Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част1

Featured Replies

Същото:

Това предупреждение означава, че сайта е в черния списък на Symantec до колкото виждам, трябва да има някъде повече инфо защо са го добавили.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 109,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Да ти благодаря за многото минусчета,които получавам,на теб и на другите,дето ми ги праскате като топъл хляб.Щом настояваш,ще получиш отговор от тях,само че не знам колко ще е бързо,защото да ти чатна

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Очевидно не знаеш всичко,млади момко. Ще им пиша.Да не вземеш да останеш разочарован после. Other methods Installed antivirus software running on an individual computer is only one method of guar

• И аз проиграх няколко варианта - при мен така и не разпозна лизенза. Иначе размислих - Нод 32 с PC Tools Firewall Plus Free е слабо - добавих и ThreatFire 4.6. Нека е налице и безплатният им IDS -

Публикувани изображения

Това предупреждение означава, че сайта е в черния списък на Symantec до колкото виждам, трябва да има някъде повече инфо защо са го добавили.

Май не точно.От скоро ползвам norton, а IE почти никога и не съм сигурен.

Ето тук е пълният report за заплахата:

http://www.symantec.com/security_response/writeup.jsp?docid=2008-121617-3748-99

Май не точно.От скоро ползвам norton, а IE почти никога и не съм сигурен.

В черния списък е ,точно това те предупреждава.

http://safeweb.norton.com/report/show?url=http%3A%2F%2Fwww.rising.com.cn%2F2010%2Frelease%2Fsurprise%2Findex.html&x=9&y=5

В черния списък е ,точно това те предупреждава.

http://safeweb.norton.com/report/show?url=http%3A%2F%2Fwww.rising.com.cn%2F2010%2Frelease%2Fsurprise%2Findex.html&x=9&y=5

Ееее, ми не мога да се съглася съвсем.:down:) ''Черен списък'' звучи малко пресилено и не е съвсем точно, доколкото разбирам от това:

The Norton rating is a result of Symantec's automated analysis system. Learn more.

The opinions of our users are reflected separately in the community rating on the right.

По-скоро е лош рейтинг, но не чак черен списък, иначе NIS едва ли би ме допуснал до сайта.:nono:

Според рапорта, заплахата се намира на адрес:

http://download.rising.com.cn/zsgj/RavLovGate.com

''Разходих се'' до там и тръгна да се сваля някакво приложение: 7a5168104d30b068.png.Тук вече NIS реагира:

80117c0fbcbf412e.png

Ееее, ми не мога да се съглася съвсем.:down:) ''Черен списък'' звучи малко пресилено и не е съвсем точно, доколкото разбирам от това:

По-скоро е лош рейтинг, но не чак черен списък, иначе NIS едва ли би ме допуснал до сайта.:nono:

Да де ,просто така набързо го определих,рейтинг,да :P

vMn18154.jpg

Kaspersky не реагира при сваляне на файла,Avast! ,също.

http://download.rising.com.cn/zsgj/RavLovGate.com

P.s. Май e време да се прехвърлим в другата тема.

• Автор
http://www.freerav.com/ Така и така сте загряли - изследвайте този уж оригинал. Преди време Twister ожесточено стреляше с класификации спрямо този сайт заради азиатски им междуособици. Сега трябва да е нормално - така ли е ?

http://www.freerav.com/ Така и така сте загряли - изследвайте този уж оригинал. Преди време Twister ожесточено стреляше с класификации спрямо този сайт заради азиатски им междуособици. Сега трябва да е нормално - така ли е ?

37950ac1116db070.png

• Автор

37950ac1116db070.png

Известно ми е - само на него разчитам сега като на единствена защитна програма и смятам да и търся кусури.Rising наистина е по-пъргав и от Нод 32! Конкурира Twister - най-бързия, какво да прави друго... Поздрави

hxxp://www.4shared.com/file/54134059/ea60dac1/_2__cd_hack.html

engineer,нали видя какво прави BOClean-а на Комодо,когато стартира зловреден код който не засичаше,Rising също има няколко нива на защита !

