Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част1

Featured Replies

http://virscan.org/report/3be82badba210f31ceac4ad505c21a85.html http://virscan.org/report/ba4b652b10c9eded5b4fb650d2b92820.html Първата е "твоята" - втората е оригиналът!Разгледа ли няколкото разлики? Проверяваш ли подобни важни неща?

File Size : 3374677 byte или 3394046 byte ? Има ли още разлики?

Нормално е да има разлика в размера,едното е ZIP(по-малкото) ,другото EXE

И още повече,някои видове степени на архивните файлове някои програми не ги разпознават и веднага ги определят като "съмнителни".

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 109,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Да ти благодаря за многото минусчета,които получавам,на теб и на другите,дето ми ги праскате като топъл хляб.Щом настояваш,ще получиш отговор от тях,само че не знам колко ще е бързо,защото да ти чатна

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Очевидно не знаеш всичко,млади момко. Ще им пиша.Да не вземеш да останеш разочарован после. Other methods Installed antivirus software running on an individual computer is only one method of guar

• И аз проиграх няколко варианта - при мен така и не разпозна лизенза. Иначе размислих - Нод 32 с PC Tools Firewall Plus Free е слабо - добавих и ThreatFire 4.6. Нека е налице и безплатният им IDS -

Публикувани изображения

• Автор

Бреййй...вЕрно бе...има вирусче, равно на разликата в байтовете! моля те, не я ползвай.....ще се заразиш.....И няма да е лошо да си посетиш джипито! 1213977B.gif

Сега остава да се похвалиш с активиран лиценз до 2109-та година - и веселото ще ми дойде в повече... Нямам съмнения за здравословни състояния...

Сега остава да се похвалиш с активиран лиценз до 2109-та година - и веселото ще ми дойде в повече... Нямам съмнения за здравословни състояния...

Ето го лицензчето...

1215564i.jpg

• Автор
http://virusinfo.info/showthread.php?t=2672&page=10 Браво! Обаче защо тук никой нищо не ми отговаря? Защото хората са наясно с кракерските противоборства или заради друго? Поздрави

File Size : 3374677 byte или 3394046 byte ? Има ли още разлики?

Вчера инсталирах рисинг повлиян от твоите постове. Проведох няколко тестове и не останах никак доволен. Незнам изобщо по кой параграф може да бие комодо. Някякви смешни вируси не само че не ги блокира но позволи стартирането на процесите им в системата. Като си върнах комодото хвана вируса и го изтри. Разочарован съм от тази програма

От интерес замених Проактивният лидер с "пластмасовия" лъв. Направил съм и малко ревю, но утре ще го дам, че стана късно. Мога само да кажа- тоя лъв е не пластмасов , а "хартиен"! От тестовете на eicar.com, не издържа и двата txt теста- никаква реакция на тях. Другите файлове ги хвана, но чак след ръчно сканиране, а би трябвало още в движение да ги кове! Огромно количество настройки, но смисъл от тях- нулев! Нито "облаци" нито "светкавици" му помагат! Пълна скръб е и на файлове от началото на 6-а част на темата за "Подпомагането на АВ....". Толкова за сега- утре чакайте обстоен анализ на това китайско недоразумение!

Редактирано от engineer (преглед на промените)

• Автор

"Malwarebytes' Anti-Malware 1.42

Версия на базата от данни: 3350

Windows 5.1.2600 Service Pack 3

Internet Explorer 8.0.6001.18702

12/13/2009 9:43:48 AM

mbam-log-2009-12-13 (09-43-48).txt

Тип сканиране: Пълно сканиране (C:\|D:\|)

Сканирани обекти: 175571

Изминало време: 51 minute(s), 7 second(s)

Заразени процеси в паметта: 0

Заразени модули в паметта: 0

Заразени ключове в регистратурата: 0

Заразени стойности в регистратурата: 0

Заразени информационни обекти в регистратурата: 0

Заразени папки: 0

Заразени файлове: 1

Заразени процеси в паметта:

(Не бяха открити заплахи)

Заразени модули в паметта:

