Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българска антивирусна програма?

Featured Replies

Здравейте!Сега като гледате заглавието на темата сигурно си казвате "кой е този 14 годишен идиот който си въобразява че може да направи такова нещо".

Сега-причината поради която искам да направя такава програма е проста-понеже искам да вляза в училището Джон Атанасов ми трябват изклюяително добри оценки по пердмета който много труден за голяма част по света-математика.

Надеждата ми е че ако направя такава програма ще ме приемат(моля не се присмивайте).

Целта ми е да направя антивирусна,а не скенер и да бъде наяква слаба която да има защитна стена и да разпознава малко вируси(от такова ниво че буклуци като аваст да рай пред моето произведение).

Така че ако може поне малко да ми помогнете,защото знам че не е толкова лесно колкото да пуснеш компа.Смятам да го направя c Visual basic.

Е кажете си мненията и ако може помагайте.

Мерси предварително!

Щом ти трябват много добри оценки по математика - учи математиката.

След като станеш малко богче на математиката, пак се хвани да пишеш антивирусна.

• Отговори 109
  • Прегледи 18,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Българска антивирусна,звучи добре:down:Но за да стане нещо сериозно първо трябва да се направи сайт с форум,и второто най важно е да се сформира добър

екип който ще пребори конкурентните продукти на Българския пазар, с писане на зловреден код,ако не се спази 2то колкото и да е добра нищо няма да излезе!Аз съм готов да помагам по точка 2 дори безплатно:)

Еми ако можеш малко да помогнеш за това в по-горния пост,и ако стане нещо ще му мислим за напред.

Еми ако можеш малко да помогнеш за това в по-горния пост,и ако стане нещо ще му мислим за напред.

"от такова ниво че буклуци като аваст" Те са доста добри в материала - можеш да се учиш от такива. Я по-добре послушай Ken и пиши като му дойде времето!

Преди години имаше няколко антивирусни програмки, като вече споменатите VirC (Virus Clinic), Dir2Clr и най-вече CleanUp ( мисля, че първите и версии бяха написани от Весо Бончев). Само, че те бяха под DOS. Такова беше времето тогава.... А в днешно време няма нужда от български антивирусен софтуер. На пазара просто има достатъчно.

M_Power, ти му говориш за community. Той няма все още изградена антивирусна програма, community в момента му е най-малката грижа. Това не е проект за някоя уеб базирана игра (макар че и за една такава ти трябва много акъл в главата), че да става просто така, изисква и финансиране, защото са необходими много знаещи и поне малко опитни хора. Изисква се сериозен екип! Избери си нещо друго, според мен.

Здравейте!Сега като гледате заглавието на темата сигурно си казвате "кой е този 14 годишен идиот който си въобразява че може да направи такова нещо".

Сега-причината поради която искам да направя такава програма е проста-понеже искам да вляза в училището Джон Атанасов ми трябват изклюяително добри оценки по пердмета който много труден за голяма част по света-математика.

Надеждата ми е че ако направя такава програма ще ме приемат(моля не се присмивайте).

Целта ми е да направя антивирусна,а не скенер и да бъде наяква слаба която да има защитна стена и да разпознава малко вируси(от такова ниво че буклуци като аваст да рай пред моето произведение).

Така че ако може поне малко да ми помогнете,защото знам че не е толкова лесно колкото да пуснеш компа.Смятам да го направя c Visual basic.

Е кажете си мненията и ако може помагайте.

Мерси предварително!

В интернет ще намериш достатъчно сорс-кодове за скенери да претърсваш паметта и хард-диска. Прочети малко за структурата на EXE и DLL файлове, MBR, портове и т.н. Виж какво прихващат повечето вирусчета. А ако се разровиш повече, може и да намериш готов сорс-код на антивирусна. ;)

Щом ти трябват много добри оценки по математика - учи математиката.

След като станеш малко богче на математиката, пак се хвани да пишеш антивирусна.

Виж сега-ако видиш какво учиме сега по математика ще се хванеш за главата.Взимаме по 5/6 урока на ден.+ това ти си сигурно си на 20.30 години,твоето поколение е било облекчени,докато на нас тоя буклуци се опитват да ни уморат.Толкова нерви съм изхабил за това,но не мога.Ако щеш тъпак ме нарече няма да откажа.Само това ми е надеждата да направя такова нещо,и то не като аваст защото както казах аваст ще е чудо пред моето "произведение".

