Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част1

Featured Replies

проактивната защита си е налице, но тук явно сте някакви маниаци на тема хипс и за вас антивирусна програма без хипс или блокатор не струва. отказвам се да споря - показах как райзинг на он деманд скан от над 200 файла лови само 17, при проактивно засичане оставя не 1, не 2, а 60 файла. един от тях да бъде стартиран и системата ще бъде заразена. едно баба си знае, едно баба си бае - хипсът за вас компенсира недостатъците на антивируса и за вас това е спасението, а като чисти качества е гола вода. райзинг е беден на дефиниции, явно няма и евристика, липсва и уеб гард. всички станаха големи фенове на касперски откакто излезна 2010 версия заради многото модули вътре, но преди нод беше доста по-напред (2006,2007г.). сега ще се хванете за думата преди и ще се съглася, че има още какво да се вгражда, но като антивирус нод е една от най-стойностните програми на пазара. поднебесния едва ли ще мине av-comparatives - ще има прекалено много пропуски и false positives.

пп: махнах го защото системата зареждаше твърде бавно при стартиране.

Еееее......тъкмо спретнах едно коктейлче за хартиеното приятелче!

Редактирано от engineer (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 109,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Да ти благодаря за многото минусчета,които получавам,на теб и на другите,дето ми ги праскате като топъл хляб.Щом настояваш,ще получиш отговор от тях,само че не знам колко ще е бързо,защото да ти чатна

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Очевидно не знаеш всичко,млади момко. Ще им пиша.Да не вземеш да останеш разочарован после. Other methods Installed antivirus software running on an individual computer is only one method of guar

• И аз проиграх няколко варианта - при мен така и не разпозна лизенза. Иначе размислих - Нод 32 с PC Tools Firewall Plus Free е слабо - добавих и ThreatFire 4.6. Нека е налице и безплатният им IDS -

Публикувани изображения

щом не лови вируси отпреди 2 месеца(не един, не два - 60!!! и то само от първия архив) и двамата знаем какво гробно мълчание ще е за по-новите :)

Сега може и да го лови, но когато беше пресен- не го ловеше, а и антивируса на Комодо при мен е изключен за сканиране в реално време. Целта е да се разбере, че хипса реално нищо не пази...или пази само при две условия: 1. тотален блокаж за каквато и да е инсталация 2. предварително знаеш, че файла е вирус. При всички други варианти, ако файла е вирус- си вътре!

Има и друго следиш процесите, ако видиш съмнителни и необичайни блокираш и си чист.

Има и друго следиш процесите, ако видиш съмнителни и необичайни блокираш и си чист.

Да бе! Това, което казваш, за 95-99% от потребителите е утопия! Може ли да ми дефинираш понятието "съмнителен" и "необичаен" процес? И как го откриваш тоя процес? Колега, това, което предлагаш като 3-и вариант е чиста проба- играна тото или ако щеш- руска рулетка. Един път ще минеш, два пъти ще минеш, на третият си изгорял. Не става така! Затова твърдя, че ефективността от хипса е "на книга", илюзорна е или по-скоро слагайки стена с хипс, човек има чисто психологическо спокойствие и сигурност, отколкото реални такива! Позамисли се сериозно и ще разбереш, че е така! Единственото нещо, което гарантира, че даже и да сбъркаш, пак ще си чист, това е- виртуализацията! и нищо друго!

• Автор

Вече съм с Panda Cloud Antivirus - отлетях с удоволствие в друг Облак! Предстои сканиране с испанските дефиниции - наземната подкрепа с PrivateFirerwall 7 Free си остава налице. И този безплатен вариант ще пробвам - заради самото пробване и усещането за Испанския Облак! Поздрави

Да бе! Това, което казваш, за 95-99% от потребителите е утопия! Може ли да ми дефинираш понятието "съмнителен" и "необичаен" процес? И как го откриваш тоя процес? Колега, това, което предлагаш като 3-и вариант е чиста проба- играна тото или ако щеш- руска рулетка. Един път ще минеш, два пъти ще минеш, на третият си изгорял. Не става така! Затова твърдя, че ефективността от хипса е "на книга", илюзорна е или по-скоро слагайки стена с хипс, човек има чисто психологическо спокойствие и сигурност, отколкото реални такива! Позамисли се сериозно и ще разбереш, че е така! Единственото нещо, което гарантира, че даже и да сбъркаш, пак ще си чист, това е- виртуализацията! и нищо друго!

