Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя антивирусна програма предпочитате и защо? (част 1)

Featured Replies

""""Maniac......оливаш се тия дни То поне да ти плащаха, разбирам; иначе какво си го захвалил NOD-a като циганин-краден касетофон. """" Момчето ни прави весело - но вече е време да осъзнае - без да иска прави антиреклама на словашката марка.... Поздрави

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 242,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Е момчета виждам че много разбирате от вируси,не съм ви чел коментарите просто съдя по големината им.Пробвал съм всяка анти-вирусна система от тези в анкетата без Пандата ,но няма значение искам да кажа че и с всяка антивирусна програма съм хващал вирус при предположение че съм пускал да се Update програмата всеки ден.И в крайна сметка от 5 месеца съм без антивирусна програма ползвам всеки ден гугъл ровя се каде ли не свалям доста неща и отново нямам вирус.Просто пускам една чистачка Ad-aware SE от време на време да си сканира и това е!От тия антивирусни просто няма никакъв смисал вие си имате единствено духовна защита и си мислите че сте "защитени" cool.gif

Погрешни изводи - "" и слепецът между зрящите нищо не виждал ""... Поздрави

Здравейте колеги,искам да ви попитам за антивирусните програми.

Имам лаптоп тошиба/целерон 1.6 гх,рам 1 гб/ и операционна ситема windows vista home premium.Доскоро имах касперски 7.0 ,/кракнат/,всичко беще ок докато не ми показа -кодът ви е в черния списък и повече не се ъпдейтва.Ок махнах го и сложих ЕСЕТ НОД 32 3.00/също кракнат/,тръгна много добре ,до преди ден- няма достъп за ъпдейт.М...му,сложих бит дефендер ,регистрирах го :speak:

-много тежко тръгна

-накрая дотолкова заби ,че се наложи систем репаринг ,след което го нямаше.

Освен това имам инсталирана програмата еверест,тя ми показвапе

-антивирус ....програмата ,която имах в момента

-antispyvare-уидос дефендер

-защита срещу троянски коне няма

Коя програма да сложа и как да имам защита срещу троянски коне?

Здравейте колеги,искам да ви попитам за антивирусните програми.

..Доскоро имах касперски 7.0 ,/кракнат/,всичко беще ок докато не ми показа -кодът ви е в черния списък и повече не се ъпдейтва.Ок махнах го и сложих ЕСЕТ НОД 32 3.00/също кракнат/,тръгна много добре ,до преди ден- няма достъп за ъпдейт.М...му,сложих бит дефендер ,регистрирах го :speak:

....

Кракнат Касперски?Искаш да кажеш с нелицензиран продукт нали?Нод има фиксчета но Касперски не.Купи си програмата,или сложи безплатна алтернатива,или ползваш БЕТА и участваш в тестирането на продукта безплатно.

Е момчета виждам че много разбирате от вируси,не съм ви чел коментарите просто съдя по големината им.Пробвал съм всяка анти-вирусна система от тези в анкетата без Пандата ,но няма значение искам да кажа че и с всяка антивирусна програма съм хващал вирус при предположение че съм пускал да се Update програмата всеки ден.И в крайна сметка от 5 месеца съм без антивирусна програма ползвам всеки ден гугъл ровя се каде ли не свалям доста неща и отново нямам вирус.Просто пускам една чистачка Ad-aware SE от време на време да си сканира и това е!От тия антивирусни просто няма никакъв смисал вие си имате единствено духовна защита и си мислите че сте "защитени" cool.gif

Ad-aware SE това е Anti-spyware програма,Anti-virus програма е съвсем друго нещо,не ги бъркайте,а това, че няма смисъл,очаквам да пишеш в най- скоро време в раздела Сигурност и антивирусна защита HELP MY GOD, I HAVE VIRUS !!!!

Поздрави!

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

1. Avast

2. Bitdefender

3. Avira antivir

Кои от версиите им визираш и най-вече ЗАЩО ? Поздрави

Avast Home 4.8 заради anti-spyware/anti-rootkit модулите,при останалите безплатни просто липсват.

Поздрави

Avast Home 4.8 заради anti-spyware/anti-rootkit модулите,при останалите безплатни просто липсват.

Поздрави

Вярно е - а ако му се добави безплатна качествена защитна стена - става комплексна защита и то на ниво - и без да се купуват програми ..... Поздрави

Поздрави

При Antivir също има root-kits скенер, поне от година.

Редактирано от thomson (преглед на промените)

При Antivir също има root-kits скенер, поне от година.

При безплатната версия на Antivir, root-kits скенера се инсталира отделно,но сега вече при 8-ма версия вече си е вграден,но само засича заплахата без да я премахва,тази малка подробност я пропусна да я споменеш laugh.gif

Поздрави!

