Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя антивирусна програма предпочитате и защо? (част 1)

Featured Replies

Аз от 2 седмици ползвам Нортън избрах я от тестовете които сте правили и резултатите.

Мойто лично мнение е че,Symantec е с класи по нагоре от плейара и червените чадъри.

Поздрави.

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 245,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

"Avira и трябва antispy и е кyкла!!!Радваш ме много TNN да знаеш... " Ще ни е скучно - ако заедно не си го направим интересно и весело. Май им се наползвах на платените версии на Авира - уж почти всичко си имат, а много пропускат! Те всички пропускат по нещо - но що за измислен лидер е Авира ? Ikarus и Twister пред очите ми по няколко пъти през последните 4-5 месеца "почистваха като с метла" след германската програма. Не смятам Авира за лоша, тя е доста по-добра примерно от Нод 32 - мисълта ми е , че изобщо не е лидер....Германците взеха, че надминаха в рекламата ESET . Поздрави

"Avira и трябва antispy и е кyкла!!!Радваш ме много TNN да знаеш... " Ще ни е скучно - ако заедно не си го направим интересно и весело. Май им се наползвах на платените версии на Авира - уж почти всичко си имат, а много пропускат! Те всички пропускат по нещо - но що за измислен лидер е Авира ? Ikarus и Twister пред очите ми по няколко пъти през последните 4-5 месеца "почистваха като с метла" след германската програма. Не смятам Авира за лоша, тя е доста по-добра примерно от Нод 32 - мисълта ми е , че изобщо не е лидер....Германците взеха, че надминаха в рекламата ESET . Поздрави

В повечето тестове които всички разглеждаме са правени с Antivirus а не с Internet Security-там стени не играят роля.Avira Free ......за нея говорехме не може да има Antispyware и стена!!!Tогава няма да е Free!!!1 продyкт намирам за цялостен добър и това е Kaspersky с малък бемол да засича повечко(от каспер Лаб да работят повечко на новостите)

TNN питам теб(а и всеки които има инфо) за ТrustPort!!!

Знам че от всички ни експириментираш най много!!!

Ползвал ли си а и ако да какви са впечатленията.

Androcure06, антивирусът ТrustPort има четири антивирусни енжина: AVG antivirus, Norman antivirus, Dr.Web antivirus и VBA32 antivirus и един антиспай: Ewido antispyware, работещи в един пакет. Ако бройката на включените модули ти дава сигурност - нищо не пречи да опиташ.

Аз имам малко по-различно мнение за антивирусните програми с чужди или повече от един енжини. Вече използвам предимно оригинални програми за сигурност с техни енжини и модули. Ето списък на предпочитаните от мен компании, производители на антивирусен софтуер/ програми за сигурност: ALWIL, Check Point Software Technologies, Computer Associates, ESET, F-Secure, Frisk, Grisoft, H+BEDV, Kaspersky, McAfee, Panda, Trend Micro и Symantec. :ph34r:

Редактирано от nologo (преглед на промените)

http://www.nigma.ru/index.php?s=+%D0%A2rus...=1&lang=all Нямам впечатления. Харесало ли ти е нещо ? ОТ какво си заинтересована от тези продукти ? Поздрави

Знам повечето неща които трябва да се знаят,но си мисля,че все още има какво да наyча.Той всъщност има 4 енжина и 1 antispy!!!

За да се ползват и 4-те трябва да си кyпил лиценз за 10 компа(ако имаш само за 1,3,5 не ползваш VBA32 антивирус )тоест позваш 3 +Antispy на Еwido.Работата на 4-te заедно е трyдна работа и аз смятам,че най добрия вариант е 4-te e сканиране и 1 ili 2 за access сканер и Интернет Сканер.Исках да комуникирам с някои които го е ползвал за да обменим опит.Интересyва ме това,че на всички класации стои на върха(поне)Стана ми лиьобопитно и от 2 дни го ползвам!Още не мога да кажа финално мнение! ТЕЖЪК е определено!!!!

Благодаря ти Nologo за инфото но ми трябва повече от това.

TNN,защо още не си го пробвал(не ти ли е било лиyбопитно!)

