Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя антивирусна програма предпочитате и защо? (част 1)

Featured Replies

Аве я кажете кои са най-добрите антивирусни програми?!

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 242,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

1.Значи Norton AntiVirus-e една от наи-добрите обаче прави мизерии от време на време и е много тежка взима много ресурси.

2.Аз лично съм с F-prot взима оскъдни ресурси и е супер добра като антивирусна.Проблеми с нея нямам

3. AVG Antivirus също е много добра и лека.Забележки по нея нямам.

Абе пробвайте Bitdefender. www.bitdefender.com

Първо се разровете из чуждите форуми и вижте за какво става въпрос.

Аз използвам NOD32

Преди бях с AVG и наистина е много добра програма

• 1 месец по-късно...
Аз използвам NOD32

Момчета, тук е истината :clap Ако на някой не му е станало ясно NOD32 :wors: е ИСТИНСКИЯТ антивирусен продукт, който освен че следи за "мизерийките" в PC-то ви, но наблюдава и какво идва "отвън". И за да разсеям съмненията ви, NOD32 единсвено спира отваряне на няколко RootShell-a дори и да не ви е patch-нат Windows-a :eek

На заинтересованите, мога да дам адрес, от който да дърпат последните updates без username & password.

• 2 седмици по-късно...

F-Prot е истината! ;)

Супер малка, лека!

С една дума - класика!

Ползвам 3.14е и съм супер доволен!

А прехваления и тромав Norton, който е с размер почти колкото Widows 98 SE...

Не, мерси!

• 2 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Като се е заговорило за антивирус искам да питам;

Змачи използвам няколко, ативир, панда, НОД32 като ги пускам една след друга по различна последователност, като ВИНАГИ последната хваща вирус пропуснат от предните, имате ли идея защо е така?

• Администратор
Като се е заговорило за антивирус искам да питам;

Змачи използвам няколко, ативир, панда, НОД32 като ги пускам една след друга по различна последователност, като ВИНАГИ последната хваща вирус пропуснат от предните, имате ли идея защо е така?

Това е защото не използваш Norton Antivirus ... Вярно, че е най-тежка .. но е най-сигурна и с най - редовен ъпдейт на дефинициите.

kal не си прав - и Norton пропуска някои... то не случайно NOD32 има най-много награди 100% на VirusBulletin

Истината е, че заразено ли е PCто вече е късно :) Номера е изобщо да не се зарази

Затова не трябва да пускаш няколко скенера един след друг, а да си имаш резидентен в паметта AV-Монитор

А иначе - Kaspersky и Norton най-бързо реагират на появата на нов вирус и са едни от най-добрите антивируси. Що се отнася до AntiVir, той е може би най-добрия безплатен антивирус

И все пак, най-важно е задклавиатурното устройство... Никакъв антивирус не може да спаси компютъра от некадърността на потребителя

Това е защото не използваш Norton Antivirus ... Вярно, че е най-тежка .. но е най-сигурна и с най - редовен ъпдейт на дефинициите.

Използвах го! не забелязах нещо кои знае какво, пропускаше някои стари, вируси които анти вира не.

А пък антивира ми е противен щот е на немски при мен хич не е бръз, и товати ЦПУ-то не помалко от нода.

Тия сичките програми са капризни като жени!

Маи ще трябва да ги пробвам по често за да си избера :)

Вижте какво, според мен, споделял съм го и в други форуми, най-добрата антивирусна програма е Касперски. Обновява си дефинициите по 3-4 пъти в денонощието, в момента поддържа над 88 000! дефиниции, а освен това разпознава злонамерени кодове дори във файлове, за които няма дефиниции. Във Вирус бюлетин постоянно печели 100-те процента, но печели и много други награди. Ползвал съм Аваст, Нортън, АВГ и какво ли не, но откак съм с Касперски, нямам никакви проблеми. Вече излезе петата версия, която е доста олекотена, не заграбва много ресурси и хваща буквално всичко - сканира архиви, всичко. Това разбира се си е мое мнение, но опитайте и ще видите, че съм бил прав.

Разбира се, всеки си има предпочитания. Съгласен съм, че Нортън е много сериозна програма, но не е единствената. Смятам, че лабораторията на Касперски се грижи наистина за клиентите си, публикува редовно информация за вирусите, поддържа Вирусна енциклопедия, а за аптедейтите - онези от Симантек могат само да си мечтаят. Едно от най-важните качества на една антивирусна програма е оперативността - да реагира възможно най-бързо на всяка нова заплаха. Нортън се обновява 2-3 пъти седмично, а Касперски - 3-4 пъти ДНЕВНО. Аз съм го настроил да се свързва със сървъра през 3 часа и почти винаги има нещо ново за сваляне. Има и добри безплатни решения, повечето компютри в Интернет залите или на други обществени места са защитени с AVG и го хвалят много, но те са ограничени - могат да използват само лицензиран или безплатен софтуер. Докато в къщи можеш да си позволиш да имаш най-доброто. Всичко може да се кракне, няма никакъв проблем. Защо тогава да не заложиш на най-сигурното? За мен това е Касперски. Много мои познати го използват, вече можем да направим клуб на феновете. Нямам спомен някой от тях да се е заразил с нещо. А иначе обичаме да ходим по най-различни хакерски сайтове, където буквално бъка от вируси. Свалям кракове, проверявам ги с Касперски и съм спокоен да ги използвам. Но всеки си решава сам.

