Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя антивирусна програма предпочитате и защо? (част 1)

Featured Replies

С позволение от всички тук се намесвам отново.

Доста нови неща има във всички антивирусни програми, особено в новите версии, появили се през 2008 г. Обхватът на защитата е разширен и подобрен: включени са и допълнителни модули срещу rootkit, adware, spyware и други. Появика се и комплексни решения за зашита от типа Internet security, Total Security и други подобни.

В този смисъл, считам, че подобни анкети за НАЙ-ДОБРИЯ, но само от ДОБРИ ПРОГРАМИ за защита, не бива да се правят. Крайно време е да се спре напълно безсмисления дебат коя е най-добрата антивирусна програма.

С това свое мнение никого не искам да обидя.

По-добре е да се дава информация от независими източници за тестове, в които участват посочените програми за защита.

И нека всеки си избере програма по свой вкус, по свои критерии и не на последно място - по свой джоб.

И нека няма изказвания от сорта......" тази програма ми откри много гадини, а пък предходната - нищо не откри".

В такъв случай ако сте сериозни, моля посочвайте версиите на двете програми; вирусната база; дата и час на последния ъпдейт.

Да, ама как да стане това, като масово се използва кракнат софтуеър. А подобни сравнения при кракнати програми са невъзможни.

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 242,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Това е много относително. По принцип, NOD32 не го ли пипнеш след инсталацията и да го настроиш както трябва, изпуска доста неща. Това доста хора не го знаят и говорят ли говорят, че NOD32 не ловял...Най-добре си лови даже. Преди няколко месеца си направих експеримент - бях карал около година и половина с NOD32 и сложих Kaspersky, само и само да видя, дали ще намери нещо. Е, абсолютно нищо. Явно нода си е вършил работата, като е настроен както трябва. И още нещо - сканирането на целия компютър отне около 2 часа и половина, а NOD32 го прави за около 25 минути. Отделно, че Kaspersky си яде доста повече RAM и процесорно време - усеща си се. Та това е от мен.

Думи,думи...Kaspersky не хаби повече RAM от NOD32-3 версия.Отдавна ама много отдавна товареше компа.От версия 6 насам работи все по бързо.А за това,че настройките правят ефикасна програма съм съгласен. :speak: При Касперски също има настройки и то доста и затова е сложничко за тези които се срещат за пръв път с тази прекрасна програма.Нода засича с 30 % по малко гадини,а за лекуването и просто е безпомощен пред Касперски biggrin.gif Бил съм с Нод 32 и не ще повторя.За бързаците -беше легален Нода от интернет доставчика беше.Това което струва като пари за Касперски - 87 лева е направо смешна цена за това което получавате,а именно :Сигурност и антивирусна защита.

Виж тук тестовете изводи си направи:http://www.anti-malware.ru/index.phtml?part=tests&test=polymorphic

http://www.anti-malware.ru/index.phtml?par...surid=kav_speed и тази статия

Поздрави cool.gif

С позволение от всички тук се намесвам отново.

Доста нови неща има във всички антивирусни програми, особено в новите версии, появили се през 2008 г. Обхватът на защитата е разширен и подобрен: включени са и допълнителни модули срещу rootkit, adware, spyware и други. Появика се и комплексни решения за зашита от типа Internet security, Total Security и други подобни.

В този смисъл, считам, че подобни анкети за НАЙ-ДОБРИЯ, но само от ДОБРИ ПРОГРАМИ за защита, не бива да се правят. Крайно време е да се спре напълно безсмисления дебат коя е най-добрата антивирусна програма.

С това свое мнение никого не искам да обидя.

По-добре е да се дава информация от независими източници за тестове, в които участват посочените програми за защита.

И нека всеки си избере програма по свой вкус, по свои критерии и не на последно място - по свой джоб.

И нека няма изказвания от сорта......" тази програма ми откри много гадини, а пък предходната - нищо не откри".

В такъв случай ако сте сериозни, моля посочвайте версиите на двете програми; вирусната база; дата и час на последния ъпдейт.

Да, ама как да стане това, като масово се използва кракнат софтуеър. А подобни сравнения при кракнати програми са невъзможни.

