Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Здрач - дискусии

Featured Replies

добре . благодаря. :)

• Отговори 112
  • Прегледи 32k
  • Създадено
  • Последен отговор

Дават го по кината. Аз лично го гледах там. Не, че качеството беше по-добро от това в Замунда, но това е друга тема (поздрави на "Тандем видео") :) Все пак, "безплатно теглене" за такива филми няма. След като сте фенове на сагата, отделете 8лв и го гледайте на кино. Нека уважаваме труда на хората!

Редактирано от heaven (преглед на промените)

Може ли все пак дами дадеш линка ако го имаш, щото една приятелка го иска. няма значение какво качество е. :rolleyes:

• 2 седмици по-късно...

Ами допреди време бях фенка на поредицата, но вече почна да ми се струва прекалено комерсиална и плоска. Има идея, която не е развита напълно за съжаление, писателката има ужасно много пропуски и ми дойдоха в повече депресиите на Бела. Понякога направо ми идеше да захвърля книгата, докато я четях. Все тези нейни жертви, които правела, безкрайната й любов към Едуард... ужас! Нямам нищо против поредицата обаче писателката някъде трябваше да се спре с тези словоизлияния, защото идваха в повече. Беше леко банално на моменти и някои неща ми бяха прекалено фантазьорски. За пример давам блестящите вампири. Направо ужас! Свикнах с вампирите през деня и с тези, които пият кръв от бланки, животни и така нататък, но не и от хора, обаче тези блестящи истории бяха прекалено натруфени.

Поредицата не е лоша, става за четене, но мнението ми е, че писателката трябваше да завърши петата книга от името на Едуард, а не да ми пише за някаква второстепенна героиня, в което нямаше никакъв смисъл, защото това за Бри Танър бе абсолютен боклук. Истината е, че не съм го чела и не смятам да го правя, но от коментари разбрах, че не си заслужава парите и времето.

Oф,и досега не мога да си обясня защо има хора,които налагат мнението си на останалите в опит да ги обидят :eek: .Чела съм и Ницше,и Шекспир,иДостоевски,и се смятам за човек с доста добра литературна култура,но това не ми пречи да харесвам книгите от Twilight серията!Като не ви харесват-не ги четете и не давайте подобни дребнави изказвания!На мен точно опростеният стил на писане на Мейер ми допадна-няма излишни драматизми и философски отклонения.Това е история за нормална тийнейджърка с нейните проблеми и радости,не за някой гений!Лично аз предпочитам да чета за обикновени хора,отколкото за "извисени личности". Е да,има фантастичен елемент(визирам вампирите)-страхотно,даже става още по-интересно!Но е невероятно тъпо да се слагат хората,харесващи Twilight под знаменателя "тъпи и ограничени".И Shadow skill не си единственият човек,който е чел критика.Пък нали знаеш какво казват-който не може да пише,критикува Публикувано изображение

Нека изясним нещо, за да няма повече недоразумения.

Това е форум, а не фен-клуб на Мейър и нейната поредица - всички мнения се толерират, дори негативните. Всеки има право на мнение и отношение спрямо този литературен напън - нека се постараем да зачитаме мненията на хората, които харесват поредицата, но и да не пренебрегваме тези, които я намират за абсурдна.

Съгласете се, че "скандалът" беше двустранен - не толерирам заяждането и обиждането. Но и не толерирам това, че имаше няколко добре аргументирани негативни мнения за книгата, които не бяха конфликтни или насочени към читателската аудитория, но все пак бяха посрещнати със заяждане.

Ще ви помоля за напред да зачитате взаимно мненията си.

Това е дискусия все пак.

• 6 месеца по-късно...

Чела съм всички книги и известно време се бях вманиачила,но после ми мина. За себе си осъзнах,че Здрач не е нещо кой знае какво.Чела съм и по-добри поредици. И ще помоля да не се опитвате да ме убедите каква страхотна поредица е. Уважете мнението ми и не ме нападайте,както аз се изказах напълно цивилизовано. Невъзможно е всички да харесваме едно и също.

