Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя антивирусна програма предпочитате и защо? (част 1)

Featured Replies

Ето моята класация на антивирусни:

ESS/Nod32/ - Чудесен антивирус , интерфейс изчистен от глупости и шарении , постига откриваемост често 96-97% , бърза е (сканирането на около 10 ГБ трае 15-20 мин ...)

Kaspersky AV/Internet Security/ - Постига по - слаби резултати при откриване на зловреден код от Nod32 , макар и разликата да е малка се усеща ..................................................................... , интерфейса е изчистен и приятен - друго няма какво да кажа

BitDefender AV/Internet/Total/Security - Откъм ловене на вируси е в челните редици , интерфейса ми се струва леко " пренашарен" , но все пак ...............................................................................

Очаквайте скоро:

Допълнения към класацията и още много!

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 242,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Kaspersky AV/Internet Security/ - Постига по - слаби резултати при откриване на зловреден код от Nod32

сигурен ли си ? аз не съм

бърза е (сканирането на около 10 ГБ трае 15-20 мин ...)

Сигурен ли си за времето? Ако приемем 10гб за 20мин , което пишеш, я прави най -бавно сканиращия софтуер,от всички познати до сега.Това значи при хард 60гб да сканира 2 часа ohmy.gif ,Аваст/Кис/Авира за 60гб пълен хард, отделят не повече от 40-50 мин. Нод32 сканира доста по-бързо laugh.gif ,объркал си сметките нещо :)

Поздрави!

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Що такое :huh:VirDestrоyer дай повече информация за тази програма biggrin.gif предполагам ,че става въпрос за антивирусна, не за инструмент за чистене ;) не съм я срещал до сега

Поздрави!

Предполагам става дума за тази (Anvir Destroyer) - беше доста разпространена преди и все я бърках по име с Antivir...

2968-AnVir_Virus_Destroyer.gif

http://www.anvir.com/virusdestoyer/

PS: Незнаех, че още съществува...

Благодаря B-boy[styLe] ще се поровя малко в нета за повече инфо,интересно ми стана :huh:

Поздрави!

сигурен ли си ? аз не съм

Сигурен ли си за времето? Ако приемем 10гб за 20мин , което пишеш, я прави най -бавно сканиращия софтуер,от всички познати до сега.Това значи при хард 60гб да сканира 2 часа ohmy.gif ,Аваст/Кис/Авира за 60гб пълен хард, отделят не повече от 40-50 мин. Нод32 сканира доста по-бързо laugh.gif ,объркал си сметките нещо :)

Поздрави!

Разбира се, че не е така. Сигурно харда е някаква антика. За 20 минути аз сканирам над 300 GB с NOD32.

Благодаря B-boy[styLe] ще се поровя малко в нета за повече инфо,интересно ми стана ;)

Поздрави!

Куда Вы пошли - он опять странний ! Понятно? Не надо так.... Привет из Болгарии

Извинявам се , объркал съм сметките :)

Поздрави!

Ето моята класация на антивирусни:

ESS/Nod32/ - Чудесен антивирус , интерфейс изчистен от глупости и шарении , постига откриваемост често 96-97% , бърза е (сканирането на около 10 ГБ трае 15-20 мин ...)

Kaspersky AV/Internet Security/ - Постига по - слаби резултати при откриване на зловреден код от Nod32 , макар и разликата да е малка се усеща ..................................................................... , интерфейса е изчистен и приятен - друго няма какво да кажа

BitDefender AV/Internet/Total/Security - Откъм ловене на вируси е в челните редици , интерфейса ми се струва леко " пренашарен" , но все пак ...............................................................................

Очаквайте скоро:

Допълнения към класацията и още много!

Не знам какви допълнения ще направиш към класацията си, но дали и тия, дето си споделил с нас са твои или нечии чужди?

Не знам какви допълнения ще направиш към класацията си, но дали и тия, дето си споделил с нас са твои или нечии чужди?

Ааааа, негови са, негови. Как може изобщо да поставяш това под въпрос?! angry.gif

cool.gif

...Как може изобщо да поставяш това под въпрос?! angry.gif

cool.gif

Ами как - чета оценките за трите програми и не мога да повярвам на очите си, та затова попитах.

