Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя антивирусна програма предпочитате и защо? (част 1)

Featured Replies

""""ЦИТАТ(kamkos @ 21.04.2008г. в 21:29ч.)

здравейте

аз не разбирам много от антивирусни но искам да попитам(без да ми се смеете ) какво ще кажете за dr.web

Ами ... скенера му е добър , но в тестовете (и попринцип) се представя не много добре .. """" Пак ми е весело - браво на Хари Потър - колко ли е прав !? .... Отличният скенер Dr Web Cureit e безплатната реклама на ставащата все по-добра и качествена руска програма,която може да се ползва и на БГ език .... Поздрави

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 242,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Ами ... скенера му е добър , но в тестовете (и попринцип) се представя не много добре ..

Хари,имам въпрос.

Ти ползвал ли си програмата?Колко време?Какви са личните ти впечатления?

""""Няколко думи и за Комодо - За Бога, братя, не си я инсталирайте...Блокира цялата машина и не позволява да се инсталира, каквато и да е програма на машината...Бягайте от нея, като дявол от тамян!

Това не е вярно изобщо.Бил съм с тази програма и щом 10 годишният ми син се справяше...какви проблеми има?"""" Само от любопитство - защо изостави най-добрата безплатна програма ? Доста са мненията,че тя е по-добра от вградените защитни стени на всички интегрирани пакети .... С KAV също отлично се сработва .... Поздрави

Проблема със "забавянето на нета"при версия 7.0.0.125 не съществува.Казвам го защото съм отдавна с нея.Скороста ми при данлоуд и ъплоуд не е нарушена...

Проблемът се появи веднага след 6.0.300 или дори още при 6.0.299 и от тогава си стои - скоростта ми падна над 5 пъти и си продължава да е много зле.

Значи теглих 1 версия на Avast мога да кажа че е пълна боза и целия комп. скапва ... взе всичко да зарежда по бавно , как разбрах ли ? - След инсталването рестартнах всичко както е инсталирам докато ми отвори kaldata 1 час чакам премахвам аваст в смисъл спирам я и всичко ок пускам пак забива ... версията е 4.7 Proffesional не знам дали другите версии са такива дори ми намира троянци в C: System VOlume

Значи теглих 1 версия на Avast мога да кажа че е пълна боза и целия комп. скапва ... взе всичко да зарежда по бавно , как разбрах ли ? - След инсталването рестартнах всичко както е инсталирам докато ми отвори kaldata 1 час чакам премахвам аваст в смисъл спирам я и всичко ок пускам пак забива ... версията е 4.7 Proffesional не знам дали другите версии са такива дори ми намира троянци в C: System VOlume

Коя по-точно версия си изтеглил 4.7.... и от къде? Защо не сложи новата версия avast! 4.8.1169 ?

Поздрави!

Отмятам се от думите си за NOD32 :speak:

Махнах я тази гадост още вчера.Последната версия-3.0 си се изключваше "самичка" след оопределено време (около 3-4 часа онлайн).

За пореден път се убедих, че да ползваш антивирусан със фиксове и т.н. не си заслужава.

Инсталирах си Avast! и той при пълното сканиране откри червейче във самия фикс да го таковам в историята.

NOD32 може да си е хубава програма, но вече отново ще се доверявам на безплатните антивирусни, които си вършат твърде добре работата cool.gif

С благодарности на dragozow за което :)

Инсталирах си Avast! и той при пълното сканиране откри червейче във самия фикс да го таковам в историята.

Ще те помоля да посочиш,коя версия инсталира,предполагам,че е тази Avast Home 4.8.1169, понеже, имам добри впечатления от нея.

Поздрави! :speak:

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Да-Аvast! Professional Bulgarian 4.8.1169 :angry:

Преди около година ползвах avast!, след това касперски-различни версии, няколко пъти НОД32, но сега установих, че sa свършили доста работа по програмата.

Мисля да остана с нея :)

Да-Аvast! Professional Bulgarian 4.8.1169 :angry:

Преди около година ползвах avast!, след това касперски-различни версии, няколко пъти НОД32, но сега установих, че sa свършили доста работа по програмата.