Съгласен съм.Трябва да уважаваме избора на хората.В крайна сметка е най важно кой стои зад клавишите нали? cool.gif

Гласувах за Авира,защото в момента съм с нея.Откакто поради недоглеждане със hijackthis 2.1 си скапах аваст-а,първо бях със спайуер терминатор(Клам Уин),после и него махнах и съм с авира.B-boy,кога да й очакваме версия 8.0?

Засега няма още инфо в официалният сайт за безплатната версия на Авира версия 8.Ако си в час с немският попрочети във форумите.Авирата също е добро решение съчетата с добра защитна стена и...внимателно гледайте какво трие,че да не посинее екрана като на един колега.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Аз съм много доволна от Avast.Сканира бързо и не допуска вируси в компютъра ми.За който се чуди с какво да смени старата си антивирусна мога да кажа, че Avast е добър избор или Касперски ;)

Редактирано от sosorry (преглед на промените)

Аз съм много доволна от Avast.Сканира бързо и не допуска вируси в компютъра ми.За който се чуди с какво да смени старата си антивирусна мога да кажа, че Avast е добър избор или Касперски ;)

Няма "или" :nono: има само един избор :hush:

Аз дадох глас за F-secure много съм доволен от нея има много добра защита защото аз се ровя във много саитове и няма как да не хванеш вирус и така като я слохих ми исчкисти компютъра и той сега си е както беше когато си го взех бърз добър и ми върши работа F-secure е една от най-добрите! :jumping11:laugh.gif

Бих предложил паралелно с тази анкета да има и една друга:Кой си е платил за антивирусна програма?

Не за друго,а защото кракнатата антивирусна рано или късно дава фира biggrin.gif

Аз съм потребител на AVG кажи речи от самото начало.Досега не съм имал никакви проблеми с вируси,а доста се ровя и си правя опити с нови програми.За спорта съм качвал и други антивирусни,ей така за проба.Най-учудващото беше когато на снимките от цифровия ми апарат AVAST-а изпищя че има вирус :speak:

Лошото е че MS се ориентират към изкупуване на антивирусни компании,така и тези пари ще отиват в техния джоб.

От известно време и AVG вече е платена.Засега си имам код за активация който си работи след всяко преинсталиране,ама се не знае докога!

Бях го писал това мнение още в началото на първите версии на темата,а именно:Най-добрата антивирусна програма е легалната (безплатната или платената) cool.gif

Бих предложил паралелно с тази анкета да има и една друга:Кой си е платил за антивирусна програма?

Не за друго,а защото кракнатата антивирусна рано или късно дава фира biggrin.gif

Аз съм потребител на AVG кажи речи от самото начало.Досега не съм имал никакви проблеми с вируси,а доста се ровя и си правя опити с нови програми.За спорта съм качвал и други антивирусни,ей така за проба.Най-учудващото беше когато на снимките от цифровия ми апарат AVAST-а изпищя че има вирус :speak:

Лошото е че MS се ориентират към изкупуване на антивирусни компании,така и тези пари ще отиват в техния джоб.

От известно време и AVG вече е платена.Засега си имам код за активация който си работи след всяко преинсталиране,ама се не знае докога!

Бях го писал това мнение още в началото на първите версии на темата,а именно:Най-добрата антивирусна програма е легалната (безплатната или платената) cool.gif

Нищо ново на хоризонта,да не би да си го платил,случайно?

От известно време и AVG вече е платена.

Сигурен ли си,че няма Free,я виж AVG Anti-Virus Free Edition 7.5.519

Поздрави!

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Нищо ново на хоризонта,да не би да си го платил,случайно?...

Поздрави!

Имам издаден лицензен номер,и засега все още е активен.Ползвам програмата от времето когато беше безплатна.След регистрация са ми издали SN ,който е един вид легитимност.

Ако се стигне до плащане,бих си платил специално за AVG.