И защо ли отново събеседването е за безплатните версии ? Естествено е платените да са по-добри ..... Поздрави

И защо ли отново събеседването е за безплатните версии ? Естествено е платените да са по-добри ..... Поздрави

Ти как мислиш,най-употребявани/предпочитани от нас потребителите,затова и коментарите са насочени повече към тях :question:

Поздрави!

При безплатната версия на Antivir, root-kits скенера се инсталира отделно,но сега вече при 8-ма версия вече си е вграден,но само засича заплахата без да я премахва,тази малка подробност я пропусна да я споменеш laugh.gif

Поздрави!

Тук грешиш - отделно беше самo бета версията на модула

23717985yx3.jpg

...от много време си го има и в 7.06.00.270

43122998ox5.jpg

Новото в 8-ма на снимката е - Follow symbolic links

TNN, mihnev_sz => обърнете внимание на това преди да коментирате безплатните програми:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=1679

Не винаги безплатното означава и по-лошо...има си и съвестни програмисти...Отделно някои от платените програми просто използват един красив интерфейс с функции, които човек може да направи и ръчно ако знае къде да ги намери...Това се отнася най-вече до програми за поддръжка на компютъра...а иначе за антивирусните решения, спор няма, че уж платените такива са с по-добър support...Така или иначе има доста Anti-rootkits инструменти на пазара и засега уж GMER е най-добрия в това отношение.Има обаче още какво да се изисква в тази насока...

Поздрави!

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

B-boy[styLe] не съм подценявал безплатните програми и не съм споменавал, че няма такъв модул Antivir, жалко, че не мога да покажа снимка,понеже вече не съм със 7-мицата на Antvir ,бях си инсталирал допълнителния anti-rootkits модул,след сканиране само ми изписа проблемите без да ми даде опция за поправка.

Поздрави!

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

аз ползвам от бая време nod32 не за друго защотото мащината ми не позволява да ползвам по мощен инструмент срещу вирусите мащината ми е 2.53 Mgh 512 ddr2 ram кажете някои друга която е по добра и е лека във същото време

Някой път се оказва, че ги предпочитам всичките - естествено платените версии имам предвид.....Който иска да се задоволява с безплатните .....Те не са съпоставими ...Изключенията са малко.... Но нали трябва да има развитие - най-лесно е да възприемеш рекламното по-ниско ниво на представяне и да спреш дотам - споделям това за да стимулирам стремежа за развитие - той е естествено заложен при всеки интелигентен човек... Ако някой създава проблемности или ограничения за каквото и да било - това води до намиране на различни решения за неутрализирането и преодоляването им ....Нямам желание повече да досаждам на напредналите.... Поздрави

Пише един редовен потребител на Касперски (4 години), а сега вече потребител на Avast Home. Ще попитате сигурно, защо съм сменил антивируса? Ами никак не ми се искаше, но от месец насам забелязах, че браузърите ми (Опера, ИЕ7, Лисицата и Нетскейп) практически на моменти не искаха да ми отварят страниците - направо се измъчих! Не съм и предполагал, че проблема може да е в Каспереца, но след всякакви еквилибристики и почиствания - даже и преинсталация на Уина - се стигна и до него! Забелязах, че като го изключа след 2-3 мин. браузърите просто "рипваха", а след включването му те пак зацикляха! Съответно започнах да се ровя из настройките му, но всичко беше безрезултатно! Стигнах до там, че почнах да слагам по-нови и по-стари версии - безрезултатно! Накрая сложих Avast Home и просто се родих - аз съм имал бърз нет (на БТК 12 мегабита съм).

П.П. Съмнявам се, че някой фикс от новите на Microsoft, е в някакво противоречие с Касперски и от там идва проблема, защото до преди месец и нещо такъв проблем просто липсваше.

аз ползвам от бая време nod32 не за друго защотото мащината ми не позволява да ползвам по мощен инструмент срещу вирусите мащината ми е 2.53 Mgh 512 ddr2 ram кажете някои друга която е по добра и е лека във същото време

С тези параметри която и да сложиш няма да има проблем.Препоръчвам от безплатните антивируст Аваст + Комодо за защитна стена.От платените няма да спамя...но се знаят предпочитанията ми.