Заразени ключове в регистратурата:

Заразени стойности в регистратурата:

Заразени информационни обекти в регистратурата:

Заразени папки:

Заразени файлове:

D:\igra Ice tower\characters.exe (Trojan.FakeAlert) -> Quarantined and deleted successfully." Реших пак да проверявам с цялостни сканирания - само MBAM това "намери" - защото https://www.virustotal.com/analisis/679c4048a330bf48fb78a0b8bae9d47370835635c6c5368a80d367d8f2e703b8-1260690082 SAS и a-squared 4.5 нищо не откриха. Не мога да твърдя, че безплатните Rising21 и PrivateFirewall 7 не работят добре и не ме интересуват стъкмистики с тестове и ревюта.Лично аз достатъчно тормозя инсталираните програми. Поздрави

От интерес замених Проактивният лидер с "пластмасовия" лъв. Направил съм и малко ревю, но утре ще го дам, че стана късно. Мога само да кажа- тоя лъв е не пластмасов , а "хартиен"! От тестовете на eicar.com, не издържа и двата txt теста- никаква реакция на тях. Другите файлове ги хвана, но чак след ръчно сканиране, а би трябвало още в движение да ги кове! Огромно количество настройки, но смисъл от тях- нулев! Нито "облаци" нито "светкавици" му помагат! Пълна скръб е и на файлове от началото на 6-а част на темата за "Подпомагането на АВ....". Толкова за сега- утре чакайте обстоен анализ на това китайско недоразумение!

:):cheers:

Сега какво, с радио TNN ли ще спорим?

• Автор

:lighter::help wanted3:

Сега какво, с радио TNN ли ще спорим?

По-скоро бихте спорили с колективната преценка на a-squared 4.5 Free/Ikarus е тук! /, SAS, MBAM. Мълчанието им означава доста висока оценка за две безплатни програми. Естествено -те трябва да се оплюят - нали е нужно доста хора да купуват платените!? Имало по-добри и безплатни - това не трябва да се разчува- вредно е за продажбите.Поздрави

От интерес замених Проактивният лидер с пластмасовия лъв. Направил съм и малко ревю, но утре ще го дам, че стана късно. Мога само да кажа- тоя лъв е не пластмасов , а хартиен! От тестовете на eicar.com, не издържа и двата txt теста- никаква реакция на тях. Другите файлове ги хвана, но чак след ръчно сканиране, а би трябвало още в движение да ги кове! Огромно количество настройки, но смисъл от тях- нулев! Нито облаци нито светкавици; му помагат! Пълна скръб е и на файлове от началото на 6-а част на темата за Подпомагането на АВ..... Толкова за сега- утре чакайте обстоен анализ на това китайско недоразумение!

Променя ли настройките на Rising ? Лично съм го тествал не само с този тест но и много други с които се справя,но едва ли и NOD32,Avast,Avira и Ikarus които са най-ловящите но само толкова.При среща с непознат зловреден код залагам на него.

Може да направя и клип с настройките на Rising + няколко теста при които най-ловящите бързо ще бъдат елеминирани ( малко ще ти паднат в очите но такъв е живота ).

Пак да подчертая че имам предвид самозащитата на Rising и възможностите му с правилни настройки да блокира непознат зловреден код.

Променя ли настройките на Rising ? Лично съм го тествал не само с този тест но и много други с които се справя,но едва ли и NOD32,Avast,Avira и Ikarus които са най-ловящите но само толкова.При среща с непознат зловреден код залагам на него.

Може да направя и клип с настройките на Rising + няколко теста при които най-ловящите бързо ще бъдат елеминирани ( малко ще ти паднат в очите но такъв е живота ).

Пак да подчертая че имам предвид самозащитата на Rising и възможностите му с правилни настройки да блокира непознат зловреден код.

Даже всичко бях сложил на мах, и пак се дъни колкото си може. Самозащитата с 4-цифрено-буквен код не е нещо,което светът не е виждал, друго ценно няма.