Все пак това е анкета за сондиране на мнения,а не Светата Инквизиция за това че не ползваме твоята антивирусна cool.gif

Безплатната програма AVG Anti-Virus Free Edition 7.5 няма някои от най необходимите модули.Проблема се решава със инсталиране на добра безплатна защитна стена,например като Online Armor 2.1.0.119 или Comodo Comodo_Firewall_3.0.19.318

За справка виж тук

AVG Internet Security какво предлага и колко струва в сайта на AVG.BG - 105,79 лева

Kaspersky Antivirus, Antihacker, Antispam (KIS 7) OEM за 87 лв /1 лиценз за една година/ - в сайта на Касперски Лаб Бг

lekarstvo.com

и коя къде е в този тест - http://www.matousec.com/projects/windows-p...rewalls-ratings

Вярно изборът е личен.Не съм бил с AVG не коментирам достойнствата и,но Kaspersky си е винаги в челната тройка;) Кой си е купил програмата?Аз да,но ти ...Лиценза се дава за определено време срещу определена сума или промоционално във формата на безплатен за определено време.Пожизнен няма!Кракнатият софтуер?Крак за AVG има,за Касперски се слага ключ.Знам за разните крачета позволяващи това и онова,знам но се слага ключ а не се инсталира някое ехе cool.gif

И не се карайте,спорете но пазете добрият тон.

Поздрави ;)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

нямам антивирусна заредена, имам няколко отделни скенера и тях ползвам, защитна стена ползвам на XP-to колкото да се каже че имам и такова нещо (мога и без него), имам доста отделни други програми за spyware, но нищо не стои заредено в паметта. Освен това и съм с реално (публично) IP и нямам никакви проблеми. Най-голям смях ме напушва когато чия някой как се е заразил докато разглежда страници с големия "боклук" IE, който уж сам пускал вирусите. Когато се работи с браузер трябва да се гледа къде и върху какво се цъка, ане да обвиняваме IE, че бил вирусо дружелюбен.

нямам антивирусна заредена, имам няколко отделни скенера и тях ползвам, защитна стена ползвам на XP-to колкото да се каже че имам и такова нещо (мога и без него), имам доста отделни други програми за spyware, но нищо не стои заредено в паметта. Освен това и съм с реално (публично) IP и нямам никакви проблеми. Най-голям смях ме напушва когато чия някой как се е заразил докато разглежда страници с големия "боклук" IE, който уж сам пускал вирусите. Когато се работи с браузер трябва да се гледа къде и върху какво се цъка, ане да обвиняваме IE, че бил вирусо дружелюбен.

Моят племенник също така на майка си не е сложил нищо,ама нищичко ;) и през 3 месеца преинстал ohmy.gif Е харда си е твой мнението също cool.gif

Все пак това е анкета за сондиране на мнения,а не Светата Инквизиция за това че не ползваме твоята антивирусна

ЦИТАТ(rulom @ 26.03.2008г. в 21:23ч.) *

Айде стига фамилиарничи,виж си постовете какво си писал,за това коментирам,напротив AVG като безплатна версия ми допада и не само на мен,но ти пишеш:

От известно време и AVG вече е платена.

Ами пиши по-конкретно за коя версия на AVG става въпрос,нали така?

Поздрави!

Айде стига фамилиарничи,виж си постовете какво си писал,за това коментирам,напротив AVG като безплатна версия ми допада и не само на мен,но ти пишеш:

Ами пиши по-конкретно за коя версия на AVG става въпрос,нали така?

Поздрави!

Да бе,ще пише да бе :laughing5: Нали си е ПЛАТИЛ програмата biggrin.gif Получил сериен номер човека,като един от пионерите в ползването на AVG.Може и да е дистрибутор biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

За мен най - добрите анти-вирусни са Касперски и Нод!

За съжаление Касперски ( в по - старите версии ) товари малко повече :)

аз преди бях с nod32 но видях в 1 клипче как се маха вирус с Avast! И реших да я пробам и след инсталацията и нямаше и 10 сек.. и ми откри г/д 5-10 троянски вируса... по-принцип Avast! и да не може да махне някои вирус пак ми го показва за това съм много доволен от нея..

