Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Здрач - дискусии

Featured Replies

ето едно клипче с кадри от снимачната площадка, много яко се е получило

• Отговори 112
  • Прегледи 32k
  • Създадено
  • Последен отговор

ето едно клипче с кадри от снимачната площадка, много яко се е получило

ооо, нямам търпение да излезе вече този филм. А клипчето наистина много яко се е получило. Публикувано изображение Обаче като четох долу коментарите - ооо, явно съм изостанала доста със разговорния английски Публикувано изображение

Интересно ми е ,коя от книгите ви допада най-много?Аз съм ги чела всичките и засега клоня към 4-та Breaking dawn.Може би защото най-накрая стана каквото трябваше.

Интересно ми е ,коя от книгите ви допада най-много?Аз съм ги чела всичките и засега клоня към 4-та Breaking dawn.Може би защото най-накрая стана каквото трябваше.

Харесвам първата и последната Публикувано изображение Третата също ми харесва, но втората е тази, която най-не ми допада 500 страници, от които Едуард в 300 го няма освен в мислите на Бела. Хич не ми хареса, ако изключим последните глави с Волтури и сдобряването им.

Иначе ако трябва да избирам и аз съм за четвъртата.Все пак там е щастливият край. Публикувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Харесвам първата и последната Публикувано изображение Третата също ми харесва, но втората е тази, която най-не ми допада 500 страници, от които Едуард в 300 го няма освен в мислите на Бела. Хич не ми хареса, ако изключим последните глави с Волтури и сдобряването им.

Иначе ако трябва да избирам и аз съм за четвъртата.Все пак там е щастливият край. Публикувано изображениеПубликувано изображение

Ох,да!Имаше една снимка някъде по нета с горе-долу следното:Изрязах "Новолуние" от 70 до 300 страница.

Ей това искам и аз да направя.Този Джейкъб въобще не го харесвам.Ч той я изнудваше емоционално цялата 3-та книга!Чак накрая го преглътна.

Определено най-любими са ми първата и последната, а също и Midnight sun доколкото е написана. Много е интересно да видиш първата книга - запознанството на Бела и Едуард, борбата на Едуард със самия себе си и със семейството си през неговия поглед.

Относно втората съм съгласна с теб - много страници където Едуард липсва. Виж, третата си има своя чар с предложението за женитба. :)

Надявам се авторката да завърши Midnight sun!

Ох,да!Имаше една снимка някъде по нета с горе-долу следното:Изрязах "Новолуние" от 70 до 300 страница.

Ей това искам и аз да направя.Този Джейкъб въобще не го харесвам.Ч той я изнудваше емоционално цялата 3-та книга!Чак накрая го преглътна.

Аз се чудя, дали изобщо да си купувам "Новолуние". Определено тя не се вписва в поредицата. Май ще скоча направо на "Затъмнение" и мислено ще се разправям с Джейкъб. Най-ме издразни озни момент с целувката. Тоя мелез си позволява да я изнудва и .... аааах искаше ми се да взема бухалката и да действам Публикувано изображение

Честно не мога да определя, харесвам и четирите еднакво много и изобщо не смятам че Новолуние е по-лоша от останалите, заслужава си тези 300 страници раздяла за момента на сдобряването!!! днес даже си говорихме с Йори и стигнахме до извода че в книгите са инжектирани наркотици, толкова са обсебващи!

Сега за Джейкъб - направо не мога да го понасям тоя пумияр, един от най-дразнещите герои за които съм чела, но и той допринася за всеобщия изглед на книгите, колкото и да си кривя душата!

Относно Среднощно слънце, прочетох каквото намерих и много ми хареса и определено искам да видя и останалите книги през погледа на Ед (мъката му по Бела във втората, ревността му в третата, болката му в четвъртата).

Кой момент смятате за най-романтичен от цялата поредица, аз съм за Предложението за Брак, има и още много, но този трудно ще го забравя ;)

На мен Новолуние най - много ми харесва. Просто така са описани емоциите и всичко е толкова истинско, че...

