, това вече си опира до възможностите на компанията, още повече в момента сме в световна криза, така че хубаво са направили. Относно Sandbox, мен това въобще не ме впечатлява, аз ако искам ще си го изтегля отново. Аз не искам да накичват продукта с такива отделни програми, достатъчно ми е да гледам в NOD32 - Rescue Disk, който много лошо направиха, като го вградиха. Мен най-много ми харесва политиката на Avira по този въпрос - отделен продукт и ако ти трябва изтегляш го и готово. За Defense модул и ESET има от версия 4 и благодарение на него доста дръпнаха напред.

Rising няма да го коментирам, защото не го използвам и го следя в тестовете и ми е достатъчно. Каквото и да имат в тестовете ясно се вижда какво му е нивото.

Avira също много наблягат на проактивното засичане, аз съм се абонирал специално при тях да им следя обновленията за енджина и доста ме впечатлява. Те си имат друг проблем - премахването и там е хубаво да поработят, но от към засичане е доста добре.

ESET за версия 4 добавиха HIPS и сега над него работят усилено над него. Те добавиха и Defence модули, имаха нужда от него и много им помага, аз на няколко пъти се сблъсквам с неговите възможности и съм впечатлен. Добавиха и драйвер за премахване на зловредния софтуер. Тези, които знаят повече неща за драйверите, знаят за каква възможност говорим там. Smart технологията е много полезно нещо. Аз винаги си го включвам и реално има подобрение в скоростта. Интегрираха и ESET SysInspector, това е уникален инструмент! Тези, които са го използвали и/или все още го използват знаят за какво става въпрос. А от към борба със зловредния софтуер, там направиха изключително много подобрения - спасителен диск, проверка за обновления (жалко, че потребителите го изключват), поради честите проблеми с вируси, които идват от флашки и прочие, те направиха много добро подобрение по този повод, подобрения по напредналите евристики, подобрен Anti-Spam филтър, а към тази категория спадат и драйвера (ESET Helper) и ESET SysInspector. Изобщо има много сериозен напредък.

Тук едва ли са много хората, но ако са забелязали до преди известно време Kaspersky Online Scanner се използваше в специализираните форуми за премахване на зловреден софтуер, а сега почти е изместен от ESET Online Scanner, макар че е базиран на технологията на версия 3 на продуктите.

Да не очакваш чудеса? Kaspersky от кога работи върху своя HIPS, за да стигне до тук. ESET едва наскоро добавиха HIPS технологията и много добро начало сложиха с нея. Аз съм убеден, че до 6-7 версия на ESET Smart Security, HIPS ще настигне и подмине Kaspersky.

Не се сърди като казвам тези неща-ние не сме тук за да се сърдим!

Аз говоря за продуктите такива каквито са в момента!

Аз не говоря за това какви ще станат!!!

Гледаме на нещат такива каквито са(за това не споменах Defence-а на Авира....все още го няма)

Не може да се говори само от класации коя колко засича(поне ти го знаеш)Има дефиниции засича-няма губи.Важното е каква е една програма като самата себе си!

Есет е по слаба като програма от Каспер....

А това че Nikssi прави постоянна реклама е вярно.

Аз не му обръщам внимание така като не ти обръщам внимание с твоя Nod и в тази тема не пиша.

Друг е въпроса кой и защо рекламира продукти тук в форума!

...p.s.A ESET SysInspector e една хубава програма!

Човече, едва ли има посетител на този форум, който да не е запознат с тези тестове. 3-4 са продуктите от типа Интернет Секюрити, които има реален ефективен HIPS, но за сметка на това (както писа Maniac в предният пост) НОД32 има уникално развитие в евристична посока. Колко други го имат това? Много е лесно, и бих казал елементарно, да ти добавят дефиницийка в картотеката и да се "тупаш в гърдите" колко много ти засича програмата... Пак ще кажа, че за мен лично, едиственото ценно нещо в Каспрески това е HIPS-а му и добрата му "самозащита"(няма как да го отрека)....и НИЩО друго! Абсолютно нищо друго!

