Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows Defender въпроси, мнения, обсъждане

Featured Replies

Какво мислите за нея , надежна ли е?

Microsoft Windows Defender (наречен преди Microsoft® Windows AntiSpyware) е безплатна мощна защитна програма, разработена от Microsoft, чиято цел е да предпази Windows потребителите от набезите на рекламни, шпиониращи и други натрапници, които са потенциални вредители. Инструментът открива и разпознава рекламните и/или шпионски гадинки на вашия компютър и ви позволява само с едно кликане да ги премахнете. Програмата безцеремонно пропъжда злосторници, които отварят рекламни прозорци, показват ви без вашето позволение рекламни материали, променят настройките за достъп до Интернет, неоторизирано използват ваши лични данни и т. н. Най-полезната опция в продукта е възможността за защита в реално време

• Отговори 63
  • Прегледи 17,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Лично аз не бих използвал програма, която не съм закупил така че бих ползвал безплатната версия на MBAM. И без друго не съм фен на резидентната и защита, която доста се е подобрила в последно време...

• Стига да не е за Windows 7 x64. Там поне на мен все ми прави някакви бели и въпреки, че UAC ми е изключен, COMODO нещо омазва нещата и UAC се включва по някакъв начин от регистрите и става една...посл

• добре благодаря за съвета

Публикувани изображения

Какво мислите за нея , надежна ли е?

Не!

Зависи, каква информация съхраняваш в компютъра си,ако нямаш кой знае какво ценно,може да се опита.

Аз не бих рискувал.

Програмата не може да се сравнява с никой от опонентите си, тъй като има много пропуски! Тя е като всеки един продукт на Майкрософт, рекламата е за сметка на качеството! Дори и да тръгне да върви срещу програми, като - Malwarebytes' Anti-Malware, Superantispyware пак няма да може да ги настигне! Не е надеждна програмата и не я препоръчвам на всеки, който държи на качествена защита срещу спайуеър!

Редактирано от IMG (преглед на промените)

"мощна защитна програма" - Щяхме ли да се интересуваме от толкова много други продукти !? Просто е много далече от реалностите и лично на мен ми звучи като хумористична илюзия. Абсолютно на никой не бих го препоръчал ... Поздрави

Досега не разбрах какъв проблем има, за да не бъде инсталиран Windows Defender. Ето някои възможни причини, които се опитах да обобщя от противниците му: 1. Има ниско качество (защо ?). 2. Не е надеждна, в смисъл "не помага" (защо ?). 3. Рекламира се, при положение че е безплатна (защо ?). 4. Други подобни програми са по-добри (базата за сравнение с MBAM и SuperAntisyware не е съвсем точна).

И тримата писали преди nologo , явно не са се запознали достатъчно добре с програмата.

Windows Defender е един изключително добър продукт на Microsoft. Разполага с Software Explorer(Наглежда софтуера) , Real-time protection(Следи всичко в компютъра включително и това дето сваляте с браузера ви) , Automatic quick or full scan(Автоматичен бърз или пълен скан през определено време) , Microsoft SpyNet(Това е нещо като бюлетин , в което всеки потребител може да получи информация за spyware) , и тн. Смятам , че и 3-мата(mihnev_sz , tnn и img) се изказват неподготвени :angry:

Поздрави!

Няколко не много нови мнения, но през това време и не е имало и нови версии на самата програма.

Преди съм я ползвал и нищо не ми намираше. Mоже би, защото и нямаше какво, но може и това да са и били възможностите.

Даже исках да видя, какво ще се случи като намери нещичко (каквото и да бе то, но нейсе).

Скоро не съм я тествал, но се зарадвах на "картинките" на nologo и M_power, че я показаха в действие...

Като за безплатна програма не е лоша, но не я оставяйте сама на бойното поле...

Всъщност незнам защо, но намирах за по-ефективна и удачна по-старата и версия Microsoft Antispyware Beta,

която приличаше 1:1 на тогавашната версия на CounterSpy.Те даже използваха (а може и би и още използват) едни и същи дефиниции (от купената от MS => Giant Antispyware) с лекото изключение, че от Sunbelt добавяха и тяхни разработки и технологии (Hybrid engine, first scan, vipre antivirus).

Това си личеше ясно, защото засичаше доста повече неща от продукта на MS и в различните тестове (дали обективни или не) е била и нерядко на върха доста пъти.