Редактирано от Light_from (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Аз чак сега прочетох поредицата. В рамките на точно един месец. Прочетох мнения всякакви. Моето лично е, че книжките бяха много хубави и увлекателни. На мен поредицата ми хареса, въпреки скептицизма, който ме бе обзел, като слушах странични мнения, както за книгата, така и за филма. Сега като се замисля, тази поредица ми допадна много повече от "Тръпка" на Маги Стийвотър и беше много по динамична от "Аз, вещицата"

Аз чак сега прочетох поредицата. В рамките на точно един месец.

Прочетох мнения всякакви. Моето лично е, че книжките бяха много хубави и увлекателни. На мен поредицата ми хареса, въпреки скептицизма, който ме бе обзел, като слушах странични мнения, както за книгата, така и за филма.

Сега като се замисля, тази поредица ми допадна много повече от "Тръпка" на Маги Стийвотър и беше много по динамична от "Аз, вещицата"

Прочетох първата книга и се отказах, хич не ми допадна...

Аз се навих да прочета "Здрач", въпреки отявлената ми омраза към кръв и вампири. Мисля, че като дете съм прекалила с филмите на ужаси. Може би затова и останах приятно изненадана. Идеите за горните две поредици, за мен водят началото си именно от "Здрач". Едната е изцяло за хора-вълци, а другата за вампир "вегетерянец" влюбен в различен от неговия вид :)

• 1 месец по-късно...

Не искам да обидя феновете - всеки има право да харесва различни неща. Аз обаче ще опиша и книгите и филмите с няколко думи - абсурдни, детински, безконечни. Съжалявам за изгубеното време и парите, които хвърлих по тях. Първо - вампирите са същества на мрака, разбирам, че може би авторката има неизживяно детство, но нито едно от описанията й не се връзват поне малко с легендите за вампири, ако ще с най- популярните схващания. Ако искате хубав вампирски филм - Ван Хелсинг, и определено Дракула на Брам Стоукър - класика. Харесвам готиката, мрак, кръв, вампири определено, в тези книги няма нито едно от тях.

• 2 месеца по-късно...

Не искам да обидя феновете...

Е, ви не го правите, а само изразявате мнението си...

Първо - вампирите са същества на мрака, разбирам, че може би авторката има неизживяно детство, но нито едно от описанията й не се връзват поне малко с легендите за вампири, ако ще с най- популярните схващания.

А това нещо е доказано и вампирите, такива каквито вие ги познавате са нещо като кокошка, слон или човек, така ли ? Демек, нещо истинско, за което има неоспорими факти - същества на мрака, така ли да ви разбирам ? И ако действително ми кажете, че е така / нещо в което трудно ще ме убедите без доказателства /, то защо един автор на фентъзи, да не може да прояви въображение ?!

Последното е риторичен въпрос. :)

• 1 месец по-късно...

Не е зле някои люде да прочитат по някоя и друга научна книжка, защото е банална истина, че във върколаци, вампири и всякаква друга фолклорна твар вярват индивиди с доста ниски нива на образование и интелект. А "творбите" на Ст. Майър убиват доста мозъчни клетки.

Поздрави

Редактирано от Митьо Пищова (преглед на промените)

• 9 месеца по-късно...

Не искам да обидя феновете - всеки има право да харесва различни неща. Аз обаче ще опиша и книгите и филмите с няколко думи - абсурдни, детински, безконечни. Съжалявам за изгубеното време и парите, които хвърлих по тях. Първо - вампирите са същества на мрака, разбирам, че може би авторката има неизживяно детство, но нито едно от описанията й не се връзват поне малко с легендите за вампири, ако ще с най- популярните схващания. Ако искате хубав вампирски филм - Ван Хелсинг, и определено Дракула на Брам Стоукър - класика. Харесвам готиката, мрак, кръв, вампири определено, в тези книги няма нито едно от тях.

Ван Хелсинг е един от най-най-най любимите ми филми.. а има ли книга ?  :cool:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.