Мисля да остана с нея :)

Home версията също не отстъпва,направих няколко малки теста и съм много впечатлен,особено от модула Интернет щит/WebGuard

Поздрави! cool.gif

p.s. забравих да спомена ,че теста го проведох успоредно с kis7,която така или иначе си остава любимата ми програма,затова съм впечатлен от Avast Home 4.8

Home версията също не отстъпва,направих няколко малки теста и съм много впечатлен,особено от модула Интернет щит/WebGuard

Поздрави! cool.gif

p.s. забравих да спомена ,че теста го проведох успоредно с kis7,която така или иначе си остава любимата ми програма,затова съм впечатлен от Avast Home 4.8

Касперски си е Касперски.Мерцедесът на антивирусните.

Но машината ми е слаба и се задъхва от него.

Ако Avast! пропусне някоя буба-ще видим какво ще го правим cool.gif

Касперски си е Касперски.Мерцедесът на антивирусните.

Но машината ми е слаба и се задъхва от него.

Ако Avast! пропусне някоя буба-ще видим какво ще го правим cool.gif

Avast Home 4.8+добре конфигурирана защитна стена/дори и вградената/върши работа.Както казват тийнчетата- Мнооо яко ;)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Avira Premium Security Suite 8 +Comodo Firewall Pro - с 2 защитни стени в активен режим - след обучението им вече питат само когато е с причина...Не се чувства загуба на скорост....При защитната стена на Авира има подобрения -тази стена реагира по-бързо.... Ако неволно се разреши свързване при едната стена на дадено приложение - втората го спира... Засега може-би най-оптимално защитно решение за компютър с домашно ползване - тествано и проверено - напълно безплатно за близките месеци..... На чиста система първо се инсталира корейската програма - ако в България има и други привърженици на неправилно наричаната "параноична" защитеност .....Оставам така докато на практика се убедя дали е уместно елиминирането на която и да е от двете стени... Поздрави

Avast Home 4.8+добре конфигурирана защитна стена/дори и вградената/върши работа.Както казват тийнчетата- Мнооо яко :whist:

а съм с аваст 4.8 обаче вградената нещо ми бъгясваше интернета бихте ли ми препоръчали стена която се понася с аваста

Проблемът се появи веднага след 6.0.300 или дори още при 6.0.299 и от тогава си стои - скоростта ми падна над 5 пъти и си продължава да е много зле.

Не мога да си го обясня това,защото при мене е перфектно.На служебният комп имаше проблем но се оказа,че причината е в доставчика.

""""Няколко думи и за Комодо - За Бога, братя, не си я инсталирайте...Блокира цялата машина и не позволява да се инсталира, каквато и да е програма на машината...Бягайте от нея, като дявол от тамян!

Това не е вярно изобщо.Бил съм с тази програма и щом 10 годишният ми син се справяше...какви проблеми има?"""" Само от любопитство - защо изостави най-добрата безплатна програма ? Доста са мненията,че тя е по-добра от вградените защитни стени на всички интегрирани пакети .... С KAV също отлично се сработва .... Поздрави

Защото предпочетох Кис 7 пък и изгодно закупих лиценза с почти 50% отстъпка :wors:

ЕДИТ: http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/

Някакви мнения относно линка?

Аvast! Professional Bulgarian 4.8.1169 е и моят избор - отлична програма! Като гледам как някои се бронират -сигурно са постоянно при кърлежите...

Аvast! Professional Bulgarian 4.8.1169 е и моят избор - отлична програма! Като гледам как някои се бронират -сигурно са постоянно при кърлежите...

Антивирусния софтуер се определя/избира,според нуждите и каква информация се съхранява.Новата версия 4.8 излезе съвсем на скоро,не бързай със заключенията,Аvast! Professional Bulgarian 4.8.1169 защо не Аvast! Home Bulgarian 4.8.1169 ако беше избрал Home , тогава би било уместно , кой, какво,къде и как?Така, че без да скромничиш. :)

Поздрави!

Аз лично използвам NOD32 (легален) и съм изключително доволен.