Ще се радвам обаче да я подобрят занапред... Публикувано изображение

Та самите коментари и тестове:

За справяне с Rogue приложения:

http://www.dozleng.com/updates/index.php?showtopic=16355

http://www.dozleng.com/updates/index.php?showtopic=16354

http://www.dozleng.com/updates/index.php?showtopic=16353

Microsoft Windows Defender 1.1

Безплатното приложение се справя на ниво с нежеланата реклама, но за съжаление с някои видове шпионски софтуер се проваля.

Безплатният Windows Defender e интегриран компонент на новата операционна система Windows Vista, достъпен е за безплатно сваляне към Windows XP SP2. Ако бяха се ограничили с твърдението, че приложението е антирекламен инструмент и само толкова, щяхме да се отнесем доста по-снизходително към отрочето на Microsoft, но хората, писали Defender, или по-скоро тези от маркетинговият отдел, не са се посвенили и на сайта му са лепнали гръмкото твърдение, че софтуерът предлага „Безплатна антишпионска защита”, с което окончателно са пресолили манджата.

В теста, направен по наша поръчка от AV-Test.org, Windows Defender наистина прехвана всичките десет активни програми с нежелана реклама. Откри и малко под половината от общо 46 352 неактивни образци на рекламен софтуер, което не е кой знае какво постижение, но все пак го нарежда в средата на таблицата сред шестте продукта, разгледани в настоящия обзор. В теста за прочистване на заразената система, Defender обезвреди 55% от файловете на рекламния софтуер и промените в регистъра, изпускайки PremuimSearch (променя началната страница на Internet Explorer, списъка с любимите сайтове в Нета и генерира изскачащи рекламни прозорци), както и Starware (добавя лента за търсене в IE).

Когато нещата, обаче, опрат до втората ключова функция - борбата с шпионите, картинката е коренно противоположна. В собствената си документация към продукта от Microsoft подчертават, че Windows Defender в никакъв случай не може да се използва като пълноценен заместител на традиционната антивирусна защита, за разлика от платения Windows OneCare и не може да предпази компютъра от програми, крадящи пароли и троянски коне. Някои от последните спадат към шпионите, обаче. По време на полевото изпитание Defender не успя нито да отрие, а съответно и не дезинфекцира нито една от активните шпионски програми. Малко по-добре беше ситуацията с неактивните кийлогъри – засече 7% от 6365 образеца. Защитното приложение остана „сляпо” и за всичките неактивни руткитове.

Адмирации Windows Defender заслужава за качеството на проактивната си защита, основаваща се на бихевиористичен анализ. „Защитникът” забеляза и всички промени в the 'Run' ключовете (HKCU и HKLM), както и тези в Startup папката, а също и смяната на началната страница на Internet Explorer и търсачката по подразбиране, както и в hosts файла.

Windows Defender е с приятен интерфейс, достъпен и лесен за настройка. Всъщност, потребителят може да променя ограничен брой опции, една от които е избор на ниво на защитата – ниско, средно или високо. Windows Defender е и единственото сред тестваните приложения, което по подразбиране настройва редовно сканиране на системата по график (в два часа сутринта). Това е и единственият антишпионски инструмент, който се интегрира в Protected Mode на Internet Explorer 7 под Vista, за да ви даде възможност да сканирате файл, преди да го свалите или стартирате. Забележете, че поддръжката на програмата по телефона е възсолена. След две безплатни обаждания всяко следващо се таксува с $35; услугата по електронната поща или през сайта на продукта е безплатна.

Е, в края на краищата Windows Defender (поне) е безплатен и все пак е по-добре да сте защитени с него, отколко въобще да не сте. Справя се съвсем прилично с рекламните програмки, има и отлична бихевиористична защита, които ще отклонят немалка част от потенциалните атаки, но ако троянец, например, се промъкне зад първата линия на отбраната ви, ще ви е необходим и допълнителен инструмент, който да свърши тежката работа.

