Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Здрач - дискусии

Featured Replies

:newspaper: От BGTwilight.com могат да се изтеглят и 5-те книги

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• Отговори 112
  • Прегледи 32k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте и от мен!

Гледах филма и много ми хареса :angry: Сега чета и книгата и съм просто очарована Публикувано изображение

Чувствам се рус.... де е този превод? Или се изисква и регистрация?

Здравейте, от вчера /30.04.2009 / може да се направи предварителна заявка в "Егмонт България " за третата книга от поредицата -" Затъмнение ", която излиза на 18.05.2009.Доставката е безплатна. :P;) ;)

Гледах филма и не ме впечатли, всичките ми приятели са луднали по книгите, но повечето от тях признават, че те нямат особена литетатурна стойност, и честно казано и на мен историята за момичето без приятели, което се влюбва в самотния красив върколак не ми звучи особено оригинално...някой може ли да ми каже какво точно му харесва в тия пусти книги??

Гледах филма и не ме впечатли, всичките ми приятели са луднали по книгите, но повечето от тях признават, че те нямат особена литетатурна стойност, и честно казано и на мен историята за момичето без приятели, което се влюбва в самотния красив върколак не ми звучи особено оригинално...някой може ли да ми каже какво точно му харесва в тия пусти книги??

Не е важно само да е оригинално, а и да е интересно, а книгите са много интересни. Има забавни "сцени", има трогващи моменти, също така и мигове, на които ти иде да се разплачеш. Идеята не е толкова за това как момиче се влюбва във вампир, а за една невъзможна любов, която трогва. Ако вникнеш в същината, ще разбереш за какво говоря :rolleyes:

Егмонт се изхитриха и пуснаха "Здрач" с твърди корици чак сега :P А колкото до филма и книгите - то ако не бях прочела книгите преди да го гледам, нямаше да го харесам въобще. Те толкова моменти са пропуснати, че се надявам сега новия режисьор да не се подлъже по първия филм и да се постараят повече да отговаря на книгата :clap:

Книгите с твърди корици са биват, но оригиналните на английски са най-хубави.

Видях,че се интересувате къде можете да намерите превода на "Зрач" и реших да пусна тема за това къде можете да намерите превода на най-новата книга на Стефани Майер - The host /Гостоприменикът/

БГ Превода можете да намерите на този адрес :

http://bgtwilight.com/forum/index.php?act=idx Публикувано изображение

Редактирано от superhuman (преглед на промените)

А знаете ли че BRAVO ще издава на 12 май второ списание за Здрач?

Ей знаете ли че започва превода на някаква нова книга на Стефани Публикувано изображение . Можете ли да ми кажете дали и тя е от поредицата ЗДРАЧ :P :P

post-221126-1241983935_thumb.jpg

Ей знаете ли че започва превода на някаква нова книга на Стефани Публикувано изображение . Можете ли да ми кажете дали и тя е от поредицата ЗДРАЧ ;):)

Не новата книга на Стефани се казва Гостоприемникът и няма нищо общо със Здрач. Но ако ти се чете още не знам далии си разбрала за 5-тата недовършена книга на Стефани от поредицата. Има я в нета и можеш да си я дръпнеш Публикувано изображение

Честно казано дискусията тук доста ми харесва. :P

Относно книгите - Аз съм човек, който обожава да чете, страшно много обичам митовете за вампири и тем подобни и порадицата страшно много ми харесва. Тя си има, естествено, своите предимства и недостатъци. Едно от най-положителните качества е че се чете с лекота, завладявате и ти позволява лесно и достъпно да изживееш емоциите на героите.

Не ми харесва екранизираната версия на "Здрач" - блудкава, любовна история без да е пресъздадена основната й идея - магията на завладяващата, трептяща, единствена, но... невъзможна любов.

Надявам се, да не се получи, както при Хари Потър - Да се размие поредицата книги и да загуби интересната си уникалност.

Само ще кажа,че книгите са ми страст.Вече си купих първите три с твърди корици - "Здрач" , "Новолуние" и "Затъмнение",но по принцип предпочитам колекционерските издания - може да са скъпи,но си заслужават всяка стотинка (Последно си купих за 39,90 лв "Шифърът на Леонардо" и съм много доволна) !С нетърпение очаквам останалите!