П.П.: Иво, евала и аз това се опитвам да му обясня. Каквото чуе, че е добро край, това ще да е. Ако знаеш какви програми си слага, Отче наш. Той е повече от брониран е атакуван и все прави някакви "комбинации" и е максимално защитен. Ако му прочетеш коментарите направо ще откачиш от смях. Не, при него няма Швейцарски банки, той пази архивите на ФБР И ЦРУ.

Nikssi:

Проблемът със забавянето на нета при Касперски не е разрешен още! Аз наскоро го махнах, защото ми притъпяваше скоростта почти наполовина!

Проблема със "забавянето на нета"при версия 7.0.0.125 не съществува.Казвам го защото съм отдавна с нея.Скороста ми при данлоуд и ъплоуд не е нарушена,проблем с кометите нямам.И това при препоръчителните настройки...Проблема ти е другаде но не и в Касперски.Проблемът със скороста на зареждане на страниците за версии 321 и нагоре е детайлно обсъждан във форума на Касперски Лаб,както е неговото решение. Дори при Бетата на Кис 8.0.0.346 RC2 го няма този проблем поне не и при мене.Ако са променени настройките на Защитата за Интернет на максимум може да има извество забавяне на теория,но практически/тъй като при мене е на макс всичко / няма проблем.

Обърни се към доставчика си за скороста.

Няколко думи и за Комодо - За Бога, братя, не си я инсталирайте...Блокира цялата машина и не позволява да се инсталира, каквато и да е програма на машината...Бягайте от нея, като дявол от тамян!

Това не е вярно изобщо.Бил съм с тази програма и щом 10 годишният ми син се справяше...какви проблеми има?Създават се правила за достъп до интернет на приложенията,има доверена зона..какво още е сложното?И не на последно място има и прекрасна статия за инсталация и конфигурация ТУК както и за Kaspersky Internet Security 7

ТУК

Поздрави cool.gif

ЕДИТ:

Скороста на нета ми е 2048 и има включени два компа,така че скоростта ми пада и пак няма забавяне.

Инсталиран Кис 7.0.0.125 и на двата компа.

Служебният е 8 мега бита и там просто излитам...

Инсталиран Кав 7.0.0125 + Комодо 256Рам/1800 гига процесор

Кис 7.0.0.125 1.5 Г Рам / 3600 процесор

Нищо особенно нали?Има къде по яки машини от тези

Аз вярвам на очите си!!! Махнах Касперски и сложих AVG Free да не ти казвам, че машината ми се изстреля, като изтребител!

Имам предвид както скоростта на нета, така и за бързодействието на ОС. С Касперски свалях 400kb/s а с AVG Free сега свалям с 650kb/s!

Има разлика, нали? А за комодото, аз лично не разбирам от мрежова защита, но затова пък жена ми от няколко години си правеше експерименти с анти-вирусен софтуер и има доста голям опит в това начинание, а и с английския се справя много добре, така че за настройки и хлапетии не ми говори!

Ще ти дам един пример - решихме да инсталираме браузерът Mozilla, обаче даде блокаж...Тогава поставихме инсталационния файл на браузъра в сигурната зона на стената, за да не го закача въобще; да, ама - не...Пак не позволява да се стартира ексето на програмата. Опитахме всичко, но уви...! Изключихме защитната стена и безпроблемно инсталирахме браузъра. Освен това, Комодо често ми блокирваше машината и всичко се нормализира, когато махнах това софтуерно недоразумение - Комодо!

Бегайте от тази защитна стена, ако не искате да си скубите косите!!!

Няма антивирусна коята не съм ползвал от доста години опит. Убедил съм се че най-добрата антивирусна е човека зад клавиатурата.

В момента ползвам F-Secure и съм доволен много. Трябва да се има предвид за какво използваш интернет връзката си, това е най-важното според мен. Трябва да се вместваш с пропорциите на машината ти, не да слагаш тежка антивирусна на слаб компютър. Отваряш ли си само определени форуми и сайтове( без да пипаш в огъня) програмки като Avast и Nod32 ще те предпазят. Много е важно да знаеш за какво използваш интернет връзката си! Също е важно да можеш да настроиш правилно антивирусната програма която използваш.

