Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows Defender въпроси, мнения, обсъждане

Featured Replies

преди малко през автоматик ъпдейт ми се инсталираха 3 ъпдейта единият от които пишеше на български ''Софтуер за премахване на зловреден код на windows''да не би да става въпрос за windows difender

• Отговори 63
  • Прегледи 17,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Лично аз не бих използвал програма, която не съм закупил така че бих ползвал безплатната версия на MBAM. И без друго не съм фен на резидентната и защита, която доста се е подобрила в последно време...

• Стига да не е за Windows 7 x64. Там поне на мен все ми прави някакви бели и въпреки, че UAC ми е изключен, COMODO нещо омазва нещата и UAC се включва по някакъв начин от регистрите и става една...посл

• добре благодаря за съвета

Публикувани изображения

преди малко през автоматик ъпдейт ми се инсталираха 3 ъпдейта единият от които пишеше на български ''Софтуер за премахване на зловреден код на windows''да не би да става въпрос за windows difender

Най вероятно става въпрос за MRT start-->run-->mrt ентер.

Публикувано изображение

Това ми звучи като "зависи от заклавиатурното устройство", т.е. пълна безсмислица. Някой може ли да обясни разбираемо и на български какво означава това?

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...t&p=1065438

hlevoust още ли смяташ, че "хигиена, хайде да не е на сърфиране а на работа с компютър" ти звучи като безмислица ?

hlevoust още ли смяташ, че "хигиена, хайде да не е на сърфиране а на работа с компютър" ти звучи като безмислица ?

Не, разбира се, а и идеята на поста бе друга, съжалявам, ако съм останал неразбран.

Не за всеки е очевидно, че не може да се клика върху всеки надпис "Кликни тук" и да разчита на чиста откъм зарази машина. Но и да не се клика за щяло или не, то пак има огромна вероятност да се намъкне зараза, не е задължително тя да "подканя". Затова и има защитни програми, а обсъжданата в темата Windows Defender едва ли е най-доброто решение срещу това.

И аз съжалявам, но друго тълкуване на изречението не намирам. А и виждам, че ти сам донякъде, отговаряш на въпроса си за разбираемо обяснение.

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Съчетах Windows Defender + Eset Smart Security, няма конфликти. Даже Defendera засече няколко адуера , които записах нарочно да тествам антивирусните.

Силата на Дефендера е в Защитата в реално време,тя не гони и не отстранява зарази които ти си позволил да влезнат в Компа ти,докато тя не е била там.Аз лично препоръчвам който желае да я ползва. Да се инсталира на пресен Windows :wors:

Силата на Дефендера е в Защитата в реално време,тя не гони и не отстранява зарази които ти си позволил

Наистина по-силната и страна е в превенцията , но това не означава , че "не отстранява зарази които ти си позволил" . Напротив , дори обратното.

• 4 седмици по-късно...

Реших да пробвам Windows Defender, но има проблеми със защитата в реално време за файлове изтеглени с Mozilla Firefox.

За мен това е недостатък, защото не ползвам IE...И при лиско хваща ама със заскъснение и то не самия файл на десктоп-а (или където съм задал да се изтегли), а кеширания такъв в браузъра.

Лиско си крие и преименува файловите разширения там и може би затова (както и Avira) се "мота" и "писка" само на Opera и IE...

Друго имах проблем с обновяването на дефинициите, но ги оправих с този скрипт:

regsvr32.exe iuengine.dll
regsvr32.exe wuapi.dll
regsvr32.exe wuaueng1.dll
regsvr32.exe wuauserv.dll
regsvr32.exe wuaueng.dll
regsvr32.exe wucltui.dll
regsvr32.exe wups.dll
regsvr32.exe wuweb.dll
regsvr32.exe wups2.dll
regsvr32.exe cdm.dll
regsvr32.exe msxml2r.dll
regsvr32.exe msxml3r.dll
regsvr32.exe msxml.dll
regsvr32.exe msxml3.dll
regsvr32.exe msxmlr.dll
regsvr32.exe msxml2.dll
regsvr32.exe qmgr.dll
regsvr32 softpub.dll
regsvr32 wintrust.dll
regsvr32 initpki.dll
regsvr32 dssenh.dll
regsvr32 rsaenh.dll
regsvr32 gpkcsp.dll
regsvr32 sccbase.dll
regsvr32 slbcsp.dll
regsvr32 cryptdlg.dll

С име: Winupdatefix.bat

След рестарт обаче, пак или ми дава някакви странни кодове за грешката или ми казва, че няма нови дефиниции при положение, че има в сайта на MS:

http://www.microsoft.com/security/portal/default.aspx

И постоянно се разминават версиите на актуализациите.Изтеглих от сайта на MS някакви, и гледам, че са версия ххх.Инсталирах си ги и в Windows Defender-a се показва версия по-стара от описаната в сайта...

