Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя антивирусна програма предпочитате и защо? (част 1)

Featured Replies

А има и две още по-добри - WinHex и Recover My Files :)

Възможно е, аз нея съм ползвал и бях доволен. Моля те дай линкове за тези програми (в смисъл към добре работещи версии, знам че официалните версии иначе може да се намерят с някоя търсачка). Ако можеш дай малко повече инфо за тях тук или ако сметнеш за по-добре - в лично съобщение.

Благодаря!

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 242,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

О, на това място трябва да се въздъхне и да се каже следното:

водим безсмислен спор, народе...

Who's the best? - при условие, че сме толкова различни

Само за момент си помислете:

1. Въпрос на връзка: дали сте на кабел, dial-up, сателит или ... просто в клуб;) - тук въпросът се разделя на две, защото:

а/ ако друг ви осигурява връзката, той ще си поеме ангажиментите като админ. - най-малкото;

б/ доколко надеждна е your connection, впредвид несъменната необходимост от редовно рефрешване на дефинициите;

2. Въпрос на късмет: дали ще попаднете на пътя на съответния вирус;

3. Въпрос на конфигурация - слабите не могат да си позволят повече на брой или съответно по-хард AV software;

4. Въпрос на познания - доколко правилно са конфигурирани съответните options на софтеура, за да осигури той стабилна защита;

Мисля, че сме тук, не за да се хвалим с програмите, които сме качили, а за да обменяме идеи и опит, ок?

Така че, админ-а да поставя по-отчетливо акцентите на темите :)

За да не останете с погрешното впечатление, че няма да ви кажа, все пак, и моя скромен 8 годишен опит ...

Panda - голяма по размери, пропускаща на моменти;

Norton - доайенът, който вече е ужасно хищен на ресурси при спадащо ниво на сигурност;

AVG - приятно изключение на фона на предните две, което бих препоръчал за по-слаби системи, върши работа;

Kaspersky - надеждна, но прекалено шумно рекламирана програма, която в никакъв случай не е по-надеждна от AVG, но в замяна на това харчи повече ... не, ток, де;)

McAfee - тъжна програма за тъжни хора;

NOD - чаровникът, който запали сърцата на мнозина наистина притежава необходимите качества за една бърза и надеждна защита, сериозен пропуск, обаче си остава тъпия проблем с ъпдейт-а на дефинициите, тъй като нали се сещате, че сме в числото на кракващите;) Между другото, оставил съм си я в резерв;

F-Prot for Win - няма да казвам нищо. Просто защото съм с нея от 4 години и досега не се стигна нито веднъж до ... безславното FORMAT C: :)

Не претендирам за универсалност на написаното по-горе, всеки може да го чете, както си иска.

И нека не прозвучи като съвет, ок? - сменяйте си програмите винаги и само когато се убедите, че са ви подвели в доверието. Няма смисъл да чакате някой да ви даде верния отговор - истината е във вашия личен опит ...

защото не Virus Buletin или някоя световноизвестна лаборатория /да не влизаме в подробности-ТЕ;)/ стоят зад вашия комп и четат написаното в момента :)

Бъдете здрави!

То си трябва и защитна стена. Аз използвам комбинация от Zone Alarm Pro,

BitDefender и eTrust EZ Antivirus. Както винаги дефинициите закъсняват. Сега тегля aup_5872.exe.

• 4 седмици по-късно...

Кашперски си остава най доброто, но и новите олекотени версий са бавни и бъгави.До преди месец ползвах ф-прот но сега съм с нод-32 последната версия и съм много доволен! :clap

• 4 седмици по-късно...
Avast! 4 защо не сте сложили ???  :P

Ти луд ли си бе човек. Нашия администратор на мрежата (който в момента ходи на курсове за компютърни мрежи biggrin.gif ) разправяше на всички колко е велика, как лесно работела и не товарела и хващала всичко. Толкова вируси в мрежа не съм виждал, толкова троянци. Можех да се разхождам свободно в почти всички компове, защото бяха или заразени, или отворени. (знам, че не е файъруол, но мисълта ми е, че беше бъкана мрежата с вируси и троянци). Та след като посъветвах пичовете да си сложат Касперски (антивирус и файъруол) всичко се пооправи. Лично аз излових толкова гадини, вирусчета и троянци, че чак се уплаших. После пък имах голям спор с админа, който ми се кара, че съм предлагал на хората глупави програми.

По тази причина нямам особено добро мнение за тази антивирусна.

