Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой антивирусен софтуер бихте закупили или не и защо?

Featured Replies

Единствено ще дам пари за KAV6WKS и може би се повтарям! Миналата година ми предложиха да се включа в един кооперативен лиценз,но тази година ако ми предложат няма да се поколебая да го направя,че и тънка лайсна беше! Kaspersky IS 2011 за мен имат още доста работа,пък и едва ли с тези накачулени модули ще стигне стабилността на WKS и нищожното му влияние над системата,да не говорим за anti-hacker-a и прецизността му като бръснарско ножче! С две думи,пари не давам за да бъда тестер,още повече когато програмата има HIPS!

• Отговори 171
  • Прегледи 21,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • 1 месец по-късно...
  • 4 седмици по-късно...

На мен пък винаги ми е било чудно защо 'домашните',както е общоприето да се класифицират,потребители масово се стремят да си слагат платени програми в комплект с разни "добавки към тях"....Ако е промоционална или версия за тестване-ок,ама да си напълниш компа с боклуци,при това съвсем съзнателно(при положение че има добри безплатни,и то точно за Home Users)това съвсем не го разбирам....Иначе бих си закупил KIS....ако имам нужда..

На мен пък винаги ми е било чудно защо 'домашните',както е общоприето да се класифицират,потребители масово се стремят да си слагат платени програми в комплект с разни "добавки към тях"....Ако е промоционална или версия за тестване-ок,ама да си напълниш компа с боклуци,при това съвсем съзнателно(при положение че има добри безплатни,и то точно за Home Users)това съвсем не го разбирам....Иначе бих си закупил KIS....ако имам нужда..

Еми, който иска качествена защита, си плаща, който няма възможност - слага безплатна, или си играе да сменя ключовете на Nod32 през 5 дни. Не виждам нищо нередно(опасно) при метода за активация на Nod32. За другите кракнати АВ обаче съм съгласен.

да ти кажа и аз не виждам нищо лошо в bat reseter-а на Касперски,активирал съм и AVG с ключ от кийгенератор...ама въпросът ми беше риторичен-кому са нужни такива лупинги...при положение че 80%от хората хем не знаят защо го правят ,хем нямат нужда от това...Дори съм почти сигурен че една част дори не могат да си настройват и антивирусните...

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

да ти кажа и аз не виждам нищо лошо в bat reseter-а на Касперски,активирал съм и AVG с ключ от кийгенератор...ама въпросът ми беше риторичен-кому са нужни такива лупинги...при положение че 80%от хората хем не знаят защо го правят ,хем нямат нужда от това...Дори съм почти сигурен че една част дори не могат да си настройват и антивирусните...

Аз съм с платена АВ, и използвам настройките по подразбиране, не че не знам или не мога да ги настроя както аз си искам, просто до сега не съм имал никакви проблеми, а влизам къде ли не. Просто не съм толкова "вманиачен" колкото някои потребители. Ако една АВ е добра, то не виждам никакъв проблем да се оставят настройките по подразбиране.

За всеки влак си има пътници. Аз лично ползвам Avast! Free Antivirus и още няколко програмки за защита, но да се концентрираме на темата- антивирусните. На ТОЗИ компютър нямам ценни данни, нито нещо друго, което да ме накара да купя нещо, различно от това, което Интернет и хора като вас могат да ми предложат и препоръчат. На лаптопа ми има Avast! Pro, а и разчитам на други програми, допълнени от умно задклавиатурно приспособление, наречено IT специалист (поддръжка). Лаптопа ми е личен, но го ползвам и за бачкане, така че чат пат го нося да го видят (по принцип аз си го поддържам добре, но все пак нямам тесни познания в областта). Като цяло за това има безплатни и платени антивирусни, защото самите компании са разбрали, че не навсякъде ще се ползват платени и са стигнали до извода, че по- добре безплатна, тяхна, отколкото чужда.

Ще си помисля дали да сложа какъвто и да е било antivirus или още по-малко hips програма,при наличието на virtual machine и safe image !

• 1 година по-късно...

Symantec Endpoint Protection 12.1 за в службата - считам го за обоснован избор. За у дома не е нужно да умувам - безплатният CIS Premium или условнобезплатната клиентска версия на SEP 12 са за предпочитане. Не е нужно човек да ги купува - а те са по-добри от повечето други програми за домашно ползване. Вече две-три години нямам за себе си отговор - как и защо се стигна до подобна ситуация... Сякаш Симантек и Комодо са се юрнали да се надбягват по някакви други свои и безплатни за домашните потребители критерии... Американска им работа.

Редактирано от NEY (преглед на промените)

АЗ смятам да си купя Касперски или G DATA ,защото имат и добра детекция и добро премахване на вируси :wink12:

Точно пък за тия двете животни, за тия два танка, НЕ бих дал и 1 ст....и детекцията тук няма нищо общо в това мое решение! Всички водещи програми, имат равна детекция с отклонения в един или друг тест, равен на статистическата грешка. Това трябва да е ясно! Детекцията от типа 99.5% за програма А и 98.5% за програма Б, отдавна не е водещ критерий (поне за мен)! Съществена разлика (с реално практическо значение) между две програми, може да се твърди, че има, ако разликата е повече 5%-6%. Реално обаче, при подещите програми, много, много други фактори имат вече по-голяма тежест при избора!

