Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част1

Featured Replies

симантек, касперски и нод ще мълчат и поднебесният ще лови ? определено става дума за FP!

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 109,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Да ти благодаря за многото минусчета,които получавам,на теб и на другите,дето ми ги праскате като топъл хляб.Щом настояваш,ще получиш отговор от тях,само че не знам колко ще е бързо,защото да ти чатна

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Очевидно не знаеш всичко,млади момко. Ще им пиша.Да не вземеш да останеш разочарован после. Other methods Installed antivirus software running on an individual computer is only one method of guar

• И аз проиграх няколко варианта - при мен така и не разпозна лизенза. Иначе размислих - Нод 32 с PC Tools Firewall Plus Free е слабо - добавих и ThreatFire 4.6. Нека е налице и безплатният им IDS -

Публикувани изображения

TNN ти нямаш необходимото техническо образование, за да казваш кое е FP, кой греши и кой не. Крайно време е да се научиш да им изпращаш проби - FP, TP и т.н.:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=109762

• Автор

симантек, касперски и нод ще мълчат и поднебесният ще лови ? определено става дума за FP!

Провери ли някак дали е така? Предоставил съм го за да можем заедно да проверяваме - не е необходимо да се гадае, защото всички понякога дават FP. Мнението ми засега е неутрално - искам да видя Вашите. Поздрави

Прави ми впечатление от подфорума за "Премахване за зловреден...." маса народ се е заразил през скайп!!! :rolleyes: Абе кво правите бе хора? как се заразявате? Сега, то вярно, че това "животно" -скайп, изобщо не присъства в моя компютър, то и ICQ-то не съм го пускал от 100 години, ама все ми е чудно, колко наивни хора има още, и как се заразяват...Толкова ли е трудно да се вземат най-елементарните превантивни мерки, за които хилядократно е писано тук във форума, така, че да не се заразиш. Просто не е истина! Толко много инструменти за превантивен контрол има, че при спазването на най-елемнетарна "хигиена" от страна на ЗКУ не виждам как ще се заразиш!

ХОРА, ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО ТЕМИТЕ, ВНИКВАЙТЕ В ТЯХ И В КОМЕНТАРИТЕ КЪМ ТЯХ!

• Автор
http://4storing.com/z9fh4f/df4040c74dd953378f096201073ad1c8.html https://www.virustotal.com/ru/analisis/a6f03ea144e7d49f5797d6f70667e790fb860f131d183636dc7645446b579197-1262006933 http://virscan.org/report/c0b0db6de4ae981b51c707547a36ee51.html Изпълнявам молбата на съфорумец за по-трудни и по-секси предложения - когато се включи ще си има занимавки.Сонарът как ли ще се изяви? Греши ли тук тежкоокомплектования Jiangmin? Поздрави

Едно въпросче към експерта по "облаците"- TNN!

Както вече казах, от подфорума за "премахване на зловреден софт", става ясно, че доста народ е "гушнал букета" през скайп, закачайки т.н. "чудо"! Става ясно, че и НОД, и Авира и Каспески и др.Уеб и АВГ, са се справяли с "чудо"-то с променлив успех, като винаги се налага използването на допълнителни туулчета. В интерес на истината това "чудо" и аз го бях стартирал, чрез линк даден в темата за "Подпомагане на АВ....", и първото нещо, което това чудо тръгна да прави е да деинсталира антивируса. Естествено аз бях се опаковал с бетон клас В500- Defence Wall Hips + заключена сесия с Returnil и естествено нищо не ми се случи. Въпросът ми е обаче, ти пробва ли да стартираш "чудо"-то в присъствието на "всемогъщите гъсти облаци" на хартиеното лъвче и как то реагира? Много ми е любопитна неговата реакция! Чакам да видя и снимки! :rolleyes:

• Автор

"първото нещо, което това чудо тръгна да прави е да деинсталира антивируса" Rising ще блокира стартирането му - невъзможно е описаното при мен да се случи.Настроен е да блокира стартиране на всичко, което не е свое и той си брани територията.Сега блокира дори стартиранията на MBAM и SAS - естествено, мога да ги разреша - но трябва да му коригирам настройките.Защитил съм ги с десетзнакова парола и ако я забравя вероятно няма да мога и да го деинсталирам. Скайп ми е постоянно включен и ежедневно обикновено се ползва. Engineer,много го подценяваш това безплатно Лъвче...Никакви проблеми нямам с лицензите за програмите - а си стоя с лъвчето... Това не ти ли подсказва още неща? Поздрави

"първото нещо, което това чудо тръгна да прави е да деинсталира антивируса" Rising ще блокира стартирането му - невъзможно е описаното при мен да се случи.Настроен е да блокира стартиране на всичко, което не е свое и той си брани територията.Сега блокира дори стартиранията на MBAM и SAS - естествено, мога да ги разреша - но трябва да му коригирам настройките.Защитил съм ги с десетзнакова парола и ако я забравя вероятно няма да мога и да го деинсталирам. Скайп ми е постоянно включен и ежедневно обикновено се ползва. Engineer,много го подценяваш това безплатно Лъвче...Никакви проблеми нямам с лицензите за програмите - а си стоя с лъвчето... Това не ти ли подсказва още неща? Поздрави

1. Прави ми впечатление, че говориш в бъдеще време- "ще", а не в минало- "го". Което означава, че не си пробвал и имаш само догатки.