Е ако си направиш труда да разглеждаш периодично списъка на активните процеси ще придобиеш представа за тях. Обичайни и необичайни. Хипса не само пита но и дава анализ за рисковете и поведението на стартирания процес. За мен хипс нее утопия. Виртуализация е предвидена във версия 4 на комодо.

Вече съм с Panda Cloud Antivirus - отлетях с удоволствие в друг Облак! Предстои сканиране с испанските дефиниции - наземната подкрепа с PrivateFirerwall 7 Free си остава налице. И този безплатен вариант ще пробвам - заради самото пробване и усещането за Испанския Облак! Поздрави

какво ти е мнението за стената, според матусек е средна хубост?

хе хе хе.....ставаш ми доста смешен вече! Явно само твоята глава е в "облаци"....Пий си винцето и се развай на...облаците на фона на замъглената ти глава....

..........

Колега, ще ме накараш отново да инсталирам хартиеният китаец, и да му спретна коктейлче от известни вируси, да му видя тогава облака, ква песен ще пее...и веднъж за винаги да ти натрия носа с тоя измислен лъв!

Хайде да не рипаме толкова а? Да не светне преди Нова година,като Новогодишна елха компа ми.

Оставих те известно време да ти видя "развитието"... Какво ще кажеж да направя подобно с НОД - архивчето си е под ръка :question:

Хайде да не рипаме толкова а? Да не светне преди Нова година,като Новогодишна елха компа ми.

Оставих те известно време да ти видя "развитието"... Какво ще кажеж да направя подобно с НОД - архивчето си е под ръка :question:

Ти гледай на Касапа да не му спретна едно архивче, че реномето му и без това се крепи на едни дефиниции.....1249567v.gif

Ти гледай на Касапа да не му спретна едно архивче, че реномето му и без това се крепи на едни дефиниции.....1249567v.gif

Не си прав. Нод на какво се крепи да не би да е на магия и хипс няма. И той е на дефиниции и на евристика каспера също има и евристика. Сега ще кажеш че на нода била по-добра. Извинявайте ама това си е фенщина не са обективни мнения.

ето резултат от същия архив на f-secure - бих казал доста добър

1249612a.jpg

ето и от ЕСС 4.2 (от 88, 24 файла евристично са засечени - явно все още не са сложени в дефинициите)

1249629T.jpg

разликата с райзинг сами можете да си я сметнете

Редактирано от The Graverobber (преглед на промените)

• Автор

И двете са зле спрямо азиатския гранд - обаче аз сега съм с испански Облак и нямам нищо напротив пак с маймунджулуци да се занимаваме...То и без това никой никакви правила не може да ни създаде! Поздрави

И двете са зле спрямо азиатския гранд

добре бе човеко, давам ти го черно на бяло сравнение и ти пак си знаеш твойта!!! хем не лови вируси т.нар. "гранд", хем е велик. с цялото ми уважение не знам на колко си години, но се държиш като дете,а уж си "човек с много практика"!

• Автор

Момчета, при недоразучени настройки "давам ти го черно на бяло сравнение" е с нулева стойност! Блокиранията са си азиатски специалитет - а сега аз вече съм на Испанска реалност...Panda Cloud Security...Испанският Облак...

никакви настройки не могат да компенсират липсата на евристика и навременни дефиниции. може откъм проактивно засичане да го докарва донякъде, но поне за мен това не е достатъчно. липсва и уеб гард. на панда клауд също не съм фен - липсата на всякакви настройки е крайно неудобна и всеки подозрителен файл бива изтрит. лошо ще е когато е важен.

• Автор

никакви настройки не могат да компенсират липсата на евристика и навременни дефиниции. може откъм проактивно засичане да го докарва донякъде, но поне за мен това не е достатъчно. липсва и уеб гард. на панда клауд също не съм фен - липсата на всякакви настройки е крайно неудобна и всеки подозрителен файл бива изтрит. лошо ще е когато е важен.

PriwateFirewall 7.0 Free неслучайно e с оценка "10 +" и нейните настройки ще са в действие - май за четвърти път инсталирам Panda Cloud. Досега нищо непредвидено не ми се е случило!При качесвен HIPS какво липсва вече изобщо не е важно. Нека си поиграем - тази комбинация също ще надвие ESS 4 или Avira PSS! Че е и отново безплатна...Поздрави

ето - отново прибягваш до хипс, за да компенсираш слабостите на антивируса... и все пак съм навит да изпробваме възможностите на антивирусите. иначе идеална прибавка към есс е дефенс уол със сто годишния лиценз

ето резултат от същия архив на f-secure - бих казал доста добър

ето и от ЕСС 4.2 (от 88, 24 файла евристично са засечени - явно все още не са сложени в дефинициите)

разликата с райзинг сами можете да си я сметнете

Защо изобщо пробвате този архив отново и отново? Лично аз съм пратил на ЕСЕТ всичките незасечени файлове и то два пъти за по сигурно от различни пощи. Вътре не се засичат обаче със сигурност два троянеца - това съдя като гледам резултата.

