Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвременни български художници

Featured Replies

Може би един от най-добрите млади абстракционисти в момента!

www.pstoev.carbonmade.com

Нещо не е наред линка дето си дал.
  • Отговори 56
  • Прегледи 35,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Браво,Нел!

Много ми хареса!

Изкушавам се да кажа няколко думи,на една объркана душичка,ама няма да го направя.Ако види ще се сети сама.

Браво и на Величко.Много е добър. Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ето тази ме разби тотално!

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

• Автор

Браво,Нел!

Много ми хареса!

Изкушавам се да кажа няколко думи,на една объркана душичка,ама няма да го направя.Ако види ще се сети сама.

Браво и на Величко.Много е добър. Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ето тази ме разби тотално!

Тази трябва да я покажеш на твоя приятел U.Ra - та нали флейтата е атрибут на Кришна Публикувано изображение Тоест- под неговото въздействие хората се превръщат в овце Публикувано изображение

Тази трябва да я покажеш на твоя приятел U.Ra - та нали флейтата е атрибут на Кришна Публикувано изображение Тоест- под неговото въздействие хората се превръщат в овце Публикувано изображение

Не,Док!Това е фалшивата флейта,имитащията!Вълшебната флейта на Моцарт,заради която го убиха и по мелодията на която танцуваме вече 20 години!Не че и преди не бише същата.... Публикувано изображение:)

Шапка му свалям на художника-по точна метафора не бах виждал!Октопода с кадифените ръкавици свири и Хората доброволно се превръщат в овце!

• Автор

Шапка му свалям на художника-по точна метафора не бах виждал!Октопода с кадифените ръкавици свири и Хората доброволно се превръщат в овце!

честно казано-точно заради това и не ми харесва много - прекалено е очебийно посланието-прилича ми на пропаганден плакат от войната :)

честно казано-точно заради това и не ми харесва много - прекалено е очебийно посланието-прилича ми на пропаганден плакат от войната :blink:

Ами може и така да е.Но това са тенденциите в изкуството и в живота-всичко стана плакат или карикатура,вече повече от 100 години е така.Пикасо е виновен за тези неща.И всички след него дето не разбраха ,че си е правил майтап.

Обаче не си прав в едно-не прилича на плакат от войната,това си е много добра картина.По скоро ми напомня на илюстрация с библейска тематика....Или плакат ,щом така по ти харесва,но не тоталитарен. Публикувано изображение:)

Ами може и така да е.Но това са тенденциите в изкуството и в живота-всичко стана плакат или карикатура,вече повече от 100 години е така.Пикасо е виновен за тези неща.И всички след него дето не разбраха ,че си е правил майтап.

Така е - той човекът си е казал колко го бива в рисуването

"Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя." Пабло Пикасо

Той вина няма, че цапаниците му определяте като изкуство Публикувано изображениеТова е шега.

Иван Христов Грога

Публикувано изображение

Пак на Димитър Войнов син, който между другото е избран за художник за 2004 година

Лале

Публикувано изображение

Венера

Публикувано изображение

Разпятие

Публикувано изображение

Енигма

Публикувано изображение

Редактирано от fedora (преглед на промените)

Дрога/Грога де/ определено ми допадна.А Димитър Войнов-син нещо не мога да му се възхитя.Прекалено самоцелни ефекти ползва в стремежа си към "съвършенство".Но може и аз да бъркам.Просто баща му си е по-добрият."Природа отдихает",както бе казал Толстой. Публикувано изображение

Не мога да се сетя сега кой беше казал,че всяка картина е боя,размазана върху платното по определен начин.

Фото-илюзионистките фокуси,за мен са твърде далеч от истинското изкуство.

• Автор

"Енигма" си е много хубава картина.Точно тонирането и придава нежност.А това ми харесва тази сутрин :speak:

"Енигма" си е много хубава картина.Точно тонирането и придава нежност.А това ми харесва тази сутрин :ph34r:

Аз го бих нарекъл по скоро сивота,но ще се съглася че щом ти харесва,си ти харесва и толкоз.
  • 5 седмици по-късно...
  • 4 седмици по-късно...

