Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българска антивирусна програма?

Featured Replies

нямяме специалисти в тази област ли или е въпрос на финансиране?много ми се иска българи да създадът антивирусна програма,защото предполагам ще бъде от най-добрите или най-добрата.моля да споделите ако знаете нещо по-въпроса.

• Отговори 109
  • Прегледи 18,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не вярвам на нито един български специалист да не му хрумвало да създаде антивирусна на български език, изобщо да бъде само за българи. Обаче виж сега, ние сме много малко население, за разлика от други държави, плюс това вече има други доказани антивирусни програми и много малко хора ще тръгнат да си слагат тази антивирусна. Няма да се получи.

Хах, знаеш ли, че и аз тези дни си мислех за това! Имаме най-добрите компютърни спецове в света, а все още нямаме произведена анти-вирусна програма. Вижте ги румънците, какво правят! А това, че сме малка държава, въобще пък не е резон да няма българска анти-вирусна програма! Един продукт, когато е качествен, ще си намери пазар...А аз съм напълно убеден, че родните спецове могат да измайсторят много качествен анти-вирусен продукт, освен това ние българите сме способни хора и умеем да търгуваме! Ха дано, някой се позамисли и реши да приеме предизвикателството!

Хехе, имаме "Национална Лаборатория по Компютърна Вирусология" към БАН. Тази "лаборатория" разпространява F-PROT (платена антивирусна програма)! Хм, доста са преплетени държавни и частни интереси...

Докато има такива недоразумения на държавно ниво, все ще сме назад в софтуера. За разлика от румънците например. :)

Хехе, имаме "Национална Лаборатория по Компютърна Вирусология" към БАН. Тази "лаборатория" разпространява F-PROT (платена антивирусна програма)! Хм, доста са преплетени държавни и частни интереси...

Докато има такива недоразумения на държавно ниво, все ще сме назад в софтуера. За разлика от румънците например. :)

Румъния--> BitDefender :) България ---> Линукс---> Тиликс. Изборът е ваш :)

Хаахахаххахахаахахха Публикувано изображение , а бе вие луди ли сте, то баш Българина, който ползва всичкия софтуер безплатно ще тръгне да прави антивирусна Публикувано изображение , ТУК СЕ ПРАВЯТ САМО ПАЧОВЕ И КРАКОВЕ!

• Автор

Не вярвам на нито един български специалист да не му хрумвало да създаде антивирусна на български език, изобщо да бъде само за българи. Обаче виж сега, ние сме много малко население, за разлика от други държави, плюс това вече има други доказани антивирусни програми и много малко хора ще тръгнат да си слагат тази антивирусна. Няма да се получи.

то е ясно че не могат да разчитат на малък пазар като българския,а че имало вече доказани антивирусни и малко хора ще ползват неутвърдена по тази логика трябва да спрем да живеем.нали всяка антивирусна е минала по този път не е станала за едно денонощие номер едно или номер три.ако има българска веднага си я копувам.

В България сме много недоверчиви, понякога и някои хора разбира се, не всички и трудно ще се направи първата крачка. Много малко хора ще заменят своите фаворити. За мен, нямаме шанс.

В България сме много недоверчиви, понякога и някои хора разбира се, не всички и трудно ще се направи първата крачка. Много малко хора ще заменят своите фаворити. За мен, нямаме шанс.

Проблемът е и друг. В България вече обикновенните хора нямат друга цел освем да оцелеят. Камо ли пък да мислят за такива неща.Малко са хората,които биха трюгнали да се занимават с това.Аз съм между тях,но просто няма средства.

П.С. В момента съм на национална школа по информатика в Бургас.... :ph34r:

Мисля, че по-скоро нещата опират до финансиране. Fixer по-горе се мотивира с броя на населението ни, но това не е аргумент - Словакия и Финландия произвеждат съответно ESET и F-Secure при население около 5,5 млн.жители, т.е. с около 2 млн. по-малко от нашето (Уикипедия).

При нас освен пари липсват и традиции, а това не е малко. Вярно е, че и пазарът е залят с разнообразни антивирусни програми, има и вече доста безплатни, или поне по статут са такива.

Като се замисля, май освен ItaEst не съм ползвал друга българска програма, при това съвсем не останах доволен от нея - не работи под PowerPoint.

Като добавим и доста бъгавия софтуер на НАП съвсем не съм оптимист по създаването на защитен софтуер. Нашите спецове пишат качествен софтуер за големите компании, тук няма кой да ги финансира.

