Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

въпрос: Phenom Х3 vs C2D 8xxx

Featured Replies

айде сега кое от двете да не говоря повече глупости... Спора възникна в една друга тема, но както и да е... Чакам мнения...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Хайде хора коментирайте! Аз споделих мнението си и за това възникна спора, интересно ми е чуждото мнение biggrin.gif

аз съм именно с E8xxx защото предпочетох да имам две ядра на по-висока честота вместо 3 на по-ниска, а и се клокват по-добре. Другото е че имат повече кеш и са на 45нм.

Ако вземем Феном 8750 и Е8400 за сравнение, то Фенома отстъпва, макар и леко и в игрите и в другите тестове. При работа на стандартни честоти. Има и предимство в някои но да приемем, че работата е на кантар. Ако приемем, че и дъната им са с близка цена (приемам някакво П35 за интела), както и паметите може да се каже, че Фенома би бил по-привлекателния избор за всеки ако цената му беше с около 15-20% по-ниска. Без значение чий фен е.

С моментното положение на цените въпроса все пак е леко спорен, защото всеки собственик на Интел би бил изкушен от покупката на едно по-скъпо и клокерско дъно и тогава вече въпроса би опрял на фенщина и до нуждата от по-висока производителност. Зависи и за какво ще се използва компа, ако се занимавах с аудио и видео обработка Интел би бил логичният избор.

Но разликата между тези двата е минимална все пак като производителност и без клок и не виждам сериозно основание за спорове и доказване ?

ми то и аз не виждам място за спор, след като всеки ще вземе този процесор, който му върши работа и се вписва в бюджета.

Ако вземем Феном 8750 и Е8400 за сравнение, то Фенома отстъпва, макар и леко и в игрите и в другите тестове. При работа на стандартни честоти. Има и предимство в някои но да приемем, че работата е на кантар. Ако приемем, че и дъната им са с близка цена (приемам някакво П35 за интела), както и паметите може да се каже, че Фенома би бил по-привлекателния избор за всеки ако цената му беше с около 15-20% по-ниска. Без значение чий фен е.

С моментното положение на цените въпроса все пак е леко спорен, защото всеки собственик на Интел би бил изкушен от покупката на едно по-скъпо и клокерско дъно и тогава вече въпроса би опрял на фенщина и до нуждата от по-висока производителност. Зависи и за какво ще се използва компа, ако се занимавах с аудио и видео обработка Интел би бил логичният избор.

Но разликата между тези двата е минимална все пак като производителност и без клок и не виждам сериозно основание за спорове и доказване ?

Между тези два процесора разликата в цената е минимална а в производителноста според това ревю AMD Phenom 8750 Triple-Core CPU Review

, Phenom 8750 излиза напред само в игрите.Започвам да си мисля ,че човек за да добие представа за реалната производителност на нещо ,или сам трябва да го тества, или да изчете поне десетина ревюта за да извлече статистически най-реалните данни.

От друга страна AMD Phenom 8750 Triple-Core няма и най-малък шанс срещу Е8500 който е с ... интересно,в тази MOST ценова листа е на същата цена - даже с 4$ по-евтин.(явно почти няма разлика в цената между Е8400 и Е8500).Значи спокойно можем да сравним AMD Phenom 8750 с Е8500.И тогава, вземайки в предвид еднаква им цена и предимството на Е8500 в работата - спокойно можем да изберем за лидер Е8500.

Интересни резултати има и в това E7200 & E7300 & Phenom X3 8600 вече малко старо ревю.

Редактирано от jivkosivanov (преглед на промените)

• Автор

8500 - 330лв

8750 - 290лв

От тази гледна точка и момента че хубаво клокърско (колкото и странно да звучи) дъно за фенома има за 160лв....

Иначе ако са на една цена...

Не се чудя кой процесор да си купя и не продължавам АМД срещу Интел... Тва е мисъл от съвсем друга тема тръгнала... Мисълта ми е, че 90% от хората не броят ФеномХ3 за процесори и си помислих, че има нещо което не знам, заради което никой не им обръща внимание... Според мен си струват парите, за това пуснах темата... Като фен на АМД мога да заявя спокойно, че това е доста добро попадение на фона на слабия феном Х4 и още по-слабия Атлон Х2... Но покрай тях и Х3 се пренебрегва...