+ тва 4 човека ще занимаваме с тва(и четиримата сме слаби по този предмет и искаме да влезем в това училище)така чее това ни е надеждате.

Антивируса да е некъв елементарен,да разпознава не повече от 50 вируса като да е от всеки тип-trojan,malware,key logger и прочие.

Някой от вас биха ме разбрал.

Такаа че моля поне за малка помощ защото от това зависи бъдещето не само на мен,а и на още няколко човека.

Ще съм адски благодарен на всеки който помогне!

В интернет ще намериш достатъчно сорс-кодове за скенери да претърсваш паметта и хард-диска. Прочети малко за структурата на EXE и DLL файлове, MBR, портове и т.н. Виж какво прихващат повечето вирусчета. А ако се разровиш повече, може и да намериш готов сорс-код на антивирусна. ;)

Ми ще го имам в предвид,защото ще трябва много работа,търсене и усилия.

Хубаво е да се помъчиш, но няма да успееш. Не е толкова лесно, колкото си мислиш. За една антивирусна се иска финансиране и големи познания. Другото което ми направи впечетление е, че искаш да бъде и със защитна стена. ;) По-добре се захвани с друг проект.

Виж сега-ако видиш какво учиме сега по математика ще се хванеш за главата.Взимаме по 5/6 урока на ден.+ това ти си сигурно си на 20.30 години,твоето поколение е било облекчени,докато на нас тоя буклуци се опитват да ни уморат.Толкова нерви съм изхабил за това,но не мога.Ако щеш тъпак ме нарече няма да откажа.Само това ми е надеждата да направя такова нещо,и то не като аваст защото както казах аваст ще е чудо пред моето "произведение".

+ тва 4 човека ще занимаваме с тва(и четиримата сме слаби по този предмет и искаме да влезем в това училище)така чее това ни е надеждате.

Антивируса да е некъв елементарен,да разпознава не повече от 50 вируса като да е от всеки тип-trojan,malware,key logger и прочие.

Някой от вас биха ме разбрал.

Такаа че моля поне за малка помощ защото от това зависи бъдещето не само на мен,а и на още няколко човека.

Ще съм адски благодарен на всеки който помогне!

Какво разбрах досега : на теб 5-6 урока на ден ти се виждат убийствено много, не разбираш математика (както и български), обаче искаш да влезеш в елитно училище.

Там какво смяташ, че ще правиш ? Ще ви учат как да си клатите най-добре краката ли ?

Ами нали и там ще учиш математика и вместо бълграски, и "по-лесния" английски.

Искаш да направиш революция ? Без да имаш основните знания да скочиш направо на най-горния клон. Няма да стане така.

С оплакване и търсене на вината към тези, които те учат нищо няма да постигнеш.

Каква помощ очакваш да получиш ? Някой да ти даде готов код, а ти после да кажеш, че е твой ?

Как си с езика за програмиране ? Какво си писал досега ?

Виж мнениетоnickjg написа на 08 февруари 2010 - 21:50 : В интернет ще намериш достатъчно сорс-кодове за скенери да претърсваш паметта и хард-диска. Прочети малко за структурата на EXE и DLL файлове, MBR, портове и т.н. Виж какво прихващат повечето вирусчета. А ако се разровиш повече, може и да намериш готов сорс-код на антивирусна. ;) ''Ми ще го имам в предвид,защото ще трябва много работа,търсене и усилия '' Значи ще търсиш чужди кодове и после ще кажеш че са твой,еми напиши си сам ! ''(от такова ниво че буклуци като аваст да рай пред моето произведение). nickjg написа на 08 февруари 2010 - 21:50 : '' Заради това че е боклук ли има над 100 милиона потребители ? кой пише кодовете на аваст да не би и те да търсят в гугъл като теб ? ;) ако ти започнеш да правиш антивирусна без да се ровиш в гугъл твоята антивирусна няма да хване и 1 вирус! Ти сега какво искаш от форума тука ти направят антивирусна ли ?