Редактирано от orb17al (преглед на промените)

аз преди бях с nod32 но видях в 1 клипче как се маха вирус с Avast! И реших да я пробам и след инсталацията и нямаше и 10 сек.. и ми откри г/д 5-10 троянски вируса... по-принцип Avast! и да не може да махне някои вирус пак ми го показва за това съм много доволен от нея..

А настоил ли си Нод-а? :)

Аз съм почитател на ESET. От много време съм с него и си го плащам! С комбинация с ZoneAlarm и правилни настройки се получава една доста сполучлива защита. Ползвам ESET, защото е лека, лесна за настройка и има приятен интерфейс. За това дали хваща или не няма да споря. Аз съм доволен от работата й.

Редактирано от troi4o (преглед на промените)

Kaspersky Anti-Virus:Просто без Коментар за Касперски.Всички му знаят качествата. Безпорен №1 поне според мен в жанра.

Eset Nod32: Ползвал съм го за малко и трябва да призная че е много добър продукт и предимството му спямо касперски е лекотата му.Върши много добра работа.Другия "+" спрямо касперски е че кракнат Нод се намира по лесно и лиценза за НОД не е на принципа на Касперски с ключовете който влизат в бляк лист :)

Avast!: програмата е с добри качества, но лично на мене не ми харесва, не мога да се обоснова :ph34r: Просто ми е антипатична иначе е много добро безплатно решение.

AVG Anti-Virus: ползвал съм безплатната версия доста време и трябва да кажа че беше доста прилична.НЕзабележима.Върши си работата чисто и точно. Без забележки.

Avira Antivir: в момента съм с нея.Качествена безплатна антивирусна.Една от 3те най-добри безплатни(Аваст и АВГ)

BitDefender: нямам особено много наблюдения но поне според мен не е на такова ниво тази антивирусна за да е shareware,но така са решили. Иначе в класациите беше продукт номер 1 за 2007,което доказва че не съм прав.

F-Secure Anti-Virus: нямам никакви наблюдения върху нея.

Panda Antivirus: както върху F-Secure Anti-Virus нямам наблюдения.Само съм чувал че са доста тежки и двете антивирусни.

Symantec (Norton) Anti-Virus: Поне по лично мое мнение качествен антивирус,само че найстина е много тежък.Някой хора упрекват Symantec но Нортон Антивирус като че ли винаги е бил на ниво ;) Поне по мое мнение де :P

ПП: направи ми впечетление че от анкетата отсъства McAfee за сметка на панда примерно.Мака предлага много надеждна защита,просто е на доста високо ниво. И ако трябва да направя класация както nikssi би изглеждала така:

Shareware

1.Kaspersky

2.Eset Nod32

3.McAfee

4.Symantec (Norton) Anti-Virus

5.BitDefender

Freeware

1.Avira Antivir Free edition

2.Avast! free edition

3.AVG anti-virus free edition

Или общо:

1.Kaspersky

2.Eset Nod32

3.McAfee

4.Symantec (Norton) Anti-Virus

5.BitDefender

6.Avira Antivir Free edition

7.Avast! free edition

8.AVG anti-virus free edition

Нямам наблюдения върху панда и F-Secure но по това което съм чувал те са около 5тото място ;) Поздрави!

Редактирано от Michael_forever (преглед на промените)

Kaspersky Anti-Virus:Просто без Коментар за Касперски.Всички му знаят качествата. Безпорен №1 поне според мен в жанра.

Eset Nod32: Ползвал съм го за малко и трябва да призная че е много добър продукт и предимството му спямо касперски е лекотата му.Върши много добра работа.Другия "+" спрямо касперски е че кракнат Нод се намира по лесно и лиценза за НОД не е на принципа на Касперски с ключовете който влизат в бляк лист :P

Avast!: програмата е с добри качества, но лично на мене не ми харесва, не мога да се обоснова :blow out candles: Просто ми е

антипатична иначе е много добро безплатно решение.

AVG Anti-Virus: ползвал съм безплатната версия доста време и трябва да кажа че беше доста прилична.НЕзабележима.Върши си работата чисто и точно. Без забележки.