След сканиране е резонно да следва и стартиране на незасечените зарази,защото може да засече в самият процес вредоносният код. Fe-Secure го прави честичко това. Нод също може би ще го направи макар,че не съм имал подобен случай.

ИндЖинере, при правилни настройки Kaspersky IS ще го пробиеш на куково лято докато ESS поради липсата на HIPS/IDS е лесен.

ето - отново прибягваш до хипс, за да компенсираш слабостите на антивируса... и все пак съм навит да изпробваме възможностите на антивирусите. иначе идеална прибавка към есс е дефенс уол със сто годишния лиценз

Какво ти е предложението? Ще тестваме ХИПСА или възможностите на самият антивирус?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

ИндЖинере, при правилни настройки Kaspersky IS ще го пробиеш на куково лято докато ESS поради липсата на HIPS/IDS е лесен.

1. Да е ставало дума за Касапачето и неговите възможности?

2. Всички касперджии, като нещо ви стяга чепика, бЕгате веднага у хИпсо.... Стига с тоя хипс! Нагледно показах и обясних, че реалната му полза е по-скоро имагинрена и илюзорна, ако не се прибегне до тотален блокаж за инсталацията на всичко ново (нещо което всички хипсаджии правят) и ако не знаеш, че даден файл, който искаш да инсталираш, не е вирус. Нямало пиле да прехвръкне, ако не му разрешиш. И как ще разбереш, че има нещо вредн във файла? Ще тръгнеш да го проверяваш във ВТ или директно в Касперски лаб или другаде или ще го стартираш във виртуалката. Ами то същото може да се направи и без наличието на хипс: сваляш файла на компютъра (без да го стартираш) и пак си го проверяваш където искаш. Наличието на хипс, за мен лично, дава по-скоро една психологическа сигурност, отколкото практическа такава: един път да се излъжеш, и си "вътре".

Единственото решение, при което и да сбъркаш, "ще оцелееш" е виртуализацията или Defence Wall Hips.

2. Всички касперджии, като нещо ви стяга чепика, бЕгате веднага у хИпсо.... Стига с тоя хипс! Нагледно показах и обясних, че реалната му полза е по-скоро имагинрена и илюзорна, ако не се прибегне до тотален блокаж за инсталацията на всичко ново (нещо което всички хипсаджии правят) и ако не знаеш, че даден файл, който искаш да инсталираш, не е вирус. Нямало пиле да прехвръкне, ако не му разрешиш. И как ще разбереш, че има нещо вредн във файла? Ще тръгнеш да го проверяваш във ВТ или директно в Касперски лаб или другаде или ще го стартираш във виртуалката. Ами то същото може да се направи и без наличието на хипс: сваляш файла на компютъра (без да го стартираш) и пак си го проверяваш където искаш. Наличието на хипс, за мен лично, дава по-скоро една психологическа сигурност, отколкото практическа такава: един път да се излъжеш, и си "вътре".

Единственото решение, при което и да сбъркаш, "ще оцелееш" е виртуализацията или Defence Wall Hips.

Kaspersky ТИ непрекъснато го намесваш именно ТИ непрекъснато правиш реклама на НОД.

По 1 точка: Питаш и ти отговорих

По 2 точка: Отново изрази типични за един ултрас на НОД Какви са тези разделения,които правиш да ти се чуди човек на акъла. Хипса е еднодопълнително преимущество в ръцете на един средно запознат с материята човек. Това,че повечето нямат и хал хабер от някои неща незначи,че всички са така. Хипса специално при Касперски е най - ефективен в интерактивен режим,но дори в автоматичен режим си е направо непробиваем стига да се пипне тук и там. Пенчо,програмитесе инсталират един път и после се обновяват само.Един път като са им създадени правилата всичко сие наред.Виждам,че си незапознат с механизма в KIS пък се пишеш за специалист - анализатор. С две думи - преписваш нещо и почваш да разтягаш локуми.

Признавам ти го можеш го.

Рисинг не разучи

Нортона си ползвал само на автомат,а той също си има настройки които се пипат.

Кав не разучи - КИС и не помириса

Авира като гледам също не разучи

Какво тестваш ти се чудя. Чешиш си езика ли?

Единственото решение, при което и да сбъркаш,ще оцелееш е виртуализацията или Defence Wall Hips.