А в едно интервю четох, че Стефани ще допише 6-тата книга, но когато шумотевицата покрай останалите книги стихне

Редактирано от harisforever (преглед на промените)

Не се сещам за най-романтичния момент,но Средн. слънце е супер романтична.Страхотно е да четеш как Едуард се бори със себе си.И ми бе страшно смешно,когато той разбирайки,че тя не се плаши (въпреки всичко,което знае) реши ,че е болна и взе да прави планове как да я лекуват .Бе и много мило как се е загрижил за нея.

Най-романтичен... ами те са толкова много наистина, аз просто съм се побъркала вече Публикувано изображение , но май надмощие ще вземе моментът, когато Едуард прекара нощта при Бела и тя знаеше, че той е там. Когато и пя песента, написана за нея.

Оххх голяма мания с тея книги и аз ги прочетох, най - много ми хареса първата и третата книга!Страхотни са просто нямам думи!Ако знаете колко време преккарвах пред компютъра та да мога да чета, дори лъгах наще че чета за нещо важно, щото седях пред него поне 7-8 часа да чета Публикувано изображениеПубликувано изображение

Най-романтичен момент .. хмммм .... предложението за брак определено!А пък много забавно беше, когато Бела се страхуваше дали ще се хареса на семейството на Едуард ... а той я попита:"Значи не се страхуваш,че отиваш в къща пълна с вампири, ами от това далим те ще те харесат" Публикувано изображениеПубликувано изображение Много ме кефи Публикувано изображение

Книгата и героите са супер готини!Лично за мен това е една поредица от книги, която ще помня винаги! :)

Оуу,плот-това яде ли се или пие?

Не знам за другите,които четат книгите,но аз съм на 30 години и съм абсолютно впечатлена.Не ми се спори с никой-всеки си знае себе си,но искам да споделя мислите си,защото тези дни се "наслушах" на всякакви мнения.

1.Стига с тези възрастови ограничения!Не.Книгите,а и филма не са само за 15 годишните.Наречете ме инфантилна,с неизживян пубертет.Това е любовна история с фантастични елементи и е естествено да се хареса на определени хора.Аз съм върл фен и на двете.

2.Сега,мисълта дали книгата е филмирана добре занимава хора,които твърде много мислят.Никога филма няма да е по-добър от книгата,но от друга страна именно във филма ще видим героите ,а това не можеш да го получиш от книгата.Човек просто има нужда да види.

Режисьорите,продуцентите и всички останали,които участват в направата на филма целят да се получи добър филм(който се продава),а не да копират книгата.Филма за мен е добър.А разликите с книгата само ми допълват впечатленията от историята.

3.Стига с тая "литературна стойност"!Като не ви харесва,никой не ви насилва.Какво всъщност означава литературна стойност и защо и се отдава някакво значение?!(Представям си как чета и си викам"Ох,харесва ми,но няма литературна стойност!Какво да правя?! ;) )На мен тази история ми харесва повече от "Ромео и Жулита".Трогателна,красива,невъзможна любов-особено от гледната точка на Едуард.Просто съм без думи.(Признавам прочетох и 5-та книга.Смятам ,че "излизането" на тези 12 глави действа като реклама.Непременно ще си ги купя всичките,въпреки че вече ги прочетох).

Музиката към филма е много интересна-Supermassive black hole на Muse,Bella`s lullaby на Carter Burwell,Never think на Робърт Патисън.Отново допълва впечатленията.Особено Never think,която както прочетох в един сайт дори не е била писана за филма.

Съжалявам, че разбудих духовете във фен клуба на тази сага, но на мен не ми харесаха книгите. Да не говорим, че 2-рата за мен е ужасно претупана.

Романтична история с елементи на фентъзи - ок, на който му харесва, да чете. Да съм се нахвърляла върху теб, заради това, че ти харесва? А? Аз нямам ли право на мнение, било то и отрицателно? Успокой се малко - не ти тича на 30-те години.

