Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия готви ядрено оръжие за Балтийския флот

Featured Replies

Украйна изрази готовност да предостави на Европа системата си за ранно предупреждение

242ajdg.jpg

Русия обмисля да въоръжи Балтийския си флот с ядрени бойни заряди за първи път след Студената война, твърдят пред британския в. "Сънди таймс" високопоставени военни източници от Москва. Мярката е в отговор на плановете на Америка да изгради противоракетен щит в Европа.

Русия може да разположи ядрено оръжие на подводниците, бойните кораби и стратегическите бомбардировачи от Балтийския флот, базиран в Калининград, руски анклав между Полша и Литва. Висш военен в Москва каза, че флотът досега е страдал от липса на достатъчно финансиране, но това съвсем скоро ще се промени.

Предупреждението бе отправено дни след като САЩ и Полша подписаха във Варшава споразумението за разполагане на елементи от американската ПРО на полска територия.

Посланикът на САЩ в НАТО Кърт Волкър заяви, че знае за заплахата и остро осъжда руските намерения. Москва намекна наскоро, че може да насочи ядрени ракети срещу Западна Европа от базите си в Калининград и Беларус, а също и да възобнови военното си присъствие в Куба, припомня в. "Сънди таймс".

Междувременно Украйна обяви, че е готова да предостави своята система за ранно предупреждение на европейските страни след конфликта на Русия с Грузия, предаде Би Би Си. След анулирането тази година на договора с Москва за съвместно използване на противоракетни радарни системи Киев може да си сътрудничи с европейските страни, както и с чужди страни, заинтересовани от космическо разузнаване, се казва в изявление на Министерството на външните работи.

В началото на годината Русия се оттегли от участието си в Договора от 1992 г. за съвместно използване на противоракетни радари, наследени от съветската епоха.

15yx9tt.png

6slcmbq.gif

Ами-честито ;)

kaliningrad_europe_.gif

От базата си в Калининград/Кьонингсберг руснаците покриват цяла западна Европа, и то зад прословутият хамерикански "щит"......Кеф им Полша, кеф им Германия, кеф им Англия.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Тия руснаци луди ли са - атомни бомби 21 век?

Преди 20 години бяха в тотална криза, а сега пак ще се мъжкарят... Не ми харесва. Просят си бой biggrin.gif

Не по-малко от американците, които използваха обеднен уран срещи съседите ни.

От базата си в Калининград/Кьонингсберг руснаците покриват цяла западна Европа, и то зад прословутият хамерикански "щит"......Кеф им Полша, кеф им Германия, кеф им Англия.

Преувеличаваш, максимум да разположат нещо от типа на Искандер, с обсег до 500 км.

Балтийско море беше едно от най-чистите морета,сега и него ще замърсят и това да го правят за да се защитят разбирам,ама го правят само за да задоволят своя нарцистизъм. cool.gif

Ами не правят го за да защитят интересите си;прост физичен закон-Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие, а американците си го търсят с крайната си наглост достигаща до безобразни размери :nono:

Ами не правят го за да защитят интересите си;прост физичен закон-Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие, а американците си го търсят с крайната си наглост достигаща до безобразни размери :nono:

От кого да се защитят Руснаците и от кого да се защитят Сащ -с атомно оръжие , заради 10_на терористи Пентагона ще пусне атомна ракета срещо Бостон или Русия заради 6 пияни грузинци ще направи ядрен удар по Санкт-Питерсбург? Самото притежание на такова оръжие е най-голямата заплаха за държавата притежател.те са лесна плячка за терористи и психясали маняци. laugh.gif

Преувеличаваш, максимум да разположат нещо от типа на Искандер, с обсег до 500 км.

То им стига за поляцити ;)

Нали американския щит ще ги пази от "непредвидими трети страни", коиот биха могли да изтрелят ракети с далечен обсег срещу Полша.

Е-Русия не е от тях.нейните ракети ще си бъдат направо в "задното дворче" на поляците.

За мен руснаците са един от най-отвратителните народи.... Обеднен уран е едно, атомни бомби - съвсем друго...

За мен руснаците са един от най-отвратителните народи.... Обеднен уран е едно, атомни бомби - съвсем друго...

Многообичните американци са тези обаче, които ги употребиха(дано някой японец не Ви чете писанията)! И то срещу цивилни граждани. При всички случаи, заради този Ви пост, губя уважението си към Вас!

Многообичните американци са тези обаче, които ги употребиха(дано някой японец не Ви чете писанията)! И то срещу цивилни граждани. При всички случаи, заради този Ви пост, губя уважението си към Вас!

Да, преди 50 години... Но сега Русия е по-агресивната страна...

• Автор

Мда, Ирак Афганистан и доста "сиви" операций в Африка и заплахи към половината свят, че ако не играят по техната свирка са следващи обаче Русия е агресора както впрочем се получи и в Грузия.

Абе работи си американската машина за промиване на мозаци.

Обеднен уран е едно...

Няколко държави имат възможност да произвеждат такива снаряди, но само американците ги ползват.

... атомни бомби - съвсем друго...