Прочетох 4-те книги за няколко дена - беше ми любопитно да видя защо всички толкова са луднали по тази поредица. Честно казано, книгите са приятно четиво - като сутрешният вестник - четеш го на един дъх и го забравяш. Нищо кой знае колко впечатляващо не са и според мен нямат кой знае каква литературна стойност. Да, увелкателни са, определено - четат се леко и неусетно. Принципно не съм фенка на този жанр, но ако трябва да сравняваме подобни поредци, чиято таргетна група е предимно младежи и тийнейджъри, то Роулинг и нейният Хари Потър (особено от 4-тата книга натам) са с много по-висок и изчистен стил на писане, много по-добре замислен плот и герои, чийто харакети и качества са адекватно адаптирани в романа. Някак си по-добре обмислен е. Но...книжките са приятени и леки. Щом ги прочетох за няколко дена всичките. Колкото до филма - абсолютна скърб. И подбора на някой актьори, като актрисата, която играе Розали например са абсурдни.

• 2 седмици по-късно...

Прочетох 4-те книги за няколко дена - беше ми любопитно да видя защо всички толкова са луднали по тази поредица.

Честно казано, книгите са приятно четиво - като сутрешният вестник - четеш го на един дъх и го забравяш. Нищо кой знае колко впечатляващо не са и според мен нямат кой знае каква литературна стойност. Да, увелкателни са, определено - четат се леко и неусетно.

Принципно не съм фенка на този жанр, но ако трябва да сравняваме подобни поредци, чиято таргетна група е предимно младежи и тийнейджъри, то Роулинг и нейният Хари Потър (особено от 4-тата книга натам) са с много по-висок и изчистен стил на писане, много по-добре замислен плот и герои, чийто харакети и качества са адекватно адаптирани в романа. Някак си по-добре обмислен е.

Но...книжките са приятени и леки. Щом ги прочетох за няколко дена всичките.

Колкото до филма - абсолютна скърб. И подбора на някой актьори, като актрисата, която играе Розали например са абсурдни.

Оуу,плот-това яде ли се или пие?

Не знам за другите,които четат книгите,но аз съм на 30 години и съм абсолютно впечатлена.Не ми се спори с никой-всеки си знае себе си,но искам да споделя мислите си,защото тези дни се "наслушах" на всякакви мнения.

1.Стига с тези възрастови ограничения!Не.Книгите,а и филма не са само за 15 годишните.Наречете ме инфантилна,с неизживян пубертет.Това е любовна история с фантастични елементи и е естествено да се хареса на определени хора.Аз съм върл фен и на двете.

2.Сега,мисълта дали книгата е филмирана добре занимава хора,които твърде много мислят.Никога филма няма да е по-добър от книгата,но от друга страна именно във филма ще видим героите ,а това не можеш да го получиш от книгата.Човек просто има нужда да види.

Режисьорите,продуцентите и всички останали,които участват в направата на филма целят да се получи добър филм(който се продава),а не да копират книгата.Филма за мен е добър.А разликите с книгата само ми допълват впечатленията от историята.

3.Стига с тая "литературна стойност"!Като не ви харесва,никой не ви насилва.Какво всъщност означава литературна стойност и защо и се отдава някакво значение?!(Представям си как чета и си викам"Ох,харесва ми,но няма литературна стойност!Какво да правя?! :eek: )На мен тази история ми харесва повече от "Ромео и Жулита".Трогателна,красива,невъзможна любов-особено от гледната точка на Едуард.Просто съм без думи.(Признавам прочетох и 5-та книга.Смятам ,че "излизането" на тези 12 глави действа като реклама.Непременно ще си ги купя всичките,въпреки че вече ги прочетох).

Музиката към филма е много интересна-Supermassive black hole на Muse,Bella`s lullaby на Carter Burwell,Never think на Робърт Патисън.Отново допълва впечатленията.Особено Never think,която както прочетох в един сайт дори не е била писана за филма.