А защо никой не споменава Zone Alarm? Това е доста комплексна програма, при която има възможност да настройваш и най-малките детайли. Има си Anti-Virus, Anti-Spyware и Firewall. Ако искаш да върви по-леко оставяш всичко на auto и забравяш. Ако искаш по сигурна защита трябва да настроиш много неща, но наистина има ефект.

А защо никой не споменава Zone Alarm? Това е доста комплексна програма, при която има възможност да настройваш и най-малките детайли. Има си Anti-Virus, Anti-Spyware и Firewall. Ако искаш да върви по-леко оставяш всичко на auto и забравяш. Ако искаш по сигурна защита трябва да настроиш много неща, но наистина има ефект.

Защо ли, куца антивирусния модул на ZoneAlarm Security Suite не се е доказал, все още е много назад в тестовете,иначе само като FireWall е добра,спор няма :laughing5:

Поздрави!

Не мисля, че тестовете имат каквото и да е значение при избора на защитна програма, има достатъчно други "за" и "против". ZA Security Suite ползва антивирусен енжин на Kaspersky и справя се отлично, а за стената няма какво да говорим - тя беше и си е лидер. Проблемите са свързани с все още неразрешения, типичен за ZA проблем със забавяне старта на системата. Има някакъв напредък в последната засега версия, но не до степен, в която пакетът да се наложи.

Някои от критериите при избор на антивирусна пр.

Да бъде лесна за използване - независимо от това дали съответният потребител има опит при работата с компютри или някакви познания за компютърните вирусите, тя трябва да може да се използва лесно и бързо от абсолютно всеки.

Да бъде ефективна в идентифицирането на вируси - добрите антивирусни програми идентифицират бързо заразените файлове чрез сканиране в реално време.

Да бъде ефективна в почистването и изолирането на заразените файлове - добрите антивирусни програми ефективно почистват, изтриват или слагат под карантина заразените файлове, като не позволяват те да продължат да се разпространяват на твърдият диск или в Интернет

Активен доклад - антивирусните програми трябва да дават непосредствено известяване при намирането на вируси от сканирането в реално време и да предоставят лесно четими резултати от сканирането, включително и това, което са намерили и възможностите, от които може да се избере какво да бъде направено със заразените файлове.

Голям брой възможности за сканиране - най-добрите програми са тези, които предлагат голямо разнообразие от инструменти - от основно сканиране в реално време, до сканиране само на отделни файлове и блокиране на vbs java скриптове

Лесни за инсталиране - процесът от инсталирането на антивирусната програмата до първоначалното сканиране, трябва да може да се извърши само с няколко кликвания

Поддръжка - добрите антивирусни програми имат поддръжка чрез електронната поща/ mail сървър, възможност за директен чат онлайн или телефонен разговор. Трябва също да има и онлайн ресурси, като ” често задавани въпроси ” и налична бърза и удобна помощ

"""ZA Security Suite ползва антивирусен енжин на Kaspersky и справя се отлично, а за стената няма какво да говорим - тя беше и си е лидер.""" - Кога -къде и в кои тестове .... Да е жив и здрав Хари-Потър - още ми е весело благодарeние на него .....Поздрави

Някои от критериите при избор на антивирусна пр.

Да бъде лесна за използване - независимо от това дали съответният потребител има опит при работата с компютри или някакви познания за компютърните вирусите, тя трябва да може да се използва лесно и бързо от абсолютно всеки.

Да бъде ефективна в идентифицирането на вируси - добрите антивирусни програми идентифицират бързо заразените файлове чрез сканиране в реално време.

Да бъде ефективна в почистването и изолирането на заразените файлове - добрите антивирусни програми ефективно почистват, изтриват или слагат под карантина заразените файлове, като не позволяват те да продължат да се разпространяват на твърдият диск или в Интернет

Активен доклад - антивирусните програми трябва да дават непосредствено известяване при намирането на вируси от сканирането в реално време и да предоставят лесно четими резултати от сканирането, включително и това, което са намерили и възможностите, от които може да се избере какво да бъде направено със заразените файлове.