2. Ако говорим за блокирания, то и Комодо скачаше с червени прозорци при стартирането на "чудо"-то, но аз все му давах ОК, за да видя какво ще стане в крайна сметка и дали ще реагира антивируса или "защита+" на комодото. Нито едн от двете не реагира.

3. Така, че вземи стартирай "чудо"-то, абстрахирай се от това, че знаеш, че е вирус (една от двете предпоставки за които говорих, че хипс-а е ефективен), дай му ОК и да видим, дали лъвчето ще прояви антивирусни възможности....? :whist:

и искам снимки! :cool:

Редактирано от engineer (преглед на промените)

• Автор

Вчера пробвах. Блокиранията са със съобщение за невалидно приложение за Win и за липсващ цифров подпис - те са сродни и идентични на тези, когато Comodo е на параноични настройки. Виждал си безброй подобни снимки на Tanganika. Сега при мен нищо освен разрешените неща не може да се стартира - тази ОС е като заключена - без никакви ограничения за достъп до сайтове и за сваляне на всякакви файлове.Не желая повече да се повтарям. Поздрави

Вчера пробвах. Блокиранията са със съобщение за невалидно приложение за Win и за липсващ цифров подпис - те са сродни и идентични на тези, когато Comodo е на параноични настройки. Виждал си безброй подобни снимки на Tanganika. Сега при мен нищо освен разрешените неща не може да се стартира - тази ОС е като заключена - без никакви ограничения за достъп до сайтове и за сваляне на всякакви файлове.Не желая повече да се повтарям. Поздрави

Мда....т.е. ти си прибягнал до вариант №1 от общо 2,при които хипс-а е ефективен...в случая- тотален блокаж! Това обаче не е решение и нещо не доказва от антивирусните възможности на лъвчето....абсолютно нищо! Блокажа нищо не доказва!

Ти обаче избягваш от отговора на задачата, която ти поставям: да се абстрахираш от факта, че това е вирус (условие №2 за ефективността на хипс-а) и да разрешиш стартирането на "чудо"-то...да видим тогава дали облаците ще помогнат на клетото лъвче!Обаче не щеш, под предлога, че си бил блокиран....ами отблокирай се! не ти стиска обаче,...защото знаеш, че това ще е провал на лъвчето. Т.е. в случая ти си "защитен" защото знаеш, че "чудо"-то е чудо...ами ако не знаеше...? Ммм...?

За мен мита за лъвчето и изобщо за практическата ефективност на хипс-а (извън двете условия)- Е РАЗБИТ! :)

1. Прави ми впечатление, че говориш в бъдеще време- "ще", а не в минало- "го". Което означава, че не си пробвал и имаш само догатки.

2. Ако говорим за блокирания, то и Комодо скачаше с червени прозорци при стартирането на "чудо"-то, но аз все му давах ОК, за да видя какво ще стане в крайна сметка и дали ще реагира антивируса или "защита+" на комодото. Нито едн от двете не реагира.

3. Така, че вземи стартирай "чудо"-то, абстрахирай се от това, че знаеш, че е вирус (една от двете предпоставки за които говорих, че хипс-а е ефективен), дай му ОК и да видим, дали лъвчето ще прояви антивирусни възможности....? :)

и искам снимки! :biggrin:

а какво ти даваше червени прозорчета? антивируса на комодо го лови, бях го лепнал на флашката и я изчисти.

• Автор

Engineer,много е добре така, влизам във всякакви сайтове и Ви показвам различни намерени неща.Rising автоматично блокира стартирания и само ме уведомява. Обади ми се когато Авира и ESET създадат такива възможни настройки - за да ги пробвам. Поздрави

а какво ти даваше червени прозорчета? антивируса на комодо го лови, бях го лепнал на флашката и я изчисти.

Сега може и да го лови, но когато беше пресен- не го ловеше, а и антивируса на Комодо при мен е изключен за сканиране в реално време. Целта е да се разбере, че хипса реално нищо не пази...или пази само при две условия: 1. тотален блокаж за каквато и да е инсталация 2. предварително знаеш, че файла е вирус. При всички други варианти, ако файла е вирус- си вътре!

• Автор

За да съм вътре трябва лично да коригирам настройките на Лъва - ако това се случи, Облакът ще отмъкне файла и душата на творението ще бъде жертва на китайските автори на продукта.Антивирусът е с настройки за автоматизиран обмен с Облака - без да пита и уведомява. Май Panda Cloud скоро не съм я инсталирал - интересно ми е и те докъде са стигнали.Вероятно доста съфорумци още не са пробвали тези с облачните технологии - май това в бъдеще ще се доутвърждава. Поздрави

мисля, че доказах колко неловяща е райзинг. слагането на пълно блокиране на всичко е неуместно - целта не е да се обградиш с окопи, а да се намери подходящата антивирусна за всекидневно ползване, при която човек РАБОТИ с други приложения и тя ще го защитава от евентуални зарази. явно ако се остави с настройки по подразбиране, то райзинг ще бъде прегазена от всеки трети вирус.