Вкус приятел няма, казали хората. А литературна стойност, за мен тази сага просто няма.

Лек ден - аз отивам да си чета Сарамаго - поне неговите елементи на фантастика имат смисъл и те карат да мислиш - да, натоварват те с хилядите препратки към психологията, социологията и т.н., но ако цялата световна литература беше като сагата на Мейър, до сега до никъде да не сме я докарали като човечество.

П.П: Карлин на времето беше прав за критичното мислене...

П.П.2: И аз имам едно "нападение" към теб - като не ти се чете критика, никой не те насилва!

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

Съжалявам, че разбудих духовете във фен клуба на тази сага, но на мен не ми харесаха книгите. Да не говорим, че 2-рата за мен е ужасно претупана.

Романтична история с елементи на фентъзи - ок, на който му харесва, да чете. Да съм се нахвърляла върху теб, заради това, че ти харесва? А? Аз нямам ли право на мнение, било то и отрицателно? Успокой се малко - не ти тича на 30-те години.

Вкус приятел няма, казали хората. А литературна стойност, за мен тази сага просто няма.

Лек ден - аз отивам да си чета Сарамаго - поне неговите елементи на фантастика имат смисъл и те карат да мислиш - да, натоварват те с хилядите препратки към психологията, социологията и т.н., но ако цялата световна литература беше като сагата на Мейър, до сега до никъде да не сме я докарали като човечество.

П.П: Карлин на времето беше прав за критичното мислене...

П.П.2: И аз имам едно "нападение" към теб - като не ти се чете критика, никой не те насилва!

Хей,извинявай,беше тъпа шега това с плота.Нямам нищо против теб,нито се притеснявам за това,че не харесваш книгата.Няма книга,която да хареса на всеки.Дразня се на всички,които като не им е харесала и бързат където могат(и са регистрирани)да пишат колко е тъпа.Може би не трябваше да те цитирам,но ми писна да чета мнения на хора,които имат само себе си за добри познавачи.Дори не твърдя,че авторката е добра или книгата шедьовър,но предполагам,че всички които са я чели и им е харесала точно това не ги вълнува.

Само за информация не съм от тези,които се заяждат по форумите,възползвайки се от анонимността.

Хей,извинявай,беше тъпа шега това с плота.Нямам нищо против теб,нито се притеснявам за това,че не харесваш книгата.Няма книга,която да хареса на всеки.Дразня се на всички,които като не им е харесала и бързат където могат(и са регистрирани)да пишат колко е тъпа.Може би не трябваше да те цитирам,но ми писна да чета мнения на хора,които имат само себе си за добри познавачи.Дори не твърдя,че авторката е добра или книгата шедьовър,но предполагам,че всички които са я чели и им е харесала точно това не ги вълнува.

Само за информация не съм от тези,които се заяждат по форумите,възползвайки се от анонимността.

Лично аз съм от години в този форум, а се сетих да коментирам книгите месеци след като ги бях прочела. И то ако не бях видяла и темата нямаше да се сетя. Аз не се имам за добър "познавач" - човек с литературна култура съм и имам своите предпочитания. Казах си какво не ми харесва в книгите (както и това, което ми харесва, разбира се) - и най-големите шедьоври подлежат на критика ;)

Извинението е прието :help:

Лек и усмихнат ден!

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

Оххх голяма мания с тея книги и аз ги прочетох, най - много ми хареса първата и третата книга!Страхотни са просто нямам думи!Ако знаете колко време преккарвах пред компютъра та да мога да чета, дори лъгах наще че чета за нещо важно, щото седях пред него поне 7-8 часа да чета Публикувано изображениеПубликувано изображение

Най-романтичен момент .. хмммм .... предложението за брак определено!А пък много забавно беше, когато Бела се страхуваше дали ще се хареса на семейството на Едуард ... а той я попита:"Значи не се страхуваш,че отиваш в къща пълна с вампири, ами от това далим те ще те харесат" Публикувано изображениеПубликувано изображение Много ме кефи Публикувано изображение

Книгата и героите са супер готини!Лично за мен това е една поредица от книги, която ще помня винаги! :)

И аз бях така докато прочета всичките книги на компютъра. Публикувано изображение И си мислех,че няма дмисъл д акупувам книгите, но си купих Здрач и не мога да спра да я чета. Вече я знам почти на изуст. Сега чакам малко финанси и отивам до най-близката книжарница да взема Новолуние и Затъмнение.