Ако познаваше програмата Sandboxie щеше да разбереш ,защо е добавена от Каспер и Online Армор и защо ще бъде добавена в новия Комодо.

При наличие на виртуализация на Browsers,Skype,P2P...не знам дали ми трябва и Евристика.

Добре защо Kaspersky да е по-добър от NOD32? Ето това не мога да разбера. Аз не виждам нито с евристики, нито с проактивно да се справя по-добре от него.

• Автор

engineer, защо тогава Нод 32 само 60 заплахи класифицира в последния архив? Снощи лично го проверих? Евристичното суперразвитие на ESET за мен е като реклама или легенда.Програмите им са на средно ниво в ловенето и са на ниско ниво в блокирането."Defense+" на Comodo при опитен потребител ще осигури по-добри общи резултати - въпреки, че тази проактивна защита е само IDS.А колко от съфорумците са запознати с проактивната защита при корпоративния Symantec?Няма на практика значение, че антивирусът им ловял малко. Не е лошо някой с други програми да сканира архива - за да има още резултати.Нищо, че се касае само за ловене. Поздрави

Есет е по слаба като програма от Каспер....

би ли дефинирала понятието "слаба", че ми става смешно?

слаба на кое? на засичане ли? Та на последния тест на AV-Comparatives Каспески се е издънил яко, с нечуваните за претендираща лидерство програма- 94.7%. Това и ли е голямото засичане? Да не говорим, че "голямото" засичане на Касапа, отдавна е мит, и това ясно се вижда от историческият преглед на тестовете на AV-Comparatives, нещо което представих в графичен и табличен вид. Да не говорим, че "нов" вирус ще мине през него без да гъкне, ако няма дефиниция. Като, чист антивирус, категорично не си права да твърдиш, че Касапа е по-добрата програма! В частта за "контрол над процесите в компютъра", мога да се съглася, че Касапа по-добър, и то по простичката причина, че просто НОД32 е проектиран в съвсем друга посока....както пък Касапа е проектиран предимно за дефиниционно засичане. Как не го проумаваш ти и твоите приятелчета това, не мога да разбера??? :rolleyes:

engineer, защо тогава Нод 32 само 60 заплахи класифицира в последния архив? Снощи лично го проверих? Евристичното суперразвитие на ESET за мен е като реклама или легенда.Програмите им са на средно ниво в ловенето и са на ниско ниво в блокирането."Defense+" на Comodo при опитен потребител ще осигури по-добри общи резултати - въпреки, че тази проактивна защита е само IDS.А колко от съфорумците са запознати с проактивната защита при корпоративния Symantec?Няма на практика значение, че антивирусът им ловял малко. Не е лошо някой с други програми да сканира архива - за да има още резултати.Нищо, че се касае само за ловене. Поздрави

Не трябва да се забравя нещо важно - евристиката на НОД32 понякога в реално време засича неща, които не засича при on-demand сканиране. Така че според мен не винаги трябва да се прави аналог и само от засичане тип "сканиране от контексното меню" да се правят изводи за евристиката му. А иначе рекламата си е реклама, тя отдавна (във всички области) доста пресилва нещата - просто хората обичат да слушат суперлативи. Факт е, че там и ЕСЕТ и Касперски са доста добри.

NOD32 допуска повече грешки при евристиките, отколкото при проактивното засичане - с това съм съгласен. Аз и гледам по тестовете от 4 FPs, 3 са от евристиките, но се работи и по този проблем. Намалиха се и оплакванията от NewHeur_PE вирус.

ESET за версия 4 добавиха HIPS и сега над него работят усилено над него. Те добавиха и Defence модули, имаха нужда от него и много им помага, аз на няколко пъти се сблъсквам с неговите възможности и съм впечатлен. Добавиха и драйвер за премахване на зловредния софтуер. Тези, които знаят повече неща за драйверите, знаят за каква възможност говорим там. Smart технологията е много полезно нещо.

