Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с прАсец

Featured Replies

Добро утро!

Имам следният проблем - много често рано сутрин, докато спя, ми се схваща я единият я другият прАсец. Ужас! Боли много, а дори и да стиснеш зъби за десетина секунди, вече ти се е прецакал съня. Доколкото знам в такива ситуации трябва да се бодна с игра/карфица, но ... тия чаршафи не са за еднократна употреба, а и за два месЕцА краката ми ще станат на комарник. Казаха ми да пробвам като се схване да стана и да се разтъпча, но и това не помага. Не водя заседнал живот, ... защо по д*волите става така?

Ако някой може да помогне ще съм му адски благОдарЕн.

Редактирано от Trichocephalus
правопис (преглед на промените)

Повечко вода,солено и намали кафето.Взимането на магнезий може да възпрепятства появата,но пък доктора да каже.Крампите в прасците са ужасно болезнени.

• Автор

Попринцип от малък се наливам с вода ... кафе не пия, не пуша. Това с магнезия може и да помогне. Благодаря за съвета.

Този проблем се получава много често.Това е спазъм на мускулите,които са отпуснати докато спиш.Това с карфицата го забрави.Правилно са ти казали,да станеш и да стъпиш точно на този крак на който е болката,но не отведнъж а постепенно с няколко опита.И с две ръце масажи на прасеца,след като отшуми болката няколко пъти дневно ги прави пак,иначе болките от схващането продължават 5-7 дена.

Крампи преди и аз получавах, но през последните 9 месеца съм нямал. При мен се получаваха не само когато спя, а например когато си седя на компютъра. Не съм особено сигурен, доколкото си спомням трябва да се повиши приема на калий.

И аз имам същия проблем и го отдавах на работа и преумора, стоене права и не знам си още какво. Откак съм в активна почивка не ми се е появявала болката, та предполагам, че наистина съм го натоварила повече. Почивка ти трябва :wors:

При схващане това което може да направиш за да облекчиш болката е да разтегнеш мускула , със сигурно си виждал как го правят на футболистите - изправя се крака и пръстите се изпъват към тялото.Зарежи разтъпкването , освен ако не си мазохист.

Иначе ако спортуваш нещо, гледай винаги преди натоварване да загряваш , а след него - задължително разпускане и стречинг :wors:

Редактирано от navikolov (преглед на промените)

Преди време имах абсолютно същият проблем. Доктора ми каза да си купя разтворими таблетки Калций+Магнезий+Цинк+Витамини. При мен схващанията се получават, когато не съм се хранил пълноценно продължително време. Купи си тези витамини от аптеката, но първо се посъветвай с GPто ти, защото може да си алергичен към нещо и ще стане белята. Също така добави в менюто си храни богати на Калций, Магнезий и Цинк.

Иначе чувството рано сутрин е отвратително. Все едно ми разпорват крака с кука. sad.gif

Редактирано от NightNiki (преглед на промените)

Добро утро!

Имам следният проблем - много често рано сутрин, докато спя, ми се схваща я единят я другият пръсец. Ужас! Боли много, а дори и да стиснеш зъби за десетина секунди, вече ти се е прецакал съня. Доколкото знам в такива ситуации трябва да се бодна с игра/карфица, но ... тия чаршафи не са за еднократна употреба, а и за два мецеса краката ми ще станат на комарник. Казаха ми да пробвам като се схване да стана и да се разтъпча, но и това не помага. Не водя заседнал живот, ... защо по д*волите става така?

Ако някой може да помогне ще съм му адски благадарян.

Привет!

И аз съм имал същия проблем. sad.gif След над 7 години активна спортна дейност (по 2 тренировки дневно, отново и отново), ми се наложи да прекъсна. Та...месеци наред, след това, ми се схващаха пръсците, точно така, както ти описа. Просто знам какво е да стенеш от болка в такъв момент... Ставал съм, разтъпквал съм... Но не спираше и не спираше за около 20-30 минути. По принцип не знам как се лекуват такива спазми, но при мен просто изчезнаха, така че няма смисъл от притеснение... :)

Поздрави!

• 2 седмици по-късно...

ЗДР.

Значи имамх същия проблем... Лекар ми каза , че е поради недостиг на магнезий... сега пия магнезий на прах (3 месец вече) и всичко е ок ....

и аз пролетта сутрин ми се схващаха но сега не съм забелязъл.

• 9 месеца по-късно...

При мен схващането трае половин-една минута и болката спира. Както каза някой по-горе - със сигурност си виждал футболистите как изпъват крака и натискат пръстите към тялото. Наистина помага. След, като болката спре, обаче няколко часа не мога да стъпвам на крака си. Ако отпусна тежестта си върху схваналия се крак и го изпъна, болката се усеща отново. Не съм пробвал магнезий, но трябва да помисля по въпроса.

При мен като единия ми крак е свит продължително време и става така,но като се разтъпча след 2-3 минути минава иначе много боли.Аз го отдавах на намаляване на кръвния поток към тази част на крака като си го свия,при спане не ми е ставало

И нам мен се случи същото изпъване на прасеца , ужас все едно ще се скъса мускула и дърпа дърпа не спира чак след 30-40 сек се отпусна , случи се вечерта събудих се изведнъж от опъна.

И преди ми се е случвало но от доста време не беше се случвало.

Калмацин на Walmark съдържа калций, магнезий и цинк в оптимално съотношение и е подходящ при този проблем.

Недостигът и на трита елемента, особено магнезия, води до болезнени мускулни крампи.

Същия съм..Обаче по-странно оня ден като си седях на дивана по-долни гащи laugh.gif и изведнъж адски здрав спазъм на левия пресец ,майко като се сви така животински изревах biggrin.gif:ph34r: .Обаче голяма болка беше sad.gif .Сега пък са ми схванати и 2та прасеца ама то беше щото се разкарвах някъде към 5-6 километра пешачката с едни приятели :P апък не съм свикнал на дълги походи...И общо взето се извинявам че се отплеснах по моя случай ,за автора прави си топли бани на краката много помагат предишните лета като не ги правих тия бани през седмица такива яки спазми и са ми схванати по 2-3 дена краката също сутрешна гимнастика някаква лекичка ( маршируване ^^ )..Ами това е от мен

Май не знаете какво е болка biggrin.gif Аз по принцип си стоя вкъщи и уча/хакерствам. И като дойде време за волейболен мач, без да съм загрял ;) На трета позиция съм и трябва много да се хвърлям. Като ми се схване врата направо умирам (имам един прешлен повече във врата). Главата супер много почва да боли и направо съм се чудил дали някой да ме смени или да продължа. Отшумява за 5 минути. Иначе прасците са ми са се схващали само при бягане на 2км без почивка, накрая се бяха вкаменили и се отпуснаха чак на другия ден biggrin.gif То дори не знам брои ли се тва за схващане...

Та аз се справям с проблема като постепенно натоварвам малко по малко въпросното място... Преди ми ставаше на стъпалата (стискаш зъби здраво). Не можех да вървя направо, и постепенно като правех шпиц, се оправиха :)

А може и в храненето да е проблема (макар, че ям разнообразна храна)... ;)

Успехи!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.