Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Google Chrome (обединена)

Featured Replies

на ‎30‎.‎6‎.‎2016‎ г. в 20:36, Digimon написа:

Има ли по лесен начин за зануляване на настройките на хрома!?

Сори, не съм видял въпроса.
При спрян хром от админска конзола:
RD /S /Q "%UserProfile%\AppData\Local\Google\Chrome\User Data"

Но според мен първо е добре да се направи временен архив на папката:
REN "%UserProfile%\AppData\Local\Google\Chrome\User Data" "User Data_"

Стартираш Хром и той създава отново папката с новата конфигурация.

И когато всичко тръгне ОК да се изтрие тази папка:
RD /S /Q "%UserProfile%\AppData\Local\Google\Chrome\User Data_"

преди 15 минути, Dimitar122 написа:

Някой получава ли подкана от хрома да го преинсталира?

g8anNIy.jpg

ПП на Windows XP SP3 съм.

Ключът се казва Windows XP SP3 и решението е или посоченото от мен на предната страница:

или използването на преносима та версия на браузъра.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 2,8k
  • Прегледи 438,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Изтеглете и стартирайте програмата AdwCleaner (by Xplode). Затворете всички стартирани програми и браузъри Кликнете два пъти върху adwcleaner.exe за да стартирате инструмента. Този път маркирайте

• Точно под хикса горе вдясно има един бутон. Ето го нагледно:   Избираш меню "Настройки". След това правиш така:     Цъкаш на "Задаване на страници" и пишеш в полето, което ще се отвори страни

• Те тука булка: https://support.google.com/chrome/answer/95314?hl=en

Публикувани изображения

някакво обяснение защо мишката ми спря да скролира в Хрома

:lock:

на 05 Юли 2016 г. в 14:26, Dimitar122 написа:

Някой получава ли подкана от хрома да го преинсталира?

g8anNIy.jpg

ПП на Windows XP SP3 съм.

и аз получавам обаче ние с XP не можем за съжаление

• 3 седмици по-късно...

Здравейте,

в последно време зачести проблемът с пускането на видеа на цял екран в youtube и реших да се оплача, за което. :D

Версията, която ползвам е 52.0.2743.116 m (64-bit). Един ден всичко работи нормално, друг ден не. Този проблем го имах и на Windows 8.1, който ползвах до скоро. В момента съм с Windows 10 (64-bit). Вчера, вкл. и тази сутрин си работе нормално на цял екран, а сега отказва. Мисля, че е някакъв бъг. Може би и вие сте го имали. Някакви съвети как може да се елиминира?

Сега пробвах в vbox7, но там проблем нямам.

Приятен следобед! :)

Edit: @ExaFlop забраних го, както е описано и остава да тествам.. А, по отношение на speedyfox, не съм го ползвал и не ползвам подобен род софтуер. Надявам се, че мога да мина и без него?

За версията на Chrome не знам, изписва ми Google Chrome is up to date.

Редактирано от iBonev (преглед на промените)

Пробвай да изключиш флаша да пуснеш видео.
http://www.techrepublic.com/article/pro-tip-how-to-disable-flash-in-chrome/

Изчисти му и кеша. Оптимизирай браузъра с помощта на speedyfox

Speedyfox e няколко кB инструмент и оптимизира chrome, firefox, skype файловете с бази данни. След почистването съответните програми започват да работя чувствително по-добре. Важно е да се значе, че съответните програми ТРЯБВА да са спрени.

преди 1 час, iBonev написа:

Сега пробвах в vbox7, но там проблем нямам.

Това означава, че флаш плеара ти работи и няма нужда да го изключваш!

Всеки клип във Youtube работи със HTML5 плеар.Трябва него да изключиш!

Става като си добавиш DisableYoutube HTML5 Plaer.

Spedyfox-а е полезен само за по бързото стартиране на браузъра. Не виждам със какво ще ти помогне!

преди 23 часа, Digimon написа:

Това означава, че флаш плеара ти работи и няма нужда да го изключваш!

Всеки клип във Youtube работи със HTML5 плеар.Трябва него да изключиш!

Става като си добавиш DisableYoutube HTML5 Plaer.

Spedyfox-а е полезен само за по бързото стартиране на браузъра. Не виждам със какво ще ти помогне!

Инсталирал съм добавката и през следващите дни ще видя как е.