Най- дълго съм използвал Nod32 и съм се убедил че програмката е една реклама която седи на компа за украса. Аваста го ползвах около месец и ми остави доста отрицателна оценка. За програмите Касперски и Панда съм се убедил че са едни от най пищящите за нищо програми. BitDefender ми е направила добро впечатление и мога да и дам спокойно плюсова оценка. За другите които пропуснах няма нужда да говоря...

Това е лично моя оценка и затова не искам да стават спорове. Всеки си има мнение, то по скоро тук е малко като Левски или ЦСКА, но все пак говорим за сигурност.

Една защитна стена комплект с антивирусна е едно от най-добрите решения. Хубаво е от време на време да се прави по един тест онлайн.

Никога не съм се водил по мненията на другите, използвал съм всичко което се е казвало antivirus и затова си имам собствено мнение.

Успех в борбата с вредителите cool.gif

Едва ли те иронизира!Аз даже смятам,че ако се сложат 3 защитни стени ще е още по-сигурно!Едната пропуска,втората- и тя се дъни,но остава третата!!!И ценните данни са спасени!

Даже ми идват едни идеи....4,ама по-добре да мълча!

Чудя се само повтаряш ли си редовно:"В Русия съм,в Русия съм!"

Не знам какво толкова държите на тея компютри,сякаш сейф на швейцарска банка охранявате!

Вирустотал е с глобални идеи , момчета и момичета - и да загърбя славянството, идеите са същите -много качествени неща има и в програми от Азия-САЩ-Германия-Испания и т. н. Ползвам засега германо-корейски пакет и продължавам да го тествам ! В Украйна е такова творчество сега - по-добре да пропуснем Русия .... Всъщност вредоносният код си се развива навсякъде.... Понякога се чудя - коментари много - от всякакви хора - те си знаят какво знаят и какво не знаят.... Нека да не спамим - че пак ще ни изтриват.... Поздрави

много качествени неща има и в програми от Азия-САЩ-Германия-Испания и т. н.

Азия доста напредва с антивирусните си програми и техните продукти въобще не са за подценяване. Пробвал съм китайски продукти с много добро качество на работа.

Аз даже смятам,че ако се сложат 3 защитни стени ще е още по-сигурно!Едната пропуска,втората- и тя се дъни,но остава третата!!!И ценните данни са спасени!

Даже ми идват едни идеи....4,ама по-добре да мълча!

Този цитат ще си го запиша в личната колекция!

За програмите Касперски и Панда съм се убедил че са едни от най пищящите за нищо програми.

За Kaspersky не съм съгласен, за Панда и Аваст мога да се съглася,даже това твърдение го срещам за първи път,че Kaspersky пищи за глупости,напротив рядко се обажда,всеки с мнението си,това беше моето :)

Поздрави!

аз преди бях с АВГ фрии ,обаче нещо не ми вдъхваше доверие защото нито един път не беше хващала друго освен троянец.сякаш само това знаеше.след нея аваста ми откри 1 троянец 2-3 адуеара и 1-2 спайуера. така ,че горе долу е добра .

Аз вярвам на очите си!!! Махнах Касперски и сложих AVG Free да не ти казвам, че машината ми се изстреля, като изтребител!

.....

Ще ти дам един пример - решихме да инсталираме браузерът Mozilla, обаче даде блокаж...Тогава поставихме инсталационния файл на браузъра в .....

Бегайте от тази защитна стена, ако не искате да си скубите косите!!!

Интересно как така тази стена е сред топ 4 винаги на тестовете и как само при тебе става така?Буди недоумение у мене изказването ти.Но ти си решаваш.Форумът е свободно място за мнения нали,а не за каране :) Всеки според нуждите и изискванията си.Тегленето при мене не е приоритет макар,че не се оплаквам от скорост при теглене.

Въпрос:

-Колко време си бил с Касперски и с коя версия,Комодо също колко време ти трябваше да оцениш предимства и недостатъци?

Това,че ти се е увеличила скоростта на теглене не зависи от защитната стена а от нета.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.