За да се купи антивирусен софтуер трябва добре да се прецени насочеността на използване при конкретната система която ще бъде защитавана . Да се дават пари за софтуер за защита на домашен компютър който се използва за сърфиране ,филми ,някой и друг документ е направо престъпление при наличие на достатъчно безплатни антивирусни пакети ,не е нужно да бъдат изброявани . За служебни машини важи същата обосновка ( целта на използване ) преди да се прибегне към покупки . Всеки си има своите предпочитания за тази или онази антивирусна програма или пакет. Нека не забравяме обаче ,че когато се появи нуждата ( знайно и незнайно по какви причини ) да се пробият системи и то в глобален мащаб няма такива платени или не защити който да ни спасят ,по простата причина че "писателите " на този зловреден код имат пред себе си същите "отлични платени програми " и много добре знаят как да преодолеят модулите им . Лека вечер .

EXE Radar Free Edition ползвам (обаче не знам дали се вписва в категорията анти-вирусен софтуер :D )

Публикувано изображение

Ще кажа още нещо по темата .Не мисля че някой от писалите тук е в състояние да покаже официален материал ,в който фирма разработчик на антивирусен софтуер да е признала за некачествен модул или проблем свързан с нейния продукт . В огромната си част платените версии на дадената програма за защита се различава от безплатната такава ,по възможностите за използване на още модули (поне така е в описанията ), който са с по- големи възможности,но в действителност в така наречените "платени модули " обикновено се вижда че това са предимно възможности за уеб защита с графична подкрепа ( с отметки ) кой сайтове биха били с потенциална заплаха ) . Наистина има добри програми който просто трябва да си закупиш ,при тях няма такива варианти като "безплатна версия" ,най- често има пробен период за да се убеди потенциалния клиент в предимствата и процента надеждност . При масовото използвани и всеизвестни програми платените версии в много малка степен повишават нивото на защита и то поради факта че имат малко повече дефиниции за зловреден код .Понякога с това се прекалява и се започва онова "идиотско " пищене почти за всичко което има достъп до компютъра като външен софтуер .Рекламите са много ,препоръките още повече ,обещанията за "супер " надеждност от сорта на 99,8 % са почти на всяка крачка . Но както сте забелязали всички, все нови и нови програми се появяват ,по старите на пазара се мъчат с нови версии и нови модули и дефиниции да отговорят на новите и нови заплахи , получава се в един момент че всеки от нас решил че му е нужна сигурна защита пробягва до плащането за програма 50-60 долара ,а в следващия момент се оказва че дадената програма е със силни модули за съвсем други неща с който ние работим .Именно наличието на толкова много ,много програми и софтуер на тази тема е доказателство че няма толкова надеждни програми за колкото се твърди за всяка от тях . Ако при един потребител с дадена програма (дори и безплатна) не е имало проблем ,то при друг с такава за 200 $ може да възникне и то всичкото поради факта че компютрите са използвани за различни дейности . Имам един въпрос към човека който използва легално платения Norton. Когато си е закупил лиценза е получил ключ за активация ,знае ли какво се случва ако в даден момент това за което е платил пропусне зловреден код , използва мрежа от машини който бъдат поразени и функционирането им спре ,изгуби се информация и т.н ,какво се случва тогава ? Вероятността да бъде ударена система използваща платена програма е по-малка от такава която използва безплатен софтуер ( поне такива са твърденията ) ,но какво се случва ако все пак системата е поразена , моя отговор е -пие една студена вода. Лично за себе си, бих използвал платен софтуер само и единствено ако насочеността на компютъра или мрежата от такива, по една или друга причина е в сфера която е често обект на атаки и то не защита със пакети ,а с точно подбран софтуер чиято сила е точно в тази област в която системата ми би била най-уязвима . Лек ден на всички .

• 2 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...
Клиентската версия на SEP 12 отлично се сработва с Kingsoft Free Antivirus 2012 SP5.1 - у дома. За какво ми е да си купувам антивирусен софтуер - вече не се налага дори и пиратски лицензи да си търся. Доволен съм от това развитие.

Не бих закупил никой,докато има безплатен такъв и промоции за такъв софтуер. :P

Emsi Free си е отличен пръв помощник. Присъствам в различни подбрани форуми. Някои хора напоследък временно успяват при мен да изключат някои функции на SEP 12 - възстановявам си ги за секунди. Обаче кралският китаец също е на стража - защо ли никой още не знае как да го изключи? Продължава да ме учудва доброто сработване на програми с огромни облаци - аз май най-после си намерих почти идеална и съвсем безплатна комбинация... Сега очаквам реакция на раздразнени знаещи от различни националности . Те обаче не знаят какво им е подготвено в изненада... Просто е - буболечките им са цел .... За да продължи надбягването...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.