Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част1

Featured Replies

Съществуват още методи - този не ми допада, не казвам, че е лош...Не ми е много приятно да отстрелвам "занимавки" - може скоро други да не ме посетят... Ето двата файла http://4storing.com/n2x9e3/05fe12b2cdbb3d7a52d050799918007d.html http://4storing.com/76bvrg/dcb8c32e4f302d3dcd0a0df1752b7826.html Изпратете ги на лабораториите. Третият го няма - защото междувременно инсталирах платената MBAM 1.42 и тя го улови и изтри с мое потвърждение. Не искам повече прехвалени защитни стени - платените a-squared + MBAM са на БГ-език и се настройвам да ги ползвам засега само с вградената стена на Win XP. Поздрави

Добре, както искаш. Само за проба, виж дали имаш стартирани следните процеси от тези файлове:

%Windir% -> hwupgrade.exe

%System% -> ntvbn.exe, winsmb.exe и rswav.exe

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 109,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Да ти благодаря за многото минусчета,които получавам,на теб и на другите,дето ми ги праскате като топъл хляб.Щом настояваш,ще получиш отговор от тях,само че не знам колко ще е бързо,защото да ти чатна

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Очевидно не знаеш всичко,млади момко. Ще им пиша.Да не вземеш да останеш разочарован после. Other methods Installed antivirus software running on an individual computer is only one method of guar

• И аз проиграх няколко варианта - при мен така и не разпозна лизенза. Иначе размислих - Нод 32 с PC Tools Firewall Plus Free е слабо - добавих и ThreatFire 4.6. Нека е налице и безплатният им IDS -

Публикувани изображения

• Автор

Нищо подобно засега не установявам -следват допълнителни проверки за скрити процеси с любимките ми от клас "Antirootkits" - ще пиша само ако установя още нещо интересно. Мисля дотук бе достатъчно - тероризирах единия от домашните компютри заради проверки и изводи. Сега за компенсация ще му спретна прилична защита. Поздрави

Ами ако нямаш дефиниции за вируса няма на какво друго да се опреш освен на евристиката и хипса. Хипс е все още доста сложен за обикновените потребители, едно бъдещо развитие и интелектуална работа би го направило силен коз на продуктите в борбата срещу вирусите.

Прав си но пък има и изход особенно с HIPS-а на Касперски. Проблема е,че при избран режим "автоматичен"всички приложения което не са с цифров подпис и не присъстват в базата като доверени приложения се местят в зона с ограничения.Как става това и на каква база се прави?

При первом запуске приложения Фильтрация активности исследует его по следующему алгоритму:

Отправляет контрольную сумму исполняемого файла в базу известных приложений, находящуюся на сервере "Лаборатории Касперского". Если в базе есть запись, соответствующая контрольной сумме, то приложение попадает в группу Доверенные.

Вычисляет рейтинг опасности приложения. Рейтинг опасности позволяет классифицировать приложения, не имеющие цифровую подпись. Приложения с низким рейтингом опасности попадают в группу Слабые ограничения. Если рейтинг приложения высок, Kaspersky Internet Security уведомит вас об этом и предложит выбрать группу, в которую следует поместить приложение.

Если у приложения отсутствует цифровая подпись и рейтинг опасности очень высок, то такие приложения считаются подозрительными. Если сигнатурный или эвристический анализ при этом признает приложение зараженным, то оно автоматически помещается в группу Недоверенные. Иначе Kaspersky Internet Security уведомляет вас о подозрительном приложении и позволяет выбрать группу, в которую следует поместить приложение. Фильтрация активности полностью блокирует деятельность таких приложений.

Для каждого приложения, запускаемого на вашем компьютере, Фильтрация активности вычисляет рейтинг опасности. Рейтинг опасности – показатель опасности приложения для системы, вычисленный на основе критериев двух типов:

Статических. К таким критериям относятся информация об исполняемом файле приложения: наличие цифровой подписи, размер файла и другие критерии.

Динамических. Эти критерии применяются во время моделирования работы приложения в виртуальном окружении (анализ вызовов приложением системных функций).

Тука има проблем - в малките ограничения програмата се стартира и функционира естествено с някои ограничения. Затова при мене е направено следното.

- Първо при стартиране и инсталиране записвах всички правила на приложенията-които са създадени.