Какво разбрах досега : на теб 5-6 урока на ден ти се виждат убийствено много, не разбираш математика (както и български), обаче искаш да влезеш в елитно училище.

Там какво смяташ, че ще правиш ? Ще ви учат как да си клатите най-добре краката ли ?

Ами нали и там ще учиш математика и вместо бълграски, и "по-лесния" английски.

Искаш да направиш революция ? Без да имаш основните знания да скочиш направо на най-горния клон. Няма да стане така.

С оплакване и търсене на вината към тези, които те учат нищо няма да постигнеш.

Каква помощ очакваш да получиш ? Някой да ти даде готов код, а ти после да кажеш, че е твой ?

Как си с езика за програмиране ? Какво си писал досега ?

Ми не съм много добре с този език за програмиране,защото досега не съм занимавал много с компютри,а с псп конзолата.Правил съм модифициран скайп за гсм в .jar формат и т.н.Е все пак разполагам с 4/5 месеца за да постигна целта си.За сорс кодовете-ще потърса инфо в интернет(не искам готови) и така все ще направя нещо.А и да ти кажа-по математика съм зле,по български не съм зле.Това че от бързото писане на клавиятурата съм допуснал няколко грешки не означава че съм зле по български.По-точно съм зле с писането на клавиятурата.

Вие взехте момчето за подигравка,вижте че е само на 14 още.

Може да стане българския Касперски.

С този код направо ще разбиеш конкуренцията,ще ти дишат праха:yanim:

Бъди така добър да слагаш подобни "кодове" като прикачен файл. Никой няма желание да чете постове от по половин метър. Благодаря.

Редактирано от M_Polyce (преглед на промените)

Привет,

Защо се скарахте? :cheers:

Всички започват с нещо наготово като начало, но впоследствие се променят доста неща и накрая се получава или шедьовър или нещо посредствено. Обикновенно се получава нещо доста добро но...после когато се опиташ да го повтори се оказва невъзможно.

Рутината идва с опита и впоследствие винаги правим нещо коренно различно

Според мене такива хора трябва да се уважават или поне да не им се пречи. Подигравката е неуместна в даденият случай.

Според мен все още няма БГ антивирус, по две причини: липса на необходимия интелектуален (професионален) капацитет в тази област и липса на желание. Според мен парите в случая не са основен фактор...те ще дойдат след това....първо е желанието и ентусиазма!

Редактирано от ess (преглед на промените)

Според мене такива хора трябва да се уважават или поне да не им се пречи.

Абсолютно !

Пълни адмирации към начинанието на VESSSKO95 !

• 8 месеца по-късно...

За да не отварям нова тема желанието ми е да попитам за антивирусни решения с превод на български или както е модерно с бг интерфейс!На мен лично са ми познати само Аваст,Панда и Нод32!

За да не отварям нова тема желанието ми е да попитам за антивирусни решения с превод на български или както е модерно с бг интерфейс!На мен лично са ми познати само Аваст,Панда и Нод32!

Comodo

Kaspersky

Comodo

Kaspersky

В този ред на мисли бих попитал бг пакет за Kaspersky IS 2010 дали ще стане на Kaspersky 2010 CBE от Computerbild!

В този ред на мисли бих попитал бг пакет за Kaspersky IS 2010 дали ще стане на Kaspersky 2010 CBE от Computerbild!

Да. Ето и качени файловете тука

http://rapidshare.com/files/395070104/Kaspersky_Security_Suite_CBE_09-10.7z

пп. в архива са и двете програми + българския инсталатор Ключът и кодът са старички

Заповядай актуалния код

perw5-rr1c6-r8uwd-9q84h

Заповядай работещият превод

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Изглежда вече си имаме роден играч на антивирусната сцена - UnThreat Antivirus. Ползва енджина на Trustport и се представя отлично на тестовете.

http://www.unthreat.com/about-us

http://www.techno360...-free-released/

EDIT: Ползва енджина на VIPRE, моя грешка :whist:

Редактирано от kamelot (преглед на промените)

Като гледам цената й, трябва да предлага качество, съизмеримо с това на големите играчи. Скоро ще се съберат повече сведения за нея и ще се прецени. :whist:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.