Изтелих ги през MajorGeeks и всичко е 6...

http://majorgeeks.com/Windows_Defender_Ant...ates_d5994.html

Днес пък, на сайта на MS са обявени по-стари версии, от тези които изтеглих и инсталирах...

Странно, защо не се обновяват при положение, че съм заобиколил системата Genuine, включил съм си подходящите услуги в services.msc и т.н. и не иска и това си е.

Иначе признавам, че доста често обновяват софтуера, не се усеща на системата, засега като гледам изпитанията на M_power и nologo (а и мои лични) се справя не чак толкова зле - и ще става все по-добър, ако продължат с това темпо.

Е има си и косури, бавно проверява IMAGE файлове и е желателно да пускате custom scan вместо FULL SCAN-a. ;)

Всъщност е добра програмка, понеже освен "software explorer" има и сравнително добра защита в реално време, което не се среща често в безплатни продукти. (изключвам Spyware Terminator-a разбира се).

Не откривам и опция за запомняне на действие за опрделена програма:

Публикувано изображение

Всеки път трябва да разрешавам достъпа на MBAM по време на проверката.

Малко е неудобно така, но поне показва, че софтуера си върши работата...Но все пак не напълно...ако блокирам достъпа на приложението ще го направи...Ако го позволя ще го направи, но ако не взема решение изпълнението на програмата не спира...демек трябва да се действа бързичко...Имат неща за изпипване, определено.Но то кой няма. Като за безплатно тулче става. ;)

Няма възмосност с десен бутон да спреш защитата в реално време на пауза, а трябва да се ръчкат настройките...

Поне досега не е правила проблеми про стартиране на игри да речем... :P

PS: Иначе си държа SUPERAntispyware, Spybot, MBAM наблизо + другите симпатични тулчета от важните теми... Публикувано изображение

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

От къде може да се свали Windows Defender-a за ползване върху XP SP3?

Аз обикновено дърпам инсталатора на Windows Defender за Windows XP SP 3 (32 битова версия) от: тази страница. Изисква се "Genuine" или чист Windows.

Снимки:

1. Преди валидация:

Публикувано изображение

2. След валидация:

Публикувано изображение

P.S. Ако искаш Windows Defender за Windows XP SP3, 64 битова версия: ето линк.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Инсталирах Windows Defender до Kaspersky Internet Security_8.0.0.505 никакви проблеми нито при сканиране и обновяване , ще я пробвам в действие по късно.

Харесва ми засега :baby: и е на Руски като Касперски Публикувано изображение Нали трябва да се спогаждат Публикувано изображение

ПП.При тест на заразен архив програмата не реагира Публикувано изображение

Според мене има проблем с архивите.При пълно сканиране товари компа ми доста на 100%,което също не е добре.

Как ще се представи за в бъдеще ? Чакат я още тестове.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

.....................

Според мене има проблем с архивите.При пълно сканиране товари компа ми доста на 100%,което също не е добре.

Не е съвсем точно. Windows Defender реагира, ако се тегли архив (например последния тест - V1.rar от темата: "На кого му лови..."). Наистина товари при пълно сканиране, както и при зареждане. Ресурсите, които заема при стартираните процеси са доста сериозни за по-маломощните машини. Поне при мен те са около 23 МВ...

N.B. Windows Defender не е антивирусна програма. Не бива да се смесва и сравнява с по-сериозните антивирусни програми. В идеалния случай работи добре, когато е модул от Windows Live OneCare.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

Здравейте!Събирам мнения и търся съвети относно Windows Defender-как се представя в сравнение с други приложения от подобен тип,изобщо добре ли работи според вас?Ще съм благодарен да науча нещо повече относно тази програма,благодаря предварително! :):)

Има си тема по въпроса...

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...amp;hl=defender

От една страна повечето антивирусни програми включват подобен модул (дори Avira 9, макар и в малко по-семпъл вариант), но от друга страна Windows Defender се развива в правилна посока. Започва да хваща все повече неща и то някой път изпреварва някои от грандовете във ВирусТотал. Лично аз му пращам файлове доста често, защото в тази безплатна програмка има бъдеще и ако от MS си налегнат парцалите ще стане доста по-добра. Не е за подценяване и опцията и Software Explorer.