А сега кажи коя страна е използвала всички видове оръжия за масово унищожение?

Редактирано от m75 (преглед на промените)

Ако не бяха те, щеше да си Хасан, или нещо подобно, неблагодарник такъв :) Русия трябва да се подсигури, все пак, от такива подмолни подготовки за атака в тила, един ще се окаже, че ще трябва да клекнат.Буш определено е агресор номер 1 на века.Ако я нямаше тази хамериканска политика, щяхме да живеем в мирно, и преуспяващо време.

От кого да се защитят Руснаците и от кого да се защитят Сащ -с атомно оръжие , заради 10_на терористи Пентагона ще пусне атомна ракета срещо Бостон или Русия заради 6 пияни грузинци ще направи ядрен удар по Санкт-Питерсбург? Самото притежание на такова оръжие е най-голямата заплаха за държавата притежател.те са лесна плячка за терористи и психясали маняци. laugh.gif

Съгласен съм, но руснаците в случая не инициират, а отговарят за да запазят стратегическия паритет. Разбира се, че щеше да е по-добре ако САЩ бяха изскочили с договор за съкращаване на въоръженията, но вместо това те решиха да въведат нови. От другата страна това би изглеждао все едно, руснаците да решат внезапно да напрравят това, това което направиха в Куба преди 40 години.

Мда лазбила се, те руснаците се пръснаха последните 20 години, то не бяха удари срещу Ирак, войни в Камбоджа, военни операции в Сомалия, бомбардировки в Косово, паднали руски ракети в България. Че туй не им беше достатъчно и решиха пак да се пробват в Афганистан, ама водени от доблестни подбуди предоставиха честта на британци, французи, поляци, българи и какви ли не още да им изпълняват "охранителните" мисии там, па после решиха пак да запукат Ирак, сетне взеха и на Иран да се дървят....Опа нещо май обърках държавите, туй не бяха ли САЩ бре? А не, глупости, те такива работи не правят, те само "освобождават" изстрадалите народи, разпространяват демокрацията по света, защитават абсолютно безпристрастно човешките права на горките хорица и изобщо не се интересуват от такива простотий като петрол, долари и какво ли още не....

Американците нападнаха Ирак, да, това не е много хубаво... Но аз не защитавам американците, а обвинявам руснаците - бъркат се къде не им е работа...

А за атомните бомби срещу японците - мисля, че нападението на Пърл Харбър е виновно за това...

Русия готви ядрено оръжие за Балтийския флот

Мдааааа Русия няма да се даде без бой.Както и САЩ разбира се.Ми ще поживеем и ще видим кво ще стане.Успех на майка Русия!!!!

• Автор
Американците нападнаха Ирак, да, това не е много хубаво... Но аз не защитавам американците, а обвинявам руснаците - бъркат се къде не им е работа...

А за атомните бомби срещу японците - мисля, че нападението на Пърл Харбър е виновно за това...

Чети си историята. Американците са знели 3 седмици преди атаката нo им е трябвал претекс за пред народа понеже както и през 1915 повечето хора са крайно против воина която въобще не ги засяга и правителсвото им прави целият фарс с Луситания(Lusitania).Общо взето тове се е случило и с кулите през Септември 11, 2001 за да може правителсвото да има подрепа да прави какво си иска, но това е друга тема но изглежда такива "нелепи" атаки са политика на американското правителсво.

Обаче тука май не трябваше са щатите да говорим, а за Русия?

Спокойно!След време ще говорим само за един от двамата,поради простата причина че другия няма да го има.

• Автор

Да обаче двете държави и политиката им са свързани за да знаеш истината трябва да видиш и двете страни.

Не искам изобщо да се заяждам но само едно въпросче...на колко си години :) Просто защото преди доста време разсъждавах като тебе, тогава си мислех, че историята е черно-бяла, че има добри и лоши...После по някоое време ми светна, че работата не е толкова проста, има една приказка дето много я обичам-"Не ме гледай кво ти приказвам, а гледай кво правя". Сега нека да не коментираме Пърл Харбър и бомбата, това е съвсем друга тема, но според мен руснаците не се бъркат където не им е работа. Всъщност според мен това, kоето става по техните граници засяга пряко сигурността им, това че в Южна Осетия бяха избивани руски граждани от грузинската армия също е тяхна работа, също както и членството на съседни държави в недружелюбно настроен военен съюз, както и разполагането нa стратeгически оръжия близо до границата им. Дотук не виждам къде се бъркат, където не им е работата. Всъщност ще те светна една малка тайна....всички силни държави се бъркат където не им е рабтотата, нарича се имперска политика независимо от реториката и пропагандата, просто някои го правят мега нагло(няма да визирам то е ясно за кой иде реч), а други си гледат само задния двор....

Редактирано от tytuspulo (преглед на промените)

Да обаче двете държави и политиката им са свързани за да знаеш истината трябва да видиш и двете страни.

И кво им е свързаното? ПРО-то,Ирак,Грузия,Афганистан,Украйна......САЩ се чудат как да прецакат Москва,ама се чудят ли чудът...а и Путин немълчи като разположи Топол-М срещу чехите....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.