- Второ преместих в доверените приложения(става въпрос за Хипса)и създадох съответните правила например ето:

като не забравяме да махнем отметката за наследяване на родителският процес

- Трето ЗАБРАНИХ на всички останали групи стартиране,права и достъп до интернет и т.н

Всички приложения,които се ползват в интернет имат съответните правила.В даден момент при опит за инсталиране на някои приложение след грешка или пропуск - излиза например това:

Когато искам да инсталирам нещо просто преминавам в интерактивен режим и всичко е наред.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Автор

"не съм казал, че Norton няма проактивно засичане, а че му е по-слабо от това на Kaspersky" Би ли обосновал някак мнението си - досега са ме впечатлили проактивните защити на Symantec,Kaspersky,Comodo,PC Tools,Emsisoft,Tall Emu, а през последната седмица и на Rising.И Panda Cloud донякъде - сега не зная дали е престанала да отмъква съмнителни файлове без предупреждение към ползвателя. Има ли още някой на подобно ниво, според теб?

Редактирано от TNN (преглед на промените)

• Автор

Авира е много добра програма и в много от случаите тя засича, а други не. Това е нормално. А и ако погледнеш последните 2 (особено последното) кои го засичат, коментатрът е излишен. Много пъти става въпрос за False positives, особено при кракове, пачове и тем подобни. В последно време малко й куцат Rogue програмите, за сметка на NOD32, който доста приятно ме изненада точно с тях.

a-squared Free - Версия 4.5

Последно обновяване: 12/9/2009 6:23:13 PM

Обекти: C:\Downloads\sXeInjectedClient5.0Fix1.0_byclanco.rar

Проверка на архиви: Включено

Начало на проверката: 12/9/2009 7:14:58 PM

C:\Downloads\sXeInjectedClient5.0Fix1.0_byclanco.rar/sxe.dll Открити: Trojan.Crypt!IK

C:\Downloads\sXeInjectedClient5.0Fix1.0_byclanco.rar/sXe Injected.exe Открити: Trojan.Crypt!IK

C:\Downloads\sXeInjectedClient5.0Fix1.0_byclanco.rar/sXe-I EULA.txt Открити: Trojan.Crypt!IK Не един - а цели три броя!!! Това при Вирустотал и Вирскан няма как да се види...Най-добрата противотроянска програма a-squared държи на дистанция останалите! Само Twister е ловец на сродно ниво. Сега Авира и Нод 32 са програми с посредствени възможности като ловене, а като блокиране - все едно липсват, ако им липсва дефиниция.Вредоносният код успешно лъже евристиките им и ги преодолява.IDS/HIPS подсигуряване им е необходимо. Поздрави

• Автор

Колега инженер от ВИАС - имам предложение. Да инсталираме "промоциалното чудо" със стогодишния лиценз http://www.techsupportalert.com/defensewall-hips-for-free.htm https://www.virustotal.com/analisis/a199e83ec2a9c6dbb7068c2bbca211828a440c01a6a71082b65e239e06f886bf-1260559372 http://virscan.org/report/3be82badba210f31ceac4ad505c21a85.html Ти при Нод 32 - а аз при Rising. Вярвам ти, че коректно ще споделим констатираното - сега и аз не зная дали и как китаецът ще реагира при инсталирането.Още не съм пробвал. Важното е да ни е интересно - Rising да се дъни колкото пъти иска - ама засега не иска и проявява азиатски инат. Какво ще кажеш?

Колега инженер от ВИАС - имам предложение. Да инсталираме "промоциалното чудо" със стогодишния лиценз http://www.techsupportalert.com/defensewall-hips-for-free.htm https://www.virustotal.com/analisis/a199e83ec2a9c6dbb7068c2bbca211828a440c01a6a71082b65e239e06f886bf-1260559372 http://virscan.org/report/3be82badba210f31ceac4ad505c21a85.html Ти при Нод 32 - а аз при Rising. Вярвам ти, че коректно ще споделим констатираното - сега и аз не зная дали и как китаецът ще реагира при инсталирането.Още не съм пробвал. Важното е да ни е интересно - Rising да се дъни колкото пъти иска - ама засега не иска и проявява азиатски инат. Какво ще кажеш?