Танганика, пластмасовото лъвче, може и да има 1000 слоя на защита, но за разлика от Комодо (да не говоря пък за другите програми) няма или по-точно има много слаб антивирус! Как не можете да го проумеете ти и TNN, не мога да го разбера? Ако Рисинг беше някаква IDS/HIPS програма, а не антивирусна, тогава можеше да го изтъкваш! При положение, че се води АВ програма, а дефакто реагира като IDS/HIPS, за какво говорим изобщо! Вижда се на всеки файл пуснат във ВТ, че лъвчето НЕ ЛОВИ! Какво по ясно искаш от това? Изключително слаб е основният компонент- антивируса!

engineer

Танганика, пластмасовото лъвче, може и да има 1000 слоя на защита, но за разлика от Комодо (да не говоря пък за другите програми) няма или по-точно има много слаб антивирус! Как не можете да го проумеете ти и TNN, не мога да го разбера? Ако Рисинг беше някаква IDS/HIPS програма, а не антивирусна, тогава можеше да го изтъкваш! При положение, че се води АВ програма, а дефакто реагира като IDS/HIPS, за какво говорим изобщо! Вижда се на всеки файл пуснат във ВТ, че лъвчето НЕ ЛОВИ! Какво по ясно искаш от това? Изключително слаб е основният компонент- антивируса!

А аз и tnn как да ти обясним че е важен крайния резултат т.е. ОС да е чиста.

Редактирано от Mohican. (преглед на промените)

Да кажем, че е добра, макар да отстъпва отвсякъде и на Norton и на NOD 32, но все пак е безплатна.Във версия 4, определено ще е още по-добра и ще работи на друг принцип.А за точно определения случай, това си е false positive отвсякъде.:)

edit: Кой трие мненията, на които отговарям, по дяволите?:))

edit 2: Тук ставаше дума за евристиката на CIS, но, тъй като някой изтри мнението, сега моето изглежда безсмислено.:)))

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

А аз и tnn как да ти обясним че е важен крайния резултат т.е. ОС да е чиста.

Там е работата, че не е чиста! Да вкараш вълка в кошарата, и после се бориш с него! Ей тва е горе-долу принципа на работа на лъвчето! Да, ама 99% процента от потребителите предпочитат вълка изабщо да не влиза вътре, а да бъде отстрелян още пред оградата...и това е правилният начин! Да не говорим, че дефакто не е сигурно и до колко ще се справиш със вече влезлият вълк!

При Рисиг работа прилича на следното:

Имаш къща с двор, като двора е отделен от пътя (глобалната мрежа-интернет) с ограда. В самата къща, всички врати и прозорци са със аларма (разбирай IDS/HIPS), и при опит някой да влезе, алармата блокира отварянето на вратата. На врата на оградата обаче нямаш аларми, а си назначил някакъв дядо-пенсионер за пазач (антивируса). Промъква се крадец (вируса), отваря леко вратата и се шмугва в двора. Пазача е заспал- нищо не усеща. Крадеца е вече пред дома ти....По подразбиране алармата на вратите би трябвало да го спре, но..ако някой много опитен крадец, със съвременна техника, може и да успее да влезе.

При НОД32 нещата стоят по следният начин (поне така аз ги разбирам)

По самата ограда има сложени високо сензорни датчици за нощно виждане(евристиката),последна дума на техниката (Threat Sense), и тук-таме датчици с биометрични данни (дефиниции). При опит на неканен гост да влезе, сензолните датчиците го сканират и ако е крадец бива блокиран (отстрелян) още на оградата. Ако все пак успее да прескочи оградата, в двора има камери за наблюдение (ръчното сканиране) и ако бъде разпознат като крадец- бива отстралван. По вратите и прозорците на къщата няма аларма!

При Касперски нещата са така:

По самата ограда има сложени датчици с биометрични данни на известни крадци, и тук-таме сензорни датчици на нощно виждане, от по-старо поколение. При опит на някой да влезе, датчиците сравняват биометричните му данни, с тези от компютъра, и ако е крадец бива блокиран (отстрелян) още на оградата. Ако обаче биометричните данни на крадеца не съвпадат с тези от базата, крадеца бива пуснат! По вратите и прозорците на къщата има сложена аларма, така, че даже крадеца даже и да е допуснат да влезе, при опит за нахлуване в къщата, аралмата би трябвало да го спре! Тази охрана, на пръв поглед изглежда най-солидна, но за да работят ефективно биометричните датчиците на оградата, трябва постоянно да се попълва базата с нови и нови биометрични данни, което прави по-тежка и тромава цялата охрана.

Редактирано от engineer (преглед на промените)

До някъде съм съгласен с мнението за Comodo! Comodo има сериозния шанс да успее да си издигне, да направи нещо сериозно от антивирусната си програма. Това според мен се дължи на факта, че имат много силна общност, имат много фенове => проби, рапорти и прочие. Ако някой не вярва може да се регистрира в форума на Comodo и да се опитва да се заяжда с програмата, аз лично съм виждал резултата от такива заяждания.

Ако наистина взимат на сериозно feedback, то версия 4 определено ще се радва на голям успех и ги чака много добро бъдеще, стига да работят сериозно и да се вслушват в мнението на хората разбира се. То за коя програма не е така по принцип, но специално за тях съм убеден в това.