• Автор

мисля, че доказах колко неловяща е райзинг. слагането на пълно блокиране на всичко е неуместно - целта не е да се обградиш с окопи, а да се намери подходящата антивирусна за всекидневно ползване, при която човек РАБОТИ с други приложения и тя ще го защитава от евентуални зарази. явно ако се остави с настройки по подразбиране, то райзинг ще бъде прегазена от всеки трети вирус.

На времето преди около 30 години радиоелектронната борба бе в ефира - с радиостанции средна и висока мощност. Минаха доста години и нещата постепенно се пренесоха в световната мрежа -в Интернет. Maniac и някои други се пробват да дават препоръки или да спорят с човек с много практика, като мен. The Graverobber, считай, че нищо не си доказал и се позадълбочи малко повече...Интелигентните хора не следва да са повърхностни. Търся вирус прегазващ Rising - с благодарност, заради ползването на безплатната им програма, ще го предоставя на Облака им! И не само на техния... Останалите също следва да са в час! Поздрави

На времето преди около 30 години радиоелектронната борба бе в ефира - с радиостанции средна и висока мощност. Минаха доста години и нещата постепенно се пренесоха в световната мрежа -в Интернет. Maniac и някои други се пробват да дават препоръки или да спорят с човек с много практика, като мен. The Graverobber, считай, че нищо не си доказал и се позадълбочи малко повече...Интелигентните хора не следва да са повърхностни. Търся вирус прегазващ Rising - с благодарност, заради ползването на безплатната им програма, ще го предоставя на Облака им! И не само на техния... Останалите също следва да са в час! Поздрави

Човече...много си противоречиш, усукваш и измяташ! Ту твръдиш, че лъва блокирал, ту облака го отнасял. Какъв облак, какви 5 лева, като на всички е ясно, че антивируса на хартиеният 5 пари не струва. Къде му е облака като го тествах? няма го!

• Автор

Човече...много си противоречиш, усукваш и измяташ! Ту твръдиш, че лъва блокирал, ту облака го отнасял. Какъв облак, какви 5 лева, като на всички е ясно, че антивируса на хартиеният 5 пари не струва. Къде му е облака като го тествах? няма го!

Някой да не те е излъгал, че вече си се научил как се тестват програми!? На някои от Вас и настройки да разучавате и да пробвате в директни експерименти Ви е трудно...На повърхностно мислещите НОД 32 им е супер - те едва ли някога ще оценят разработките примерно на КасперскиЛаб... Колега, стига си ме разочаровал! Вече много ми идва...

Някой да не те е излъгал, че вече си се научил как се тестват програми!? На някои от Вас и настройки да разучавате и да пробвате в директни експерименти Ви е трудно...На повърхностно мислещите НОД 32 им е супер - те едва ли някога ще оценят разработките примерно на КасперскиЛаб... Колега, стига си ме разочаровал! Вече много ми идва...

хе хе хе.....ставаш ми доста смешен вече! Явно само твоята глава е в "облаци"....Пий си винцето и се развай на...облаците на фона на замъглената ти глава....

..........

Колега, ще ме накараш отново да инсталирам хартиеният китаец, и да му спретна коктейлче от известни вируси, да му видя тогава облака, ква песен ще пее...и веднъж за винаги да ти натрия носа с тоя измислен лъв!

те едва ли някога ще оценят разработките примерно на КасперскиЛаб

интересно за кои разработки става дума ?

интересно за кои разработки става дума ?

KIS,KAV- техните продукти за сигурност!

това е очеизвадно, но кое в тях трябва да се оцени ?

• Автор

Проактивната защита естествено - тя си е в комбинация с техен HIPS при KIS 2010. Най-важно е за борба с непознат вредоносен код. Ядосвам се, че при Авира и ESET отчитам изоставане...

Колега, още ли е инсталиран при теб лъва?

проактивната защита си е налице, но тук явно сте някакви маниаци на тема хипс и за вас антивирусна програма без хипс или блокатор не струва. отказвам се да споря - показах как райзинг на он деманд скан от над 200 файла лови само 17, при проактивно засичане оставя не 1, не 2, а 60 файла. един от тях да бъде стартиран и системата ще бъде заразена. едно баба си знае, едно баба си бае - хипсът за вас компенсира недостатъците на антивируса и за вас това е спасението, а като чисти качества е гола вода. райзинг е беден на дефиниции, явно няма и евристика, липсва и уеб гард. всички станаха големи фенове на касперски откакто излезна 2010 версия заради многото модули вътре, но преди нод беше доста по-напред (2006,2007г.). сега ще се хванете за думата преди и ще се съглася, че има още какво да се вгражда, но като антивирус нод е една от най-стойностните програми на пазара. поднебесния едва ли ще мине av-comparatives - ще има прекалено много пропуски и false positives.

пп: махнах го защото системата зареждаше твърде бавно при стартиране.

Редактирано от The Graverobber (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.