Няма как да пробвам всичко - ползвам и наблюдавам пряко само 3 компютъра. В момента на най-мощния от тях инсталираме 3-месечната промоция на Panda Internet Security 2009 - след време ще споделя. Поздрави

Някой от по-осведомените ако обича да ми обясни - Norton и Symantec едно и също ли е ?

Случайно попаднах на тази страница и на твоя въпрос, погледни сам разширената версия на историята на фирмата (extended) - цък - младите не знаят какво е било преди години а и не ползват чичко гугъл sad.gif

Nologo благодаря ти за бързата и откровенна намеса.Материала е добър!!!Добре обяснява човека.Аз исках само да знам дали Енжините добре съм ги настроила!Благодаря ти!!!

TNN разбира се че не може всичко да си пробвал!Надявах се поне тази да си!

Много интересна програма.Разбирам защо са избрали точно тези Енжини....и добре настроени ....ще се въздържа от коментар за сега.

Предпочитам Windows Live One Care за Windows XP SP3.

След доста опити за инсталиране и работа с Kaspersky, CA Internet Security, BitDefender Internet Security 2009 (който ми загуби доста време и показваше празни прозорци) се спрях отново на отрочето на Microsoft след няколкомесечно прекъсване. Програмата не е за пръв път на компютъра ми, имам доста добри впечатления от нея. Пак се връщам към Windows Live One Care, дано се представи пак добре в комбинация с Windows Defender. :ph34r:

Харесвам програми с тотално значение за сигурността (и не само) на системата, ето пример (tune-up):

ay96q0.jpg

Предпочитам Windows Live One Care за Windows XP SP3.

След доста опити за инсталиране и работа с Kaspersky, CA Internet Security, BitDefender Internet Security 2009 (който ми загуби доста време и показваше празни прозорци) се спрях отново на отрочето на Microsoft след няколкомесечно прекъсване. Програмата не е за пръв път на компютъра ми, имам доста добри впечатления от нея. Пак се връщам към Windows Live One Care, дано се представи пак добре в комбинация с Windows Defender. :)

Харесвам програми с тотално значение за сигурността (и не само) на системата, ето пример (tune-up):

Nologo,приятелю,аз не мога да възприема и да допусна ,че една програма,ще оптимизира системата,толкова добре колкото и ще ме защитава и да ми бърника регистрите с не добра прецизност laugh.gif . .Има отделни приложения,които са точно за тази цел и хората работят неуморно за да го подобрят, както него така и работата му.

Ето едно добро решение,но с две съвсем отделни приложения по характер и начин на работа .

Кис 2009 + TuneUp Utilities 2008 :P

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Nologo,приятелю,аз не мога да възприема и да допусна ,че една програма,ще оптимизира системата,толкова добре колкото и ще ме защитава и да ми бърника регистрите с не добра прецизност laugh.gif . .Има отделни приложения,които са точно за тази цел и хората работят неуморно за да го подобрят, както него така и работата му.

Ето едно добро решение,но с две съвсем отделни приложения по характер и начин на работа .

Кис 2009 + TuneUp Utilities 2008 :P

Symantec + Advanced System Optimizer Американска комбинация отлична.

Днес инсталнах на работа Trend Micro IS да го тествам. До преди 2 години ми беше любимата, дано да е станала по-добра cool.gif

Кис 2009 + TuneUp Utilities 2008 :rolleyes:

Когато посочих оптимизацията, която се предлага от One Care имах предвид, че предложението влияе положително на стабилността и сигурността на ОС. Колкото и елементарно да звучи. Разбира се, че има доста добри програми, предназначени предимно за оптимизация. Засега ще търся кусури на One Care. Ако ги намеря - веднага ще пиша тук. :P

Когато посочих оптимизацията, която предлага на One Care имах предвид, че предложението влияе положително на стабилността и сигурността на ОС. Разбира се, че има доста добри програми, предназначени предимно за оптимизация. Засега ще търся кусури на One Care. Ако ги намеря - веднага ще пиша тук. :P

То и Кис 2009 има подобни опции, да влияе положително на стабилността и сигурността на ОС.

Анализ на защитата/Почистване на следи/Оптимизиране/настройки на браузъра

Дано кусурите,които откриеш, не са от важно естество.

едит: Защо се отказа толкова бързо от Кис 2009 ? Само заради една"трудна" де-инсталация,която най- вероятно причината не е била в нея!