Аз искам да попитам, къде да открия физически HIPS модула на NOD32 v4 - къде е менюто, как се казва, къде са настройките и логовете му... или става въпрос че само ESS v4 има ХИПС и дефенс модул.

И да има и да няма, аз лично напоследък не мога да взема решение коя програма от двете повече ми харесва. Чета, слушам, пробвам, и още повече се чудя...,и сега съм 50/50. Преди няколко месеца бях за Каспър -пробвах и KIS2010 и KAV WKS - останах доволен повече от втория.

Сега сложих и НОД32. Доволен съм и от него. Смятам по-задълго да го ползвам.

Maniac, какво ти е мнението за избора на защита от ESET за Windows 7 за домашно ползване:

- Да сложа ли ESS, или да оставя чистия НОД32 със вградената стена на Windows 7.

При инсталиране на ESS, изключва ли автоматично вградената стена на уина или я оставя за съвместна работа, както COMODO IS например....

Здравейте.Не знам дали тук е мястото да питам,а и не искам да отварям нова тема за такъв малък въпрос.Коя антивирусна работи безпроблемно с Windows 7 64-bit?Коя бихте препоръчали?Досега съм ползвал все Касперски(пробни версии за по 30 дена).

Благодаря и поздрави.

stefanvalja, макар че по-думите на Microsoft сигурността е подобрена и в Windows 7, аз все пак не смятам, че защитната стена им е достатъчно добра. Ако имаш възможност, ориентирай се към интегрирания пакет. Няма значение за кой продукт говорим, винаги интегрирания пакет е по-добрия избор, той предоставя по-комплексна защита, която разбира се е за предпочитане. Аз също съм на Windows 7 и съм доволен, така че в комбинация с ESET Smart Security всичко ще е точно. За съжаление, не мога да ти кажа със сигурност дали изключва защитната стена на Windows, така че за по-сигурно е изключи ръчно.

kristo, аз до сега не съм чувал някоя да работи зле под Windows 7 или под 64 конкретно. При ESET NOD32 Antivirus и ESET Smart Security мога да потвърдя, че няма проблем. Останалите могат да коментирам за останалите продукти.

Здравейте.Не знам дали тук е мястото да питам,а и не искам да отварям нова тема за такъв малък въпрос.Коя антивирусна работи безпроблемно с Windows 7 64-bit?Коя бихте препоръчали?Досега съм ползвал все Касперски(пробни версии за по 30 дена).

Благодаря и поздрави.

Comodo Internet Security 64-bit

Доказано най-добрият файъруол в коплект със супер антивирус в един пакет, че на всичкото отгоре - безплатен.

engineer, защо тогава Нод 32 само 60 заплахи класифицира в последния архив? Снощи лично го проверих?

Архива за за който говориш, и по точно части от него, отдавна е пратен до ЕСЕТ. Това, че продължава да не се засича, говори, че не е добавен, и може би няма да се добави....

Евристичното суперразвитие на ESET за мен е като реклама или легенда.Програмите им са на средно ниво в ловенето и са на ниско ниво в блокирането.

Празни приказки, неподтвърдени от факти и доказателства, са голословни!

"Defense+" на Comodo при опитен потребител ще осигури по-добри общи резултати - въпреки, че тази проактивна защита е само IDS.

Приятел, ти пак почваш с твоите "дефанс-и", "опитни потребители" и т.н... Колко пъти по 100, трябва да се повтори, че НОД32 е класически антивирус и няма ХИПС, а HIPS-а на ESS и в налното си развитие и тепърва ще се развива. Защо говорите всички за неща, които ги няма към момента. Аз като "неопитен" и обикновен, прост потребител, ти казвам, че от чисто практическа гледна точка, в реалният живот наличието на HIPS, много, много не ме топли. И не ме топли защото не притежавам антивирусни свойства (може би ти ги имаш) за да знам кой процес да разреша и кой-не! В момента съм със стената на Комодо. И какво от това, че Комодо-то ме пита за "нещо си", ако аз не знам дали то е вредно или не! Това че HIPS-а (в случая на Комодо) ми сигнализира за "нещо", което иска да се стартира или инсталира, ни най-малко не ми помага, ако аз така или иначе не знам какво е то, и какво влияние ще окаже върху компа. В случая с Комодо, това, което подсказва правилният отговоро е графиката "зелено"-"червено", показваща колко % от потребителите са дали "Да" или "Не".

