Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой антивирусен софтуер бихте закупили или не и защо?

Featured Replies

Здравейте,

Имам един интересен въпрос към вас. Всички коментари и спорове във форумите относно антивирусните програми се свеждат до това, кой каква програма ползва. Да, обаче 95% от всички спорещи ползват кракнати или безплатни версии на продукта. И по този повод искам да ви питам, ако вие имате достатъчно пари за да си купите антивирусна програма, без това изобщо да ви повлияе на джоба, какъв избор бихте направили? Кой антивирусен софтуер бихте закупили?

Уточнения:

• Няма значение дали само антивирус или пакет за интернет защита с файъруол и други
  • Няма значение колко струва, т.е. не се влияйте от това кой е по-скъп и кой е по-изгоден
  • Моля, обяснете защо бихте направили този избор
  • Отговори 171
  • Прегледи 21,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Кой антивирусен софтуер бихте закупили?

[*]Моля, обяснете защо бихте направили този избор

Този , който съм сметнал , че ще ме пази най-добре и няма да повлия негативно на операционната ми система и нещата , които ценя .

Защо ? Очаквам първокласен и постоятен support и качествен софтуер . Бих купил продукт на ESET или на Microsoft .

Не бих си купил нито една от антивирусните програми за домашна употреба. Ако въпросът е за офис - там е съвсем друга тема. Ако някога ми дотрябва антивирусна програма за Windows, мога да карам само на пробни версии, бета рилийзи, да използвам промоции и да сменям марките както ми харесва. Нямам доверие на нито една платена или "безплатна" програма за сигурност. Засега.

• Автор

Май не ме разбраха повечето... въпроса ми беше конкретен. Кой антивирусен софуер бихте закупили? Всички знаем мнението ви за това дали да купиш или да не купиш.

Май не ме разбраха повечето... въпроса ми беше конкретен. Кой антивирусен софуер бихте закупили? Всички знаем мнението ви за това дали да купиш или да не купиш.

Добре. Пак отначало. Ако става дума за MS Windows, бих си купил тяхна (на Microsoft) антивирусна програма. Като гледам Vista доста от софтуера, произведен от трети лица в сравнение с Windows XP е просто ненужен, полека-лека Microsoft вземат нещата в ръцете си. Има маса бъгове и проблеми с така наречените "чужди" програми. Има даже "Сертифицирани със злато" (Gold Certified) програми, различни от Microsoft, но това не пречи те да се обновяват извън кухнята на MS доста трудно и тегаво. Въпреки рекламите и обещанията за "безпроблемна" работа и 100% сигурност...

Та с един лиценз за Windows Vista (за няколко години) и добавка за около 30-50 USD (годишно) за антивирусна програма от сорта на OneCare може би ще се замисля. Засега обаче не съм доволен от качеството.

P.S. Според мен lgada даде доста добро мнение по въпроса.

За мен е ясно - Ikarus, Twister,Symantec, Avira, Avast, Panda ,Dr WEB, Sophos - но защо да ги купувам ? Пред мен въпроса e другояче - защото мога и да не ги купувам. Дилемата е какво да се предпочете за ползване и по какви причини !? Поздрави

Бих си купил Касперски. Писнало мие от другите имитации, колкото повече тестове правя ми става все по-ясно че истината е еднаи тя е че Касперски заслужава да се дадат парички за него вече 4 години ме пази безпроблемно. А аз обожвам вирусните тестове. Публикувано изображение

Бих се купил BitDefender независимо дали е Internet Security или AntiVirus. Харесвам го защото открива заплахите 100% и защитната му стена е най-добрата за антивирусна.

аз бих закупил Norton, защото на мен лично ми е хващала най много "неприятели" и най ми допада скин-а й.

Едва ли бих се колебал при избора си - F-Secure IS, мотивите съм излагал многократно. Всъщност, до голяма степен програмата наподобява KIS не само заради антивирусния енжин на руснаците, заложен във финландския продукт, но и почти пълно сходство и с останалите модули. Но бих купил F-Secure заради далеч по-опростената, но не и за сметка на качеството стена, продукт на Lavasoft.

При толкова законни начини изборът е предоволен и без купуване :shock11:

Абсолютно вярно, по тази причина ползвам KIS 2009 и Avira Premium.