Тодоре....не ме "хвърляй по върбите"! На всички като не ви отърва нещо в антивирусната част, търсите спасение в ХИПС-а! "Пластмасовия" има хипс, и е ясно, че ще реагира! Андроида при мен, е подкрепен хипсово с варана, но ти няма да искаш така, защото няма да е честно. А за да е наистина честно, трябва да тестваме само антивирусната част, но не и хипс-а! Всякакви хипс реагирания ще бъдат анулирани! Само, че при чист антивирусен тест- просто "пластмасовия" няма абсолютно никакъв шанс! 1213397j.gif

• Автор

Тодоре....не ме "хвърляй по върбите"! На всички като не ви отърва нещо в антивирусната част, търсите спасение в ХИПС-а! "Пластмасовия" има хипс, и е ясно, че ще реагира! Андроида при мен, е подкрепен хипсово с варана, но ти няма да искаш така, защото няма да е честно. А за да е наистина честно, трябва да тестваме само антивирусната част, но не и хипс-а! Всякакви хипс реагирания ще бъдат анулирани! Само, че при чист антивирусен тест- просто "пластмасовия" няма абсолютно никакъв шанс! 1213397j.gif

Потвърждавам предложението - заедно със защитните стени! Но ти превръщаш нещата в закачка Comodo-Rising. За какво ти е тогава Нод 32? Предстои ни среща с неизвестното - ще пробваме ли?

Потвърждавам предложението - заедно със защитните стени! Но ти превръщаш нещата в закачка Comodo-Rising. За какво ти е тогава Нод 32? Предстои ни среща с неизвестното - ще пробваме ли?

Аз не виждам смисъл да тестваме стените. Говори, първоначално, за антивируса.... Но съм съгласен на дуел Комодо-Рисинг. Варана ще отнесе хартиеното лъвче, като куцо пиле-домат...

Няма HIPS, а IDS доколкото знам това влиза в Проактивното засичане и на НОД32 ;)

Да не те е шубе ... няма страшно,направи си един имидж и тествай на воля :)

Рисинг ще изпапа НОД на закуска :) Това не подлежи на съмнение и Тодор го знае

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

В момента съм забъркал бетон марка 500: НОД32 е подкрепен от CIS, който е с изключен антивирус в реално време, допълнително съм качил промоцията на Defance Wall Hips, и за допълнителна подсигуровка (все пак нямам вяра все още на Defance) съм заключил сесията с Returnil Free.... ;)

Рисинг ще изпапа НОД на закуска :) Това не подлежи на съмнение и Тодор го знае

453.gif

• Автор

Аз не виждам смисъл да тестваме стените. Говори, първоначално, за антивируса.... Но съм съгласен на дуел Комодо-Рисинг. Варана ще отнесе хартиеното лъвче, като куцо пиле-домат...

Проведох за себе си този дуел и Comodo го загуби.В подобни дуели равностойни ще са само най-големите - Симантек и Касперски. Предложението ми за "суперпромоцията" още е валидно. Мога обаче и пак сам да си експериментирам.Защо не си съгласен - стой си с варана като искаш - дай да го инсталираме и да опишем констатираното. Вярвам ти и никакви снимки не ми трябват.Ще го направим ли? Сто годишен лиценз виждал ли си? Поздрави

Според вас хипса на Рисинг по добър ли е от този на Комодо? Не съм го тествал рисинг. Аз се пазя само с CIS и засега нямам никакви оплаквания. Чакам да излезне версия 4 там ще има какво да покажат на конкуренцията.

Проведох за себе си този дуел и Comodo го загуби.В подобни дуели равностойни ще са само най-големите - Симантек и Касперски. Предложението ми за "суперпромоцията" още е валидно. Мога обаче и пак сам да си експериментирам.Защо не си съгласен - стой си с варана като искаш - дай да го инсталираме и да опишем констатираното. Вярвам ти и никакви снимки не ми трябват.Ще го направим ли? Сто годишен лиценз виждал ли си? Поздрави

Как точно го загуби Комодо? Смяташ ли, че стените на Симантек и Касперски са по-добри от тази на Комодо?