Отдавна не съм споменавал един сайт-http://www.vx.netlux.org/.Можеш спокойно да изтеглиш 50-тина файла-стари,нови-каквито ти душа иска,и,ако си мъж, разархивирай ги и кликай по тях на воля.Гарантирам изумителен резултат! :help wanted3:

Редактирано от thomson (преглед на промените)

Хайде, направи клип.

Даже всичко бях сложил на мах, и пак се дъни колкото си може. Самозащитата с 4-цифрено-буквен код не е нещо,което светът не е виждал, друго ценно няма.

Отдавна не съм споменавал един сайт-http://www.vx.netlux.org/.Можеш спокойно да изтеглиш 50-тина файла-стари,нови-каквито ти душа иска,и,ако си мъж, разархивирай ги и кликай по тях на воля.Гарантирам изумителен резултат! ;)

Като предният мой резултат с 163 гадини засечени от MBAM :)

Между впрочем имаше едно обсъждане някъде тука за сто годишният триал на DefenseWall лиценза се прихваща успешно с която и локализация да изберете на DefenseWall споделих го и в другото местенце.Свалих си http://www.softsphere.com/files/updater/bulgarian/DefenseWall_HIPS_v2_56.exe и олее всичко заспа на три без коз :cool:

Обаче нещо се скара с KAV WKS 6.0.4.1212 и системата не стартира.Сега се чудя заради конфликт ли беше или някой творец.NOD 32 успешно се сдружи с нея,също и ZA 9 :)

За зонето ще кажа,че доста са поработили по нея,не бави нета и стартира чуствително по бързо дори от PC Tools ;)

PS.Айде пак някой раздразних :cool:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Автор

Тази версия на DefenseWall с куриозен стогодишен лиценз инсталира драйвер и следва скрит процес.Недоразвитите програми ги пропускат тези събития - другите следва да ги възпрепятствуват. KAV WKS 6.0.4.1212 едва ли ще допусне подобно нещо. Сега сдружих Нод 32 с PC Tools Firewall Plus Free - заради уж стоте процента на стената и заради възможни събития като гореспоменатото. Антивирусът е несъпоставим като възможности с нивото на стената - нека си стои там като за красота и комплектност. Поздрави

Тази версия на DefenseWall с куриозен стогодишен лиценз инсталира драйвер и следва скрит процес.Недоразвитите програми ги пропускат тези събития - другите следва да ги възпрепятствуват. KAV WKS 6.0.4.1212 едва ли ще допусне подобно нещо. Сега сдружих Нод 32 с PC Tools Firewall Plus Free - заради уж стоте процента на стената и заради възможни събития като гореспоменатото. Антивирусът е несъпоставим като възможности с нивото на стената - нека си стои там като за красота и комплектност. Поздрави

Ползвах единствено лиценза.Програмата свалих от офсайта им.Виж връзката.Определено обаче KAV WKS не я харесва. Сега пак пробвах да го инсталирам но нещо ми дава грешка при обновяване.DefenseWall със сигурност му блокира инсталацията на ъпдейта.Повече не ми се занимава с тази програма.за мене е за коша.Със ZA работят добре двете,но реша ли Касперски да инсталирам става интересно. Сами си отговорете защо е така.

пп.Сега пак някой ще ми скочи и прасне червеното.Не я оплювам просто има конфликт с дадена програма.DefenseWall и Kaspersky се вграждат дълбоко и оттам идват конфликтите.

След смяната за 2 дни на 4 програми, за пореден път стигнах като извод, до там, от където бях навремето тръгнал- до НОД32! Това е програмата, която най- добре ми пасва от всички, а и както се вижда в последно време- е една от програмите, които най-добре се справят със засичането на заплахи. Наекспериментирах се доста- коя мълчи повече, коя тежи повече, коя греши повече...все имат кусури, но при НОД-а те са най-малко според мен! Още 4 са програмите, които евентуално бих "въртял" като смяна на НОД-а. Това са: Нортон, Авира, Касперски и Комодо! Комодо мога да кажа, че не я "въртя" защото тя си присъства постоянно заедно със стената, като само е изключен скенера в реално време. Нищо друго не може да ме впечатли! След НОД-а, най ми е присърце Нортон, която наистина е също много "умна" и балансирана програма!