представям ви последната работа на графика Калин Николов post-72008-1235051777_thumb.jpg

• 3 години по-късно...

Здравейте, приятели

Вече има сайт, който събира на едно онлайн място съвременните български творци: http://www.art2spice.com/ Нашата мисия е да представяме активно произведения на български автори, които живеят в страната и извън нея ; да играем ролята на медия и да бъдем информационен мост между творците и почитателите на изкуството; с модерен и динамичен маркетинг да присъстваме на пазара на изкуството в България и по света. Нека подкрепим българското изкуство!

Ще очакваме вашето мнение с благодарност!

Хората пари нямат а вие 1000 лева за картина искате. Това според мен е опит за реклама и продажба на картини, които никой не купува.

Някои от цените са такива, че надхвърлят многократно реалните цени на които се продават българските класици, камо ли за никому неизвестни български художници с посредствени картини.

Имате право да мислите каквото искате :) Но ние Ви благодарим за това мнение! Добре е, че не всички мислят като Вас. Нашата страница във Фейсбук набира главоломна популярност, включително от чужбина. Така че можем да поспорим доста. Категоричните мнения, като Вашето, са нещо присъщо на българина, но те нямат общо с изкуството, нито пък ще му повлияят да се развива, нали :)

• 4 седмици по-късно...
Богдана Тодорова, художник иконописец

Богдана Тодорова завършва Националната гимназия за изящни изкуства „Илия Петров” със специалност „Живопис” през 2001 г., 4 години по-късно, през 2005 г., завършва Националната художествена академия, факултет „Изящни изкуства”, със специалност „Стенопис”. Богдана има самостоятелни изложби и участия в общи изложби както в страната, така и в чужбина. Реализира редица проекти, свързани със стенописи, както и в книгоиздаването. 
Сред големите ѝ проекти се нарежда изографисване на храм „Св.Св. ап. Петър и Павел” в с. Ялботина, който включва стенопис и иконопис и е изпълнен в периода 2010 – 2012 г.

Интервю с Богдана на: http://www.art2spice.com/root/ArtLetter.html

Имате право да мислите каквото искате :) Но ние Ви благодарим за това мнение! Добре е, че не всички мислят като Вас. Нашата страница във Фейсбук набира главоломна популярност, включително от чужбина. Така че можем да поспорим доста. Категоричните мнения, като Вашето, са нещо присъщо на българина, но те нямат общо с изкуството, нито пък ще му повлияят да се развива, нали :)

Сакън да повлияя на българското изкуство да се развива :D  Радвам се за вас и искрено ви пожелавам успех в начинанието! Весели празници!

Сакън да повлияя на българското изкуство да се развива :D  Радвам се за вас и искрено ви пожелавам успех в начинанието! Весели празници!

Искрено Ви благодарим! :) Весели празници и на Вас!

djagi, е прав. Въпреки наличеието на няколко стари кучета, много посредствени работи и автори сте събрали.  Съвременните български творци за щастие са извън вашата извадка. Особено трогателно ми стана представянето фейсбук популярност като гарант за качество. :):no-no:

djagi, е прав. Въпреки наличеието на няколко стари кучета, много посредствени работи и автори сте събрали.  Съвременните български творци за щастие са извън вашата извадка. Особено трогателно ми стана представянето фейсбук популярност като гарант за качество. :):no-no:

Защо "за щастие"?! Лично отношение и лични интереси ли се виждат тук? :) Какво ви кара да се чувствате "щастливи", че "съвременните български творци" са извън "нашата извадка"?!

А в допълнение, ако не сте забелязали, така наречената "наша извадка" е доста голяма :) Да разбирам ли, че поставяте сериозна част от българските художници в графа "посредствени"? 

И между другото - популярността във Фейсбук не означава "гаранция за качество", а интерес към изложеното във виртуалната галерия. Малко бъркате понятията. Така че и изблиците ви на трогателност са малко не на място :) 

Апропо, влагайте повече логика и мисъл в изказванията, иначе звучат неубедително, недомислено и нагласено за лични цели. Или бъркам??? :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.