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

То и Кис 2009 има подобни опции, да влияе положително на стабилността и сигурността на ОС.

Анализ на защитата/Почистване на следи/Оптимизиране/настройки на браузъра

Дано кусурите не са от важно естество.

Да, съгласен съм за тези възможности на Касперски, даже там като че ли са по-добре представени и предлагат доста по-сериозни възможности от One Care.

Не съм се отказал от KIS. Aз предпочитам One Care за Windows XP SP3, а KIS 2009 - за Vista SP1.

След три програми за интернет сигурност, които пробвах една след друга - One Care като че ли бави най-малко системата. Например CA Internet Security направо ми спря компютъра, ТВ тунера и други. То не бяха шарении по браузъра, излишни антиспай програми, които не щат да тръгнат, защото се оказа, че не са 100% функционални без заплащане (фейк скан и никакво чистене) и прочее. Всъщност KIS 2009 заема по-малко ресурси (10%) в сравнение с One Care. Но като че ли (пробвам все още сравнението) браузърите и доста приложения работят значително по-бързо при One Care.

Да, съгласен съм за тези възможности на Касперски, даже там като че ли са по-добре представени и предлагат доста по-сериозни възможности от One Care.

Не съм се отказал от KIS. Aз предпочитам One Care за Windows XP SP3, а KIS 2009 - за Vista SP1.

След три програми за интернет сигурност, които пробвах една след друга - One Care като че ли бави най-малко системата. Например CA Internet Security направо ми спря компютъра, ТВ тунера и други. То не бяха шарении по браузъра, излишни антиспай програми, които не щат да тръгнат, защото се оказа, че не са 100% функционални без заплащане (фейк скан и никакво чистене) и прочее. Всъщност KIS 2009 заема по-малко ресурси (10%) в сравнение с One Care, но като че ли (пробвам все още сравнението) браузърите и доста приложения работят значително по-бързо.

Предполагам,че ги сравняваш с аналогични настройки за сигурност на системата?

Предполагам,че ги сравняваш с аналогични настройки за сигурност на системата?

Да, доколкото е възможно. Но поне при мен при 2 GB RAM, двуядрен процесор, интелско дъно, видеокарта Nvidia 8600 GT, диск Hitachi 320 GB и Windows XP SP3 (x86) твърдя, че при One Care приложенията работят значително по-бързо и по-стабилно, в сравнение с другите три (BitDefender, KIS 2009 и CA Internet Security), които изпробвах.

Да, доколкото е възможно. Но поне при мен при 2 GB RAM, двуядрен процесор, интелско дъно, видеокарта Nvidia 8600 GT, диск Hitachi 320 GB и Windows XP SP3 (x86) твърдя, че при One Care приложенията работят значително по-бързо и по-стабилно, в сравнение с другите три (BitDefender, KIS 2009 и CA Internet Security), които изпробвах.

Windows Live OneCare предлагат и online scan по-отделно с различните и инструменти.

Пробвах,но не поддържат Vista.

We're sorry. This version of the Windows Live OneCare safety scanner doesn't work with your Web browser or operating system.

You need Windows XP Home Edition, Windows XP Professional, Windows 2000 Professional, Windows Server 2003, or Windows 2000 Server. You also need either Microsoft Internet Explorer 6.0 or MSN® 9.0 or higher.

Има бета версия за Vista, която върши същата работа

Windows Live OneCare предлагат и online scan по-отделно с различните и инструменти.

Пробвах,но не поддържат Vista.

........................

Да, скенерът на OneCare не поддържа Vista. Но програмата за сигурност Windows Live OneCare има следните системни изисквания:

*Microsoft Windows XP (Home Edition, Professional, Media Center Edition или Tablet PC Edition) със Service Pack 2 (SP2) или следващ

*Windows Vista 32-bit или 64-bit (Home Basic, Home Premium, Business или Ultimate)

*Не поддържа Windows XP Professional 64-bit

Няма български език. sad.gif

Здравейте. Тъй като по темата са изписани близо 1600 поста и вече става ужасно тромава и трудна за преглеждане, я затварям. Отделям последния пост от нея, с който да започне втора част на същата тема: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=96484

Слагам и линк към първата, вече затворена, част, във втората.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.