Интересно ми е при вас как е? Кой е пакета програми/или програма на които бихте заложили. Интересно ми е по-активните тук потребители, каква група предпочитания имат?

След смяната за 2 дни на 4 програми, за пореден път стигнах като извод, до там, от където бях навремето тръгнал- до НОД32! Това е програмата, която най- добре ми пасва от всички, а и както се вижда в последно време- е една от програмите, които най-добре се справят със засичането на заплахи. Наекспериментирах се доста- коя мълчи повече, коя тежи повече, коя греши повече...все имат кусури, но при НОД-а те са най-малко според мен! Още 4 са програмите, които евентуално бих "въртял" като смяна на НОД-а. Това са: Нортон, Авира, Касперски и Комодо! Комодо мога да кажа, че не я "въртя" защото тя си присъства постоянно заедно със стената, като само е изключен скенера в реално време. Нищо друго не може да ме впечатли! След НОД-а, най ми е присърце Нортон, която наистина е също много "умна" и балансирана програма!

Интересно ми е при вас как е? Кой е пакета програми/или програма на които бихте заложили. Интересно ми е по-активните тук потребители, каква група предпочитания имат?

Бих казал, че до голяма степен се припокриваме като предпочитания.:)Моята класация(принципно) е малко по-различна.

До скоро ги класирах така:

1.Kaspersky

2.NOD32/Comodo Internet Security

3.Symantec(SEP&NIS)

4.Avira

5.Avast

6.AVG

Скоро, обаче, се намеси и Twister, който е истински боец.(Може да му спретнем една битка с Rising, че гледам много популярен станал.Тъкмо ще видим, кой има повече опции за конфигуриране.:)) )

Времената, в които живеем не са онези, отпреди 5-6, че и повече години, когато вирусите бяха екзотика.Сега са ''на всяка крачка'' и човек трудно може да си позволи лукса да се доверява на щяло и нещяло.

В момента бих ги подредил така:

1.Kaspersky,Norton,Twister,CIS-като CIS върви в комплект с доста от тях, без касапа.Бих доверил компютъра си на всяка една от тези програми, без да ми мигне окото.:blink:

2.Всички останали.:)

3.Чакам fortinet да стигнат поне нивото на comodo, защото наистина са се заели да направят нещо качествено.Липсва им само опит, може би.

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Бих казал, че до голяма степен се припокриваме като предпочитания.:)Моята класация(принципно) е малко по-различна.

До скоро ги класирах така:

1.Kaspersky

2.NOD32/Comodo Internet Security

3.Symantec(SEP&NIS)

4.Avira

5.Avast

6.AVG

Скоро, обаче, се намеси и Twister, който е истински боец.(Може да му спретнем една битка с Rising, че гледам много популярен станал.Тъкмо ще видим, кой има повече опции за конфигуриране.:)) )

Времената, в които живеем не са онези, отпреди 5-6, че и повече години, когато вирусите бяха екзотика.Сега са ''на всяка крачка'' и човек трудно може да си позволи лукса да се доверява на щяло и нещяло.

В момента бих ги подредил така:

1.Kaspersky,Norton,Twister,CIS-като CIS върви в комплект с доста от тях, без касапа.Бих доверил компютъра си на всяка една от тези програми, без да ми мигне окото.:blink:

2.Всички останали.:)

3.Чакам fortinet да стигнат поне нивото на comodo, защото наистина са се заели да направят нещо качествено.Липсва им само опит, може би.

Подкрепям написаното напълно и моите тестове това показват. Все пак в челото безплатната програма е една и това е комодо вече месец съм с него и проблеми няма никакви. Доволен съм

• Автор

Ползвах единствено лиценза.Програмата свалих от офсайта им.Виж връзката.Определено обаче KAV WKS не я харесва. Сега пак пробвах да го инсталирам но нещо ми дава грешка при обновяване.DefenseWall със сигурност му блокира инсталацията на ъпдейта.Повече не ми се занимава с тази програма.за мене е за коша.Със ZA работят добре двете,но реша ли Касперски да инсталирам става интересно. Сами си отговорете защо е така.