За цялостна защита на PC-то на Norton Internet Security 2005 според мен нищо не може да се опре :clap За ресурса, който гълта обаче не ми се говори ;)

Аз съм си с Касперски :clap. Откакто съм с нея нямам никакъв проблем. biggrin.gif

• 2 седмици по-късно...

За мен най-добрата антивирусна програма си е panda Platinum 2005 Internet Security v9.00.00 нагоре. Има си всичко необходимо, и не и трябват кой знае какви настройки след инсталация (включително и познания за тях)

ползвам я от месец и съм очарован cool.gif има доста яка защитна стена, анти-спам защита, обновяване всеки ден и др. Повече подробности на сайта на Panda

• 4 седмици по-късно...

Аз във момента съм със NOD32 v2.12.2 + Trojan Guarder Gold Version v6.50 + Lavasoft Ad-Aware SE Professional Build 1.05 + GIANT AntiSpyware v1.0.288 + PopUp Inspector v1.5.432 и съм много доволен.

Здравейте,

според мен най-добрия начин за защита на домашното PC е с NOD32 в комбинация с

ZoneAlarm Security Suite :questions: Засега използвам точно тези програмки и съм напъло доволен. Не товарят машната и работят стабилно , "не се карат помежду си" :) и са ефективни. Еми това е моето скромно мнение ако някой мисле че не съм прав да пише , в крайнасметка всеки се учи докато е жив :)

Трябваше да има и опция "Не ползвам" :-) Сега не мога да гласувам sad.gif

А и вируси не мога да си завъдя нещо :questions:

А и вируси не мога да си завъдя нещо :questions:

<{POST_SNAPBACK}>

Да ти имам проблемите...

А и вируси не мога да си завъдя нещо

Експлойт или мижав вирус за колекцията.

sad.gif Не знам коя антивиросна програма да използвам но се наложи да преинсталирам цялата система,System Volume Information ми се появи и в двата дяла на хард диска и взех да трия от единия дял всички "излишни"

фаилове и на другия ден не мога да пусна системата.Та от каде мога да си

сваля NOD32 .ПРедварително благодаря. :questions:

Редактирано от Tragedy (преглед на промените)

Според мойа опит добра анти вирусна програма няма :):):)

Но Решение винаги има :) Аз лично препоръчвам Crazy идея :)

същнос аз я осъщиствих преди доста време ......

2 -АНТИВИРУСНИ - Аvast_4.5 + F-prot ili AVG.7

1 -Spy Sweeper 3.5.0

1 -TrojanGuarder 6.0

2 -Firewall - BlackIce 3.6 + McAfee Desktop Firewall 8.0

Всичките програмки са напълно съвместими както и се сработват перфекно!

Единственото проблемче което може да възникне е Ако Вашия Компютър е

под 1.5/1.7 CPU

512 RAM

/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\

Тогава неби трябвало изобщо да го правите!

/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\/0\

Аз лично съм голям маняк на тема сигурност всяка седмица се подлагам на

Hack & TCP,UDP + Virus (Scan)

ми дарк засега сам минал два пати с АДауереПро щот АВГ-то е от скоро и всичко си е чисто по натам ще пробвам пак все пак този бонус да видиш троянци и вируси в една мрежа е сладак

<{POST_SNAPBACK}>

еми пич бил съм с AVG и с NOD 32 и хванах буболечка само дето първо се обади NOd-а и след около 1мин се обади AVG така е смятай ти коя е подобра.аз сега тествам BULGARD

Редактирано от Tragedy (преглед на промените)

http://www.stop-sign.com/research/comparis...e&SV=se046b

Нещо за привържениците на Касперски (от които съм и аз) и НОД 32

Различни тестове, различни резултати...Аз лично никак,ама никак не им вярвам.

Лично аз съм с АНТИВИРУС КАСПЕРСКИ и все още не е изпуснал троянец!!! :clap :clap :clap :clap

Май аз съм първият почитател на McAfee, но за мен май това ще се окаже най приемливата комбинация ( с firewall-a). Компютърът ми е слаб - 750MHz Duron, 20 Gb hdd, 256 Ram, но не ме товари. Когато сканира даже можеш да правиш и друго на компа! Това с Нортона е невъзможно, с изключение на Symantec antivirus Corporate edition. Бях с него, но McAfee ми намери вирус. Та опитайте и може да се окаже добър избор. Бях с Нортон от 2000 г., но това е сякаш по-добро. Live update има.

Имаааа :))из между всички дето тествах пак се върнах на нея а и реитинга и в класациите е ако не се лъжа на 1-во място.каквото и да пробвах не ме накефи

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.