Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част1

Featured Replies

Това

post-54928-1261979979,61_thumb.jpg

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 109,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Да ти благодаря за многото минусчета,които получавам,на теб и на другите,дето ми ги праскате като топъл хляб.Щом настояваш,ще получиш отговор от тях,само че не знам колко ще е бързо,защото да ти чатна

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Очевидно не знаеш всичко,млади момко. Ще им пиша.Да не вземеш да останеш разочарован после. Other methods Installed antivirus software running on an individual computer is only one method of guar

• И аз проиграх няколко варианта - при мен така и не разпозна лизенза. Иначе размислих - Нод 32 с PC Tools Firewall Plus Free е слабо - добавих и ThreatFire 4.6. Нека е налице и безплатният им IDS -

Публикувани изображения

Тегля филм от тракер http://isohunt.com/torrents/?iht=-1&ihq=.

Дърпам филма на 100%, опитвам се да го пусна и ми изписва, че иска някакъв кодек. Праща ме тук да тегля уж необходими кодеци и дърпам файл codec_update2.7.exe, на който моята F-Secure Client Security 9.00 build 851 странно си трае. В нета намерих това:

http://virscan.org/report/eba904690c1d0b2b72277e80c896cf8f.html

http://www.bluetack.co.uk/forums/lofiversion/index.php/t20196.html

Вашите антивирусни какво казват по въпроса?

Kaspersky IS 2009

28.12.2009 г. 08:57:23 Обнаружено: softwareupdate911.com/mediaplayer/pluginerror/codec_update2.7.exe Internet Download Manager (IDM) hXXp://softwareupdate911.com/mediaplayer/pluginerror/codec_update2.7.exe Базы

Тегля филм от тракер http://isohunt.com/torrents/?iht=-1&ihq=.

Дърпам филма на 100%, опитвам се да го пусна и ми изписва, че иска някакъв кодек. Праща ме тук да тегля уж необходими кодеци и дърпам файл codec_update2.7.exe, на който моята F-Secure Client Security 9.00 build 851 странно си трае. В нета намерих това:

http://virscan.org/report/eba904690c1d0b2b72277e80c896cf8f.html

http://www.bluetack.co.uk/forums/lofiversion/index.php/t20196.html

Вашите антивирусни какво казват по въпроса?

SONAR-a на Symantec се прицелва... и го цепи на две :)

post-167287-1261983987,86_thumb.jpg

• Автор

Ето сега тест за достъп при един китайски сайт hxxp://www.enfull.com/china/Network/%7BFC114B3E-505A-4D4C-B5E2-36514102C36D%7D.htm https://www.virustotal.com/ru/analisis/31801afe028cc8bf494b92360ef0395394b1c4501e9fc19916e54cd01138beac-1261987832 http://virscan.org/report/26be204f282d39c1e9a04127df6ba448.html Symantec EP 11 и Rising не възпрепятствуват достъпа и изтеглянето на файла. Азиатецът отново мълчи - защо трябва да лови и класифицира нещо, което може просто да блокира... А как е с руските програми? Мълчат ли наистина и те? Тези програми, които биха реагирали с тревожни и панически съобщения вече не ми са интересни - просто предпочитам да мога да изтеглям всякакви файлове.И да се самоактивира някой - ще се задействат проактивните защити. Да му мислят тези, на които им липсват или не са на необходимото ниво. Поздрави

искаш да кажеш, че on-demand scan-a не е важен за една антивирусна, така ли ? нали точно затова е направена антивирусната програма - да лови. за другото си има отделни програми. смятам да направя скоро едно показно на стари вируси как райзинг ще мълчи като пукел и след сканиране с malwarebytes ще има зарази по пц-то.

• Автор

искаш да кажеш, че on-demand scan-a не е важен за една антивирусна, така ли ? нали точно затова е направена антивирусната програма - да лови. за другото си има отделни програми. смятам да направя скоро едно показно на стари вируси как райзинг ще мълчи като пукел и след сканиране с malwarebytes ще има зарази по пц-то.