На този етап, обаче не съм съвсем съгласен, че е безценен, както се опитват да го изкарат някои потребители.

• Автор

Engineer, много ми е весело да чета такива мнения! "Какво по ясно искаш от това? Изключително слаб е основният компонент- антивируса!" Кое е по за вярване - резултати от проверки с Nod 32,a-squared,MBAM,SAS или заключение след статистическа обработка на "данни"!? Още обаче не си предоставил отговор на този въпрос. Статистика на база неверни данни за какво ми е? Лъвът бил слаб - да, ама не е вярно... Поздрави

<br />Там е работата, че не е чиста! Да вкараш вълка в кошарата, и после се бориш с него! Ей тва е горе-долу принципа на работа на лъвчето! Да, ама 99% процента от потребителите предпочитат вълка изабщо да не влиза вътре, а да бъде отстрелян още пред оградата...и това е правилният начин! Да не говорим, че дефакто не е сигурно и до колко ще се справиш със вече влезлият вълк!

Да НОД32 имат най-добрите евристики,но все пак те засичат до 60 % от непознатия зловреден код.Ами останалите 40 %,там вирусите могат да се бучат по харддиска като пирони в кисело мляко.

Да НОД32 имат най-добрите евристики,но все пак те засичат до 60 % от непознатия зловреден код.Ами останалите 40 %,там вирусите могат да се бучат по харддиска като пирони в кисело мляко.

И като се набучат по диска какво ?

Ще му пречат да се върти ли ? Ще чаткат по главите сигурно ?

НОД-а засичал 60% от непознатият код....ами тия дето засичат по 30-40% кво да кажат.....1221424V.gif

НОД-а засичал 60% от непознатият код....ами тия дето засичат по 30-40% кво да кажат.....1221424V.gif

Какво да кажат ? Шушукат си нервно в ъгъла, и хвърлят недоволни погледи към отличниците :baby:

• Автор

Вече влезлият в кошарата вълк, докато се усети, става жертва на лъва и душата му "отлита" към китайския Облак... Колкото и да обработвам статистики - не мога да стигна до този верен извод. Или Nod 32,a-squared,MBAM,SAS да са толкова слаби програми - та да не трябва да им се има доверие ли!? Така ли излиза, колега инженер? Пак теб питам - защото не си спрял с абсурдните мнения или сравнения...Поздрави

Редактирано от TNN (преглед на промените)

Вече влезлият в кошарата вълк, докато се усети, става жертва на лъва и душата му "отлита" към китайския Облак...

Това изречение предлагам да се цитира в темата за "бисери"....453.gif

бЕгай, бЕгай в облаците...може пък да ти доде акъла....

• Автор

Хайде да изследваме това hxxp://www.4shared.com/file/54129013/a1d307b6/-TJC-_-V2-_911_by_Yuki.html https://www.virustotal.com/ru/analisis/925b55cc93175c6ed8cc95d888a977c837a88202ca0e51275114677cfb80fcfe-1260886564 http://virscan.org/report/5977f33e90a06afb0d9b4a8286adca9d.html Нека някой го пробва с Касперски - аз ще го предоставя на китайския Облак . Накрая и FP може да се окаже - за "радост" на феновете на проактивния Нод 32... Поздрави

Хайде да изследваме това hxxp://www.4shared.com/file/54129013/a1d307b6/-TJC-_-V2-_911_by_Yuki.html https://www.virustotal.com/ru/analisis/925b55cc93175c6ed8cc95d888a977c837a88202ca0e51275114677cfb80fcfe-1260886564 http://virscan.org/report/5977f33e90a06afb0d9b4a8286adca9d.html Нека някой го пробва с Касперски - аз ще го предоставя на китайския Облак . Накрая и FP може да се окаже - за "радост" на феновете на проактивния Нод 32... Поздрави

Касперски не го засече.

<br />И като се набучат по диска какво ?<br />Ще му пречат да се върти ли ? Ще чаткат по главите сигурно ?<br />

Може и компютъра да ти пребоядисат нищо не се знае,но това е само при „ отличници „ като теб.

• Автор

Касперски не го засече.

Не е лошо да се изпрати на КасперскиЛаб и да се изчака преценката им. Аз ще пробвам да го стартирам при Rising - да видим има ли "душа за отлитане"... Поздрави

Не е лошо да се изпрати на КасперскиЛаб и да се изчака преценката им. Аз ще пробвам да го стартирам при Rising - да видим има ли "душа за отлитане"... Поздрави

Стартира ли го?

7afa08368b847033.png

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.