Лека вечвер! :)

Edit: Отново се бъгва, дори с добавката.

• 1 месец по-късно...

Здравейте,

Проблема е, че когато гледам видео на цял екран от VBOX7 и показалеца на мишката не се скрива автоматично, както в YOUTUBE.

Версията на Chrome е 53.0.2785.101 и пише, че е актуална.

Пробвай да спреш хардуерното ускорение:

turn-off-hardware-acceleration-google-ch
(
за повече инфо - клик на снимката)

или с помощта на добавката
https://chrome.google.com/webstore/detail/auto-hide-cursor/jbbnnopgaidlnbefoiebogfaebmehbda

@ExaFlop, благодаря Ви! Включвам добавката към списъка с другите. Приятна вечер и спорна седмица Ви желая!

Пробвай първо със спиране на хардуерното ускорение (вж горе)

преди 4 минути, ExaFlop написа:

Пробвай първо със спиране на хардуерното ускорение (вж горе)

Пробвах, но разлика няма. Ще си ползвам разширението, което ми предложихте. :)

• 3 седмици по-късно...

Здравейте, търся добавка, с която да направя скрийншот на дадена страница като се вижда и адреса ѝ (бутона печат не ми върши работа, защото по подразбиране е-страницата ми я разхвърля на няколко страници и трябва да намалям проценти, полета и т.н., за да я напасна така, че да се побере на 1 страница за принт). Пробвах с Full Page Screen Capture, която идеално побира е-страницата, но никъде не се вижда адресът на страницата. Публикувано изображение

преди 2 минути, ExaFlop написа:

Не става, смисъл само областта на е-страницата прихваща, адресът никъде не се вижда. Като се разпечатва страница от интернет на хартия и нали отгоре и отдолу на листа пише адресът, дата, част и т.н. Нещо такова и на мен ми трябва.

А защо не ползваш програмка за направа на екранни снимки? Трябва ли да е добавка?

Добро утро. Моля да ме извините, че така бързо "напуснах" темата след като зададох въпрос. Стигам до извода, че самата уеб страница, която се опитвам да направя снимка и да се побере на 1 страница за разпечатване е зле оптимизирана, защото по подразбиране на принт превю вместо да излиза така, както се вижда , то ми показва един обект на една страница, друг на втора и т.н. Когато тръгна да намалявам процентите, за да побера съдържанието на уеб страницата за разпечатка на 1 страница, съдържанието ѝ се "наблъсква", което го прави трудно четимо. Именно за това търсех добавка за разпечатване/снимане като тази, която идеално побира съдържанието на уеб страницата без да го реже, намалява и т.н., но никъде не показва уеб адреса. Последното ми трябва да с доказателствена цел.

@ExaFlop, уеб страницата има и малко съдържание, което е под видимата част (трябва да се скролне), за да направя снимка на целия екран.

А защо не разпечаташ директно от браузъра страницата?
Ctrl+A > Ctrl+P > Page > Magins > None > Print

преди 26 минути, ExaFlop написа:

А защо не разпечаташ директно от браузъра страницата?
Ctrl+A > Ctrl+P

Разпечатва се по същия начин, както изглежда на предварителен изглед, тоест съдържанието е разхвърляно на много страници.

Edit: Единствено виждам варианта с Ctrl и „-”, за да се събере и правя снимка с Print screen.

Edit2: @ExaFlop, реално самата уеб страница е концентрирана в средата на прозореца и отстрани има голямо празно място, което дори с премахване на рамката на страницата не може да се елиминира.

Покажи уеб адреса, ако е възможно. А и ако уеб страницата е дълга как се предполага да се събере на 1 страница за печат?

преди 5 минути, ExaFlop написа:

Покажи уеб адреса, ако е възможно. А и ако уеб страницата е дълга как се предполага да се събере на 1 страница за печат?

Това е уеб страницата, която се опитвам да разпечатам. Както и сам ще се убедиш с Визуализация на печата се "разхвърля" съдържанието на много страници, а с намаляване на процентите и стесняване на полетата отстрани, съдържанието се стеснява към центъра на листа и всичко "отива" назад, все едно я гледаш на хоризонта. Със Screen Capture се получи много добре -> цък, но не се вижда адрес на уеб страницата, дата/час/година, което ми трябва с доказателствена цел.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.