Ще си стоят тези "заплахи" там като препарирани в блокирано състояние - Rising блокира стартирането и на MBAM при настройки на висока сигурност.Блокира всичко, което не е свое! Изобщо няма да можеш да я стартираш. Поздрави

Хайде с настъпването на Новата година, да почнем да си говорим, реално, точно, обективно и коректно! Става ли?

В какво са те излъгали, лично теб, ЕСЕТ? Дай факти и доказателства!

Както виждаш, въпреки цялогодишното и постоянно оплюване, било пряко, било, косвено на НОД32, въпреки липсата на къкъвто и да е било ХИПС/ анализ на поведение, "облаци" и други екстри, присъстващи в два от другите "лидери", програмата с един "гол" антивирус се класира в тройката на годишната окончателна класация на AV-Comparatives! Така ли е? Така е! Значи колкото и някои да я оплюват (смея да твърдя- незаслужено) програмата с "голият" си антивирус успява да се държи сред най-добрите! Едва ли това щеше да се случи, ако програмата не е стойностна! Смея да твърдя, че ако и добавят поне някакъв частичен ХИПС/ ИДС, програмата ще бъде дълго време на първо място, просто защото програмата, именно като програма, е много стойностна! Вярно, не на такова ниво, спрямо другите програми, каквото беше 2006, 2007г, но продължава е да сред 3-те най-добри, и то като се има в предвид, че в нея няма никакви "революционни" иновации, които се наблюдават при Нортон и Касперски, по отношение на Хипса. Ако Нортон и Касперски бъдат "изчистени" и сведени до нивото на чист антивирус, без никакви добавки, ще бъдат доста под нивото на НОД-а! И това е факт, в който едва ли някой разумен човек се съмнява!

Сега, защо не се внедряват хипс/ идс елементи в НОД-а, това не мога да знам...може би това би довело до директно "затежняване" на програмата...може би....Така или иначе обаче, програмата продължава да е сред най-добрите, факт, който се видя ясно и тук- в темата за "Подпомагането...".

Призовавам всички, за напред да спрем със безсмислените заяждане и "фенщина" и да гледаме на нещата по-трезво, обективно и конструктивно!

Какво искаш да кажеш с това изречение- " Вярно, не на такова ниво, спрямо другите програми, каквото беше 2006, 2007г, но продължава е да сред 3-те най-добри"? Че не е добра както преди ли? И ако имаш впредвид това би ли казал с какво са се променили нещата,че не е вече на такова ниво?

Редактирано от ivan_baroveca (преглед на промените)

Ще си стоят тези "заплахи" там като препарирани в блокирано състояние - Rising блокира стартирането и на MBAM при настройки на висока сигурност.Блокира всичко, което не е свое! Изобщо няма да можеш да я стартираш. Поздрави

Пич, не разбирам защо трябва да се въртим в кръг и да повтаряме едно и също нещо? Какъв е смисъла тотално да се блокираш, само и само да "доказваш", че ще си "защитен"? Номера е да си защитен БЕЗ да си блокиран! А това хартиеният "лъв" не го умее!

Какво искаш да кажеш с това изречение- " Вярно, не на такова ниво, спрямо другите програми, каквото беше 2006, 2007г, но продължава е да сред 3-те най-добри"? Че не е добра както преди ли? И ако имаш впредвид това би ли казал с какво са се променили нещата,че не е вече на такова ниво?

Момче, карай си с Касапа и не се занимавай с НОД32! Не е за теб тази програма....не си дорасъл за нея...

по-скоро не толкова нод е деградирал, колкото другите програми се промениха - нортън стана изключително лека, на касперски й се разрастна базата данни в пъти, появиха се много нови програми, които имат вече същите модули като на нод (който за времето си беше изключителна програма в сравнение с останалите - говоря за версия 2.50/2.70). относно райзинг въобще няма да му пипам настройките - както са си така ще го изпробвам.