8500 - 330лв

8750 - 290лв

От тази гледна точка и момента че хубаво клокърско (колкото и странно да звучи) дъно за фенома има за 160лв....

Не се чудя кой процесор да си купя и не продължавам АМД срещу Интел... Тва е мисъл от съвсем друга тема тръгнала... Мисълта ми е, че 90% от хората не броят ФеномХ3 за процесори и си помислих, че има нещо което не знам, заради което никой не им обръща внимание... Според мен си струват парите, за това пуснах темата... Като фен на АМД мога да заявя спокойно, че това е доста добро попадение на фона на слабия феном Х4 и още по-слабия Атлон Х2... Но покрай тях и Х3 се пренебрегва...

В такъв случай да не си станал рекламен агент на щат на АМД cool.gif Щото ако е така ... :)

1.2 Форумът да се ползва по предназначение. Той не е място за явна и пряка реклама, политическа агитация и др. подобни. :
.. Като фен на АМД мога да заявя спокойно, че това е доста добро попадение на фона на слабия феном Х4 и още по-слабия Атлон Х2... Но покрай тях и Х3 се пренебрегва...

Много интересно!

Готов съм да си бенча Фенома на 3000 Мхц. с всяко 8500.

Бъди сигурен че в нито едно многонишково приложение Интела няма да поведе.

Редактирано от beron (преглед на промените)

Много интересно!

Готов съм да си бенча Фенома на 3000 Мхц. с всяко 8500.

Бъди сигурен че в нито едно многонишково приложение Интела няма да поведе.

ок но кажи защо мислиш така! защото фенома е 4-ядрен?

• Автор

Точно заради равенствата в ревютата пуснах темата приятелю, пък цената не е в полза на интел... Както и да е... Темата е ясна според мене... Хардкор феновете няма си променят възгледите... Ако ще и "тестовете за доказателство" да им избодат очите... Не се заяждам... Просто показвам голата истина... Мито един фен на интел (фенове - БОЛ) не написа "да, фенома е добър"... Къде съм тръгнал да убеждавам някой в нещо...

Бих взел фенома-ако е за клок не бих си клокнал нищо ако не е на повече от 4-5 години така че няма смисъл за мене от клокваемост .Другото е че съм амд фенец и последното че амдто за мене е малко по бързо по принцип !АМД!АМД! :wors::clap: :clap: :clap:

От такива теми боли глава.Които иска да е спокоен и да не си хаби нервите да не пише cool.gif

8500 - 330лв

8750 - 290лв

Бих добавил:

Q6600 - 350лв

Тък като видно се говори за оверклок, 4 ядра на 3.6Ghz с обикновено дъно за 140-150лв, проста настройка на шината и оверволт. Дали феномите и Exxxx сериите не са за пренебрегване...

C2D 8xxx са по-добри от Phenom Х3 до останалото избивайте се, защото тази тема натам отива явно!

Защо тук пише '8190', а всъщност е 7300? Щях да питам как се отключва множителя, но видях, че е с 3MB cache, което значи, че не може да не е седмица ...

Иначе някой 8400/8500 с хубави дъно и памет ми е мечта от доста време ..

Защо тук пише '8190', а всъщност е 7300? Щях да питам как се отключва множителя, но видях, че е с 3MB cache, което значи, че не може да не е седмица ...

Иначе някой 8400/8500 с хубави дъно и памет ми е мечта от доста време ..

Това е инжинерна бройка на E7300 вероятно още преди да излезе на пазара и CPU-Z няма поддръжка за този процесор. Затова го познава като E8190, тъй като той е най-близо по спецификация до Е7300, а именно Wolfdale ядро без VT и ТXT и честота от 2667Mhz.

Ами Intel не си поплюват. Пък за AMD... добре, че се усетиха да купят ATi.

И това какво общо има с темата, след като Интел произвеждат най-настъпаните графични ускорители. Истината е, че в момента Интел тотално ще разгромят AMD с и Ci7, ако келешите от AMD не решат да инвестират (ако имат пари въобще за нови разработки). Както знаем при процесорите на Intel контролера на паметта е в дънната платка, а при AMD е в процесора. В Ci7 Интел слагат контролера на паметта в процесора, както е при АМД и просто ги минават в пъти. Именно за това Athlon64, мажеше P4 и Celeron D известно време.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.