Цялото инфо от тестовете към този коментар:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=658058

Windows Defender се проваля на тестове

Според австралийската лаборатория Enex Testlab, дори в режим на дълбоко сканиране Defender засича едва 53,3% атаките, проведени с група случайно подбрани вредителски агенти, гастролирали в световната мрежа през изминалата година. А при бързото сканиране успеваемостта е под 50%. Това е сериозно изоставане спрямо конкурентните приложения, постигнали отлични резултати на тестовете. Най-високо класираното е Spyware Doctor на PC Tools.
Появиха се сериозни критики относно обективността на тестовете, защото се оказва, че всъщност са били поръчани от PC Tools. Освен това е тествана бетаверсия на Defender (окончателната беше пусната едва през октомври).
Въпреки това, има и други сигнали за слабостите на защитния софтуер на Microsoft. От конкурентната компания Webroot са симулирали избирателна атака с 25 шпионски програми. Зловещата статистика показала, че Windows Defender се е оказал безсилен в 84% от случаите.

Windows Defender пропуска шпионски програми във Vista

84% от вредния код е проникнал, сочат резултатите от тестовете

Потребителите, които разчитат на защитата на Microsoft Windows Defender, може да останат неприятно изненадани, сочат даните от изследване на Webroot. Компанията е съставила комплект от 25 шпионски програми и други вируси, от които 84% са проникнали в компютъра и са останали неразпознати от Windows Defender. Това са били основно шпионски програми, троянски коне и софтуер, записващ използваните клавиши. Някои от вирусите са се оказали несъвместими с Vista и просто са отказали да бъдат инсталирани, но други пък са успели.
Сътрудниците в отдела Security Business Unit на Microsoft засега не са коментирали факта.

Под обсада

http://pcworld.bg/?call=USE~home;&page...n=1872&pn=1

И т.н.

Повечето цитати са от Публикувано изображение:angry:

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Браво на нашето момче - B-boy[styLe], направил е много добре резюме на "Windows UnDefender", като е дал линк към авторитетно ПС-списание, където хората са се запознали с функционалността на Майкрософското недоразумение наречено Уйндоус Дифендър Мифендър Бла-Бла-Бла! Сега убедихте ли се защо тримата писали преди Nologo дори и не искаме да си помислим да му поверим защитата на машините ни!

...Смятам , че и 3-мата(mihnev_sz , tnn и img) се изказват неподготвени...

Не бързай със заключенията. А ти пробва ли я?

Аз - да, беше инсталирана на лаптопа под Vista като допълнение към 90-дневната безплатна версия на McAfee Total... нещо си. За съжаление, не успях овреме да разкарам и двете, та ми се отвори работа по почистването на системата след "блестящите" рапорти. Добре, че все пак се бях погрижил за създаването на имидж...

Бих определил Windows Defender като неособено надеждна беплатна програма, тестваща валидността на ОС - вероятно това е основото й предназначение. Не мога да разчитам на нея, поне засега.

И тримата писали преди nologo , явно не са се запознали достатъчно добре с програмата.

Windows Defender е един изключително добър продукт на Microsoft. Разполага с Software Explorer(Наглежда софтуера) , Real-time protection(Следи всичко в компютъра включително и това дето сваляте с браузера ви) , Automatic quick or full scan(Автоматичен бърз или пълен скан през определено време) , Microsoft SpyNet(Това е нещо като бюлетин , в което всеки потребител може да получи информация за spyware) , и тн. Смятам , че и 3-мата(mihnev_sz , tnn и img) се изказват неподготвени :ph34r:

Поздрави!

Windows Defender е помощна програма, която примерно на мен, не ми върши абсолютно никаква работа т.е. NOD32 си ми свършва идеално работата. За откриването, не се справя кой знае колко добре, но ме впечатли веднъж, когато откри инсталационния файл на XP Antivirus. Това беше, което свърши при мен, друго нищо. Много за хвалене не е, ама...

Дали Windows Defender е полезен или не, ще видя след време как ще се представи.

Засега виждам само добри прояви, свързани със съвместната работа със Symantec и Kaspersky.

Ето една полезна функция на дифендъра Tools->System Explorer:

Публикувано изображение

N.B. Изтрил съм от снимката информация за инсталиран софтуер, която касае само мен.

Дали Windows Defender е полезен или не, ще видя след време как ще се представи.

Засега виждам само добри прояви, свързани със съвместната работа със Symantec и Kaspersky.

Това означава ли,че мога да го инсталирам до Кис ?

Мерси

Това означава ли,че мога да го инсталирам до Кис ?

Мерси

Не съвсем. В момента е на виртуална машина при мен, но все още му нямам много доверие след два-три дни сравнително добра работа. С KIS няма проблеми, няма конфликти, излетя направо в доверените програми. Не съм сигурен дали на живо ще е точно така...