Продуктите на Kaspersky Lab

Kaspersky Internet Security 2009 :sobbing: Изключително доволен съм!Малко е досаден на моменти от към съобщения,но иначе защитата поне за мене е на ниво.Парите си заслужават на 100%. :yanim:

Avira Antivir Security Suite. Защитата е на изключително високо ниво, никога не ме е предавала. Има Firewall, Antispyware, Antiadware и други екстри Публикувано изображение Откриваше ми вируси в това, в което нод-а и AVG-то не откриваха. Много добра черта й е, че е невероятно лека, съответно перфектна за Виста и PC-та с по-малко RAM :whist:. Много съм доволен и в момента ползвам пълната версия и ще я ползвам до 2015-та :)

Редактирано от Uranius (преглед на промените)

Зравеите,след кuто нямах Net 3 дни ми беше мъчно за вас!За какво бих дала пари..... За GDATAАнтивирус(30 еuro за 2 компа)....за Avira Premium(20 еuro 1 лиценз)....ТrustPort Антивирус -както виждате не бих сложила стена от тези продyкти защото има по-добри безплатни.....И не на последно място Kaspersky Интернет Security'цялостен пакет заради добрата им работа na стената). Искам да кажа,че разликите mejdy тези програми е стотни и не виждам защо не биха ме предпазили повечето!!!

Бих дал пари само за най-доброто! Няма по-добър анти-вирусен продукт от F-Secure! Продукти, като - Avira, Nod 32,AVG, са като да съпоставиш малко дете, пред възрастен човек! Само човек, който е опитвал финландската програма знае, какво е качествена защита, която по никакъв начин да не забавя бързодействието на ОС и скоростта на нета! За всички невярващи, нека да си свалят последната версия на програмата и тогава да коментират!

Бих дал пари само за най-доброто!

Няма по-добър анти-вирусен продукт от F-Secure!

Продукти, като - Avira, Nod 32,AVG, са като да съпоставиш малко дете, пред възрастен човек!

Само човек, който е опитвал финландската програма знае, какво е качествена защита, която по никакъв начин да не забавя бързодействието на ОС и скоростта на нета! За всички невярващи, нека да си свалят последната версия на програмата и тогава да коментират!

Абе младеж ти имаш комп ама нещо не си в час!!!!Я се огледай tyk:

http://www.virusbtn.com/news/2008/09_02

не че имам нещо против Ф-Secure ама пък..... най добрата!!!!

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Абе младеж ти имаш комп ама нещо не си в час!!!!Я се огледай tyk:

http://www.virusbtn.com/news/2008/09_02

не че имам нещо против Ф-Secure ама пък..... най добрата!!!!

Ти гледай, приятел...!

Аз, когато съм инсталирал първата анти-вирусна програма на компа, ти си играел на пясъка с комшийските дечица!

Пък и ще взема да се позамислям върху постовете ти, когато започнеш да говориш от опит, а не да приказваш неща наизуст, които си чул и прочел, но не и опитал!

Редактирано от IMG (преглед на промените)

Ти гледай, приятел...!

Аз, когато съм инсталирал първата анти-вирусна програма на компа, ти си играел на пясъка с комшийските дечица!

Пък и ще взема да се позамислям върху постовете ти, когато започнеш да говориш от опит, а не да приказваш неща наизуст, които си чул и прочел, но не и опитал!

И аз смятам да ми прочетеш постовете ......на пясък не съм играл-А,но ти пък можеш да ми покажеш..... така както ни отвори очите на всички за F-Secure

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

И аз смятам да ми прочетеш постовете ......на пясък не съм играл-А,но ти пък можеш да ми покажеш..... така както ни отвори очите на всички за F-Secure

Няма проблем да ти покажа, но нали знаеш, че: "сиренето е с пари"!!!

Първо ревеш от любимата ти анти-вирусна, а сега ми я даваш едва ли не за пример! Човек, който си противоречи, не може да привлече нужното внимание на масата юзъри тук!

Androcure06: "И аз днес реших да пробвам версия 2008(новата е на немски) и се започна голяма борба!!!!!Не искаше да се регистрира не ми правеше UpDate,сканира много дълго и PC-то ми фуча.....въобще се разочаровах и аз.....обратно на Avira.....прейнстал на цялата система.....всичко е чисто......Avira лиценз до април 2009!!!!!Не слагам други глyпости вече!!!!За мен Avira е най добрата програма за моето PC!!!!!И Каспер не е лоша,но Avira си е Avira!!!!!Ако поработят и над стената това ще е програмата за 2009!!!!!"

А тук ми я даваш за пример - http://www.virusbtn.com/news/2008/09_02

Аз вече съвсем се обърках!

Казах ти, че ти не говориш от опит, а приказваш неща, в които и ти самата не си вярваш!

И, добре, не си играла на пясък...скачала си на ластик, айде...

Не бих закупил нищо, което ще ми дере харда. Стена също не бих купил, защото Vista предлага напълно задоволителна такава. (XP също, но по-лесно се спира от достъп до интернет някое приложение) Остава нещо по-интересно от рода на ZoneAlarm ForceField, но на този етап не ми се занимава.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.