Като стана въпрос за кракери; ако погледнеш точно в руските кракерски саитове се препоръчва dr. Web а за Кав казват че сами пишат вируси, е не може да сме сигурни но сигорно иманещо вярно.

От досега изброените антувирусни съм пробвал почти всичко,но уви не съм много доволен от резултата на почвечето от тях включително и от NOD32(ъпдейта за нея в info.datacom.bg вече не е актуален).Мога да ви препоръчам

Symantec Antivirus Client 8.1.Доста лека и мощна програма с лесен ъпдейт.Има я почти навсякъде и не е голяма(около 35 мб).Друг вариант е Antivir personal или по известан като чадърчето,също много добра програма само дето е малко по-тромава на по-слаби машини,но иначе върши много работа!От AVG лично съм доволен , но според мен не върши кой знае каква работа!

KAL ти луд ли си ве ? За каво ти е нортана пална бозата зима ти повечето RAM пространство после изпуска вируси и кара понякога PC да забива ? ... има някоко програми доби за мен PANDA Anti-virus, NAD32 , KASPERSKI немисля че има други .. а и невиждам как мисли те да се защитите като секи ден излизат минимум 300 вируса . cool.gif Няма защита която да спре палното заразяване .. такаче релакс biggrin.gif

KAL ти луд ли си ве ? За каво ти е нортана пална бозата зима ти  повечето RAM пространство после изпуска вируси и кара понякога PC да забива ? ... има някоко програми доби за мен PANDA Anti-virus, NAD32 , KASPERSKI немисля че има други .. а и невиждам как мисли те да се защитите като секи ден излизат минимум 300 вируса .  cool.gif Няма защита която да спре палното заразяване .. такаче релакс  biggrin.gif

Първо се научи да пишеш на български

После се научи да мислиш преди да пишеш, а не да пишеш на изуст

Трето, аргументирай се с факти, не с емоции

• Администратор
KAL ти луд ли си ве ? За каво ти е нортана пална бозата зима ти  повечето RAM пространство после изпуска вируси и кара понякога PC да забива ? ... има някоко програми доби за мен PANDA Anti-virus, NAD32 , KASPERSKI немисля че има други .. а и невиждам как мисли те да се защитите като секи ден излизат минимум 300 вируса .  cool.gif Няма защита която да спре палното заразяване .. такаче релакс  biggrin.gif

За нортъна може да поспориме ... наистина не се препоръчва инсталирането и на по слаби машини , но слава богу аз такъв проблем нямам и даже изобщо не усещам присъствието му.

А за Панда - просто не мисля да спорим изобщо ... аз пък по голяма боза от нея не съм виждал ... тя хваща ли изобщо нещо??? че от познати знам ... при наличието на 3 различни вируси тя си се усмихва спокойно от систем трай-а и нищо не прави ...

Виж за касперски и НОД32 съм по благосклонно настроен, но бих си ги качил само ако нортъна спре да съществува :)

;) Кал незнам но трябва ли всики да имат 2.2 процесор и миниму 512 рам за да може едва ли не да не осетят програмата , и как разбра че пандата е боза ... аз тествам програми и Нортана се издани за мен :)

Да се спори коя антивирусна е най-добра е безмислено... всеки си има някакви пристрастия. И аз бях фен на Kaspersky до преди да открия NOD32... Но... Norton или Kaspersky е въпрос на личен избор

И това че ти нямаш 1 GB RAM и затова Norton за теб не е най-добрата, не значи че за тези които имат толкова RAM тя не е наистина най-добра

С какво се е издънил Нортъна ако не е тайна...

P.S. В много фирмени мрежи се ползва именно Нортон и не случайно той е сред водещите продукти в тази област

Явно всеки си има своите предпочитания! Един ползва "Norton", друг "Kaspersky", трети "AVG".... Няма смисъл от този спор! Всеки ползва удобната програма, според ресурсите на PC-то му и от това, дали ще му се ъпдейтва през 3 часа(като Kaspersky) или "ръчно" ще си дърпа дефинициите (като F-Prot).

Аз лично съм доволен от новия "Kaspersky Antivirus-Personal-5.0". Наистина тази версия е три пъти по-лека и хич не тормози PC-то, а и новия интерфейс е направен наистина-потребителски!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.