Български антивирусни програми ИМА, само че вие не сте чували за тях :ph34r: В добрите стари времена, когато се работеше на XT и 286 под ДОС 3.30, Фридрик Скуласон току-що беше написал първата версия на F-Prot, представляваща пакет от около 15 програми, чистещи различни вируси. Разпространяваше я съвсем безплатно и любезно молеше потребителите за отзиви, за да знае да продължава ли да се занимава с проекта, или да го зарязва. По същото време се водеше полемика възможно ли е да се напише вирус, заразяващ EXE файловете, или вирусите са способни да инфектират само COM файлове. Общият брой на известните вируси беше двуцифрен, а единственото средство за изчистването им - антивируси, написани от най-добрите студенти в съответния ВУЗ. Да напишеш собствен антивирус беше въпрос на престиж, както и да кирилизираш клавиатурата си със собствен драйвер. Иначе никой не те броеше за "истински програмист" :yanim: Обичайната практика при сядане на чудж компютър беше да заредиш ДОС от собствена дискета, да сканираш с няколко антивируса и ако после се окаже, че нещо не е изчистено (най-лесно се разбираше по увеличаването на дължината на файловете, всеки знаеше наизуст броя байтове в COMMAND.COM) дисзасемблираш с TD или AFD, разглеждаш как става заразяването, копираш част от вируса като дефиниция и я включваш в собствения си антивирус. Най-известният български вирусолог Веселин Бончев пишеше антивируси към лабораторията по вирусология към БАН, а в същото време под псевдоним Dark Avenger пишеше и вируси, които антивирусната му да чисти. Дори водеше полемика със себе си в списание "Компютър за вас" :yanim: По-късно Веселин Бончев постъпи на работа при Фридрик Скуласон в F-Secure и имаше споразумение с БАН за предоставяне на F-Prot, която по това време се разпространяваше напълно безплатно.

Редактирано от V 12 (преглед на промените)

Антивирусния софтуер няма голямо бъдеще. Бих казал, че сега му е пика. Когато Windows се подобри още малко или евентуално бъде поизместен, интересът ще падне съвсем.

В поста на nologo от април 2005,е посочил за български антивирусен софтуер.Тогава не е намерил приложение."Митак Антивирус" на Димитър Терзиев.

В поста на nologo от април 2005,е посочил за български антивирусен софтуер.Тогава не е намерил приложение."Митак Антивирус" на Димитър Терзиев.

май става дума за това
  • Автор

Антивирусния софтуер няма голямо бъдеще. Бих казал, че сега му е пика. Когато Windows се подобри още малко или евентуално бъде поизместен, интересът ще падне съвсем.

едва ли ще стане така тепърва ще се увеличават киберпрестъпниците и нуждата от антивирусни няма да намалее или изчезне,а пък за майкрософт да се говори е най-голямата безплатна реклама въпреки че не винаги е в положителна насока важно е че се говори.

То вече кисело мляко българско няма , вие антивирус чакате....Напуках се от смях, ей....Тая работа не е тахан халва-режеш и хапваш....Не става само с ядене, трябва и акъл! Публикувано изображение:ph34r::P:lol6:

• Автор

То вече кисело мляко българско няма , вие антивирус чакате....Напуках се от смях, ей....Тая работа не е тахан халва-режеш и хапваш....Не става само с ядене, трябва и акъл! Публикувано изображение:lol6:;):)

както и предполагах най-много пречат на българите комплексите и поради тази причина предпочитат да работят за някой и да съществуват в собствената си мизерия.ако българите нямат "акъл"то тогава другите още не са слезли от дърветата и не могат да говорят членоразделно.ако наистина ти е смешно и мислиш че българите могат да ядът само тахан халва защо общуваш с българи нали нямат акъл.излиза че всички участници в този форум нямат акъл а ти участваш в него от снизхождение за да ни образоваш поне малко.в дебелите книги пише че когато определяш някого с някакви качества ти всъщност имаш впредвид себе си.няма нужда да се напукваш от смях просто първо мисли и после пиши.

V 12 е казал всичко в поста си, а който разбрал - разбрал. Откакто въпросното лице отиде на работа във фирмата изчезнаха и българските вируси. Май само едно Dir II се появи след това, но то май беше след някоя годишна отпуска.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

както и предполагах най-много пречат на българите комплексите и поради тази причина предпочитат да работят за някой и да съществуват в собствената си мизерия.ако българите нямат "акъл"то тогава другите още не са слезли от дърветата и не могат да говорят членоразделно.ако наистина ти е смешно и мислиш че българите могат да ядът само тахан халва защо общуваш с българи нали нямат акъл.излиза че всички участници в този форум нямат акъл а ти участваш в него от снизхождение за да ни образоваш поне малко.в дебелите книги пише че когато определяш някого с някакви качества ти всъщност имаш впредвид себе си.няма нужда да се напукваш от смях просто първо мисли и после пиши.

Че кога съм казал, че съм умен!? А относно българския гений-да, такъв съществува.Все пак на 6 000 000 души има шанс за двайсетина да са гениални, но колко от тях ще напишат антивирусна програма? Българинът -без да визирам хората от форума, нали-напоследък пише трите си имена с поне две грешки.....И не му се учи особено....