Престо исках да знам защо мислиш така.А кои програми са за мен и кои не са това остави аз да го реша!

.... на касперски й се разрастна базата данни в пъти....

То това я крепи плюс хипса. Иначе, сама по себе си, като програма, не е нищо особено!

• Автор

"""Какъв е смисъла тотално да се блокираш, само и само да "доказваш", че ще си "защитен"? Номера е да си защитен БЕЗ да си блокиран! А това хартиеният "лъв" не го умее!""" Действително ли си вярваш? Имам свободен достъп навсякъде и мога да изтеглям всякакви файлове и от сайтове, където Нод 32 или Авира просто ще ти възпрепятствуват достъпа.И защо ще ми възпрепятстват сваляне на файл? Защото бил инфектиран ли? Та аз инфектираните си ги търся за удоволствие.Ами ако грешат с FP... Ken ти зададе някои въпроси, а ти изобщо разбра ли го? Виж ги отново - те са конкретни. Я пак помисли кой от нас е по-свободен!? "Защитен без да съм блокиран" - Rising и SEP 11 това ми го предоставят. Engineer, защо не вземеш да ги доразучиш като настройки и възможности и после да пишеш РЕАЛНИ изводи. Поздрави

<br />Ето сега тест за достъп при един китайски сайт hxxp://www.enfull.com/china/Network/%7BFC114B3E-505A-4D4C-B5E2-36514102C36D%7D.htm           <a href='https://www.virustotal.com/ru/analisis/31801afe028cc8bf494b92360ef0395394b1c4501e9fc19916e54cd01138beac-1261987832' class='bbc_url' title='Външен линк' rel='nofollow external'>https://www.virustot...beac-1261987832</a> <a href='http://virscan.org/report/26be204f282d39c1e9a04127df6ba448.html' class='bbc_url' title='Външен линк' rel='nofollow external'>http://virscan.org/r...27df6ba448.html</a>     Symantec EP 11 и Rising не възпрепятствуват достъпа и изтеглянето на файла. Азиатецът отново мълчи - защо трябва да лови и класифицира нещо, което може просто да блокира... А как е с руските програми? Мълчат ли наистина и те?  Тези програми, които биха реагирали с тревожни и панически съобщения вече не ми са интересни - просто предпочитам да мога да изтеглям всякакви файлове.И да се самоактивира някой - ще се задействат проактивните защити. Да му мислят тези, на които им липсват или не са на необходимото ниво. Поздрави<br />

acwihc.jpg

34nid1u.jpg

Авира няма проактивна защита и без дефиниции не стува,ще и бият шута от първия път.

• Автор

И това не е ли ограничаване на достъпа?

"Защитен без да съм блокиран" - Rising и SEP 11 това ми го предоставят. Engineer, защо не вземеш да ги доразучиш като настройки и възможности и после да пишеш РЕАЛНИ изводи.

Благодаря за конструктивното предложение! видях за един ден какво блокира и какво спира хартиеният....вижда се всеки ден от отчетите на Вирус тотал: от 30 файла, хартиеният ще се обади само на 2 от тях! Мерси, но на мен такъв антивирус НЕ ми трябва! 1248025o.gif Теб щом те кефи- ползвай си го със здраве! По добре Касапа да сложа, но хартиеният мълчаливец- никога....или поне докато имам възможност за ползване на останалите!

• Автор

Авира и Нод 32 и аз мога да ги ползвам - обаче трябва да им добавям добри IDS/HIPS програми. И тогава такива антивируси дори не са задължителни - може на практика и без тях. Аз имам възможност за ползване и на всички останали антивируси - обаче ограничаващите достъп взеха да не ми харесват.И в какво Авира и Нод 32 са по-добри от Rising - само в класифициранията, в нищо друго! Наистина всичко си е личен избор и човек сам си преценява. Поздрави

Engineer,стартирай файл който не се засича от Авира или НОД32 и виж пораженията по ОС.Направи същото и с Rising щетите ще са по-малко или въобще няма да има.Аз така ги тествам антивирусните програми,като средностатистически потребител отварям и стартирам всичко което ми изскочи в нета.