Като цяло за безплатна програма със защита в реално време не е лоша, но главно ако се използва IE като основен браузър.Не е много тежка и не създава много конфликти с други приложения за защита. Като цяло нещата са на кантар и в въпрос на избор.

Публикувано изображение

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Windows Defender ??? ;):yanim::nono: :nono: (съди по иконките)

Какво и е на иконката? Програмата си работи дори перфектно според мене.Ако не беше тя Аваст едва ли щеше да ме опази.Ползвал съм я с Касперски Интернет Секурити 2009 в реално време и двете и нямаше видими конфликти.По късно и спрях защитата в реално време и впоследствие я деинсталирах.

Интерфейса и е супер,справя се прилично какво повече? Май повечето не я ползват заради валидацията.

Както каза и Би Бой развива се в правилната посока,за това и той има немалка заслуга. Помагайте и вие на програмите които ползвате.

Браво Би Бой :wors:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Инсталирах Windows Defender до Kaspersky Internet Security_8.0.0.505 никакви проблеми нито при сканиране и обновяване , ще я пробвам в действие по късно.

Харесва ми засега :) и е на Руски като Касперски Публикувано изображение Нали трябва да се спогаждат Публикувано изображение

Напротив Windows Defender има доста добър скенер сканира дори файлове в ISO формат без проблем.Скенера сканира доста на дълбоко.

Редактирано от ThreatExpert (преглед на промените)

Така е. Сканира доста надълбоко. Ако не си бях изтрил "историята" от последната ПЪЛНА проверка на двата хардиска с общ обем ~ 1 TB с CCLEANER щях да постна рапорт с някъде над 1.500.000 проверени файла.

Тук е момента да отбележа, че все пак сканиращия енджин не е много оптимизиран за сканиране на ISO файлове...Не, че не може да ги провери, но като стигне до тях и "задира"...цялата процесорна мощ отива натам...и нищо друго не може да се прави с компютъра. Би трябвало да го пипнат малко за "многонишкови" операции за да се възполазва максимално от многоядрените процесори...Недопустимо е с E8400 да зацикля при проверката на image-овете на Crysis... Публикувано изображение

Не е болка за умиране, щом си върши работата качествено, но избягвам да пускам често FULL SCAN с него. :super:

• 5 месеца по-късно...

Аз вече ползвам комбо дефендера със есет смарт секурити на виста сп2 и съм много доволен.ПС то си лети и нямам никакви проблеми.

• Автор

Аз от 2 месеца карам само с него на windows 7 + скенери. За сега проблеми нямам. Но то зависи и от потребителя къде рови. :)

Редактирано от plamen_dikov (преглед на промените)

По-скапан антиспайуер не съм виждал. Ако един ден имам ядове със спай, дори няма да ми мине през ума да я активирам (демаркиран Use program 6 секунди след първото стартиране на Windows)

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

Никога не ми е откривала нищо,при мене работи,но със забрана за spy- общността

• 1 година по-късно...

Здравейте, интересува ме дали е добра тази програма, има ли смисъл да се инсталира и най-вече ще се комбинира ли с Microsoft Security Esential и Malwarebytes' Anti-Malware? Две анти малуер програми ще си пречат ли, ще бъдат ли в конфликт?

Благодаря.

Форумът е снабден с търсачка, намираща се над прозорците с темите. Употребата й е задължителна с цел избягване на дублиращи се теми!Вашата дублираща тема е обединена с тази!

Lost in...

Здравейте, интересува ме дали е добра тази програма, има ли смисъл да се инсталира и най-вече ще се комбинира ли с Microsoft Security Esential и Malwarebytes' Anti-Malware? Две анти малуер програми ще си пречат ли, ще бъдат ли в конфликт?

Благодаря.

Няма нужда да я комбинираш с MSE, защото тя е включена е него.

MBAM безплатната версия не предлага защита в реално време, но ако имаш инсталиран MSE не ти трябва да качваш и Windows Defender.

Колкото до това дали ще си пречат зависи изцяло от дадения продукт.

Във форума на Avira препоръчват изключването на Windows Defender, хем защото не е толкова ефективна, хем защото създава проблеми с Avira.

Ако искаш да подсилиш MSE по-добре или си качи Immunet Cloud Protect или някоя HIPS базирана програма.

Поздрави !

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.