Иначе всеки работи за някого, надявам се вече да си го разбрал, макар да ми се струваш млад на години.И наистина нямаш представа какво е мизерия, дано никога не разбереш същинския смисъл на това понятие.

В милата ни татковина не можеш да направиш нищо сам. Освен да отидеш по голяма нужда, но и тогава не е сигурно. Толкова чичковци ще опоскат идеите ти, че не можеш им насмогна даже. А да демонстрираш интелект, е все едно углавно престъпление-можеш да простиш на крадец, на простак, но как да простиш на някого,че е по-умен от теб? И си пооправи правописа, не е късно за това. Всъщност колко българи са носители на Нобелова награда?

• Автор

Че кога съм казал, че съм умен!? А относно българския гений-да, такъв съществува.Все пак на 6 000 000 души има шанс за двайсетина да са гениални, но колко от тях ще напишат антивирусна програма? Българинът -без да визирам хората от форума, нали-напоследък пише трите си имена с поне две грешки.....И не му се учи особено....

Иначе всеки работи за някого, надявам се вече да си го разбрал, макар да ми се струваш млад на години.И наистина нямаш представа какво е мизерия, дано никога не разбереш същинския смисъл на това понятие.

В милата ни татковина не можеш да направиш нищо сам. Освен да отидеш по голяма нужда, но и тогава не е сигурно. Толкова чичковци ще опоскат идеите ти, че не можеш им насмогна даже. А да демонстрираш интелект, е все едно углавно престъпление-можеш да простиш на крадец, на простак, но как да простиш на някого,че е по-умен от теб? И си пооправи правописа, не е късно за това. Всъщност колко българи са носители на Нобелова награда?

на 32 години съм но има една източна мъдрост"какъвто на девет такъв и на деведесет".едно време в училище с правописа отклоняваха вниманието от важните и смислени неща,не съм си поставял за цел да пиша 100%правилно наистина винаги мога да го пооправя,но има неща които ти никога няма да можеш да промениш в себе си.мислиш ли че някой го интересува дали например Айнщайн е могъл да пише правилно,има ли значение.а и кой го интересува дали някой си пише правилно трите имена заради бълхата няма да горим юргана.стига с тази параноя никой не може да ти опоска идеите кой убива кокошката дето снася златни яйца.

Ами ако кокошката снася златни яйца, но в двора на съседа, а не в твоя? Яз че си запалим къщата да изгорим на Вуте плевнята -това не е само фолклор. Та,ако въпросното пернато не ще и не ще да снася за теб? Ми тогава няма да снася за никого! Това е толкоз просто и логично.....А пък ако конкретният чичко има поне малко мозък, ще направи така, че, искаш или не, пак ще работиш за него. Дори не е задължително да знаеш за това, забележи. E, стига толкова спам по тази така или иначе безплодна тема. :friends1:

• Автор

Ами ако кокошката снася златни яйца, но в двора на съседа, а не в твоя? Яз че си запалим къщата да изгорим на Вуте плевнята -това не е само фолклор. Та,ако въпросното пернато не ще и не ще да снася за теб? Ми тогава няма да снася за никого! Това е толкоз просто и логично.....А пък ако конкретният чичко има поне малко мозък, ще направи така, че, искаш или не, пак ще работиш за него. Дори не е задължително да знаеш за това, забележи.

E, стига толкова спам по тази така или иначе безплодна тема. :cheers:

"какъвто на девет такъв и на деведесет" в каквото вярваш това се случва и такъв живот живееш.поздрави

• 1 година по-късно...

Здравейте!Сега като гледате заглавието на темата сигурно си казвате "кой е този 14 годишен идиот който си въобразява че може да направи такова нещо". Сега-причината поради която искам да направя такава програма е проста-понеже искам да вляза в училището Джон Атанасов ми трябват изклюяително добри оценки по пердмета който много труден за голяма част по света-математика. Надеждата ми е че ако направя такава програма ще ме приемат(моля не се присмивайте). Целта ми е да направя антивирусна,а не скенер и да бъде наяква слаба която да има защитна стена и да разпознава малко вируси(от такова ниво че буклуци като аваст да рай пред моето произведение). Така че ако може поне малко да ми помогнете,защото знам че не е толкова лесно колкото да пуснеш компа.Смятам да го направя c Visual basic. Е кажете си мненията и ако може помагайте. Мерси предварително!

Българска антивирусна,звучи добре:down:Но за да стане нещо сериозно първо трябва да се направи сайт с форум,и второто най важно е да се сформира добър екип който ще пребори конкурентните продукти на Българския пазар, с писане на зловреден код,ако не се спази 2то колкото и да е добра нищо няма да излезе!Аз съм готов да помагам по точка 2 дори безплатно:)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.