Успех

Пише един редовен потребител на Касперски (4 години), а сега вече потребител на Avast Home. Ще попитате сигурно, защо съм сменил антивируса? Ами никак не ми се искаше, но от месец насам забелязах, че браузърите ми (Опера, ИЕ7, Лисицата и Нетскейп) практически на моменти не искаха да ми отварят страниците - направо се измъчих! Не съм и предполагал, че проблема може да е в Каспереца, но след всякакви еквилибристики и почиствания - даже и преинсталация на Уина - се стигна и до него! Забелязах, че като го изключа след 2-3 мин. браузърите просто "рипваха", а след включването му те пак зацикляха! Съответно започнах да се ровя из настройките му, но всичко беше безрезултатно! Стигнах до там, че почнах да слагам по-нови и по-стари версии - безрезултатно! Накрая сложих Avast Home и просто се родих - аз съм имал бърз нет (на БТК 12 мегабита съм).

П.П. Съмнявам се, че някой фикс от новите на Microsoft, е в някакво противоречие с Касперски и от там идва проблема, защото до преди месец и нещо такъв проблем просто липсваше.

Да имаше такъв проблем при версии 321,323,325.Всичко е поправено със следващ ъпдейт.Версия 125 е перфектна,няма бъгове,няма забавяне.И не на последно място е важно откъде е теглена програмата :clap:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

здравейте

аз не разбирам много от антивирусни но искам да попитам(без да ми се смеете ) какво ще кажете за dr.web

здравейте

аз не разбирам много от антивирусни но искам да попитам(без да ми се смеете ) какво ще кажете за dr.web

Ами ... скенера му е добър , но в тестовете (и попринцип) се представя не много добре ..

С тези параметри която и да сложиш няма да има проблем.Препоръчвам от безплатните антивируст Аваст + Комодо за защитна стена.От платените няма да спамя...но се знаят предпочитанията ми.

Успех

Да имаше такъв проблем при версии 321,323,325.Всичко е поправено със следващ ъпдейт.Версия 125 е перфектна,няма бъгове,няма забавяне.И не на последно място е важно откъде е теглена програмата :yanim:

Проблемът със забавянето на нета при Касперски не е разрешен още! Аз наскоро го махнах, защото ми притъпяваше скоростта почти наполовина!

Това, обаче не мога да го кажа за F-Secure, още при 6-та версия няма никакъв проблем с нета, а използва енджина на руснаците!

Няколко думи и за Комодо - За Бога, братя, не си я инсталирайте...Блокира цялата машина и не позволява да се инсталира, каквато и да е програма на машината...Бягайте от нея, като дявол от тамян!

Редактирано от IMG (преглед на промените)

"""""Няколко думи и за Комодо - За Бога, братя, не си я инсталирайте...Блокира цялата машина и не позволява да се инсталира, каквато и да е програма на машината...Бягайте от нея, като дявол от тамян! """""" При много хора работи отлично - не е невъзможно да се разучат настройките.... Но най-добре неуверени потребители да не експериментират с тази защитна стена - въпреки,че е почти перфектна .... Поздрави

Проблемът със забавянето на нета при Касперски не е разрешен още! Аз наскоро го махнах, защото ми притъпяваше скоростта почти наполовина!

Проблема със "забавянето на нета"при версия 7.0.0.125 не съществува.Казвам го защото съм отдавна с нея.Скороста ми при данлоуд и ъплоуд не е нарушена,проблем с кометите нямам.И това при препоръчителните настройки...Проблема ти е другаде но не и в Касперски.Проблемът със скороста на зареждане на страниците за версии 321 и нагоре е детайлно обсъждан във форума на Касперски Лаб,както е неговото решение. Дори при Бетата на Кис 8.0.0.346 RC2 го няма този проблем поне не и при мене.Ако са променени настройките на Защитата за Интернет на максимум може да има извество забавяне на теория,но практически/тъй като при мене е на макс всичко / няма проблем.

Обърни се към доставчика си за скороста.

Няколко думи и за Комодо - За Бога, братя, не си я инсталирайте...Блокира цялата машина и не позволява да се инсталира, каквато и да е програма на машината...Бягайте от нея, като дявол от тамян!

Това не е вярно изобщо.Бил съм с тази програма и щом 10 годишният ми син се справяше...какви проблеми има?Създават се правила за достъп до интернет на приложенията,има доверена зона..какво още е сложното?И не на последно място има и прекрасна статия за инсталация и конфигурация ТУК както и за Kaspersky Internet Security 7

ТУК

Поздрави cool.gif

ЕДИТ:

Скороста на нета ми е 2048 и има включени два компа,така че скоростта ми пада и пак няма забавяне.

Инсталиран Кис 7.0.0.125 и на двата компа.

Служебният е 8 мега бита и там просто излитам...

Инсталиран Кав 7.0.0125 + Комодо 256Рам/1800 гига процесор

Кис 7.0.0.125 1.5 Г Рам / 3600 процесор

Нищо особенно нали?Има къде по яки машини от тези

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.