Така, че обощено казано, ако HIPS-а те предупреждава за даден процес, но ако крайното решение се взема от потребителя, то много, много практическа файда от HIPS-a няма! Полезно нещо е, но е "нож с две остриета"!

И за да има някакъв практически смисъл от този форум, е редно да се мисли, разсъждава и дава препоръки, от гледна точка и в полза на "обикновения, прост" потребител...."специалистите"- по един или друг начин, ще се оправят.

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Архива за за който говориш, и по точно части от него, отдавна е пратен до ЕСЕТ. Това, че продължава да не се засича, говори, че не е добавен, и може би няма да се добави....

Приятел, ти пак почваш с твоите "дефанс-и", "опитни потребители" и т.н... Колко пъти по 100, трябва да се повтори, че НОД32 е класически антивирус и няма ХИПС, а HIPS-а на ESS и в налното си развитие и тепърва ще се развива. Защо говорите всички за неща, които ги няма към момента. Аз като "неопитен" и обикновен, прост потребител, ти казвам, че от чисто практическа гледна точка, в реалният живот наличието на HIPS, много, много не ме топли. И не ме топли защото не притежавам антивирусни свойства (може би ти ги имаш) за да знам кой процес да разреша и кой-не! В момента съм със стената на Комодо. И какво от това, че Комодо-то ме пита за "нещо си", ако аз не знам дали то е вредно или не! Това че HIPS-а (в случая на Комодо) ми сигнализира за "нещо", което иска да се стартира или инсталира, ни най-малко не ми помага, ако аз така или иначе не знам какво е то, и какво влияние ще окаже върху компа. В случая с Комодо, това, което подсказва правилният отговоро е графиката "зелено"-"червено", показваща колко % от потребителите са дали "Да" или "Не".

Така, че обощено казано, ако HIPS-а те предупреждава за даден процес, но ако крайното решение се взема от потребителя, то много, много практическа файда от HIPS-a няма! Полезно нещо е, но е "нож с две остриета"!

И за да има някакъв практически смисъл от този форум, е редно да се мисли, разсъждава и дава препоръки, от гледна точка и в полза на "обикновения, прост" потребител...."специалистите"- по един или друг начин, ще се оправят.

Да и именно за това че Комодо ни казва нещо и не разбираме си слагаме Microsoft Security Essential и Windows Firewall.Тоест не разбираме и се насочваме към възможно най лесни неща!А комодо при инсталиране те пита какво да си инсталираш-ние в случея не разбираме и слагаме елементарна стена която не присъства Hips модул

.....Или не разбираме и си слагаме някакъв посредствен продукт...Есет примерно!

В голяма степен това са и моите мисли. В този смисъл за обикновения потребител е по-добре да ползва Behaviour Blocker, отколкото класически тип HIPS (поне според мен). При Мамуту също като при Комодо има вариант за намакяване на питанията чрез включване на допитване до другите ползватели, като ти си избираш процента, който ти е достатъчен за одобрение. Също така описва типа поведение, а не толкова технически параметри, които на редовия потребител не биха говорили нищо. Лесно е и да се отблокира допусната грешка. Вярно е, че на компаниите им е доста трудно да намерят доброто сечение между простота и в същото време привлекателност за по-напреднали потребители. Истината разбира се е, е че болшинството потребители не искат да задълбават, което е нормално. Искат да си сложат нещо, което да ги пази и толкова, а компютъра да си го ползват за това, което ги интересува работа или забавление.

Редактирано от zerotox (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.