Прочетох 4-те книги за няколко дена - беше ми любопитно да видя защо всички толкова са луднали по тази поредица.

Честно казано, книгите са приятно четиво - като сутрешният вестник - четеш го на един дъх и го забравяш. Нищо кой знае колко впечатляващо не са и според мен нямат кой знае каква литературна стойност. Да, увелкателни са, определено - четат се леко и неусетно.

Принципно не съм фенка на този жанр, но ако трябва да сравняваме подобни поредци, чиято таргетна група е предимно младежи и тийнейджъри, то Роулинг и нейният Хари Потър (особено от 4-тата книга натам) са с много по-висок и изчистен стил на писане, много по-добре замислен плот и герои, чийто харакети и качества са адекватно адаптирани в романа. Някак си по-добре обмислен е.

Но...книжките са приятени и леки. Щом ги прочетох за няколко дена всичките.

Колкото до филма - абсолютна скърб. И подбора на някой актьори, като актрисата, която играе Розали например са абсурдни.

За книгите и филма, научих от форума.

Първо гледах филма, а след това изгълтах и книгите.

По отношение на масовия читател според мен Стефани е напипала златната жилка. След като прочетох първата книга ми се стори, че чета любовен роман. От онези не чак толкова блюдкавите, но с всички елементи на типичния любовен роман. На мен ми хареса, защото обичам такава литература и не съм търсила или пък искала да попадна на някаква литературна дълбочина. Не обичам това, което чета или, което гледам да ме натоварва, ето защо поредицата ми хареса. А масовият читател е точно такъв като мен, търсещ елементарната емоция и наслада, която получаваш без да търсиш отговори, да се напрягаш или да си "навътре" в нещата.

Общо между Хари Потър и Здрач няма, освен тази, че са похарчили доста пари за реклама и са филмирани. Лично аз смятам, че такъв тип литература може да спечели доста, ако се пласира достатъчно. Въпросът е защо например Нарния не се чете толкова, колкото Хари Потър (а междувпрочем като филм Нарния е много по-завладяващ и по-интересен, поне за мен). Защо Златният компас не се чете?

Отговорът е прост, не са наляли достатъчно пари. Иначе имат абсолютно всички качества и те да предизвикат същият "бум" на пазара.Абсолютно не смятам, че тази литературна стойност, за която говориш я има в Хари Потър. Не претендирам, че Здрач пък притежава също подобно нещо и към двете поредици имам забележки.

А за Розали съм ужасно съгласна, също бих казала за Есме, ДЖаспър, Чарли, Джейк и т.н Не ги бяха оцелили нещата, но за това пък избора на Бела много ми допадна.

Междудругото филмирането на Хари Потър е доста по-ужасяващо от това на Здрач, аз като цяло от филма бях доволна. На Хари гледах първите 3 и се отказах.

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Да аз го знам, а днес или утре трябва да излезе и официалния трейлър на New Moon. Само се надявам да не е нещо подвеждащо... Публикувано изображение

Мерси много, вече се бях отказала да следя кога ще излезе. Направо го обожавам.

Аз също го обожавам! Днес просто откачих като го видях Публикувано изображение

Редактирано от cuando_no_me_tengas (преглед на промените)

да аз също нямаше да разбера.във филма сцените са много разбъркани Публикувано изображение

абсолютно си права! Аз първо гледах филма и след това разбрах, че има и поредица от книги. Тогава се хванах и прочетох и 5-те и просто се влюбих ( меко казано) ;) И сега много ме е яд колко хубави сцени са пропуснали във филма. Дано наистина Новолуние да е по-добър. Аз лично не харесвам актрисата, която са подбрали за Бела - не може да изрази чувствата на героинята си.

За всички фенове на Twilight и New Moon http://www.facebook.com/profile.php?id=116...9692&ref=mf

:angry: благодаря ти много, от толкова време дебна да пуснат истински клипчета за Новолуние. :angry:

Ох, треска ме тресе докато чакам да излезе тоя филм. А като знам колко плаках на книгата и направо... май трябва да се запиша член на фабрика за кърпички когато седна да го гледам ;)

Редактирано от lady_of_the_lake (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.