А някаква идея, кога трябва да излезе на пазара и Зазоряване? :rolleyes:

И аз бях така докато прочета всичките книги на компютъра. Публикувано изображение И си мислех,че няма дмисъл д акупувам книгите, но си купих Здрач и не мога да спра да я чета. Вече я знам почти на изуст. Сега чакам малко финанси и отивам до най-близката книжарница да взема Новолуние и Затъмнение.

А някаква идея, кога трябва да излезе на пазара и Зазоряване? :)

Не мога да ти кажа къде го видях, но Август месец ще я видим на български

Не мога да ти кажа къде го видях, но Август месец ще я видим на български

Оле, наистина ли? :wow:;) супер. Нямам търпение вече.

Редактирано от lady_of_the_lake (преглед на промените)

Оле, наистина ли? :wow::speak: супер. Нямам търпение вече.

и аз!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :):wors::eek:

Имам въпрос към тези, които са гледали филма. Коя песен най е спечелила симпатиите ви? :blink:

Редактирано от lady_of_the_lake (преглед на промените)

Ами на мен всички ми харесват, но като че ли най - много на Muse - Super massive black hole ;)

Даа,Черната дупка естествено.Те и другите са добри,но тази е много динамична и е от сцената с бейзбола,която бе много завладяваща.

А пък Never think на Робърт Патинсън също има доста чар- нежна,красива,същевременно тъжна(може би под влияние на историята между Бела и Едуард).

Хмм,то и Leave out all the rest(Linkin park) е хубава...А бе саундтрака ми хареса като цяло.

А някаква идея, кога трябва да излезе на пазара и Зазоряване? :)

На 13.07 според сайта на Егмонт

На мен пък много ми хареса [acronym="Коментар на автора (Nathaniel Jones (guywiththecoat)):

After seeing the movie "Twilight," I felt the need to write a parody highlighting the vast number of plot holes and blatant disregard for even the most basic, common-knowledge traits of vampires.

This is my version of how it should have been."]тази пародия, щях да падна от смях на места.

Редактирано от mxp (преглед на промените)

На мен пък много ми хареса [acronym="Коментар на автора (Nathaniel Jones (guywiththecoat)):

After seeing the movie "Twilight," I felt the need to write a parody highlighting the vast number of plot holes and blatant disregard for even the most basic, common-knowledge traits of vampires.

This is my version of how it should have been."]тази пародия, щях да падна от смях на места.

Да, Публикувано изображение много е яка Публикувано изображениеПубликувано изображение

На 13.07?! :down: хмм Е тъкмо малко време, за да се насладя на Затъмнение и после да се гмурна в света на Зазоряване.

:wors: Днес един приятел беше готов да спори с мен цял ден и искаше да ме убеди, че поредицата била пълен боклук. Аз съм толерантен човек и винаги допускам и чуждо мнение, не налагам своето. Но страшно много ме обиди начина, по който с насмешка говореше за поредицата на Стефани Майър. Доста е извън темата, знам, но все пак вие как се справяте с подобни ситуации.

За мен книгите са нещо уникално по рода си - такава любов съперничи на Ромео и Жулиета. И ми е много странно защо всеки се улавя за повърхностното - за това, че не съществували вампири, още по-малко пък такива "вегетарианци". Та, сблъсквате ли се с подобни ситуации? И мислите ли като мен, че по сила, красота и обреченост любовта между Бела и Едуард дори надминава тази на Ромео и Жулиета?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.