• Автор

Rising е с IDS-окомплектоване и е съвместим със защитни стени с HIPS.Той просто не допусна усложнения с три пропуска на Comodo- при това той бе на параноични настройки и пак ги допусна.Симантек и Касперски осигуряват комплексна защита не само чрез стени или отделни други компоненти. Стените на Симантек и Касперски едва ли са по-добри от тази на Комодо - обаче не всичко е HIPS! Сега ще инсталирам чудото със стогодишния лиценз и ще чакам пра-правнуците ми да ми кажат дали още работи... Поздрави

В момента съм забъркал бетон марка 500: НОД32 е подкрепен от CIS, който е с изключен антивирус в реално време, допълнително съм качил промоцията на Defance Wall Hips, и за допълнителна подсигуровка (все пак нямам вяра все още на Defance) съм заключил сесията с Returnil Free.... ;)

453.gif

Доста файлчета не се стартират под виртуализация.Номера е ИМИДЖ и нормално тестване.

• Автор

Defance Wall Hips със сто годишния си лиценз как да се инсталира - PriwateFirewall 7 блокира инсталацията с правилни основания и изпревари Rising.И той следваше да блокира - но цяла нощ не ми се занимава с пробвания. Сега някои имат над какво да разсъждават... Поздрави

Defance Wall Hips със сто годишния си лиценз как да се инсталира - PriwateFirewall 7 блокира инсталацията с правилни основания и изпревари Rising.И той следваше да блокира - но цяла нощ не ми се занимава с пробвания. Сега някои имат над какво да разсъждават... Поздрави

Какъв е този 100 годишен лиценз? Изобщо възможно ли е това и дали е нужно естествено :top secret:

Defance Wall Hips със сто годишния си лиценз как да се инсталира - PriwateFirewall 7 блокира инсталацията с правилни основания и изпревари Rising.И той следваше да блокира - но цяла нощ не ми се занимава с пробвания.  Сега някои имат над какво да разсъждават... Поздрави

2livez9.jpg

Човече, страдаш от хипер параноя!

Анализ от Threat Expert

• Автор

Човече, страдаш от хипер параноя!

Анализ от Threat Expert

А ти ще я ползваш със здраве и ще чакаш хабер от правнуци ли? Сега в снега отивам на село за вино, че нещо свърши... Приятен ден

А ти ще я ползваш със здраве и ще чакаш хабер от правнуци ли? Сега в снега отивам на село за вино, че нещо свърши... Приятен ден

Пийни си, пийни се....белким ти дОйде акъла....1213977B.gif

• Автор
http://virscan.org/report/3be82badba210f31ceac4ad505c21a85.html http://virscan.org/report/ba4b652b10c9eded5b4fb650d2b92820.html Първата е "твоята" - втората е оригиналът!Разгледа ли няколкото разлики? Проверяваш ли подобни важни неща? Нод 32 ги проспива, варанът едва ли не е реагирал - а ти осмисли ли го? Как така нещо ще променя регистри - ако го допусна, започва "гоненица на мой терен"... Кога ще проверяваш и преценяваш!? Разбра ли ме? НАЗДРАВЕ !

http://virscan.org/report/3be82badba210f31ceac4ad505c21a85.html http://virscan.org/report/ba4b652b10c9eded5b4fb650d2b92820.html Първата е "твоята" - втората е оригиналът!Разгледа ли няколкото разлики? Проверяваш ли подобни важни неща? Нод 32 ги проспива, варанът едва ли не е реагирал - а ти осмисли ли го? Как така нещо ще променя регистри - ако го допусна, започва "гоненица на мой терен"... Кога ще проверяваш и преценяваш!? Разбра ли ме? НАЗДРАВЕ !

Ти погледна ли анализа от Threat Expert? Човече, пий си винцето и не се занимавай с глупости.... Не се ли замисля "замаяната" ти глава, че в промоционалната версия има уж "нещо" съмнително според една програма, именно защото е промоционална, и по някакъв начин е блокирано обновяването и? Да ти припомня ли файла от ВИАС kiip.exe, който се засичаше от 30% от програмите във Вирус тотал, и въпреки това е чист...а ти ми даваш някакъв смешен пример с една единствена програмка, която дава "подозрителен" файл, т.е. в "жълтата зона"! Човече, виното ти се отразява зле..повече си почивай!

Редактирано от engineer (преглед на промените)

• Автор

File Size : 3374677 byte или 3394046 byte ? Има ли още разлики?

File Size : 3374677 byte или 3394046 byte ? Има ли още разлики?

Бреййй...вЕрно бе...има вирусче, равно на разликата в байтовете! моля те, не я ползвай.....ще се заразиш.....И няма да е лошо да си посетиш джипито! 1213977B.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.