Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя антивирусна програма предпочитате и защо? (част 1)

Featured Replies

А няма ли да е по-добре да инсталирам направо Eset Smart Security,защото нали там има вградена стена или по-добре с Comodo FireWall

Eset Smart Security не съм запознат с нея,но по-принцип интегрираните пакети за мен са по-добрия вариант,но и тези комбинации по-горе също ще дават много добра защита.Слагай си безплатните комбинации и не му мисли,все пак става въпрос за домашно ползване,нали така?

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 242,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Eset Smart Security не съм запознат с нея,но по-принцип интегрираните пакети за мен са по-добрия вариант,но и тези комбинации по-горе също ще дават много добра защита.Слагай си безплатните комбинации и не му мисли,все пак става въпрос за домашно ползване,нали така?

Да,за домашно ползване ,но преди имах Nod 32 и компа ми беше пълен с спайуери и най-различни глупости от тогава съм с Касперски и изчисти всичко ама него не мога да го търпя и сага за това търся да сложа нещо друго. И ако инсталирам защитна стена ще ми блокира ли uTorrent-а?

Редактирано от zubracha (преглед на промените)

Да,за домашно ползване ,но преди имах Nod 32 и компа ми беше пълен с спайуери и най-различни глупости от тогава съм с Касперски и изчисти всичко ама него не мога да го търпя и сага за това търся да сложа нещо друго. И ако инсталирам защитна стена ще ми блокира ли uTorrent-а?

Ако не искаш да купуваш - ползваш безплатните Avira/или Аваст/ + Online Armor Free Edition

Аз съм с Кав 8.0.0.357(a.b.c) + Outpost Firewall Pro версия 6.5.2358.316.0607 нямам никакво забавяне в нета,системата не се товари.Определено по леко върви всичко.

Поздрави

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Ако не искаш да купуваш - ползваш безплатните Avira/или Аваст/ + Online Armor Free Edition

Аз съм с Кав 8.0.0.357(a.b.c) + Outpost Firewall Pro версия 6.5.2358.316.0607 нямам никакво забавяне в нета,системата не се товари.Определено по леко върви всичко.

Поздрави

А защитната ще товари ли на Sempron 3200+ 1,81 GHz , 1 GB Ram

А защитната ще товари ли на Sempron 3200+ 1,81 GHz , 1 GB Ram

На комп с тези параметри е:

Тип централен процесор AMD Athlon XP, 1800 MHz (13.5 x 133) 2200+

Дънна платка Gigabyte GA-7VT600P-RZ© (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio)

Чипсет на дънната платка VIA VT8377 Apollo KT600

Системна памет 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)

Работя основно с Фотошоп и други програми за фоторедактиране.Интернета ми е 16 мегабита.

Какво ви помага Outpost Firewall Pro, това беше първия Firewall който съм използвал, но тогава Kaspersky нямаше Firewall.

Нима нямаше, до колкото си спомням, излязоха по-едно и също време Kaspersky Anti hacker ветеран в бранша най- добрия FireWall който бях ползвал преди и сега вече интегриран в пакета на Кис и с доста подобрения.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

За съжаление защитната стена на Eset-a ми блокира uTorrent-a :friends1: . Бърках в списъка за изключения и от там го махнах ама пак ми го ограмичава.Това става с всяка инсталирана стена до сега.Ще имам ли голям недостатък в защита ако нямам защитна стена?

Редактирано от zubracha (преглед на промените)

За съжаление защитната стена на Eset-a ми блокира uTorrent-a :friends1: . Бърках в списъка за изключения и от там го махнах ама пак ми го ограмичава.Това е става с всяка инсталирана стена до сега.Ще имам ли голям недостатък в защита ако нямам защитна стена?

Много голям.

За съжаление защитната стена на Eset-a ми блокира uTorrent-a :lol6: . Бърках в списъка за изключения и от там го махнах ама пак ми го ограмичава.Това е става с всяка инсталирана стена до сега.Ще имам ли голям недостатък в защита ако нямам защитна стена?