Avira Antivir: в момента съм с нея.Качествена безплатна антивирусна.Една от 3те най-добри безплатни(Аваст и АВГ)

BitDefender: нямам особено много наблюдения но поне според мен не е на такова ниво тази антивирусна за да е shareware,но така са решили. Иначе в класациите беше продукт номер 1 за 2007,което доказва че не съм прав.

F-Secure Anti-Virus: нямам никакви наблюдения върху нея.

Panda Antivirus: както върху F-Secure Anti-Virus нямам наблюдения.Само знам че са доста тежки и двете антивирусни.

Symantec (Norton) Anti-Virus: Поне по лично мое мнение качествен антивирус,само че найстина е много тежък.Някой хора упрекват Symantec но Нортон Антивирус като че ли винаги е бил на ниво ;) Поне по мое мнение де :gift:

Спирам се само на няколко продукта:

Kaspersky - един от най добрите продукти/традиции и ефективност/единственият недостатък според мен е прекалената му мнителност - което е добре laugh.gif Интерфейс приятен,поддържа много скинове,последните версии се отличават с лекота.Старото мнение за това че е тежка програма отдавна е минало,за тези които работят с нея.Той е №1 за мен.

BitDefender - страхотен продукт евристиката му е една от най добрите.Нямам преки наблюдения за работата с него.Това което пише е достатъчно.Минус на безплатна верси-липса на уеб защита.Само за скенер,в комбинация с добра стена.

Avira- Лек приятен продукт защитната стена не е на ниво.Антивируса прекрасен скенер,и как да не е добра като ползва енжина на Касперски.Страхотни впечатления,преминах на Кис заради стената и,а комбинацията с Comodo товареше компа ми тогава доста.Понякога прави бели следете я!

Avast- страхотен плеър,друго не намирам привлекателно.Сканира добре но си е назад в класацията.

NOD32/ESS/-Добър антивирус,но заедно с него трябва да се инсталират за по добра ефикастност,редица приложения,което обесмисля лекотата с която сканира.Все едно като си купиш кола,да си купиш и още там турбо,и разни други работи да се движи прилично. В ESS направена е доста голяма стъпка в последният продук но защитната стена е кофти...И ми прави впечатление за доста еднакви съобщения с Internet Security на Касперски cool.gif фиксовете я правят желана това е няма какво да се лъжем.Щом така лесно се лъже Антивируса - спи ли се спокойно? biggrin.gif

Symantec (Norton) Anti-Virus-много добър продукт тежък доста.Новата версия Norton 360 2.0,чак и оптимизатор на системата.Ами не искам някаква програма дето е защита да ми оптимизира ПС то.Правя си го сам. biggrin.gif

За останалите продукти нямам мнение,но чета доста добри неща за тях.

Класация

1.Kaspersky

2.BitDefender

3.AviraAntivir

4.NOD32

5.Avast

Поздрави cool.gif

...F-Secure Anti-Virus: нямам никакви наблюдения върху нея.

Panda Antivirus: както върху F-Secure Anti-Virus нямам наблюдения.Само знам че са доста тежки и двете антивирусни.

Ще те помоля да обясниш написаното, че нещо не съм наясно - нямаш никакви наблюдения върху двете програми, но знаеш, че са доста тежки, т.е. изпадаш в противоречие. Кое е вярното?

Symantec (Norton) Anti-Virus: Поне по лично мое мнение качествен антивирус,само че найстина е много тежък...

Тежък е много относително и в случая съвсем невярно понятие - корпоративната версия на Symantec работи с изключителна лекота и ненатрапчивост.

Нямам наблюдения върху панда и F-Secure но по това което съм чувал те са около 5тото място ...

На кое място би класирал програми като GDATA, AVK, Trend Micro...?

...Avira- Лек приятен продукт защитната стена не е на ниво.Антивируса прекрасен скенер,и как да не е добра като ползва енжина на Касперски...

Нещо явно съм пропуснал, би ли подкрепил с линк твърдението си? Благодаря.

-----

Не се заяждам, но в двата поста се изказаха категорични мнения, довели и до кратки резюмета и класации, а това изисква и аргументи.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.