P.S. Добавям малко по-късно: На живо няма конфликт с KIS...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Със Symantec Antivirus Corporate на една машина, а на друга с Avira Personal, засега съвместната работи е безпроблемна.

Потвърждавам за KIS и Symantec. Малко вдига използвания RAM. Поне при мен е с около 5-10%, но не съм съвсем сигурен...

Естественно както повечето продукти на Microsoft очаквах да се оплюе.

Мойто мнение е "Програмата е добра" (не казвам отлична) а просто Добра е+ малко хигиена на браузването може да се чувстваш 100% защитен.

За по напреднали потребители който не желаят антивирус е идеална.

Публикувано изображение

Редактирано от M_power (преглед на промените)

............................

За по напреднали потребители който не желаят антивирус е идеална.

Публикувано изображение

Както знаеш, Windows Defender не е чиста антивирусна програма. Удря едно рамо на антивируситe. Не мисля, че ще се справя успешно с пълната защита на Windows без антивирус. Има друго решение за най-защита, ако говорим за Microsoft: One Care.

Както знаеш, Windows Defender не е чиста антивирусна програма. Удря едно рамо на антивируситe. Не мисля, че ще се справя успешно с пълната защита на Windows без антивирус. Има друго решение за най-защита, ако говорим за Microsoft: One Care.

Зависи как се ползва компютъра, няма проблем без антивируса и без Defender. Тази програма е доста зле между другото, ако имам spyware никога няма да си направя труда да го кача. Просто е слабичка.

Зависи как се ползва компютъра, няма проблем без антивируса и без Defender. Тази програма е доста зле между другото, ако имам spyware никога няма да си направя труда да го кача. Просто е слабичка.

Зависи, не-зависи. Думите ти са празни, без аргумент.

Аз гледам резултатите от тестовете,Защитника се справи не по зле с теста от 7те вируса,от една доста прехвалена Антивирусна програма.

Няма да я назовавам да не обидя някой.Вие добре знаете коя е.

В този тест на PCWORLD за съжаление не се споменава нищо за тестване,как реагират другите спай програми

при промяна на параметрите на защитната стена Публикувано изображение

Защитника в това отношение е безгрешен Публикувано изображение

...................

Защитника в това отношение е безгрешен

...................

Програми без грешки няма. B-boy[styLe] в седмия пост по темата го напомня, както и аз. Бих искал все пак да видя някакви грешки или пропуски във Windows Defender. Разбира се, говорим за програма за сигурност. Fix е дал доста добро описание за какво става дума в тази тема.

PC World - бр. 4, 2006г.

Преди 2г. когато се появява на бял свят отрочето на Microsoft Windows Defender наистина е доста невзрачно,но 2г. по

късно се държи много по добре поне на мойто ПС де Публикувано изображение

v.1.1.1593.0

Естественно както повечето продукти на Microsoft очаквах да се оплюе...

Абсолютно неаргументирано изказване - посочих Windows Defender като ненадеждна програма, а не Microsoft - ако имах нещо против Windows, то едва ли щях да го ползвам, от `95 до Vista SP1.

...малко хигиена на браузването може да се чувстваш 100% защитен...

Това ми звучи като "зависи от заклавиатурното устройство", т.е. пълна безсмислица. Някой може ли да обясни разбираемо и на български какво означава това?

...За по напреднали потребители който не желаят антивирус е идеална...

Windows Defender не е била и засега не е антивирусна програма, а аз ще продължа да съм изостанал потребител - не знаех, че напредналите (нямам никакви претенции за такъв, не е и нужно) потребители не ползват защита.

M_power, не се заяждам, но какво точно искаше да ни кажеш с този пост?

Както каза @nologo Windows Defender не е специализиран инструмент , и НЕ върши работа на антивирусна. Програмата е създадена с цел да се комбинира с други anti-virus и така да се получи нещо като IS пакет на компютъра , само че от отделни продукти. :P

Поздрави!

Разбирасе се че,не е и няма да бъде антивирусна.Просто напоследък срещам все повече мнения и не само в този форум,

че,не желаят да използват антивирусен софтуер ето това е идеална алтернатива.

Публикувано изображение

Програма която обхваща целия Software Exsplorer и ти и казваш слабичка?

Поне се аргументирай "кое и е слабичкото".

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.