Голям брой възможности за сканиране - най-добрите п

рограми са тези, които предлагат голямо разнообразие от инструменти - от основно сканиране в реално време, до сканиране само на отделни файлове и блокиране на vbs java скриптове

Лесни за инсталиране - процесът от инсталирането на антивирусната програмата до първоначалното сканиране, трябва да може да се извърши само с няколко кликвания

Поддръжка - добрите антивирусни програми имат поддръжка чрез електронната поща/ mail сървър, възможност за директен чат онлайн или телефонен разговор. Трябва също да има и онлайн ресурси, като ” често задавани въпроси ” и налична бърза и удобна помощ

Отговора е само един Kaspersky Internet Security 7 :speak:

- Лесна за използване-дори при препоръчителни настройки

- Ефективна е -доказано на пазара

- Почиства вирусите и без да се налат разни упражнения през SAVE MODE - не всеки знае как се влиза там.

- Доклад - ами има и то подробен

- Възможности за сканиране - на практика неограничени,може дори да се зададе определена задача в менюто

- Лесна за инсталиране - просто по лесно не знам да има

- Подръжка - който е работил с нея знае,че директно от програмата може да влезе във връзка с ЛК,всеки законен притежател има персонален кабинет в Касперски Лаб / за питащите имам си /

Поздрави cool.gif

Аз във всички програми ли трябва да съм влюбен - все ми харесва по нещо.... Поздрави

Отговора е само един Kaspersky Internet Security 7 :)

- Лесна за използване-дори при препоръчителни настройки

- Ефективна е -доказано на пазара

- Почиства вирусите и без да се налат разни упражнения през SAVE MODE - не всеки знае как се влиза там.

- Доклад - ами има и то подробен

- Възможности за сканиране - на практика неограничени,може дори да се зададе определена задача в менюто

- Лесна за инсталиране - просто по лесно не знам да има

- Подръжка - който е работил с нея знае,че директно от програмата може да влезе във връзка с ЛК,всеки законен притежател има персонален кабинет в Касперски Лаб / за питащите имам си /

Поздрави cool.gif

Оффф , с твоя Касперски , големия Касперски , нищо не лови

ИСТИНАТА Е НОД32

Оффф , с твоя Касперски , големия Касперски , нищо не лови

ИСТИНАТА Е НОД32

Maniac......оливаш се тия дни :) То поне да ти плащаха, разбирам; иначе какво си го захвалил NOD-a като циганин-краден касетофон.

Колега Хари,

Истината е относително понятие...

Защо използвам Касперски?

За повече от 8 години не ме е предал никога.За писаниците,че имало проблеми с IE дори не е вярно,поне при мене не е имало такова нещо.Преди време,бях с Оутпоста той ми затваряше нета след употребата на Експлорера.Тежка била програмата?Версията 5 на Касперски,вече не беше толкова тежка.Бях го сложил на комп с 450 процесор и 64 РАМ ОС Уиндоус 2000,вървеше добре.След това на същият комп сложих НОД 32 2.50|Лицензиран-от Интернет доставчика|- и вече се забеляза проблем при зареждането на ОС. Махнах го и сложих старата Авира и се бачкаше добре.Същият комп сега се ползва от приятел със същата Авира+Комодо.За това колко бързо сканира и колко товари има писано доста и ако се попрочете и се пробва тогава може да се говори конкретно.

Бил съм с доста бети на Касперски,и знам как вървят Бета програмите и,бил съм и с Бетата на Нод ESS.Разорачоровам съм и не се задържа повече от 6 часа при мене. Сега на работен комп е сложена бета версия на Кис RC2/8.0.0.343 засега съм с добри впечатления.

При работа едновременно с Фотошоп,Илюстратор,други програми за графика и то с файлове от порядъка на 30-40 мб плюс включен Скайп и Браузъра Опера просто си работя спокойно.Всичко опира до ресурси и ако не можеш нещо да си го позволиш слагаш това което може.

Това е,поздрави и лек ден cool.gif

Ето още една възможност на Кис - виж прикаченият файл

:speak:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Мдаа, темата започна окуражаващо, а се май отива към катинар.

Е момчета виждам че много разбирате от вируси,не съм ви чел коментарите просто съдя по големината им.Пробвал съм всяка анти-вирусна система от тези в анкетата без Пандата ,но няма значение искам да кажа че и с всяка антивирусна програма съм хващал вирус при предположение че съм пускал да се Update програмата всеки ден.И в крайна сметка от 5 месеца съм без антивирусна програма ползвам всеки ден гугъл ровя се каде ли не свалям доста неща и отново нямам вирус.Просто пускам една чистачка Ad-aware SE от време на време да си сканира и това е!От тия антивирусни просто няма никакъв смисал вие си имате единствено духовна защита и си мислите че сте "защитени" cool.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.