пп.Сега пак някой ще ми скочи и прасне червеното.Не я оплювам просто има конфликт с дадена програма.DefenseWall и Kaspersky се вграждат дълбоко и оттам идват конфликтите.

И аз проиграх няколко варианта - при мен така и не разпозна лизенза. Иначе размислих - Нод 32 с PC Tools Firewall Plus Free е слабо - добавих и ThreatFire 4.6. Нека е налице и безплатният им IDS - иначе с този слаб антивирус може да не мога да се ровя там, където съм свикнал. Много ниско ниво на разпознаване на вредоносен код показва андроидът - не зная някой изпраща ли им намираните творения. Поздрави

какъв е смисъла при все че си със стената да слагаш и threatfire ? и отново апелирам да дадеш снимки с констатираните от теб пропуски на нод! останалото са просто констатации без аргументация!

• Автор

какъв е смисъла при все че си със стената да слагаш и threatfire ? и отново апелирам да дадеш снимки с констатираните от теб пропуски на нод! останалото са просто констатации без аргументация!

"Тази версия на DefenseWall с куриозен стогодишен лиценз инсталира драйвер и следва скрит процес" Проверете го - защото аз го отстраних. Добавям IDS за доокомплектоване. Така се съхраняват предимствата на Нод32 и се компенсират недостатъците му.Вижте hxxp://www.4shared.com/file/54130591/c1a74843/-CB-_17_by_heii_The_Second_Edi.html https://www.virustotal.com/ru/analisis/b009b1c352b1749760b5e890338e1d67aca43763ba225a12977063de48159b39-1260771916 http://virscan.org/report/7c6192b5ebbb152e57cc4b392c4d5d2a.html Това е за изпращания - а Rising 21 Free Edition наистина е най-добрата при самостоятелно ползване безплатна програма. Просто исках да проверя.

1.Kaspersky Internet Security 2009/2010

2.Norton Internet Security 2010

3.Avira AntiVir Premium + Outpost Pro/Online Armor

4.Panda Internet Security 2010

5.Avast + Online Armor

6.Twister Anti-TrojanVirus него го поставям най накрая в класацията поради това,че е доста непредвидим и опасен за редовен потребител.

Иначе по справяне е първенец.Понякога се чудя - за него няма ли фалшиви аларми,един път ми карантира Opera.exe :help:

И аз проиграх няколко варианта - при мен така и не разпозна лизенза.

Слагаш го в папката с инсталационното exe и после му даваш пътя към лиценза.Работи - пробвах пет пъти.

Моля те не критикувай НОД,че рейтинга ти трудно се оправя после ;)

Слагаш го в папката с инсталационното exe и после му даваш пътя към лиценза.Работи - пробвах пет пъти.

Моля те не критикувай НОД,че рейтинга ти трудно се оправя после :blink:

Искаш да кажеш, че си сложил 100 год. лиценз към ехе-то с българският превод и пак работило ли?

Искаш да кажеш, че си сложил 100 год. лиценз към ехе-то с българският превод и пак работило ли?

Разбира се.Не видя ли прикаченото изображение? Вместо да философствам обичам да пробвам :blink:

10zoe28.jpg

• Автор

Symantec,Kaspersky,Rising,A-squared,Twister- тези са според мен, но не се ангажирам да ги класирам. Това не пречи сега да съм с Нод 32 заедно с безплатните продукти на PC Tools - още ми са малко впечатленията за тази комбинация.Работи. Нод 32 либерално се комбинира с много IDS/HIPS програми. А това заплаха ли е или е FP? Вижте hxxp://www.4shared.com/file/54009415/fe258a9a/CHEAT_SXE_56.html https://www.virustotal.com/ru/analisis/ee5701aa42bdeb5d37eaa2937027755af3483c6e6b957dc38c76533c00687fef-1260774916

Редактирано от TNN (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.