Чичо engineer,въртиш се в омагьосан кръг.Същата работа е и при Defence Wall Hips,защото ако не знаеш че в даден файл има зловреден код,премахнеш го от листа на недоверените приложения с цел да инсталираш например някакъв кодек или каквото и да било което си свалил от нета ( в противен случай ще успееш когато цъфнат налъмите ) операционната ти система гушва букета и всичко свършва.

Извода е че която и HIPS програма да ползваш има 2-3 основни правила които трябва да спазваш!

Добре де инжинере, кажими в началото скайп чудото можеше ли нещо да го спре освен хипса, хипса адава и анализ на опита да сестартира процеса, нали този дето е зад компа се предполага че може да чете. Нали вируса действа като стартира процес, иначе е просто един файл безполезен за твореца му. Хипса е добра прибавка към антивирусите и мисля че ще се развива и ще стане интелигентен, както е при касперски, но и там има пропуски в интелигентността, но началото е добро и обещаващо. Както вече казах при Комодо 4 ще бъде на лице виртуализация на Сандбокс

• Автор

Няма как да не съм съгласен с подобно мнение.Rootkit.Agent.drivers стана причина да деинсталирам Rising 21 Free Edition. Panda Cloud Antivirus също го пропуска - опитва се да се бори и възникват рестартирания. MBAM го лови и класифицира.След толкова "ровене" нямам представа откъде ми е тази "придобивка". И за още ще проверявам.Каквото и да инсталирам - като функциониране го поставям в режим на тероризиране. Нормално е защитните програми да се огъват при подобна "експлоатация".Лъвът дори доста издържа. Неподсигурени антивируси с IDS/HIPS абсурд да издържат толкова. Поздрави

Рисинг не разучи

Нортона си ползвал само на автомат,а той също си има настройки които се пипат.

Кав не разучи - КИС и не помириса

Авира като гледам също не разучи

Какво тестваш ти се чудя. Чешиш си езика ли?

хе хе...браво, браво...гледам, че ме следиш...продължавай!

1. Рисинг

5 часа ми бяха достатъчни да преценя, че антивирусните му възможнасти са далеч от моите изисквания

2. Нортон. Никак не съм съгласен. Ако говориш за антивируса там всички настройки, ако изобщо може да се говори за настройки, са от типа Да-Не (включено- изключено). Реално няма какво да се "оптимизира"- всичко е на макс. Програмата е създанена за "олигофрени", каквито са янките

3. КАВ

Тук практически няма какво да се разучава. Два месеца бях с него- стига толкова. Не ми харесва- има доста неща, които направо ме дразнят в него...даже ако щеш и прекалено честите ъпдейти, по време на които компютъра частично губи производителност.

4. Авира. С нея бях по-дълго време от Касапа, и я познавам добре. Ей така като кажеш "разучи"...това да не е учебник по строителна механика...какво има да се "разучава". реално погледнато за ден-два всяка програма се опознава. Повече не е нужно

5.КИС. Така е- изобщо не съм го слагал...няма и да го слагам. Нямам никакъв афинитет към интегрираните пакети! не съм слагал нито ESS, нито КИС, нито НИС, нито какъвто и да било ...ИС, с изключение на Комодо, което по принцип си върви в пакет.

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Както виждаш, въпреки цялогодишното и постоянно оплюване, било пряко, било, косвено на НОД32, въпреки липсата на къкъвто и да е било ХИПС/ анализ на поведение, "облаци" и други екстри, присъстващи в два от другите "лидери", програмата с един "гол" антивирус

А така!!!Въпреки липсата.Крайно време е невръстният вманиачен до болка Maniac да разбере,че ЕСЕТ нямат Облак.Вземи та го образовай малко,моля те,Инженере,моля те от все сърце!!!

2. Всички касперджии, като нещо ви стяга чепика, бЕгате веднага у хИпсо.... Стига с тоя хипс!

Ще бягаме,като си го имаме,ще си го ползваме.А вие като нямате,мълчите.Това като баснята за лисицата и гроздето-не могла лисицата да се докопа до вкусното грозденце и затова почнала да го плюе,та и вие така-не може да си направите HIPS и все го плюете.Напротив,има си ползва от него.Ако за вас е утопия 95%-100% засичане,за нас не е,защото от дефиниции 95 и нагоре процента,останалото до 100% е от HIPS.

Редактирано от The_final_countdown (преглед на промените)

до колкото виждам темата е тестове на антивирусни програми, не на интегрирани пакети. всички тествате интернет секюрити пакетите, а не чистите антивирусни програми. защо ли ?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.