Ползвай Кис 7.0.0.125 или Кис 2009 - никога не съм имал проблем с торент клиентите :speak:

За съжаление защитната стена на Eset-a ми блокира uTorrent-a :lol6: . Бърках в списъка за изключения и от там го махнах ама пак ми го ограмичава.Това е става с всяка инсталирана стена до сега.Ще имам ли голям недостатък в защита ако нямам защитна стена?

Проблема най -вероятно е в uTorrent,обнови го до актуална версия.

А никой ли не се сеща - дали не е реално шпиониране? По въпроса Mamutu 1.7 бе просто с подобни констатации... Поздрави

А никой ли не се сеща - дали не е реално шпиониране? По въпроса Mamutu 1.7 бе просто с подобни констатации... Поздрави

Според мен става въпрос за несъвместимост. "Реално шпиониране" от страна на ?

Логовете на Mamutu 1.7 бяха с много странни констатации - когато се уморих от единични проверки - деинсталирах програмата... А тя упорито си твърдеше - за всевъзможни съмнителни файлове- предимно с безплатни програми - ясно е - за техните автори се шпионира ... Пак ще я инсталирам -засега обаче не ми е нужна...Поздрави

Логовете на Mamutu 1.7 бяха с много странни констатации - когато се уморих от единични проверки - деинсталирах програмата... А тя упорито си твърдеше - за всевъзможни съмнителни файлове- предимно с безплатни програми - ясно е - за техните автори се шпионира ... Пак ще я инсталирам -засега обаче не ми е нужна...Поздрави

И кои са тези безплатни програми?Би ли информирал?

uTorrent, Orbit Downloader, Gom player проявяваха самоинициативност за свързване с мрежата ,както и 4-те ми браузъра... Едва ли във всички случаи е в полза на авторите на програмите, защото е възможно и допълнително инжектиране от други... Може да се противодейства със защитна стена, справяща се отлично с тестове за вътрешни атаки - а те са само няколко ... Поздрави

McAfee е супер яка анти вирусна според мен. :huh: Не товари, пък и когато я ползвам нямам вируси на компа :super:

Преди известно време McAfee класифицираше официалната страница на Twister като непрепоръчителна ... Китайските представители "отговориха", че американският защитен продукт не "вижда" дори 50% от вредоносния код установим с тяхната програма...През последната година съм ползвал и двете програми - считам азиатската преценка за по-достоверна .... Поздрави

Аз съм си фен на Kaspersky отдавна но ме учу ди че аваст не е включен към анкетата щото и тя доста ми харесва но най много ме изненада че нода води просто не съм съгласен но всеки с мнението си

Сега след като преинсталнах уина си сложих AVG 7.5 Professional Edition комбинирана със ZoneAlarm Pro (firewall) който има и Anti-Spyware! ;) Надали има по-добра защита! :rolleyes::)

Редактирано от GiGab¥Te (преглед на промените)

Сега след като преинсталнах уина си сложих AVG 7.5 Professional Edition комбинирана със ZoneAlarm Pro (firewall) който има и Anti-Spyware! ;) Надали има по-добра защита! :rolleyes::)

Явно си имаш причини за да НЕ сложиш най- новата версия на AVG Anti-Virus 8 Professional edition

Явно си имаш причини за да НЕ сложиш най- новата версия на AVG Anti-Virus 8 Professional edition

Ако искаш вярвай преди 3 месеца бях с нея! Има Anti-Virus, Anti-Rootkit, Anti-Spyware, Firewall и други но не ми допадна. Хубава е на външен вид но защитната стена е малко бъгава! AVG 7.5 Pro си е най-добрата AVG. А като е комбинирана с най-добрия Frewall - ZoneAlarm Pro става перфектната защита! Дори ако имаш зон аларма не ти трябва антивирус щото защитната стена е толкова усъвършенствана че няма да допусне никакъв червей, троянец или още по малко - спауер. Но съм и с AVG за всеки случай! :rolleyes:

Редактирано от GiGab¥Te (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.