По-добре аз да решавам кога да отблокирам ОС когато ми се налага,вместо зловреден код да ме принуди да форматирам или да загубя ценна информация.

обновяваме дефинициите на райзинг

1248217y.jpg

вижда се че са последните

1248222S.jpg

всички защити са включени

1248224a.jpg

след разархивирането на файлът райзинг започна да се обажда, но останаха 62 файла

1248226G.jpg

последва сканиране след което не бяха открити заплахи, но фактът, че останаха много недокоснати файлове поне за мен развенчава митът за лъва от поднебесната империя

за всеки случай реших да дръпна един он деманд скан - резултатът е красноречив

1248243J.jpg

Engineer,стартирай файл който не се засича от Авира или НОД32 и виж пораженията по ОС.Направи същото и с Rising щетите ще са по-малко или въобще няма да има.Аз така ги тествам антивирусните програми,като средностатистически потребител отварям и стартирам всичко което ми изскочи в нета.

По-добре аз да решавам кога да отблокирам ОС когато ми се налага,вместо зловреден код да ме принуди да форматирам или да загубя ценна информация.

Абе момченце малко, колко пъти ще ти казвам, че нито НОД, нито Авира имат хипс! Какво все ви избива да сравнявате нещо,каето го няма! Ама то е защото няма за какво друго да се заяждате! каквото искаш това ползвай, и остави на другите да ползват това, което искат!

Това беше последният ми "разговор" с теб!

• Автор

"""развенчава митът за лъва от поднебесната империя""" Няма такъв мит за Rising - с настройки по подразбиране безплатната програма си е около средностатистическите като обща охрана. Когато вдигнеш всички настройки на високо ниво на сигурност нещата са вече по-различни. А заедно с отличния HIPS на PrivateFirewall 7 Free, бетонът вече е налице. И е безплатен! Поздрави

<br />Абе момченце малко, колко пъти ще ти казвам, че нито НОД, нито Авира имат хипс! Какво все ви избива да сравнявате нещо,каето го няма! Ама то е защото няма за какво друго да се заяждате! каквото искаш това ползвай, и остави на другите да ползват това, което искат!<br /><br />Това беше последният ми &quot;разговор&quot; с теб!<br />

Ей Чичо,само ти казвам да го тестваш като твоите средностатистически потребители.

Аз виновен ли съм че Rising няма добри евристики,а НОД и Авира имат най-добрите ?

Това не означава че не трябва да се сравняват или тестват,нали не е противозаконно ?

Никой не убеждавам да ползва Rising,защото и той не е за аматьори.

на антивирусна с блокатори да й сложим хипс ? това все едно на яке да сложиш кожух. факт и то неоспорим е че райзинг лови мизерно малко. изпозлваният архив беше първият на никсси (отпреди 2 месеца). т.е. изводът е че ако човек иска антивирусната му да разпознава вирусите (основната й и най-важна функция на този вид програми) то не трябва да използва райзинг, защото шансът да не разпознае вируса е твърде голям. и защо трябва да слагам настройките на макс ? предполага се че когато се инсталира една програма всичко трябва да й е нагласено. например по нод няма какво да се пипа - всичко си е оптимално още с инсталирането.

• Автор

Многото настройки при Rising и Comodo са предимство. На едно "секс-парти" Лъвът изненадващо взе, че се обади - Packer.Win32.UnkPacker.b https://www.virustotal.com/ru/analisis/048a2310f08a732356b3bbfae64f737019e4acdb5f54530eb6f90ec9d489ab46-1262003508 Ето Ви и файла да пробвате с неловящите уж други антивируси http://4storing.com/idpzjx/f68f6fc1d1346108835c17b06a43a250.html Поздрави

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.